Monday, February 8, 2010

Gibtelecom ja Moskva Open

Jaanuari lõpus ja veebruari alguses toimus maailmas kaks kõrgetasemelist lahtist turniiri. Gibraltaril võitis 8. Gibtelecomi turniiri Michael Adams, kuuendat korda toimunud Moskva Openil läks esikoht koefitsendiga Konstantin Chernyshovile.

Gibtelecomi turniir mängiti 26. jaanuar – 4. veebruar. Osales 224 maletajat, nende hulgas ka eestlane Toomas Valgmäe, kes kogus 5,5 punkti 10-st. Tabel. Valgmäe tulemused:


Turniir lõppes aga play-offiga, kuhu pääses neli parima esitlusreitinguga mängijat: Gustafsson, Adams, Vallejo Pons ja Sandipan. Välja jäid Kamsky (kellel oli kõigest 1 TPR punkt vähem kui Sandipanil), Bacrot, Movsesian, Gopal ja Lenderman. Play-off koosnes kahest partiist, mis mängiti ajakontrolliga 10 min + 10 s käigule. Poolfinaalid olid loosi järgi Adams-Gustafsson ja Vallejo Pons-Sandipan. Gustafsson võitis esimese mängu, kuid kaotas siis selles seisus teise mängu:


Must on ebamugavas seisus, partiis tehtud 1. ...Le6? kaotas viguri pärast 2. Lc7 Lg8 3. Lh2+ ja Gustafsson alistus mõned käigud hiljem. Otsustavas armageddonis sai Adams valgetega võidu ja jõudis finaali, kus ta oli kindlalt 1,5-0,5 üle Vallejo Ponsist.


                                                                                         GM Michael Adams

Moskva Open toimus 30. jaanuarist 7. veebruarini. Põhiturniiril osales 187 mängijat, kellest 73 olid suurmeistrid. 9-voorulise turniiri lõppedes oli neli mängijat kogunud 7 punkti: Chernyshov, Bareev, Le Quang Liem ja Inarkiev. Sellel võistlusel oli tie-break võitude arv, mida Chernyshovil oli ainsana kuus, teistel viis. Tabel.

Ühes partiis sai Chernyshov mustadega võidu järgnevalt:


Valgetega mänginud IM Mozharov (2451) tegi võrdses seisus käigu 1. g4?? ja kaotas palju materjali pärast 1. ...Oc2.


                                                                 Konstantin Chernyshov - Le Quang Liem

Täna algas Venemaal Aeroflot Open, kuhu oli registreerunud ka Jaan Ehlvest.

2 comments:

Anonymous said...

Jaan Ehlvesti esimene mäng, Arkadij Naiditschiga, lõppes viigiga.

Meelis said...

Aerofloti sait tundub taaskord väga hämar olevat. Mitmed partiid on poolikud ja ega infot sealt korralikult kätte ei saa. Jaani partii Naiditschiga kestis veel kümmekond käiku, kusjuures Jaanil oli mitu korda võiduseis, aga ajapuuduses eksisid mõlemad. Homme vastaseks Kamsky.