Thursday, October 13, 2011

Juhend: Kaido Külaotsa Malekooli noorte nädalalõputurniir


1. Võistluse korraldaja
Võistluse korraldab Kaido Külaotsa Malekool koostöös Eesti Male Toetusühinguga. Võistlus kuulub Eesti Male Toetusühingu poolt korraldatud 2011.a noortesarja: http://www.eestimale.ee/noortesari2011/

2. Aeg ja koht
Turniir viiakse läbi 22.-23. oktoobril 2011. aastal Tallinnas Paul Kerese malemajas (Vene 29), algusega 22. oktoobril kell 11:00, registreerimine 10:00-10:45.

Võistluse planeeritav ajakava (kuni 18a turniiri jaoks).
Laupäev, 22.10.
10:00 - 10:45 registreerimine
11:00 - I voor
13:15 - II voor
16:00 - III voor
18:15 - IV voor
Pühapäev, 23.10.
10:00 - V voor
12:15 - VI voor
14:30 - VII voor
ca 16:45 – lõpetamine

Võistluse planeeritav ajakava (kuni 8a ja 11a turniiride jaoks).
Laupäev, 22.10.
10:00 - 10:45 registreerimine
11:00 - I voor
12:15 - II voor
13:30 - III voor
14:45 - IV voor
Pühapäev, 23.10.
10:00 - V voor
11:15 - VI voor
12:30 - VII voor
ca 13:45 - lõpetamine

3. Osavõtjad
Osa võivad võtta kõik maletajad, kelle sünniaasta on kuni 8-aastaste turniiril 2003 ja nooremad, kuni 11-aastaste turniiril 2000 ja nooremad ning kuni 18-aastaste turniiril 1993 ja nooremad.

4. Eelregistreerimine
Eelregistreerimine teostada hiljemalt 20. oktoobriks 2011. a. kell 12:00 eelistatult e-mailile malegold7@gmail.com või telefonil 53496452 (Margus Sööt), teatades osaleja ees- ja perekonnanime, sünniaasta.

5. Turniiri korraldus
Võistlused viiakse läbi individuaalturniiridena (kuni 8-aastased, kuni 11-aastased ja kuni 18-aastased noored). Mängitakse 7 vooru šveitsi süsteemis. Mõtlemisaeg: 18a turniiril 1 tund mõlemale vastasele partii lõpuni; 8a ja 11a turniiridel: 30 minutit mõlemale vastasele partii lõpuni.

6. Majandamine
Võistlejate lähetuskulud kannab lähetav organisatsioon. Võistluse osavõtumaks on 5.- eur.

7. Autasustamine
Turniiride kolm paremat saavad auhinna. Kui mõnel turniiril osaleb vähemalt neli neidu, siis parim neist saab auhinna. Võrdsete punktide korral auhinnad jagamisele ei lähe.

8. Üldist
Kõik käesolevas juhendis määratlemata küsimused lahendab turniiri orgkomitee koos peakohtunikuga.
Lisainfo ja sarja üldarvestus: http://www.eestimale.ee/noortesari2011
PS! Võistlustel kehtivad EML-i litsentsireeglid.

234 comments:

1 – 200 of 234   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Paar aastat tagasi pidas Kaido Külaots veel Malemajas avalikke eestikeelseid loenguid malehuvilistele (milline Eesti suurmeister on veel midagi sellist teinud?) ja need intriigitsejad-tallalakkujad viskasid ta koos klubiga maleliidust välja!?
Millal ja milliste heategudega te endalt oma häbi maha pesete, härrased?

Anonymous said...

Kas kuskil lahtiste uste päev?

Anonymous said...

Siin on siis juba esimeseks kommentaar, kus hakatakse vastaspoolt materdama.

Edu teile!!

Anonymous said...

Kaits pani ise oma kooli uksed kinni ja selleks aastaks deklareeris, et klubi ei tegutse. Kaido ei suuda oma tulemustega ennastki rahastada, mis siis veel koolist ja klubist rääkida.
Tal endal peaks häbi olema oma saamatuse pärast ning siis püüab veel süüd teiste kaela veeretada!

Anonymous said...

See Külaotsa ja tema malekooli alaliidust väljaviskamine on ikka häbiasi küll. Kujutage nüüd ette, et näiteks tenniseliit viskaks meie meeste esireketi Jürgen Zoppi ühes klubiga alaliidust välja! Pole kahtlust, kes on selle häbiväärse otsuse arhitektid - otse loomulikult juba kümmekond aastat kindla ja karmi käega malevankrit lükanud malejuht Hendrik ja teenimatult tema varju jäänud juriidiliste riugaste meister Marko. Edu teile!!

Anonymous said...

Jah, kindla ja karmi käega on EMLiidu malevanker juhitud sohu(pankrotti), kust ei päästa isegi juriidilised riukad.

Anonymous said...

Jürgen Zopp on tõusev täht, Kaido paraku langev! Jürgen meelitab ligi toetajaid, Kaido nimi seda ei tee. Hendriku hädaks on tema leebus. "Karmi" käega alaliitudes ka esinumber ei kobise!

Anonymous said...

Küsimus ei ole mitte tõusvas ega langevas tähes (pealegi Kaido viimase aasta tulemused ei luba teda kuidagi langevaks täheks pidada). Küsimus on ikkagi suhtumises maletajatesse, siinkohal ei pea silmas pidama isegi mitte ainult Kaidot. Milline see suhtumine on?

Anonymous said...

Küsimus on ikkagi suhtumises maletajatesse, siinkohal ei pea silmas pidama isegi mitte ainult Kaidot. Milline see suhtumine on?

Suhtumine Kaidosse on Eesti meedias igati positiivne, sest Kaido on ise selline päikeseline inimene ja igati positiivne inimene. Tean ainult ühte inimest, kes Kaido Külaotsa halvasti suhtub ja seda oma suhtumist kuluaarides ka aktiivselt levitab. See inimene on Hendrik Olde. Aga näidake mulle mõnda Eesti maletippu (nii täiskasvanute kui isegi ka noorte hulgas), kellest HO vähemalt tagaselja halba ei oleks rääkinud.

Muidugi jah, inimestele meeldib teiste kohta halba kuulda (see võib nende enesearvamust tõsta) ja seetõttu on HO tagaseljajuttudel alati publik olemas. Aga mõelgem järgmiselt - hetkel räägib see inimene halvasti sinu konkurendi kohta; seda on võib olla meeldiv kuulda, aga mis saab mõne tunni või mõne päeva pärast, siis kui ta räägib konkurendiga sinust.

Kristjan Sander said...

Kaido on langev täht? Päris rumalusi ei tasuks ikka ka rääkida. Reitingukaardi trend on selgelt tõusev:

http://ratings.fide.com/id.phtml?event=4500261

Anonymous said...

Siililegi selge: läbi Eesti maleajaloo Kaidost kaugemale jõudnud maletajaid võime üles lugeda ühe käe sõrmedel ja ei ole neid paremaid ka kusagilt võtta, malejuhi kohale seevastu praegusest paremate kandidaatide ülesloetlemisel jääb vajaka nii sõrmedest kui ka varvastest.

Ingmar said...

Kurat küll, siin peaks olema küllaldaselt teemasid, mis otseselt seotud maletajate ja malejuhtide vaheliste isiklike suhetega; peate te tõesti kõik postitused kohe täis oksendama?

Anonymous said...

Seda nimekirja tahaks näha. Kipub olema, et see sõrmede-varvaste nimekiri on kipakas!

Anonymous said...

Kui Kaido on igati positiivne ja maleelu edendav kuju, kus siis toetajad on jäänud? Kõva kuju peaks hakkama saama ilma EML toeta!

Kristjan Sander said...

Ja milleks siis EML on?

Anonymous said...

Kristjan võiks programmeerijana trendidest midagi aimata. Vähegi liigutavate mängijate reiting tõuseb, aga näiteks esikümne keskmine reiting tõuseb märgatavalt kiiremini. Kõigi tabelis olevate mängijate keskmise suhtes on pea suvalise suurmeistri trend kindlasti tõusev, lihtsalt patsereid tuleb tabeli alumisse otsa hulgi juurde. Statistika on salakaval teadus, kõike vajalikku saab tõestada neile, kes ei oska või ei viitsi ise arvutada.

See selleks, igal juhul on Kaido hetkel meie parim maletaja. Aga kas sellest piisab klubi juhtimiseks?! Raskemate majandustingimuste üks valikuid on klubi või oma karjäär.

Kristjan Sander said...

Edaspidi palun siis esitagi konkreetselt oma arvutused ja võrdlused.

Oleks ka huvitav teada, millise klubi juhatusse kuulud ning millist spordijärku males omad, et nii hästi tead, mis valikud suurmeistril on.

Anonymous said...

KS stiil ... trambin jalgu vastu maad ja nõuan, nõuan, nõuan!

Kristjan Sander said...

Nojah, kohe kui küsida lahmimise asemel argumente, tuleb vastuseks solvang. Tüüpiline.

Anonymous said...

Paistab siinnegi teemaarendus jõudvat lõpp-punkti, mille järgi KSi süül jäi ära maailmakarikas ja maleolümpia, tippmale on patiseisus, raha on malel liiga vähe ja Keres suri ka liiga noorelt...

Marek Kolk said...

"Nojah, kohe kui küsida lahmimise asemel argumente"

Mina ei näe "October 14, 2011 7:10 PM" vastuses mingit lahmimist. Hoopis vastupidi, ainult et lugemine eeldab kaasa mõtlemist ja mitte isiklikuks minemist.

Anonymous said...

Vabanadust, kas te ei võiks läbustada seal tagumiste artiklite juures edasi ja jätma noortevõistluse reglemendi puutumata?

Või on see enesenäitamise soov niivõrd võitmatu?

Anonymous said...

"Mina ei näe "October 14, 2011 7:10 PM" vastuses mingit lahmimist."

Imelik nägemine, hinnangute ja kahtlase väärtustega soovituste jagamine(klubi või karjäär) ilma argumentidele(arvutustele) toetumata on lahmimine, kaasa siin küll midagi mõtelda pole. Pigem on sel juhul tegu usuküsimusega - uskuda või mitte anonüümi.

Anonymous said...

Lõpetamata juura kõrgem ei annagi võimet arvude taha näha.

Siililegi selge said...

Mis imetabase võime üleüldse millegi taha näha annab lõpetamata kõrgem kehakultuur?

Kristjan Sander said...

Marek, kaasa saab mõelda siis, kui vestluskaaslane vaevub oma väiteid põhjendama. Kui ta selle asemel isiklikke solvanguid hakkab loopima, siis ei ole ka millelegi kaasa mõelda. Sina kui vana ja kuulsusrikka Dorpati Universiteedi doktorant võiksid ju seda teada.

Anonymous said...

Mis kuradima maledemokraatia see selline on, kui esimaletaja klubi ühes esimaletaja enesega hellalt, õrnalt ja imearmsalt sooja peeruvalge saatel kümnesaja tuule poole puhutakse?

Anonymous said...

H. Hanssoos kiirturniir on möödas. Maleliidu lehel on jälle surmavaikus. Äkki leiab vaadeldaja info ning riputab ülesse?

Marek Kolk said...

"Kui ta selle asemel isiklikke solvanguid hakkab loopima, siis ei ole ka millelegi kaasa mõelda. "

ja sina võiksid enne mõelda, kas sa räägid siin ühe ja sama või mitme inimesega.

Ja ma kordan, vastus "October 14, 2011 7:10 PM" on kõike muud kui lahmimine või kellegi solvamine. Oma emotsioonides ei suudeta enam tekste neutraalselt lugeda. Küsitakse argumente asjade kohta, mis on täiesti elementaarsed ja samas mõeldakse kogu teksti ühe isiku kohta käivaks (mida ta ilmselgelt ei ole).

Kristjan Sander said...

Seni, kuni anonüüm ennast ei identifitseeri, pole ka ses suhtes midagi mõelda.

Sa võid ennast korrata nii palju kui tahad, aga fakt on see, et nimetatud anonüüm ei põhjenda oma väiteid. Keegi ju ei takista tal postitada graafikut, millel oleks koos esitatud nii reitingu inflatsioon vastavas spordijärgus kui ükskõik kelle reitingumuutus. Midagi sellist ta ei tee, küll aga peab ennast pädevaks kaasa rääkima, mis valikud on suurmeistril või klubijuhil. Võib-olla ta ongi seda - aga kuni ta ei ütle meile, kust tuleb selle eelduseks olev elukogemus, jääb see vaid järjekordseks tühjaks targutuseks.

Millegi nii "elementaarseks" kuulutamine, et see põhjendamist ei vaja, on demagoogiavõte.

Marek Kolk said...

Nojah, tore. Kui ma ütlen, et Stalin oli kurjategija, siis sina küsid tõendeid, sest vastav väide on lahmimine? Hoopis sinu detailide küsimine üldtuntud tõdede kohta (mis on tuhandete inimeste poolt juba ära tõestatud ja kirja pandud jne) on demagoogiavõte. Sedasi lämmatad sa igasuguse diskussiooni, sest hakkad detailides norima, s.t. detailides, kus diskussiooni pole õieti veel alanud ja sinu vastane peab tegema 300% lisatööd (et sulle mingi viide välja otsida). Võib-olla on selline praktika juuras levinud ja seal õigustatud, aga tavainimeste seas palun ära tule sellist võtet kasutama (kusjuures see on lausa solvav).

Ei pea olema geenius, et ilma tõestuseta aru saada, et FIDE reitingutipp on oma keskmisega tublisti kõrgem kui aastaid tagasi. Ma ei usu, et sa sellega kursis ei ole, maleuudiseid ikka loed vast, sa ei ole malest mitteteadlik inimene.

"Midagi sellist ta ei tee, küll aga peab ennast pädevaks kaasa rääkima, mis valikud on suurmeistril või klubijuhil. "

Ma ei saa aru, miks siin Ameerikat avastatakse. Elementaarne on see, et kui sul tekib lisakohustusi, siis põhitöö samas mahus ilmselt kannatab (enamasti sõltub lisakohustuste hulgast). On üldteada, et aktiivne näitleja ei sobi teatrit juhtima ja aktiivne sportlane ei sobi suuremat klubi juhtima või ei sobi poliitikaga kokku jne. Mis tõestust see tänasel päeval enam vajab? Mitu korda peab ajaloos ühte ja samasse ämbrisse astuma?

Hoopis teine küsimus on konkreetse isiku ja konkreetse klubi kohta, mis nõuab alati eraldi analüüsi. Seda väidet aga KK ja tema klubi kohta ei ole kõneall olevas kommentaaris muideks toodud (lause on üldise olukorra kohta). Üksikolukord võib alati olla erand või vähemalt üldsusest erineda.

Kusjuures, Kristjan, mis pädevus sind suurmeistriga seob, kui juba norimiseks läks? Ma ei saa aru, et nagu vastuargumenti pole õigus öelda, aga mis õigus on sel juhul poolt argumenti öelda?

Ja lõppu lisan: nõue postitada kuskile vanasse teemasse on jabur. Vaadeldaja praeguse ülesehituse korral ei ole võimalik normaalselt jälgida vanu teemasi, seega aktiivset diskussiooni saab jälgida ainult ja ainult uute teemade kohta (et keegi muideks sind ka loeks). See ei ole etteheide Vaadeldajale, vaid süsteem lihtsalt töötab niimoodi.

Kristjan Sander said...

Stalini kuritegelikkust on väga lihtne tõendada - viitad mõnele ESTER'i kirjele ja asi korras. Ma ei räägi ühestki asjast, mille kohta tuhanded inimesed on midagi kirjutanud. Ma räägin anonüümi nägemusest Kaido reitingumuutuste kohta. Jah, FIDE reitingutipp on kõrgem kui aastaid tagasi, aga see fakt üksi ei näita veel suurt midagi Kaido edu või ebaedu kohta. Selleks tuleb tema reitingumuutust võrrelda reitingute inflatsiooniga.

On üldtuntud hea tava, et väite esitajal on ka selle põhjendamise kohustus. Kas seda matemaatikutele ei õpetata?

Sa tead väga hästi, et Kaido ei ole oma klubi juhatuse ainus liige. On ilmselge, et kogu kõnealune kommentaar oli Kaido ja tema klubi kohta. Ei ole vaja üksikuid fraase kontekstist välja kiskuda. Ma ei näe mingit põhjust arvata, et anonüümikud või ka sina oleks õiged isikud tema ajakasutust hindama ja see on kõik, mida ma antud asja kohta väidan. Tehke ise oma klubi, saage kõrge spordijärk ja targutage siis.

Kristjan Sander said...

Selleks tuleb tema reitingumuutust võrrelda reitingute inflatsiooniga.

Ja seda muidugi mitte päris tipus, vaid tema enda segmendis (näiteks pluss-miinus 100 punkti). Juba hulk aastaid võib nn. supersuurmeistreid omaette spordijärguna käsitleda.

Marek Kolk said...

Ja kus kohast sa võtad, et kogu jutt käib KK kohta? Nagu ütlesin enne ja ma jään selle juurde, oma emotsioonides ei suudeta tekste neutraalselt lugeda. Seda ajalooteaduskonnas vast ikka õpetatakse, kui sa juba ründama asusid.

Kristjan Sander said...

Jätan lugejate otsustada, kas järgmine lõik käib Kaido Külaotsa kohta või ei:

See selleks, igal juhul on Kaido hetkel meie parim maletaja. Aga kas sellest piisab klubi juhtimiseks?! Raskemate majandustingimuste üks valikuid on klubi või oma karjäär.

Sinuga ei näe ma enam mõtet seda küsimust arutada.

Anonymous said...

KS sul on vanast ajast üks küsimus jäänud vastamatta!

Ingmar said...

FIDE lehelt leiab suurema vaevata, et juulis 2000 oli kümne esimese keskmine ELO 2751, septembris 2011 2781. KK vastavad reitingud 2507 ja 2592. Külaotsa langevaks täheks nimetamise oleks pidanud ära tegema oktoobri 2004 ja aprilli 2007 vahel, mil ta kelgutas 72 punkti allapoole, praeguseks on see väide lootusetult hiljaks jäänud. Ja eks selliste ütlemistega pea ettevaatlik olema ikka; korrus kõrgemal ütles üks teine (nimega) mees 2006. aastal midagi sarnast oma tulevase vastase 80-punktise uperpalli kohta ja sai päris eepiliselt põletada.

Kahjuks ei paku FIDE leht (vähemalt mugavaltleitaval viisil) ajaloolisi kohti maailma edetabelis, mis vastaks meie järjekordsele väikesele tüliõunale selgel viisil, aga väide, et maailma tipp Külaotsast jõudsamini edasi liigub, on ilmselt... khm, vale.

Anonymous said...

Eks see kellegi pahatahtlik kommentaar oli nende reitingutega seonduvalt. Mis teha, kui pole ise males nõnda andekas nagu Kaido, eks siis olegi vaja tatti pritsida.

Anonymous said...

Üks asjasse mittepuutuv küsimus. Mida tähendab väljend "Benderi viik"?

Kristjan Sander said...

Ostap Benderi järgi arvatavasti. Ta esitles ennast kuskil linnakeses suurmeistrina, pidas loengu (milles väitis, et blond mängib igal juhul halvasti ja brünett hästi) ja andis malseõpradele simultaani, kaotades kõik partiid peale viimase. Seal oli vastaseks keegi aastates seltsimees, kohaliku klubi juht ja tollega tehti pika pusimise peale viik. Seepeale pani Ostap kähku putku, et mitte tappa saada.

Või nii on vähemalt mul meeles, pole Ilfi ja Petrovi ammu lugenud.

Anonymous said...

KS: "Sina kui vana ja kuulsusrikka Dorpati Universiteedi doktorant võiksid ju seda teada."
See oli öeldud Marekile.

Juba aasta on Marek "doktor phil." ehk matemaatika doktor.
Ta pole juba ammu enam doktorant.
Ja seda ütleb nn "igavene üliõpilane".
Küsiksin KS-ilt. Millal KS saab nimetada doktorandiks? Millal omandab "Mag.sc"?
Muidugi võib meeldivat üliõpilasseisundit nautida ka professorina!
Edu!

Dr. Integraal
Rtg: 22xx

P.s. KS nagu HO ei armasta vastata küsimustele!

Kristjan Sander said...

Mis seal ikka, võtan teadmiseks. Üks PhD peaks aga kõnealust pisiasja veel enam teadma.

Küsimusele vastamise esimene tingimus on, et küsija ennast viisakalt tutvustaks.

Anonymous said...

Mingi kuu tagasi vist Ants Prii võttis ühe küsimuse personaalse küsimise enda peale ja siis ei saanud KS enam küsimusest aru. Ja hiljem vaikis üldse tolles kommentaariumis :D

Kristjan Sander said...

Juhatuse liige Ants Prii suvatses unustada, et põhikirja järgi annab tema oma tegevusest aru liikmete esindajatele ja mitte vastupidi. Ma olin tookord tõepoolest sunnitud talle seda fakti meelde tuletama.

Anonymous said...

M.O.T.T.

Kristjan Sander said...

Täpselt nii, mu anonüümne sõber. Juhatuse liikme asi ei ole pärida, mis kasu on põhikirja täitmisest. Tema asi on põhikirja täita.

Anonymous said...

Maleliidu kodulehekülg on maas?

Anonymous said...

KS, võlg on võõra oma ja see tuleb tasuda. Siingi väidad, et vastad nimelistele küsimustele, kuid eks "mees" annab sõna ja "mees" võttab sõna!

Kristjan Sander said...

Ei, anonüüm, ma ei ole kuskil lubanud kõikidele "nimelistele" küsimustele vastata. Oma nime alt postitamine on eeltingimus, et ma üldse seda kaaluks (väheste eranditega).

Kindlasti pole ma kunagi jäänud mitte ühtegi vastust võlgu kellelegi, kel on õigus mult aru pärida. Erinevalt praegustest juhatuse liikmetest.

Anonymous said...

Võtaks nõela ja laseks endast liigse õhu välja:D?

Meikop said...

Masendav on seda jura lugeda. Ei julge sõpradele Eesti suurima maleblogi linki anda kuna seda sappi siin ei suuda keegi ära seedida.

Male (mõttesport) on intelligentsete inimeste meelelahutus. Mõned on elukutselised, nende (ja mitte üldse halb) valik.

Sellise seltskonnaga me mõttesporti ei populariseeri.

Anonüümsete kommentaaride keelamisega kannataks kvantiteet, kuid tõuseks oluliselt Vaadeldaja kvaliteet.

Marten

Kristjan Sander said...

Nõus.

Kui mõni anonüüm minu tagasihoidliku isiku kallal arvab heaks näägutada, mis seal ikka. Aga kui suurmeistrid ette võetakse ja niimoodi sopaga üle kallatakse, siis see ületab minu arvates juba igasugused piirid. Selline asi lihtsalt ei kõlba.

Anonymous said...

Esiteks ei ole suurmeister mingi imeloom kelle teemal ei võiks sõna võtta. Suurmeistritiitel ei tee kellestki toredat inimest.

Teiseks tundub Maleliidu juhatust võib igaüks sõimata nagu sülg suhu toob. Kerige ülespoole esimese kommentaari juurde ning lugege kuidas ka selle loo puhul asi algas. Nagu ka enamike teiste lugude puhul on esimese kivi viskajaks lugupeetud "opositsioon".

Marek Kolk said...

Meikop, aga lihtsalt hoiata neid kommentaaride eest. Ega see muudest portaalidest nagu Postimees, Õhtuleht, Delfi ... ei erine. Kommentaare on üldse väga ohtlik lugeda.

Kaarel said...

Suurmeister või juhatuse liige, tavaline maletaja või suure suuga tühikargaja - vahet pole kes!? Sõimamine ei ole kellegi suhtes lubatud. Tsiviliseeritult käituda ei suuda siin nii mõnedki ja paraku enamasti just anonüümid. Asjakohane kriitika, ma leian, on kohane, aga sedagi peaks tegema oma nime alt, et osata väärtustada nende sõnade kaalu. Praeguse anonüümse kommentaariumi säilimisega jäävad ka kommentaarid delfi-tasemele nii, et selles sopasõjas osalemine on täiesti mõttetu. Selles suhtes pean avaldama oma imestust, kuidas doktorikraadiga inimene viitsib oma aega siin raisata.

Argpükslik anonüümne sõimlemine ei tule mitte kõige vähemalgi määral niigi sajaks killuks lõhestunud Eesti male ühiskonnale kasuks ning ainuke võimalus selle vältimiseks ongi nõue, kus inimesed oma nime alla paneksid, sest siis nad peaksid ka vastutama oma sõnade eest.

Ja üleüldse, kuskil internetis ära panemine on ikka vägagi mage. Kui oled mees, et midagi kobiseda, siis ole ka mees ja ütle see teisele näkku.

Aga see kõik on minu isiklik arvamus. Kui keegi soovib seda minuga arutada, siis ma usun, et Vaadeldaja autorid võivad jagada mu mailiaadressi, sest mina oma aega ei viitsi raisata anonüümsele tühikargamisele.

See aasta siis tervitusi päikseliselt (kes need levitavad valet, et siin kogu aeg sajab?) Inglismaalt!

Kristjan Sander said...

Tore või mitte tore, aga kõrgeim spordijärk kui selline on siiski suur saavutus, mis nõuab palju nii annet kui pühendumist ning väärib lugupidamist. Igasugu funktsionäre on konkursi korras kerge leida.

Marek Kolk said...

Kaarel, kui mina Inglismaal käisin, siis tõepoolest iga päev sadas :-D no vähemalt korra tuli ikka ära ...

Anonymous said...

KS, mis sa tühikargad! Paku siis need "asjalikud" välja. Kui Kaido hüppab malepoliitikasse, siis mille poolest ta teistest malepoliitika tegijatest erineb? Soppad sina, saad samaga vastu, samuti Kaido!

Kristjan Sander said...

Jah, just sellisest suhtumisest ongi ülalpool juttu. Anonüümil pole vahet, põhiasi, et ikka korralikult "sopata" saaks.

Anonymous said...

Ja kuhu jäi "asjalike" nimekiri? Ja võlg õienda kah ära, siis su sõnavõtud maksavad midagi. Tühikargaja saab ka oma nime all olla!

Anonymous said...

Jääb täiesti arusaamatuks väga ülbe suhtumine nõndanimetatud igasugu funktsionäridesse. Kas lugupeetu on ise mõnda organisatsiooni juhtinud oskamaks omast kogemusest rääkida kui kerge on häid "funktsionäre" leida?

Maleliidu juhatusse tundub ei leidu neid kuidagi.

Kristjan Sander said...

Sõber anonüüm, Eesti Maleliit on väike organisatsioon. Väike nii oma rahalise käibe (mis on viimaste aastate jooksul veel palju pisemaks jäänud) kui tegevuse poolest. Seda ka paljude spordialaliitudega võrreldes (kõikvõimalikest muudest organisatsioonidest rääkimata). Ma julgen küll täie vastutustundega kinnitada, et leida sellisele organisatsioonile konkursi korras tegevjuht ei ole midagi keerulist. Igal gümnaasiumidirektoril on ka rohkem tööd, vastutust ja rahavoogu kui maleliidu tegevjuhil.

Kogu see asi on - minu meelest sihilikult - pööratud mingiks täielikuks poliitiliseks juraks. Meil ei ole siin vaja rahvasuveräänsust realiseerida nagu riigil. Meil ei ole vaja mängida mingeid koalitsioonimänge. Meil on vaja kohusetundlikku ning ausat ametnikku, kelle tegevust siis liikmed põhikirja alusel kontrollivad.

Need inimesed, kes on veendunud praeguse juhatuse esimehe tegevuse igakülgses õigsuses, võiksid endalt siiski küsida, et miks kardab ta sel juhul konkurssi nagu tuld. Kui on nii ilmselge, et ta on parim võimalik kandidaat, milleks siis karta konkurssi, mis on ka suurusjärkude võrra võimsamates organisatsioonides tavapärane praktika?

Mina isiklikult olen juhtinud üksikprojektegi, mille eelarve on suurem kui tervel maleliidul, aga kuna maleliidu oma on nii väike, siis ei ole siin loomulikult millegagi kiidelda. Igaks juhuks kordan, et minul ei ole jätkuvalt mingit soovi kandideerida EML juhiks, sest see ei ole real isiklikel põhjustel võimalik.

Minu kui maleaktivisti ning EML liikme esindaja soov on, et ometi lõppeksid skandaalid. Et ma ei peaks kuulma, et juhatuse esimees suvatseb mitte teada, et reitingutabeli esinumber osaleb Euroopa MV-l, ei maksa kellelegi kuude kaupa auhindu välja, eelistab arengukava koostamise asemel teha viljatuid katseid riigilt advokaatide abil järeleandmisi välja pressida, et EML-i võetakse uusi liikmeid vastu näo järgi või midagi muud seesugust. Kui me tahame EML huve riigi tasandil ja mujal kaitsta, siis peab meil endil olema kodutöö korralikult tehtud.

Vaata ükskõik mis otsast tahad, paregu on hulk tegevjuhi tööd lihtsalt tegemata ning selle asemel tegeletakse "soppamise" ja muude imelike asjadega, mis anonüümidele võib-olla lahedad tunduvad, aga maleelu küll kuidagimoodi edasi ei vii. Kuni selleni välja, et märkimisväärset osa maleüritustest korraldab nüüd üks hoopis teine ühing.

Marek Kolk said...

Elame, näeme...

Anonymous said...

Ah et nüüd olen sõber? Aga küsimustele ei taha vastata!

Anonymous said...

Pane nimi alla, siis võib-olla vastab. Või pole mune?

Anonymous said...

Nii et hakkame ka soolisel tasapinnal vahet tegema, kuna mõnedel tõesti mune pole?

Anonymous said...

Minu kui maleaktivisti... :)))
Lubage naerda, mida sa male jaoks oled ära teinud? Aktiivne keerutaja ja soppaja. Suuga teed suure linna, käega ei kärbsepesagi!
Kui korraldab teine ühing, siis ju hästi. Sina ei tee sealgi midagi, aga sulgedega ehid!!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Hahahahaaha, väga hea anektoot viimaselt kommijalt!

Kaarel said...

Peaks mainima, et see anonüüm 11:45 väärib eripreemiat, kui kõige ebatsiviliseeritum kommentaar üldse.
Arvestades, mis artikli all see kommentaar veel on (noorte maleturniir), siis paneb veelgi rohkem kukalt sügama. Kahju, et Eesti males selliseid inimesi eksisteerib. Sellepärast peabki kommentaarium olema nimeline, et vältida selliseid inimesi.

Ma loodan, et blogipidajad kustutavad selle 11:45 kommentaari võimalikult ruttu.

Anonymous said...

Toredad lood.Mul aga üks küsimus teadjatele- milles seisneb Kaido sukeldumine malepoliitikasse?

Anonymous said...

Need koalitsiooni omad on ikka vinged krutskivennad, kui sellised toredad lood juba välja ujuvad.

Anonymous said...

Aga mille poolest see esimene kommentaar vale oli? Need juhatuses kükitajad viskasid Kaido koos trema klubiga Tühisel formaalsel põhjusel liidust välja. Ilmselge ülereageerimine ja võimaluse kasutamine ärategemiseks. Igal klubil on olnud paremaid ja halvemaid aegu. Kolm aastat tagasi oli KKMK oluliselt suurem klubi kui näiteks TTMKK. Truusil on alati vähe õpilasi olnud, Rainel Selgel nappis samuti õpilasi, ühe klubi sees oli nagu kaks klubi, mis omavahel kokku ei puutunudki.
Aga jah, peale Caissa ja S ja G ülevõtmist probleem õpilaste ning rahadega leevendus.

Hendrik Olde said...

Tere,

ma siin pikalt ootasin, et asjaosaline ise vähemasti artikli esimese kommentaari kohta suudab ausalt vastata, kuid paraku püütakse seda palli taaskord "ühte väravasse" lüüa - maleliit on PAHA.
Olgu siis esimese ja ka just eelmise kommentaari täpsustuseks öeldud, et juhtumisi oli maleliit see, kes KKMK-d püüdis veel viimastel aastatel elus hoida ja aidata. Juhtumisi aitasin mina klubil need projektid fondidele valmis kirjutada (vajadusel võin need ka arvutist uuesti saata), et toimuma said Kaido loengud ja ka turniiride sari. Samuti aitasime leongute andmiseks vajaliku inventariga.
Eks meie abiks oli seegi, kui pärast Monika lahkumist koos enamuse lastega Vabaetturisse, veensin Steni, et ta ei läheks mõne teise klubi ridadesse vaid aitaks KKMK-l noori treenida ja mängiks ka klubide MV-l võistkonna eest. Nii andis Sten ligi pool aastat ühiskondlikus korras klubi nimel maletunde algajatele.

Ma julgen arvata, et klubis sai otsustavaks "käegalöömise" põhjuseks asjaolu, et kui sõbrad panid kokku võistkonna ja hakkasid mängima Eesti klubide MV-l, siis kahjuks leidis esimaletaja, et ta ikka ei riski oma reitinguga ning leidis enda asemel võistkonda mängima ühe väga tagasihoidliku reitinguga koolipoisi (olles ise samal ajal võistlustel kohal).
Ja siis tekkiski nii mõneski küsimus - MILLE NIMEL?!

Võin kinnitada, et mitte ühelegi teisele klubile ei ole ma aidanud nii palju ja nii suures mahus projekte kirjutada (vist ka 100% kirjutatud projektidest said toetusi), kui KMKK-le.

Võiks olla ikkagi julgust tunnistada, kuidas asjad tegelikult olid klubi tegemistes ja mitte süüdistada kõiges EML-i juhatust.

Kristjan Sander said...

Ei, Hendrik, keegi ei ole siin väitnud, et maleliit on paha. Lihtsalt sina maleliidu juhatuse esimehena ei ole hakkama saanud. Sul pole mitte mingit põhjust tõmmata enda isiku ja maleliidu vahele võrdusmärki ja sinu tegevus ei ole ei maleliidu ega ka laiemalt eesti male huvides.

Kogu su postitus läheb - nagu sul tavaks - rõõmsalt mööda asja sisust, ehk siis KKMK õigusvastasest väljaheitmisest Eesti Maleliidust.

Kas eesti klubide välkmale MV auhinnad on viimaks välja makstud?

Anonymous said...

Me saame tõmmata võrdusmärgi Olde ja Kristjan Sandri vahele. Kummagi tegevus ei ole ei maleliidu ega ka laiemalt eesti male huvides.

Ilja said...

kui sõbrad panid kokku võistkonna ja hakkasid mängima Eesti klubide MV-l, siis kahjuks leidis esimaletaja, et ta ikka ei riski oma reitinguga ning leidis enda asemel võistkonda mängima ühe väga tagasihoidliku reitinguga koolipoisi (olles ise samal ajal võistlustel kohal).
Ja siis tekkiski nii mõneski küsimus - MILLE NIMEL?!


Mitte ükski terve mõistusega 2600+ mängija ei mängi Eesti klubide MV-l

Anonymous said...

Huvitav, miks 11.45 kommentaar kustutati? Muidugi tegu õige, kuid sama räiged ilkumised HO kohta jäid omal ajal üles!
12.50 Kaido sukeldumine malepoliitikasse.
Kui moodustati EMTÜ, siis Kaido valis ju poole. Eesti MV-l ei mängi, Viljandis mängib. Ajakirjanduses Oldet nahutab. Klubi jätab laokile, kuid pärast kohtusse läheb. Raha pole, kuid kohtusse raha leiab (tegelikult leiab TV. Kaido on ju marionett!
Tahab selliselt käituda, tuleb ka kriitikat taluda!
KS tee oma võlg klaariks ja siis alles võta sõna!

Hendrik Olde said...

"Mitte ükski terve mõistusega 2600+ mängija ei mängi Eesti klubide MV-l"

Ilja, mina nii resoluutne ei oleks, sest isegi olen komplekteerinud meeskonna, kus Eesti klubide MV-l istus A.Morozevitsh alles kolmandal laual ning temast eespool olid J.Ehlvest ja A.Sokolov.

Kui palju aastaid järjest võitis klubide MV-d MSK Kasmar ja võistkonnas mängisid Külaots, Kanep, Sepp, Seeman, Kiik, Lauk, jne., siis võitlesite selle vastu, et Olde on liiga kõva klubi komplekteerinud (kuigi ka siis ei saanud keegi mingeid honorare ja ei olnud võistlustel auhindu). Saatsime võistkonna laiali, et tase oleks ühtlasem ning mehed jagunesid erinetavate klubide vahel. Nüüd on jälle teised "mured".

Kõik on kinni ikka suhtumises, stiimulites ja klubide soovis panustada oma mängijatesse - mitte nõuda kõike EML-lt. Ja muidugi mitte vastanduda, võidelda ja boikoteerida...

Kristjan Sander said...

H. Olde räägib jätkuvalt teemast mööda. Kõigel sellel pole ju vähimatki seost KKMK väljaviskamisega.

Anonymous said...

Hendrik Olde said:

> Võin kinnitada, et mitte ühelegi
> teisele klubile ei ole ma
> aidanud nii palju ja nii suures
> mahus projekte kirjutada (vist
> ka 100% kirjutatud projektidest
> said toetusi), kui KMKK-le.

See on ju tubli, aga kuidas olid lood TTMKK-ga veel neist aastatest, kui ise seal veel palgal ei olnud? Truusi ei kujuta küll kuidagi projektikirjutajana ette. Allakirjutajana aga küll.

Aga hea vähemalt, et majanduskriist õnnestus TTMKK-d päästa. Aga probleem ei ole ju selles, et Kaido ühel võistlusel ei esinenud, mõned head aastad tagasi esindasid ju ka TTMKK-d enamasti mitte nende reitinguliidrid, vaid
hoopis noored koolipoisid. Nüüd on poistest asja saanud, partiisid nendega kommenteerivad vaadeldajas meie suurmeistrid. Probleem on selektiivses suhtumises, mitte üksikute isikute pahategudes. Aeg-ajalt tuleb raskusi raha ning selle rahapisku eest treenerite leidmisega vist igas klubis ette.

Marek Kolk said...

"H. Olde räägib jätkuvalt teemast mööda. "

Kristjan, mis pärast sa siin arvad, et jutt peab käima ainult ja ainult SIND huvitavatel teemadel ja maailmas on olemas ainult 2-3 teemat? Siin on ju neid küsimusi visatud läbisegi.

Kusjuures kui nüüd ise vastaks, siis kas pole mitte KK klubi juhtum kohtus ootel ja mida siin enne selle toimumist ikka niiväga uut arutada on? Ka ametlikult vastates ei ole siin midagi arutada, kõikidele küsimustele olete oma vastused saanud, need teid ei rahuldanud ja nüüd on asi seal kus ta on.

Kristjan Sander said...

Marek, ära hakka jälle peale. Jutt on esimesest kommentaarist peale käinud KKMK väljaviskamisest ja H. Olde viitas sellele ka oma tekstis.

Mitte keegi ega mitte miski ei takista ka praegu EML juhatusel oma viga tunnistada ja KKMK ning temaga koos välja visatud "Olympic" ennistada. KKMK väljaviskamine ning jätkuv liikmelisusega manipuleerimine näitab juhatuse suhtumist nii maleelu juhtimisse kui võrdse kohtlemise printsiipi. On väga kahju, et see ei ole paranenud sellest ajast saadik, kui kohus "Diagonaali" ennistas. Asjaolu, et hetkel peedistatakse suurmeistrit, lisab loole skandaalsust. Minu arvates pole siin just vähe, mida arutada.

Kas sinu arvates oli KKMK väljaviskamine Eesti male või EML huvides?

Anonymous said...

Kuidas KS aru ei saa, ise pidi nii "taibu" olema (ei tea mis kõik lõpetatud).
Marek ju ütles, et asi kohtus ootel. Vähe kannatust ja asi selge!
Praegune juhatus ju väljaviskamise otsust ei teinud, kuidas ta saab "oma" viga tunnistada. KS sa vaata ka, mida kirjutad!

Marek Kolk said...

"Mitte keegi ega mitte miski ei takista ka praegu EML juhatusel oma viga tunnistada"

kas mitte kohus ei otsusta seda? Kes ütles praegu enne istungit, et Teil on õigus? Mina olen aru saanud, et EML arvab teisiti.

"Kas sinu arvates oli KKMK väljaviskamine Eesti male või EML huvides?"

Küsi kellegi käest, kes vastust teab. Mina ei arvaks ei poolt ega vastu midagi. Siin on nõutud korda EML käitumises ja kord tähendab ka mingeid nõudmisi koos nende täitmisega. Jah, olen nõus, et EML ise vilistab paljudele asjadele ja nii see ei tohiks olla, aga ei saa keegi kedagi kuskilt välja visata, kui omal kõik korras on.

Kristjan Sander said...

H. Olde oli juhatuse esimees ka eelmises juhatuses ning võiks oma viga tunnistada. Selle asemel kirjutab ta siin pikalt asjassepuutumatutel teemadel. Praegusel juhatusel ei takista mitte miski eelmise juhatuse viga parandamast. Juhatuse pädevuses on kohe päris kindlasti varasemate juhatuse otsuste tühistamine.

Marek, kui sa ei arva asja kohta midagi, mida siis oma postitustega üldse öelda tahad...?

See, mille eest võib EML-ist välja visata, on kirjas põhikirjas. Seda ei saa teha suvalise pisirikkumise eest ning kindlasti ei tohiks seda teha valikuliselt oponentide vaigistamiseks - siin ennist kirjutanud sõjaka anonüümi vaimus. On selline suhtumine sinu arvates normaalne ja tuleb kasuks Eesti malele või maleliidule?

Marek Kolk said...

Eesti Maleliidule tuleb kohe kindlasti kahjuks, kui klubid ei maksa oma liikmemakse ja arveid (seal hulgas reitingutasusi näiteks) ja maletajad ei maksa oma litsentse. Maletajatele tuleb kahjuks, kui EML ei maksa seda, mida lubatud jne.

Minu telefoniteenuse pakkuja paneb mul telefoni lukku juba nädala aja pärast, kui arvet pole tasutud, ometi on tegemist naeruväärse summaga. Igasugu muud jamad on, kui juhtud riigile 3 senti võlgu olema jne. Siin Maleliit ootab osasi arveid pool aastat, aasta ja ei tee midagi peale lootusetu kordusteate saatmise.

Kristjan Sander said...

Nojah, järgmine, kes hakkab asjassepuutumatut juttu postitama. Maleliit ei oodanud ju mingit KKMK makset pool aastat või aasta.

Selles mõttes on sul kahjuks õigus, et maleliit ei teinud midagi peale kordusteate saatmise. Oleks ju võinud näiteks Kaidole või mõnele teisele KKMK juhatuse liikmele helistada. Praegu paistab, et eesmärk oli iga hinna eest ettekääne leida KKMK väljaviskamiseks, mitte liikmemaksu kätte saada.

Anonymous said...

Eestis on vististi ainult üks inimene, kes suudaks napi mõne aasta jooksul avalikult või vähem avalikult asuda tüli kiskuma meie paremate meesmaletajate Ehlvesti, Külaotsa, Kanepi, Rõtsagoviga või meie paremate naismaletajate Gansvindi, Fomina, Tsõganova, Baškite, Pärnpuuga või meie malelegendide Nei, Kärneri, Rõtovaga või meie nimekaima malekohtuniku Vahesaarega või Toetusühingut tüürivate Valgmäe, Söödiga või Tallinna suuremate klubide hulka kuuluva Vabaetturi juhtide Krupenski, Kovaljovi, Veingoldiga, isegi omaenda klubi TTMKK treenerite kohta jätkub tal teinekord halbu sõnu. See mees on meie palgaline malejuht! Hoidkem teda, sest tema on tõepoolest Ainuke, Asendamatu, Väljavalitu, kes on selleks võimeline!

Anonymous said...

Aga reitinguametnik on truu! Veel on lootust!

Hendrik Olde said...

"...H. Olde viitas sellele ka oma tekstis.
Mitte keegi ega mitte miski ei takista ka praegu EML juhatusel oma viga tunnistada ja KKMK ning temaga koos välja visatud "Olympic" ennistada..."

EML on teinud mitmeid ettepanekuid KKMK-le edaspidise koostöö jätkamiseks, sh. ka läbi klubi esindava advokaadi.
Viimane juhatuse otsus on üleval ka EML-i kodulehel:
5. MTÜ Kaido Külaotsa Malekooli liikmelisus;
Otsustati:
Vabastada MTÜ K. Külaotsa Malekool ühekordse sisseastumismaksu tasumisest ning võtta klubi
peale nõuetekohase liikmete nimekirja ning avalduse esitamist EML-i liikmeks. Ühtlasi on vajalik, et MTÜ Kaido Külaots Malekool registreeriks ennast Eesti spordiregistris tegutseva spordiorganisatsioonina.

Kui EML soovib koostöös edasi liikuda, siis teine pool NÕUAB EML-lt "vea tunnistamist" ja oma otsuse tühistamist.
Kusjuures vaidlus ei käi mitte selle üle, kas klubi tegutseb (mittetegutsemist on klubi esindajad ise spordiregistrile avaldanud)või kas klubil oli liikmemaksu võlgnevus ning ei reageeritud ka mitmetele meeldetuletustele, vaid klubi vaidleb ühe juriidilise punkti üle EML-i põhikirjas.

Kuna klubi ei soovinud koostöös edasi liikuda ja andis EML-i kohtusse, siis eks kohus peab otsustama. Rohkem ei ole sellel teemal siin midagi "jahuda".

Kristjan Sander said...

Aga "Olympic"? Millest selline vahetegu KKMK ja "Olympicu" suhtes, kui nad üheskoos välja visati samal ettekäändel? Jälle ebavõrdne kohtlemine...?

Jah, tõepoolest puutub asjasse EML põhikiri - nimelt ei näe see ette liikme sellist väljaheitmist. See ongi see "juriidiline punkt".

Kas mitte KKMK ei pöördunud kohtu poole enne juhatuse ülaltsiteeritud otsust?

Eesti Spordiregistri lehel http://www.spordiregister.ee/index.php?klubiand=1810 ei paista, et KKMK ei tegutse ja nagu me näeme kasvõi käesolevast artiklist, tegutseb küll.

Anonymous said...

Meie parimate maletajatega suudab tülli minna iga juhtkond, kes neile raha ei anna. Nagu riigiisad ütlevad, raha pole ning ongi tüli majas.
Eks kahe väljavisatu puhul on kakluse ajendiks hääled üldkoosolekul. Tahtsite neid hääli hoida, hoidnud siis asjad joones. Endil kõik ligadi-logadi ja siis EML süüdi. Nagu Mareki ütles: asjad korras, ei saa välja visata.
Nüüd KS vingub ja soppab. Kõik teised on süüdi, tema ainuke õige "mees"!

Anonymous said...

Fide on avanud ka noorte maailmameistrivõistluste osavõtjate nimekirja.Natuke segaseks jääb Eesti mängijate atribuutika riigiga seoses.Raske saada aru sellest .Soovitaks asjameestel vaadata.

Hendrik Olde said...

KKMK-d esindav advokaat pöördus vähemasti EML-i poole juunis ja nõudis kompromissi ettekäändel juhatuse otsuse tühistamist. Juba siis pakkus EML-i juhatus klubile kompromissi ja juhatus oli nõus klubi uuesti võtma EML-i liikmeks (selle tookordse kirja kopeerisin ka kunagi siia). Paraku otsustati teist teed minna.
Olympicu esindaja ei ole siiani EML-le isegi mitte mingit soovi avaldanud liikmelisuse taastamiseks. Selle klubiga otsustati otse kohtusse pöörduda ja EML sai sellest teada peale kohtukutse saamist. Olgu siinkohal lisatud, et mõlemat klubi esindab üks ja sama advokaat, kes juhtumisi on ka Laagri MAEKK üks seitsmest liikmest, kellel EML palus esitada korrektne nimekiri ning veidi selgitada, et millised on klubi liikmete seosed maletegevusega...
Ka siin ähvardati läbi Vaadeldaja juhatust kohtuga...
Ehk siis, üha rohkem tundub, et koostöö asemel, mis peaks EML-i liikmeks astumisel olema esmane, toimub nõudmine ja kui keegi julgeb midagi küsida, siis ähvardamine.
Omapärane koostöövorm seegi...

Kristjan Sander said...

See jutt läheb juba enam kui segaseks. Nii "Olympicut" kui KKMK-d esindab üks advokaat, kes pöördus EML poole kompromissi leidmiseks - aga samal ajal ei ole "Olympic" EML poole pöördunud? Hendrik, vabanda minu otsekohesust, aga saad Sa ise ka aru, mida kirjutad?

EML põhikirja järgi peab liikmeksastumise avalduse üle otsustama 3 kuu jooksul. EML juhatus H. Olde juhtimisel on seda nõuet nii Laagri kui mõne teise klubi puhul rikkunud.

Kohtusse pöördumisest laiemalt - H. Olde on ise korduvalt soovitanud liikmete esindajatel (ka minul) kohtusse pöörduda, kui miski ei meeldi. Eks nüüd siis ole näha sellise suhtumise viljad.

Marek Kolk said...

Ma ei ole seda MM lehte vaadanud, aga viimati seoses reitingutega nägin EM kiirtunriiril eestlaste taga mingit ugri-mugri Aafrika lippu (vist, meenutas midagi sellist).

Kristjanile ma ütleks niipalju, et minu meelest oli teemaks pigem see, et kas mustem on pada või katel ja kes alustas mida (iseasi kui mõttekas see teema on). See, kas KK klubi väljaarvamine oli õige v mitte, seda ei otsusta enam meie siin, vaid mingi muu istants. Selles suhtes nõuda rangelt teemas püsimist on küll veidi kahtlane. Kompromissi ei leitud ja nüüd otsustabki keegi kolmas, kellel siis oli õigus. Ma siis loodan, et kui kohus otsustab asja EML kahjuks, siis ka EML on madalam kui muru ... või siis vastupidi.

Kristjan Sander said...

Kui visatakse mõni liige EML-ist välja, siis näen mina kaht lahendust: ta kas võetakse tagasi või jääbki välja. Mis kompromissist Sa, Marek, räägid? Et võetakse pool tagasi või? Nagu ei saa keegi olla poolikult rase, ei saa keegi olla ka poolikult EML liige.

Ma küsisin Su käest, kas Sinu arvates tuleb Eesti malele või maleliidule kasuks suhtumine, et oponentide vaigistamiseks on lubatav neid mistahes pisirikkumise ettekäändel, põhikirjas sätestatule tähelepanu pööramata, EML-ist välja arvata. Sina hakkasid selle peale abstraktselt filosofeerima sellest, kui keegi jääb EML-ile aasta aega võlgu ja oma mobiilioperaatorist. Milleks küll...?

Anonymous said...

Kaidot süüdistati siin "Malepoliitikasse sekkumises", see on nagu tema põhipatt. Öelge mulle, kulla mehed, mis asi see "malepoliitika" on meil siin Eesti Vabariigis? EML on üks väike ja vaesvõitu organisatsioon, mille aastakäive on paljudest erialaseltsidest väiksem, spordialaliitudest rääkimata. EML ei teeni ise suurt midagi, võtab aga suure osa klubide noorespordirahadest (hetkel vist ainult 25%) omale. Varem EML käis ja kerjas rahasid juurde, nüüd ei taheta talle enam anda, raha antakse pigem EMTÜ-le.
Kas definitsiooniks on: "Malepoliitika on see, millega tegeleb Hendrik Olde?

Tegelikult ei ole meile vaja mimgit malepoliitikat; on vaja ühte ausat ja õiglast inimest, kes ise vähesega lepib ja tema kaudu ümber jaotatavad (kas selleks ümber jaotamiseks ongi vajadust)rahad niiviisi ära jagaks, et keegi pahaseks ei saaks. Ja olgu siis see inimene kasvõi mõni kabetaja, see pole oluline.

Kristjan Sander said...

Eks see, kui H. Oldele meeldimise järgi välja arvatakse ja vastu võetakse, vist olegi malepoliitika.

Anonymous said...

Anonymous 6.30 juhib tähelepanu asjaolule, et malejuht on väga paljude Eesti male jaoks oluliste inimestega tülitsemas. Öelge kui suhted on nõnda sassis, siis milleks seda ühte inimest endiselt palgal hoitakse???

Anonymous said...

Väga tore oleks leida "üks aus ja õiglane inimene".
Keda siis välja pakutakse?
KS siin eelnevalt laias, et mis see mõni malefunktsionär leida ei ole!
Siiani pole pakkumisi teha suutnud ning käitüb süüdimatult - tema pole kuulnud, näinud.
Nüüd siis uute pakkumiste kord :)

Anonymous said...

Enamusega vist ei ole sassis, seetõttu tagasi valitaksegi!

Anonymous said...

Eesti Spordiregister on ka üks paras segadik. Kristjani poolt toodud lehekülje http://www.spordiregister.ee/index.php?klubiand=1810 järgi on KKMK ikka EML liige, kui mitte arvestada märget "seisuga". Ilmselt aga lehekülg http://www.spordiregister.ee/index.php?sal=14 siis valetab kui väidab, et klubi ei tegutse. Äkki keegi KKMK-st parem kommenteerib?! Või on see ka kohtuvaidluse teema? Seekord siis juba spordiregistriga.

Anonymous said...

Maleliidu juhtkond on viimase 10-15 aasta jooksul olnud kui läbisõiduhoov, on tahtnud üks aidata, on proovinud teine abikätt ulatada, aga varem või hiljem on väsitud ja käega löödud, sest veski jahvatab omasoodu ja suuremate muutusteta. Ja nii jätkubki kahe mehe soolo - malejuht ja tema truust abilisest jurist, kes muide olid mõlemad ka selle Külaotsa rentslisse viskamise arhitektid.

Anonymous said...

"Keda siis välja pakutakse?"

Tuleb korraldada avalik konkurss, mida omavahel öeldes praegune tegevjuht kardab nagu tuld küllap tuleb siis ka inimesi ennast pakkuma. Mis siin nii väga keerulist siis on, neid toimub ju alalõpmata ja üldjuhul leitaksegi väärikaid tegevjuhte.

Kristjan Sander said...

Tsiteeritud lehekülg näitab, et esiteks ei ole ESR andmed eriti usaldusväärsed (KKMK ja isegi Viljandi MS on selle järgi 22.06.2011 ikka veel EML liikmed) ning teiseks on EML-is veel vähemalt kaks ESR-i järgi "mittetegutsevat" liiget: Akadeemiline Maleselts ja Jana Airapetjani Noorte Maleklubi.

Üldiselt "tegutsemine" on fakti küsimus, mida ei saa hinnata mingi registrikirje põhjal. Nagu me näeme, korraldab KKMK 22.-23.10 noorteürituse.

Mis "enamusse" ja "tagasivalimisse" puutub, siis senikaua, kuni EML juhatus liikmete koosseisuga oma suva järgi manipuleerib, on need vaid tühjad sõnakõlksud.

Anonymous said...

... ja kuni vastaspool oma suva järgi midagi tõlgendab ja avalikkusele paiskab, ongi "väärikad tegijad" HO-ga tülis.

Marek Kolk said...

"Nagu me näeme, korraldab KKMK 22.-23.10 noorteürituse."

Ma olen siinkohal küll väga noriv, aga kus kohast me seda näeme muidu? Et kui registrikande põhjal aktiivsust ei otsustata, siis miks peaks mingi juhendi järgi, kus on kirjas klubi nimi, aga kõik muud isikud on pigem EMTÜ liikmed või Vabaettur või midagi sellist (kontaktandmetes juba eelmise aasta juhendis ei olnud klubi endaga mingit seost). Turniir toimub Malemajas, kus paljud teisedki jne. Mul ei ole turniirile midagi ette heita, lihtsalt KS väited on kuidagi kummalised (mitte otseselt valed, vaid kuidagi puudulikud).

Hendrik Olde said...

Mõneti kummaline olukord - Vaadeldajasse pannakse üles KKMK noorteturniiri juhend. Kui varasemate selliste postituste all on hakatud kohe sõimama EML-i, et miks seal juhendit ei ole, siis seekord on juhendisse lisatud ka litsentside nõue ning juhend läks kohe ka EML-i lehele. Seega kadus ära "kont hambust", kuid kiirelt leiti uus/vana teema... EML viskas Külaotsa välja. Ja nüüd siis leierdatakse sellel teemal.

Ehk siis tegelikult- kui keegi tahab viriseda, siis põhjuse leiab alati. Ja kõik on alati pahasti.

Huvitav, miks te siia oma positiivseid emotsioone välja ei toonud, kui noored võitsid äsja EM-lt 6 medalit, läinud aastal võideti samalt võistluselt neli medalit, jne. Viimase nelja aastaga on lapsed võitnud EM-lt 14 medalit. Aga teil siin ei ole kombeks positiivsetest asjadest rääkida, MIS KÄIVAD LÄBI EESTI MALELIIDU. Ma ei tahaks uskuda, et see portaal siin on pelgalt elus kibestunud inimeste pärusmaa...

Vaatame ringi, mis näiteks suusatamises toimub Otepää MK etapiga. Kõige selgem võimuvõitlus. Väga "kodune" tunne on, sest ka males läks tõeliseks "andmiseks" pärast seda, kui 2007.a meile MK`2011 korraldusõigus anti.

Mina arvan teadvat, et miks siin viimasel ajal on aktiviseerunud sopaloopimine... Eks teavad needki, kes "niite tõmbavad" ja intriige õhutavad males...

Mõelge positiivselt, sellest on abi meile kõigile!

Marek Kolk said...

"Kui visatakse mõni liige EML-ist välja, siis näen mina kaht lahendust: ta kas võetakse tagasi või jääbki välja."

Aga milles probleem? Kui Te ise ei taha tagasi tulla, siis jäätegi välja. Mis demagoogiat sa pakud siin?. Kui Teil oli õigus, siis kohus ütlebki seda, ei ole probleemi, võite pärast seda kuulutada tervele maailmale. Mina olen juba ette ütelud, et EML peaks siis olema madalam kui muru. Vastasel korral on sinu nõudmised aga rohkem kui kummalised.

Mina sellel teemal enam sinuga ei vestle. Sa oled mind siin küll varasemalt solvanud.

Anonymous said...

"meie paremate meesmaletajate Ehlvesti, Külaotsa, Kanepi, Rõtsagoviga või meie paremate naismaletajate Gansvindi, Fomina, Tsõganova, Baškite, Pärnpuuga või meie malelegendide Nei, Kärneri, Rõtovaga või meie nimekaima malekohtuniku Vahesaarega või Toetusühingut tüürivate Valgmäe, Söödiga või Tallinna suuremate klubide hulka kuuluva Vabaetturi juhtide Krupenski, Kovaljovi, Veingoldiga, isegi omaenda klubi TTMKK treenerite kohta jätkub tal teinekord halbu sõnu."

Eelpooltoodud inimesed on küll väga väärikad tegijad, loomulikult ilma jutumärkideta.

Anonymous said...

> kas Sinu arvates tuleb Eesti
> malele või maleliidule kasuks
> suhtumine, et oponentide
> vaigistamiseks on lubatav neid
> mistahes pisirikkumise
> ettekäändel, põhikirjas
> sätestatule tähelepanu
> pööramata, EML-ist välja arvata.

Nagu märkis Mareki poolt tsiteeritav Jossif Vissarionovitš Stalin, on süütu inimese hukkamine kõige parem distsipliini tagamise vahend. Meil seda teatakse.

Anonymous said...

Ohjummel, ei jõua enam ära kuulata neid heietusi oponentide kurjadest plaanidest seonduvalt maailmakarikaga või mingitest salapärastest niiditõmbajatest või intriigiõhutajatest. Nagu vana katki läinud grammofon, grammofon, grammofon...

Hendrik Olde said...

Selle viimase kommi juurde sobivad kaks näidet, mida toon lapsevanemana ja treenerina ning mis pärit on just lähiajast.

Laupäeval toimusid Harjumaa noorte MV-d, kus peakohtunikuks oli D.Kovaljov Vabaetturist. Kas teadmatusest või tahtlikult, kuid paremusjärjestuse määramisel eiras ta juhendit (ma kardan, et ta lihtsalt ei osanud selles paarimisprogrammis vastavaid näitajaid paika panna ja käsitsi ei viitsinud kontrollida)ning nii tuli esimeseks MTÜ Vabaettur esindaja. Teisele kohale jäeti aga minu nimekirjas olev õpilane (kes siis koefi järgi pidi olema tegelikult esimene). Ja kui oma klubi lapse nime taha kirjutati tabelisse MA Vabaettur, siis R.Lumiste nime taha kirjutati TTMKK.
Hiljuti toimusid Eesti noorte klubide MV-d, kus seesama Vabaettur pani noortelauale mängima Reval-Spordi vastu võistlusreegleid eirates kaks aastat vanema lapse. Milleks selline tegutsemine?!

EMTÜ sarjast kogemus lapsevanemana - Haapsalu turniiri lõpetamisel teatas M.Sööt, et nad annavad eriauhinna turniiri nooremale osalejale, kelleks oli minu laps. Auhinnaks anti talle ruubiku-kuubik, mis viisakalt väljendades oli ikka korralikult päevi näinud.
Kui laps auhinna kätte sai, siis tuli juurde kohe teine minu nimekirjas olev õpilane, kes tundis enda kuubiku ära.
Nimelt olevat ta selle unustanud Austriast võistlustelt tagasiteel bussi ja Haapsalu inimesed andsid selle kuubiku tolle võistluse korraldajale, et ta siis omakorda annaks selle poisile tagasi.
Miks pidi M.Sööt tegema seda teed pidi, et andis selle hoopis minu lapsele auhinnaks ning nii sai laps selle õigele omanikule tagasi kinkida?!

Mul ei ole üldiselt kombeks negatiivseid emotsioone välja tuua, kuid nüüd ma küsin- milles lapsed süüdi on, et suured inimesed selliselt käituvad...

Ehk vaatame kõigepealt peeglisse ja enda sisse, kui teisi poriga loopima hakkame.
Edasi viib positiivne energia ja mitte alaline soov "ära teha".

Anonymous said...

Keegi vist juba ennist küsis kas välkmale meistrivõistluste auhinnad on klubidele mitmekuulise hilinemisega viimaks välja makstud?

Anonymous said...

9.27 noh, paar "väärikust" tuli juba välja :)
Tasapisi tulevb selliseid luukeresid veel!

Anonymous said...

Kas neid kohtuasju viimasel ajal kuidagi ülearu palju ei ole maleliidu ümber? Kas kuidagi ilma nendeta ei saaks?

Anonymous said...

Kui heaga võimule ei saa, siis proovitakse kurjaga :)

Hendrik Olde said...

Et T.Valgmäe ja A.Tedrema poolt juhitava Laagri MAEKK liige on andnud kohtusse kaks hagi EML-i vastu ja lubab veel kolmandagi anda...
See ju näitab soovi koostööks igal tasandil.
Kohtu poole pöördumine on inimeste põhiseaduslik õigus, kui nad kompromisse ja koostööd ei soovi muul tasandil, vaid esitavad pelgalt nõudmisi.
Aga samas oleks siis mõistlik ära oodata kohtuotsus ja mitte enne sellest alaliselt leierdada (kusjuures KKMK protsessis ei ole veel mingit istungi aega paika pandud...). Nii tundubki see eesmärk olevat miski muu, kui asja sisuline lahendamine.

Anonymous said...

Jätkuvalt on siin ainus tegelikult põnev teema ministeeriumi funktsionäride ja teatud opositsiooniliikmete võimalikud omavahelise sidemed. Küll need ka varem või hiljem kuidagi avalikkuse ette jõuavad.

Anonymous said...

Haapsalu turniir.Kas on keegi,kes ütleks oldele,et tegijal juhtub mõndagi.Kui seal oligi miskit juhtunut.olde arvates oli.Maleliit ei tee ju ainsatki turniiri.

Kuubik Ruuben said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kristjan Sander said...

Marek kirjutas: Kui Te ise ei taha tagasi tulla, siis jäätegi välja.

Sõber Marek, nagu ka H. Olde postitusest näha oli, avaldasid nii "Olympic" kui KKMK oma esindaja kaudu soovi EML-i ennistamiseks. H. Olde (ja kahjuks ka Sina) olete ajanud ses küsimuses demagoogiahõngulist juttu koostööst ja kompromissidest. Mingi MTÜ kas on EML liige või ei. Ma küsin Sinult uuesti, kuidas kujutad Sa ette EML liikmelisuse osas "kompromissi"? Milles see seisnema peaks?

Ma tõesti ei oska ette kujutada, mida näed Sa selles küsimuses solvavat.

H. Olde juttu Rubiku kuubikust ei pea ma kommenteerimise vääriliseks, kuni selle kohta peale tema sõnade tõendid puuduvad. On muidugi kahetsusväärne, et ta maleliidu probleemide käsitlemise asemel jutustab jätkuvalt selliseid kahtlasevõitu anekdoote ning hälbib teemast lausa suusatamise MK etapi juurde, aga niisugune ta meil kord juba on ja ma isiklikult kahtlen, kas teda õnnestub ümber kasvatada.

Anonymous said...

Millal saab KS eetrikeelu, aina vassib ja valetab.
P.S. Kas 12.10 ei tuleks samuti maha võtta?

Anonymous said...

Seda, et keegi mõnel väiksemal turniiril koefitsentidega eksida võib, tuleb vahel ikka ette. Vahel tuleb seda ju isegi täiskasvanute meistrivõistlustel ette (HO kindlasti mäletab, kuidas ta omal ajal MBO-d koefitsentidega segiajamisega pronksile aitas) ja milline skandaal sellest tuli.

Rubiku kuubiku loo peale ütleks, et küll on mõnel lapsevanemal ikka väikesed mured. Hendrik võiks kasvõi meelde tuletada, mida ta sel aastal ise Eesti meistrivõistlustel kohtunikuna Põlvas Mai Narvale ütles ja kuidas sellega võistluste tulemusi mõjutada üritas.

Anonymous said...

Kas 12.10 ei tuleks samuti maha võtta?

Miks peaks selle maha võtma? Ons seal midagi halvasti öeldud? Iseenesest kõhutuulte väljalaskmine on inimese loomulik vajadus ja harilik protsess. Ikka juhtub vahel ka partii otsustavas faasis. Kusjuures mulle ka tundus tookord võistluse ajal, et midagi haiseb.

Anonymous said...

Kusjuures seda kõhutuulte laskmist on mõnel hullemateski olukordades ette tulnud, mõnel vastuvõttudel või kogunisti bankettidel. Malepartii ajal võiks kohtunik sellisel juhul midagi ette võtta küll, kasvõi kaks minutit vastasele lisada, aga kohtunik ei pruugi muidugi alati vajalikul hetkel laua juures olla. Aga seda nüüd siis ühele inimesele pahaks panna...

Anonymous said...

Paneme siis KS kohta käinud anekdoodi leebemal kujul üles... näiteks Sander M ... ja Kristjan M

Anonymous said...

Puuksutas siis puuksutas, kui kohtunik seda ei märganud ja mängu kõrvalt vaatajad sellele tähelepanu ei pööranud, siis järelikult polnud asi nõnda häriv, et sellest probleemi teha. Miks üldse ühte vana turniiri siin nii välja tuua?

Hendrik Olde said...

Mind isiklikult ei häiri need repliigid, mis siia kohati vast mõtlematult anonüümide poolt on pandud. Eesmärk on ju üks - laim ja mustamine. Ehk ühel hetkel jõuavad meieni ka nende postituste KIBESTUNUD autorite nimed. Ma siiski soovitan võimalike ebameeldivuste vältimiseks valida sõnu, enne nende väljaütlemist...

Keegi "leidis" ajaloost taas üles Eesti naiste MV-te loo aastast 2004, kus peakohtunikuks oli A.Võsu.
Kui Aare peab veelkord vajalikuks selgitada, et kas Olde sekkus sellesse protsessi ja "väänas" tal käsi või mitte, siis on see tema asi.
Sellel tookordsel lool ei olnud küll malega pistmist kõige vähimatki ning see ilmus vist ligi kolmveerand aastat pärast võistlust. Taaskord mindi esmajärjekorras meediasse "tõde kuulutama". Sama skeem toimib ju ka praegu. Aga minu tookordne vastus on aadressil: http://www.ohtuleht.ee/168472
See kehib ka täna.

Anonymous said...

Kas pole mitte üks kibestunud postituste autor Hendrik Olde ise? Sellegi loo kommentaaride all saavad oma osa Külaots, Kovaljov, Sööt, Valgmäe, Tedrema, Vahesaar. Mõne varasema artikli kommentaaridest leiame teisigi.

Kristjan Sander said...

Hendrik, sa ise ju kirjutad ülal, et KKMK ning "Olympicu" esindaja pöördus EML juhatuse poole 22.06.2011 (kas pöörduti ka enne, on ise küsimus, aga hetekel mitte väga oluline). Ajakirjanduses ilmus see lugu 11.08.2011: http://sport.postimees.ee/526768/esimaletaja-kaido-kulaotsa-klubi-visati-pisivola-parast-alaliidust-valja/ . Ei ole ju nii, et esiteks minnakse "meediasse "tõde kuulutama"" ja siis võetakse ühendust maleliidu juhatusega. Miks sa valetad?

Hendrik Olde said...

"...Rubiku kuubiku loo peale ütleks, et küll on mõnel lapsevanemal ikka väikesed mured. Hendrik võiks kasvõi meelde tuletada, mida ta sel aastal ise Eesti meistrivõistlustel kohtunikuna Põlvas Mai Narvale ütles ja kuidas sellega võistluste tulemusi mõjutada üritas..."

Ma siis tuletan selle loo meelde.

Esmalt olgu kohe öeldud, et mina
ei olnud neidude turniiri kohtunik ja ei sekkunud mitte ühessegi episoodi neidude võistlusel. Neidude turniiri peakohtunikuks oli A.Karba.

Olen siiani aru saanud, et kõik kolm tüdrukut (Mai, Margareth ja Grete) saavad omavahel väga hästi läbi, sh. ka Tallinnas mängitakse treeningutel sõbralikult koos välku.
Juhtus nii, et Margareth kaotas 12a. MV-l kolmandas voorus enamkvaliteega seisus M.Narvale ning peale partiid ütlesin lastele naljatades järgmised sõnad: "Ära muretse, küll Grete "karistab" sinu eest omavahelises partiis Mai ära, sest Mail selles partiis enam ei vea ning järgmine kord võidad ise ka!".
Kõik lapsed võtsid seda huumoriga ja naersid koos.
Juhtus aga nii, et kaks vooru hiljem tõesti Grete võitis M.Narvat ning järgmisel hommikul kuulsin lapse vanaemalt, et mina olevat ähvardanud tema lapselast jne. Ehk siis kaotuse tegelik põhjus oli tema jaoks selgunud!

Teadaolevalt tahtis too vanaema kirjutada minu peale ka kaebuse EOK-le, et ma terroriseerivat ja ähvardavat lapsi!!!

Ma väga vabandan, kui kellegil on piiratud huumorimeel. Aga ütlesin tookord Põlvas sellele vanaemale ja ütlen ka nüüd: jätke lapsed "mängust" välja ja minu lapsed ei ole M.Narvale konkurentideks teel maletippude vallutamisel.
Kahjuks on selle "telgitaguse võitluse" märke tunda alates sellest hetkest, mil kevadel Margareth juhtus edestama Maid ühel noorteturniiril.

Hendrik Olde said...

Ma tuletan ka meelde, et mis tegelikult siis 12a. MV-l partiis M.Narva- G.Olde juhtus (ja seda peakohtunik A.Karba kinnitusel).
Võttis M.Narva kätte oda ja pani selle ruudule d3, laskmata seejuures nupust lahti. Siis märkas, et ettur d4-l jääb ette, pani oda tagasi ruudule e2, mõtles veidi ja käis hoopis teise odaga väljalt g5 e3-le ja vajutas kella alla.
Seejärel sekkus protsessi kohtunik A.Karba (mitte G.Olde, sest ta lihtsalt ei julgenud nõuda puudutatud nupuga käimist nii tugevalt mängijalt), kes palus M.Narval puudutatud nupuga käia. Mai küll olevat selgitanud kohtunikule, et ta ainult kohendas, kuid juhtumisi oli seda "kohendamist" näinud A.Karba ise kõrvalt, sest seisis sellel ajal just tolle laua juures.
Seejärel tegi Mai kohtuniku poolt näidatud nupuga käigu, Gretel jäi see ettur võtmata, kuid partiid M.Narva päästa siiski ei suutnud...

Ütlen otse - inetu lugu ja seda veel nii tugevalt mängijalt.
Millest muide ka mina sain teada peale partii lõppu A.Karbalt ning ka Grete kinnitas õhtul neid sõnu, et Mai oli just sellisena toiminud.

Ma ütlen veelkord, ma ei taha rääkida negatiivsetest asjadest ja hoian need pigem endale. Aga soovitus lapsevanematele, vanaemadele ja ka mõnele treenerile - jääge ausaks iseenda vastu ja ärge püüdke vahendeid valimata "üle laipade" minna. Lapsed ei ole vahendid teie eesmärkide saavutamisel ja laske neil malest ja koosolemisest rõõmu tunda.

Muide, julgen kinnitada, et siin palju anonüümset kriitikat saava T.Truusi MKK nn edu peamiseks "põhjuseks" on just see, et lapsed (ning ka lapsevanemad ja treenerid) saavad omavahel hästi läbi, mitte ei ole üksteisega konkurendid. Positiivne energia viib edasi.

Anonymous said...

Huvitav oleks lugeda Ervin Liebert 'i versiooni naljategemisest, kes samuti Põlvas viibis ja kohapeal HO -lt selgitust nõudis.

Kristjan Sander said...

KKMK väljaviskamine siis ongi hea näide H. Olde positiivsest energiast?

Ja klubide välkmale MV auhindade maksmatajätmine ka...?

Hendrik Olde said...

Jätke palun Ervin sellest loost välja, sest eks see seltskond on ka teda ähvardanud ja püüdnud klubis "kukutada", sest ta ei pidavat "võitlema" piisavalt palju ja vahendeid valimata ÕIGUSE eest!

Kehtib põhimõte, et kui sa ei ole meiega ja oled maleliidu poolel, siis oled ka ise vaenlane.
Ervin on pedagoog, kes teab male telgitagustes toimuvat liigagi hästi ja on sellest kõigest lihtsalt nii kõrgelt üle. Eks olete kõik kogenud, et Ervin nimetab asju otse ja õigete nimedega, nii ka aprillis toimunud üldkogul.

Ilja said...


"Mitte ükski terve mõistusega 2600+ mängija ei mängi Eesti klubide MV-l"

Ilja, mina nii resoluutne ei oleks, sest isegi olen komplekteerinud meeskonna, kus Eesti klubide MV-l istus A.Morozevitsh alles kolmandal laual ning temast eespool olid J.Ehlvest ja A.Sokolov.


Me ei räägi turniiridest minevikust. Usun, et Kaido ilma suurt kahtlust mängiks selles koosseisus. Vaatame ikka jooksva olukorda. 2600 mängija ei hakka mängima turniiris, kus on keskmine reiting 2200. Ja kus vastased mängivad miinimum 100 punkti tugevam, kui ELO näitab. Suur tõenäosus, et suurmeister ei saa üle viigi mustatega Zjukini tüüpi 2300 mängijaga. Lisaks sellele võistkondlikul turniiril tihti tehakse kiirviike võistkonna huvides. Kui suurmeister mängib niisuguses turniiris, siis on kaks varianti: 1) Ta ei ole professionaal 2) Ta sai soliidse materiaalse kompensatsiooni.

P.S. Kui tahtsin vastata HO kommentaarile otsisin mitu minutit tema ja minu kommentaar. Praegu lehel on 10 postitust ja 317 kommentaari. Kas see ei olegi foorum??? Kahju, et normaalse interface-iga foorumi idee unustati ära.

Anonymous said...

Hendrik Olde said... 10:21 AM

Paanika! Õige jutuga mehe hõlma ei hakka ju miski või kuidas?

Anonymous said...

KKMK puhul hakkab kahjuks jääma mulje, et ennast välja lasta visata võiski olla plaan, et järjekordne konflikt tekitada.

Hendrik Olde said...

Et kas see "paanika" repliik käis minu kohta?! Kas peaks olema paanikast, et vahel ütlen välja ka need "sigadused", mida pidevalt eesriide taga tehakse, kuid mida siis kiivalt püütakse avalikkuse eest varjata ning tehakse head nägu...

Aga seda julgen küll väita, et kellegi eesmärk on ikka ja jälle konflikte õhutada ning maleliitu võimalikult halvas valguses näidata, et keegi toetajatest ala juurde ei tuleks ning nii paistaks ehk enda tegevus veidigi paremana...

Ilja oma kommentaaris tegelikult vastas ka küsimusele, et miks meie kõrgema reitinguga mängijad ei osale Eesti MV-l - "...2600 mängija ei hakka mängima turniiris, kus on keskmine reiting 2200. Ja kus vastased mängivad miinimum 100 punkti tugevam, kui ELO näitab. Suur tõenäosus, et suurmeister ei saa üle viigi mustatega Zjukini tüüpi 2300 mängijaga..."

Klubide MV-l mängimine on motivatsiooni küsimus ja seda eelkõige klubi tasandil. Näiteks Külaots, Kanep, Volodin, Svõrjov, Sepp, Liiva, Shishkov, Zavoronkov jne. on kõik erinevate klubide esindajad ja miks ei võiks nad oma klubidega võistelda ning konkureerida üksteise vastu.
Ehk ei ole hoopis klubidel motivatsiooni toetada oma tugevamaid mängijaid, mis omakorda annaks võimaluse klubil "siduda" mängija kohustusega võistelda klubi võistkonna nimel.
Ja kuna klubid oma tugevamaid tegijaid ei toeta (soovi) toetada, siis "delegeeritakse" see kohustus EML-le ning ikka on paha maleliit, kes meie tugevamaid ei toeta piisavalt ...

Ilja said...


Klubide MV-l mängimine on motivatsiooni küsimus ja seda eelkõige klubi tasandil. Näiteks Külaots, Kanep, Volodin, Svõrjov, Sepp, Liiva, Shishkov, Zavoronkov jne. on kõik erinevate klubide esindajad ja miks ei võiks nad oma klubidega võistelda ning konkureerida üksteise vastu.
Ehk ei ole hoopis klubidel motivatsiooni toetada oma tugevamaid mängijaid, mis omakorda annaks võimaluse klubil "siduda" mängija kohustusega võistelda klubi võistkonna nimel.


Milles siis seisneb motivatsioon mängida klubide mv-l? Et saada medalit, Teie käepigistust ja õnnelikute võitjate fotot eml koduleheküljel? Rahalised auhinnad (mis on võistkonna ühe liikme kohta väiksem, kui minimaalne auhind emtü kiirmaleturniiris) on ainult välkmale mv-l, ja neid kantakse üle poolaasta pärast võistlust.

Anonymous said...

October 16, 2011 11:45 PM
Tuleb mees ametniku juurde murega. Mul rumal nimi Sander M..., tahaks ära vahetada. Ametnik, rumal nimi jah, mis uus nimi oleks! Kristjan M...

Kristjan Sander said...

Tasub tähele panna, kuidas H. Olde üritab kõigest jõust juttu viia teemadele, millega seonduvat on väga raske tõendada, kuid mis annavad talle võimaluse levitada pahatahtlikke kuulujutte: Rubiku kuubiku anekdoodile ning juba tükk aega mängitud tüdrukute partiile, millega seoses ju mingeid ametlikke proteste ei esitatudki. Seda keerutamist saadab üldsõnaline demagoogia koostööst ja positiivsest energiast.

Konkreetsust nõudvates küsimustes nagu põhikirjarikkumised EML-i uute liikmete vastuvõtmisel või siis EML-i võlad ei tule suurt midagi.

Ega enne asi ei parane, kui EML saab tegevjuhi, kes oma koostöösoovi liikmetega tõendab ka tegudega. H. Olde teod näitavad paraku selgelt, et ta vastandab ennast väga suurele osale Eesti maletegelastest ja blokeerib põhikirja rikkudes maleliidu tegevusest neid, kes tema "saavutustega" rahul ei ole.

Kristjan Sander said...

Tahtsin öelda:

...tükk aega tagasi mängitud tüdrukute partiile...

Vabandust.

Anonymous said...

Oi Margus, Margus...!!!

Kuubik Ruuben said...

Haapsalus oli kohtunik ka paras jobu...

Opositsioon ja KS ei saanud Ruubikust aru. Tegelikult taheti ju öelda "jobu kohtunik", keda EMTÜ "palkas" ja kes ei kuulnud puuksu.
Üllatuseks on, et ka pikk e. Margus S tuleb "suliks tembeldada".

Oi Margus, Margus...

Mida kostad?!

Anonymous said...

Huvitav, kui palju ja kes maletajatest ja tegelinskitest on ausad?
Paistab et enamus kui mitte kõik on "millegaga" hakkama saanud.

Anonymous said...

"Positiivsest energiast" pajataja võiks täpsustada, millist energiat ta silmas peab; kas potentsiaalset energiat või kineetilist energiat või hoopis siseenergiat ja kuidas ta kujutab endale ette negatiivset energiat kõigi nende puhul. Harimata inimesed oskavad ikka täielikku kammarajura ajada, ja enemasti leidub teisi veel harimatumaid, kes sellist jura tarkuseks peavad.

Anonymous said...

See maletajatest krutskite ja sulitempude tegijate armaada tuleks suisa istuma pista, niivõrd räpased ja valgustkartvad on nende teod. Malejuhil paistab lausa olema iga maletaja kohta eraldi päevik, kus kõik kenasti kirjas. Nagu vanasti heal liiduajal oli iga patuse kohta kuskil KGB arhiivis toimik ja ei pääsenud sellest ka mitte meie Paul Keres.

Anonymous said...

3.47
Lisaks füüsika kursuses käsitletud energiatest on olemas ka psühholoogia kursus, kus räägitakse emotsioonidest, meeleolust, temperamentidest jne.

Loe ja saad targemaks!

Anonymous said...

3:58-le
Psühholoogia on teadus, seal positiivsest energiast ei sonita. Sellises stiilis juravad "arengumaagid", "luuleviilmaad" ja muud šarlatanid.

Anonymous said...

Jah, istub päevik käes ja on end ümbritsenud sellise hiilguse positiivse energiaga, et isegi puuksatus on muusikaline ja lõhn lille oma.

Ainult alamad on hakanud millegipärast nurisema ja esitavad kiuslikke küsimusi ega saa aru kui väga on neil juhiga vedanud.

Kohe pisar tuleb silma.

Anonymous said...

Paralleelselt teistele teaduse esindajatele kuluks ka psühhiaater ära, muidu mõni "mees" kordab aina, Olde tegi ja Olde tegi... ning kui Oldest lahti saaks, siis tuleb õnn maleliidu õuele. Ks, õnn tuleb alles siis, kui sa lubatud funktsionäride nimekirja välja käid!

Anonymous said...

Kui EMV-l osalemine ei ole klubidele motiveeriv, siis mis üldse neid motiveerib? Miks meil üldse veel klubid eksisteerivad? Kas tõesti ainult selleks et kord aastas EMLi koosolekul hääletamas käia?

Kristjan Sander said...

Anonüüm vist unustab, et EML on oma liikmete ja nende kaudu maletajate jaoks, mitte vastupidi.

Anonymous said...

Oldest lahti saaks

Siilist samuti, kelle muidu andekad krutskid on täiesti ülekohtuselt varju jäänud. Temata on HO mr nobody.

Anonymous said...

Nii hea repliik siin eelpool välja hõigatud, et seda sobiks kohandada ja viimasele anonüümile käratada:

Jätke palun Marko sellest loost välja, sest eks see seltskond on ka teda ähvardanud ja püüdnud klubis "kukutada", sest ta ei pidavat "võitlema" piisavalt palju ja vahendeid valimata ÕIGUSE eest!

Kehtib põhimõte, et kui sa ei ole meiega ja oled maleliidu poolel, siis oled ka ise vaenlane.
Marko on jurist, kes teab male telgitagustes toimuvat liigagi hästi ja on sellest kõigest lihtsalt nii kõrgelt üle. Eks olete kõik kogenud, et Marko nimetab asju otse ja õigete nimedega, nii ka aprillis toimunud üldkogul.

Kristjan Sander said...

Kas jutt on sellest Marko Siilist, kellel on siiamaani tegemata 2010. a. augusti üldkoosoleku protokoll, mis pidanuks seaduse järgi olema liikmetele kättesaadav 2 nädala jooksul?

Anonymous said...

Teatavasti oli tollel koosolekul kaks protokollijat!

Anonymous said...

...nii et, küsi oma protokollija käest ja ära tule siia kurtma :)

Anonymous said...

Kristjan aee! Läksid teist protokollijat otsima?

Anonymous said...

Sry aga see, et kaks protokollijat oli, ei säästa Marko Siili protokollijana kohustusest see protokoll valmis kirjutada. Muidugi on vastutus mõlemil, aga see on järjekordne loll vabandus enda kohustustest kõrvale hoidmiseks.
Ilmselt pole selle protokolli kirjutamisega alustatudki.
Aga see on juba läbi ja lõhki arutatud teema ajaloos, millel reaalset tulemust ei olnud.

Anonymous said...

Kurat, kas sellist Eestit ja sõnavabadust me tahtsimegi. Nõuka ajal oleks sellised isikud nagu K.S. oma tegevuste tõttu ühiskonnast isoleeritud.

Anonymous said...

Olen mõelnud, miks HO ja mõned tema andunud jüngrid, kes igaüks siin vaadeldajas mitme mehe eest kribavad, just Kristjan Sanderit niimoodi vihkavad. Põhjus on selles, et Kristjan Sander nõuab neilt Eesti Vabriigis kehtivate seaduste ja nende seaduste, mida nad ise endale on omavoliliselt kehtestanud ehk Maleliidu põhikirja täpset täitmist.

Ja vaat selle seaduste täitmisega ei saa meie Maleliidu juhid hakkama. Ma ei hakka eelkirjutaja kombel idealiseerima "Nõuka aega", ma nimetaksin seda "Nõukogude kommunistlikuks okupatsiooniajaks".
Eelkirjutajal on selles õigus, et need mehed, kes nõudsid okupatsioonivõimudelt võimude endi poolt kehtestatud seaduste täpset täitmist, loeti dissidentideks ja saadeti siis laagrisse või hullumajja. Aga ega sellisetel HO ja Airapetjani sugustel rahadega susserdajatel paremini läinud. Neil läks veel hullemini.
Nõukogude revidentidest ei saanud EML kombel kõrvale hiilida, "sotsialistliku omandi riisumise eest eriti suures ulatuses" ei hakatud isegi trellide taha panema, vaid anti kogunisti "kõrgeim määr".
Riisumine jääb riisumiseks, varastamine varastamiseks, dissidentlus dissidentluseks, karistused on aga veidi muutunud.

Anonymous said...

Eks Anonymous October 19, 2011 12:42 AM ole see tüükommija, kelle ainuke point on vihkamine Ega see pole nende jaoks tähtis, et kelle peale ja mille eest oma viha valada. Isegi see pole neile tähtis, kas nad ise oma vihatavast teemast ka midagi teavad.
Nad lihtsalt ei ole suutnud mõista, et nad ise loovad enesele oma enese vihkamise läbi seda rahuolematust, mis ei võimalda neil olla õnnelikud.
Ei ole lihtsalt ikka veel mõistnud üht väga lihtsat tõsiasja, et tegelikkus on nende jaoks nende enese peegeldus. Nad ei ole proovinudki kunagi elule naeratada ja ainult seepärast pole võimaldanud Ka elul vastu naeratada.
Viha, rahulolematus, kibestumus, hirmud - see ongi nende reaalsus, sest ainult seda oskavad nad enese ümber näha. Kahjuks!

Anonymous said...

Vanasti öeldi, eestlaste häda pidavat seisma selles, et vene seadusi täideti saksa täpsusega. Praegu kiputakse jube agaralt täitma Euroliidu ettekirjutisi.
KS tundub olema eriti agar täitja. Selliste üliagarate tõttu läksid paljud meie esivanemad Siberisse!

MILLE EEST ON VANAJUMAL MALETAJAID ks-ga KARISTANUD!

Kristjan Sander said...

Ei revisjonikomisjone, üldkoosolekute protokollimist ega aruandekohuslust liikmetele ei mõelnud Euroopa Liit välja. Organisatsiooni eelarvestamisest rääkimata. Niimoodi on juba sajandeid asju aetud. Päris rumalusi nüüd ka ei maksa rääkida.

Anonymous said...

Hendrik Oldel pole ka ikka mitte mingisugust austust vanemate inimeste vastu. Piinlik lugeda lausa.

Anonymous said...

Kristjan, ära nori. Tead küll, et Hendrik pole süüdi vaid süüdi tema olematu ajumaht

Anonymous said...

Väga hea, kui/et Margareth'ist on sirgunud Maile konkurent. Aus konkurents tuleb noortele ainult kasuks, mis mul saab selle vastu olla.

H.Oldele:
1) Sa lõpetad mu pere mustamise ja kuulujuttude levitamise. Kui on midagi öelda, räägid kõigepealt minuga nagu normaalsetel täiskasvanud meestel tavaks.
2) Ma keelan sul tülitada mu lapsi ja pereliikmeid suuremal määral kui on hädavajalik kohtuniku või ametialaste kohustuste täitmiseks. Naljad, kommentaarid, hinnangud jmt. partii ajal, pärast ja enne mängu hoiad endale.

Jaan Narva

Anonymous said...

Sellel koosolekul ju nõuti lausa kahte koosoleku juhatajat ja protokollijat :)
Protokollijateks valiti Marko ja Tanja.
Miks siis nüüd ainult Marko kallal kiunutakse? Opositsioon sai oma inimese protokollima ja nüüd siis selgub, et ka opositsiooni inimene ei täida EML põhikirja.
Kuulge mehed, esmalt oma asjad korda ning siis SUURI SÕNU tegema!

Anonymous said...

Jah, isa Jaan, siis pead vist lapse kodus hoidma.
Viskab keegi teine samuti väikse nalja ja jälle häda käes :)

Kristjan Sander said...

Anonüüm, protokolli kättesaadavaks tegemise kohustus on juhatusel. Hüpoteetilisel juhul, kui teine protokollija polnuks kättesaadav - ma ei arva, et see ka tegelikult nii oli - tulnuks juhatusel see fikseerida ning vormistada Marko Siili poolt koostatud protokoll. Igal juhul ei tohi juhatus lihtsalt külmalt asja sinnapaika jätta.

Ants said...

22. detsember 2010. a. 12:21
fomina@hot.ee

Tere!

Kimbutab väike mure. Tahaks selle aasta sees vanad võlad maha saada. Üldkoosoleku protokoll on ootele jäänud. Palun abi!

Ilusat Jõuluaega soovides, Ants Prii

Anonymous said...

Tere Ants!
Ole hea ja saada kõigepealt kurikuulsa jaanuarikoosoleku protokoll, kus olid ise lindistaja-protokollija :)
Naera puruks mis mehed

Anonymous said...

Kas Ants lisasid kirjale ka Marko Siili poolt ette valmistatud versiooni sellest protokollist või vähemasti poole sellest? Ja millest üldse tookord jõuluajal selline huvi selle protokolli vastu, tookord olid ju veel "erapooletu" sõdur, mitte maleliidu juhatuse liige?

Ants said...

Mina juhatasin koosolekut ja küsisin protokolli mõlemalt protokollijalt, ühe mustandit olen näinud, teist mitte.

Anonymous said...

Eks teine pool on samuti võib-olla näinud ühe mustandit ja teist mitte. Teinekord pane need omad mustandid ikka e-kirjale ilusasti juurde ka eksole, muidu jääb mulje, et ajad niisama tühja juttu ainult. Asjaajamise kogemust peaks ometi linnaviletsuse tasandilt olema.

Kristjan Sander said...

Seaduse järgi tuleb protokoll liikmetele kättesaadavaks teha 14 päeva jooksul. Ants Prii siin tsiteerib mingit 22. detsembri kirja. Selleks ajaks oli üldkoosolekust möödunud ligi neli kuud.

Nagu juba öeldud: hüpoteetilisel juhul, kui teine protokollija polnuks kättesaadav - ma ei arva, et see ka tegelikult nii oli - tulnuks juhatusel see fikseerida ning vormistada Marko Siili poolt koostatud protokoll.

Anonymous said...

Ja mis selle kurikuulsa jaanuarikoosoleku lindistusega ikkagi sai? Erapooletu vahendaja kustutas kogemata lindistuse? Paras naljanumber, Ants.

Anonymous said...

Meelega kustutas HO soovil!

Hendrik Olde said...

J.Narvale-
..."Hendrik võiks kasvõi meelde tuletada, mida ta sel aastal ise Eesti meistrivõistlustel kohtunikuna Põlvas Mai Narvale ütles ja kuidas sellega võistluste tulemusi mõjutada üritas"...

Ma ei oleks seda teemat kindlasti üles tõstnud, kui keegi "heasoovija" ei oleks siia seda repliiki pannud.
Nagu ma oma selgituses ütlesin, siis seda nupu puudutamise situatsiooni võib rahulikult A.Karba käest üle küsida ning minu öeldud repliik oli suunatud ka eelkõige enda lapsele- "Ära muretse, küll Grete "karistab" sinu eest omavahelises partiis Mai ära, sest Mail selles partiis enam ei vea ning järgmine kord võidad ise ka!".

Kus siin on kellegi mustamine?! Pigem tundub nii, et kõigil on lubatud minu ja minu pere kohta öelda, mida "sülg suhu toob" (sh. enamasti anonüümselt) ning samas eeldatakse, et Olde PEAB oma suu kinni hoidma.
Millised võimalused olete andnud näiteks Margitile osalemaks teistega võrdses konkurentsis males ning ka malekohtunikuna... Ikka leiate võimaluse minna meediasse mustama!? Olid ju Sina üks eeskõnelejaid, selle 2004a. maleolümpia intriigis.

Ei saa elada kogu aeg käsi rusikas taskus ning samal ajal pidevalt nõuda toetusi, süüdistada teisi, kukutada ja kurta...
Elu ei ole must-valge ning kõiges ja kõigis ei ole vaja näha vaenlasi.
Me ei ole keegi eksimatu, kuid kohati tundub, et eksimine on lubatud nii mõnelegi, sh. Sinule, kuid mitte mingil juhul maleliidule ja veel vähem minule.
Võiks ju neid näiteid tuua siia riburada, kus Sul on juhtunud "näpukaid" (kasvõi see eelmise olümpia Moskva taksoarved maksid ju Sina maleliidu rahadest kinni).
Mulle juba ammu tundub, et minu enda kõige suurem miinus males olemise puhul on see, et ma kahjuks tean LIIGA PALJU telgitagustest. Ja teil on hirm, et ma võin seda vajadusel ka otse öelda...
Minu "luukeresid" te otsite ja otsite ning ikka leierdate juba aastaid siin 2004.a. MO teemat...

Ole rahulik, ei ole keegi kellegi konkurent, sest ei ole lihtsalt millegi nimel konkureerida. Malet mängida saab edukalt senikaua, kuni see pakub naudingut ja ei ole ainus väljakutse elus. Kui aga hakkab toimima põhimõte - "vahendeid valimata eesmärgi poole", siis tuleb ka selleks valmis olla, et see võitlus hakkab muutuma paranoiliseks ning hakkab töötama sinu enese vastu.

Teema lõpetuseks üks nali aastast 2004, vahetult pärast maleolümpiat.
Sõitsime Sinuga ühes autos aasta lõpus EML juhatuse koosolekule ja sain ootamatult telefonikõne (vist oli Rummu kinnipidamisasutusest), kus vangla instruktor uuris, et kas maleliit ei oleks huvitatud projektist ja ei leiaks mõnda maletajat/treenerit, kes oleks huvitatud vangidele malet õpetama.
Kui olin teile selle autos edasi öelnud, siis Sinu repliik oli :"Kas sa valmistad endale uut töökohta ette?!"


Mõtleme jätkuvalt positiivsemalt ning proovime näha (tunnistada) ka vahel enda vigu!

Ants said...

Kahe protokollija valimisega tehti karuteene. Ma ei saa ainult üht poolt kinnitada, sest pärast võib-olla midagi ei klapi. Kuna selline oli koosoleku otsus, siis peab ka koosolek seisukoha võtma.

Kristjan Sander said...

Ei, Hendrik, selles, et Sa oma abikaasa panid maleolümpiale meister Fomina asemele, olid ikka Sa ise peaosaline.

EML-ilt ei nõuta toetusi, vaid korrektsust. Sina EML juhatuse esimehena eelistasid juba tookord oma perekonna huve Eesti male huvidele. Rea aastate jooksul ei ole Sa suutnud täita elementaarseid nõudeid EML tegevusele: revisjoni ei toimu, väga sageli ollakse kellelegi võlgu kas raha või aruandeid, meie tippmaletajatele tehakse takistusi rahvusvahelistel võistlustel osalemisel, liikmete arupärimistele ei vastata, Sulle millegi poolest ebasümpaatsete isikute avaldusi EML liikmeks astumiseks ignoreeritakse jne.

Siia teemassegi oled leidnud aega postitada hulga juttu, milles puuduvad tõendatavad faktid. Konkreetsetele küsimustele ei leia Sa aga kunagi aega vastata.

Kristjan Sander said...

Ants, mul on kahju, et Sa ei orienteeru endale koosoleku juhatamisega tookord võetud kohustustes. Üldiselt on igal pool vastavatel juhtudel niimoodi, et kui keegi keeldub kuhugi alla kirjutamast või mingeid dokumente esitamast, siis fikseeritakse see keeldumine tunnistajate abil ja minnakse protsessiga edasi. Vähe sellest, et Sinu jõupingutused dateeruvad alles neli kuud hilisemaks kui koosolek, meil on ka selle kohta, et Sul ei õnnestunud Tanja Fominaga ühendust saada, praegu vaid Sinu enda jutt. Miks Sa ei saatnud talle näiteks tähitud kirja?

Ma loodan, et Sa edaspidi väldid kandideerimast koosoleku juhatajaks, kuna ilmselt ei ole Sul selleks kvalifikatsiooni.

Anonymous said...

Ants said...
Kahe protokollija valimisega tehti karuteene. Ma ei saa ainult üht poolt kinnitada, sest pärast võib-olla midagi ei klapi. Kuna selline oli koosoleku otsus, siis peab ka koosolek seisukoha võtma.

Ants, kas panid oma e-kirjale tookord kaasa selle kõnealuse protokolli ühe protokollija poolt ette valmistatud mustandi? Oleks saanud selle teine protokollija üle lugeda ja vajadusel täiendada ning siis oleksidki saanud selle rahuliku südamega kinnitada. Või ei pannud sa seda mitte oma jõulupöördumisele lisana juurde?

Anonymous said...

Ei tea, miks Hendrik Olde pärast pikka vaikust just nüüd aktiivselt kirjutama hakkas? Kas sellel on mingi põhjus ka äkki...?

Muidu ei saa talt tangidega ka mingitki seletust kätte, aga vahete vahel tuleb nagu oavarrest kõiksugu muinasjutte.

Kuu faasid või midagi tõsisemat...?

Hendrik Olde said...

Need olid nüüd küll karmid sõnad A.Prii sobivuse kohta. Minu meelest oli ta alles hiljuti ka Jõgeva volikogu esimees ja juhtis selle tööd.
Ja kui Antsul soovitatakse saata teisele protokollijale tähtkirju, siis mäletan, et EML sai selle eest just sõimata, et KKMK-le sai saadetud iga asja kohta ka tähtkiri!

Jumal tänatud, et tookord koosolekule veel kahte juhatajat ei valitud, kuigi sooviti seda teha.
Selle 8,5 tunnise "maratoni" protokollimisega on olnud tõesti nii, kus Fomina on oodanud, et Siil teeks selle valmis ja tema siis lihtsalt vaatab selle oma pilguga üle, et kas kusagile oleks vaja sisse viia muudatusi.
Kui siin on Vaadeldajas avaldatud erinevate üldkoosolekute lindistatud ülevaateid, siis miks seekord seda teha ei soovita. Ehk oleks abiks ka mõlemale protokolli koostajale.

Ma väga vabandan, kuid ma olen enda jaoks selgeks mõelnud, et KS-i mure ei ole mitte maleline, vaid rohkem "meditsiini valdkonda kalduv".
Ja see on ka ainus põhjus, miks ma ei ole tema vastu laimu ning sõimu levitamise eest hagi esitanud. Ei taha hetkel tekitada olukorda, kus maleliidus olles hakkan kellegagi kohtus vaidlema. Aga iga asi omal ajal või natuke hiljem...

Kristjan Sander said...

Ants Prii tegevuse kohta Jõgeva volikogus ei tea mina midagi. Mina näen tema tegevust maleliidu üldkoosoleku juhatajana. Ning siin jäi protokoll lihtsalt tegemata - ja ega vist ka juhatuse esimees sellele probleemile tähelepanu ei pööranud?

Ei, mitte keegi ei ole sõimanud EML-i selle eest, et KKMK-le saadeti tähitud kirjad. Küll aga tundub tõesti, et EML eesmärk polnud KKMK-lt kõnealust rahasummat kätte saada - võlgnikku otsitakse tavaliselt ka muid teid pidi kui ainult kirjaga.

Tähitud kirja eelis on see, et selle saatmist saab tõendada ning ametlikus asjaajamises on see hädavajalik. See ei tähenda, et mõnes olukorras poleks ka muud võimalused suhtlemiseks otstarbekad.

H. Olde tavapärasel tasemel isiklikule rünnakule ei pea ma väärikaks reageerida.

Anonymous said...

Ühe protokolli puudumine ei tapa kedagi. Inimese tanki panemine näitab aga suhtumist ja võib tappa küll. Eesmärk oli õilis (taheti protokolli õigsuses kindel olla) kukkus välja nagu alati. Inimene hoplaa tabki ja pole enam kellegi asi, mis edasi saab! Meelde tuleb alles siis, kui ise hakatakse asja kallal õiendama.
KS, lihtsalt tubli oled, lihtsalt väga tubli!

Anonymous said...

Ants, kas ilmutasid ka enne 22.12 mingisugust huvi selle protokolli valmimise seisu vastu või millest ikkagi selline huvi rahulikul jõuluajal?

Kristjan Sander said...

Ega see, et Ants Prii taoline inimene niimoodi tanki pannakse, ilus tõesti ei ole.

Sellel koosolekul toimus üsna pikk arutelu ka ministeeriumi asekantsleri osavõtul. Ju siis oli selles kellelegi nii palju ebameeldivat, et otsustati igaks juhuks jäljed kustutada.

Mis moodi küll saab maleliidu huvisid riigi tasemel kaitsta, kui me (maleliit siis) kutsume ise kõrge riigiametniku esinema ning probleeme arutama ning pärast ei suuda räägitut isegi protokollida? Kui koosoleku juhataja hakkab asja vastu üldse mingit huvi tundma alles neli kuud hiljem ja juhatuse esimees vististi üldse mitte?

Kas meie sõnum ministeeriumile pidigi olema, et maleliidus toimub asjaajamine folkloori tasemel?

Anonymous said...

Nali vä? Kaks protokollijat!
Üks protokollib ja teine kinnitab, tule taevas appi!

Anonymous said...

Ants, toonase koosoleku juhatajana ja täna maleliidu juhatuse liikmena on sinu auasi see protokoll joonde ajada!

Marek Kolk said...

Huvitav, kas Eesti male põhiprobleem täna on mingi aastatagune protokoll? Mõistlikud inimesed võiksid sellele kuluva ajaga midagi paremat peale hakata, näiteks luua mingi õppematerjal (see käib suht kõigi kohta).

Ok, kohustused kohustusteks, kui need on võetud, aga ausalt öeldes tegeletakse siin seinale värvi valimisega sama ajal kui katus tuule poolt ammu minema on viidud ja vundament sohu vajub.

Kristjan Sander said...

Marek, loomulikult ei ole protokoll eesmärk omaette. Aga seal sisalduks tänagi huvitavat informatsiooni, miks vundament sohu vajub.

Mistõttu see ilmselt jäigi tegemata.

Anonymous said...

Lühike kokkuvõte kommentaaridest:

1) Põhikirjas ja seaduses nõutavat üldkoosoleku protokolli ei ole ja seda juba mitu kuud pärast koosolekut;
2) Koosoleku juhataja ega EML-i juhatuse liikmed protokolli puudumise pärast mingit muret ega vastutust ei tunne;
3) Kui Kristjan Sander protokolli puudumise kohta küsimusi esitab, siis on Kristjan Sander "Eesti male vaenlane nr 1"

Kas asjaosalistel endal piinlik ei ole?

Ja siis imestame mõne aasta möödudes, et miks küll riigi poolt malele eraldatavad rahad järjest väiksemaks ja väiksemaks jäävad.

Oleks ka imelik, kui sellise haldussuutmatuse juures riik malele raha eraldaks. On igati loogiline, et sellisele organisatsioonile (EML), kes lihtsaid ja elementaarseid asju teha ei suuda, ei saa ju raha eraldada.

Anonymous said...

Jaan Narva tegi Moskvas ainuvõimaliku valiku ja sellest on varem pikemalt kirjutatud. Pole vaja kunstlikult probleeme välja mõelda.
Taksosõidud, ruubiku kuubikud? Kristjan kirjutab ka ju ulmet. Kahasse raamatut kirjutada ei taha?
Jõle armas oleks!

Meelis

Ilja said...

200!

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 234   Newer› Newest»