Monday, January 29, 2007

Stiilinäide.

Tahaksin siinkohal ära tuua ühe ilusamatest partiidest LME meistrivõistlustel.
Partii mängisid meie vabariigi noormaletajad Narva, Triin ja Makarova, Natalja (8. vooru partii).
Partiid saab vaadata siit.
Jah te saite õigesti aru, see toimus NAISTE turniiril. Imelik kas pole;).
Paistab, et isegi seal turniiril tuli eredaid välgatusi ette.
Maailm ongi imelik...
Aga, et siis partii.

Makarova,N - Narva, T
1. e4 c5 2. c3 d5 3. exd5 Lxd5 4. d4 Rc6 5. Rf3 e5 6. dxe5 Lxd1+ 7. Kxd1 Og4 See on kõik igav teooria. Selline huvitav variant mida ka paljud suurmeistrid on kasutanud. Nt. Shveshnikov.
8. Oe2?
Halb käik. Annab kohe mustale hea seisu. Kõik nupud saavad tempodega välja tulla. Mustal on juba korralik paremus. Parem oli Of4 mis annab valgele minimaalse paremuse. O-O-O+ 9. Kc2???????????????????????????????????????????????????????????????????????
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
LIHTSALT JUBE. OKSELE AJAB. RÕVE. MALE RÜVETAMINE. No kuidas nii saab?
Valge on juba kaotanud. kaputt. finito. its over düüd. aufviedersehen, adjöö, tsauplau,votre fait, your done . Of5+! Elementaarne jätk. Valge on leidnud endale forseeritud kaotusevariandi. tubli tüdruk Naalja! 10. Kb3 c4+! täpne jätk. Ainuke selge võiduga. 11. Ka4??? ronib surmasuhu. Mativõrk avane! Oc2+! täpne käik. mationust pole enam pääsu. Nii ilus, et lausa pisar tuleb silma. 12. b3 Enam pole pääsu. A vot kus vingerdab. Kui patser nuppu saab vahele käia, siis patser nupu vahele käib. b5+! täpne jätk. Tädi kati ja onu Pati õetütreemakasupojavennatütrevanaisa Mati tuleb külla. 13. Kxb5 pole pääsu. sunnitud värk. Aga samas peska taskus on ikka parem kui peska laua peal. Nagu see vanasõna ütleb. Vd5+! Ainuke käik. Teised kõik kaotasid. See matistab. 14. Kxc6 Nujah pääsu polnud. Sai vähemalt nuppe süüa. Parem koerapeaga loom taskus, kui mahlapulk sügavkülmas. Või kas ikka on? Vc5# Jaa... Huvitav jätk. Võidukas muidugi. Veel pakkusid kõneainet käigud. Re7# ja Oe4 #2 ja Va5 #2 ja Rf6 #6. Aga kõik teised käigud kaotasid. Nii et valge ponnistamine lõpuni oleks siiski võind vastase vale mängu korral tulemuse tuua. 0-1

Vaadeldamiseni
Uku

No comments: