Wednesday, November 19, 2008

Maleolümpia, Dresden (5)

Neljandas voorus kaotas meeskond Montenegrole 1,5-2,5 (viigistasid Kaido, Meelis ja Olav, kaotas Aleksander) ning naiskond Ekvadorile 1,5-2,5 (Valeria, Viktoria ja Leili viigistasid, Monika kaotas). Neljandast voorust kirjutasid Ülar ja SL Õhtuleht.
Viiendas voorus õnnestus meeskonnal põhikoosseisuga alistada 4-0 Nikaraagua ja naiskonnal 3,5-0,5 Iraak (viigistas Leili, puhkas Viktoria). Viienda vooru kohta kirjutab Õhtuleht „Eesti malemeeskond alistas „kuivalt” Nikaraagua”.
Mina ise mängisin kaasa viiendas voorus. Vastase varemmängitud partiide põhjal olin mänguks paar tundi valmistunud, kuid üllatus tuli juba esimesel käigul. Ometi tundsin ennast variandis ürpis kindlalt ning tema manööverdamine lasi mul juba avangus ruumi haarata ning pika mängu järel ka võitsin. Kusjuures, nende Iraagi naiste kohta oli ikka huvitav meil informatsiooni otsida, kuna igal turniiril on neil erinevat moodi nimed kirjutatud – ükskord on perekonnanimel liide Jamal, teinekord Mohhmed või hoopis ainult üks neist nimedest ja viimast kirjutatakse veel mitut erinevat moodi.

Eile õhtul oli traditsiooniline maleolümpia vaba päeva eelne Bermuda pidu. See toimus Dresdeni suurimas ööklubis ning rahvast oli kohale tulnud vägagi palju, pidime isegi Viktoriaga järjekorras seisma; meeskond liitus üritusega hiljem. Pidu toimus kahel korrusel, nii kindlasti kõiki maletajaid, kes kohal olid, ei näinud. Tippmaletajatest jäid mulle silma pidu panemas, aga näiteks Nakamura ja Topalov. Topaloviga tegi kapten Marko ka kohe juttu, kuid kahjuks jäi minu tehtud pilt neist väga udune, seega seda siia ilmselt ei pane. Palju oli ka meile tuntud maletajaid Soomest, Lätist, Leedust. Üritusel tutvusin ka väga mimete teiste maletajatega, näiteks meeskonna homsete vastastega Nigeeriast. Üldiselt oli pidu väga tore.

Peol sai käia ja pidu toimus sellepärast, et täna on kõigil vaba päev. Pärastlõunal läksime meestega Dresdeni loomaaeda. Loodus, värske õhk ja toredad loomad mõjusid, kindlasti, kõigile hästi. Hiljem käisime õhtust söömas ja väike niisama olek. Loomulikult ei jäänud unarusse ka malega tegelemine.

Kommentaariks värskes Turunurgas ilmunud Kaido partiile – Kaido nägi oma võimalust kenasti vastane matistada hiljem ise ka ning andis selle eile mulle ülesandena lahendada.
Turu kirjutas ka homse vooru vastastest, ei hakka kordama.










Lisasin ka mõne loomaaias tehtud pildi. Kaidost on foto tehtud enne viiendat vooru.
Piltide rodu tuli üpriski pikk, kui selline asi häirima hakkab blogis, andke teada. Täna on internetiühendus ka probleemne, sellepärast ei hakanud väga ümber tegema.

EDIT: Loodan, et Tuuli ei pahanda, et kasutan tema postitust, aga pole mõtet eraldi postitust teha. Märkasin alles täna, et Ekspress kajastab meie malemeeskonna igat sammu spordi rubriigis.

7 comments:

Anonymous said...

Tuuli Vahtra on mänginud maleolümpial väga tublilt ja ta on punkte 4/4. see kodanik kes teda siin ühe eelmise artikli pärast kritiseeris

Loodaks, et Tuuli roll olümpial ei oleks ainult memuaaride kirjutamine ning mängurõõm saab olema ikka esmane eesmärk Dresdenis

VÕIKS ENNAS MAA ALLA HÄBENEDA

Anonymous said...

Tuulil 5/5!!! Tubli-Tubli-Tubli-Tuuli-Tuuli-Tuuli!!!!!

Anonymous said...

kui algul võis väita, et 4/4 tuli nõrkade vastu, siis nüüd viies... 300 p endast kõvem FM rajalt maha võtta... pole midagi öelda. respect.

Anonymous said...

tubli tüdruk!
jätka samas vaimus

Anonymous said...

Võiks nüüd ju küsida, et kas Tuuli roll olümpial ongi vaid Eestile punktide toomine ja enesekeskselt ainult oma reitingu suurendamine ... või näeme mõnda ülevaadet ka veel ?

Loodetavasti saavad mõned siin huumorist ikka aru ...

nikitheone said...

http://www.ekspress.ee/2008/11/22/sport/5515-tubli-tuuli---viiest-mangust-viis-voitu

Anonymous said...

kas kirjanikud on talveunes?