Friday, January 26, 2007

LME esivõistlused

Tere jälle. Kõigepealt tahaks meie tohutu lugejaskonna ees vabandada, et nii kaua aega viimasest sissekandest möödas on. See on osaliselt tingitud ajapuudusest, osaliselt laiskusest.Hmm..kui nüüd mõtlema hakata, siis rohkem ikka ajapuudus. Jah, kindlasti ajapuudus. Täpselt nagu Shvõrjovil igas mängus. Mhmh. Nii ta on. Jah. Oeh. Miks ma mõtlen nag see oleks mingi multikas, aaaaa.

Tänavused võistlejad on:
Mehed:
rm SERGEI "pakun viiki" ZJUKIN
NIKOLAI "vaadeldaja" KUNITSÕN
rsm KAIDO "mina olengi Eesti esimaletaja" KÜLAOTS
ALEKSANDER "fishmaster" VOLODIN
rsm IGOR "ma olen tegelt ka suurmeister" ŠVÕRJOV
fm(im) ÜLAR "vaatleja" LAUK
rsm MEELIS "ma võidan niikuinii" KANEP
rm OLAV "tulevikulootus" SEPP
MARGUS "korvpallur" SÖÖT
rm TARVO "doktor" SEEMAN

Naised:

ah, nende mänge niikuinii keegi ei vaata.
Kui, siis ainult Makarova(ma ei tea kumb) ja Kersti Kõrge omi.

Turniir on siis möödunud üllatusterohkelt, peaks mainima. Doktor suutis Meelisele ära teha. Kas teate miks Meelis enne Tarvoga mänge kunagi enne vooru kohale ei lähe? Sest ta ei taha, et Tarvo enne mängu viiki lunima hakkaks. Ha-ha. Okei, kusjuures tegelikult ka. Mängu ajal oli see Meelisele kindlasti halb üllatus, kui ta viiki pakkus ja Tarvo keeldus ja võitis. :)

Eesti "esimaletaja" on olnud suurüllatus. Nagu välk selgest taevast. Ei tea mis tablette ta söönud on, igastahes mängib nagu oskaks mängida. Heiii, ära solvu nüüd, eks. Selle fishmasteri lükkas küll väga elegantsete liigutustega kokku. Turniiri kolmandal suurmeistril peksis lihtsalt aja maha. Ohjah, nii need punktid tulevad.

Shvõrjov tegelikult liigutab küll nuppe, aga ajapuuduses läheb tavaliselt lolliks. Muidugi, enne on vaja ta ajapuudusesse ajada, tehes kavalaid obese ja odamehe manöövreid, mis tal pildi silme eest kirjuks ajavad.
Siis vajub vanameister mõttesse ja ongi soovitud tulemus käes - punkt mulle.

Tõsiselt, kes oleks enne turniiri osanud arvata, et Vaatleja Lauk nii kõrgele tõuseb. Tänase kiirviigiga luhtusid kõll suurmeistri normi lootused, aga esikolmes püsib ta küll väga kindlalt. Kui talt enne partiid Kunitsõniga küsisin, et kas lähed normi peale välja, siis ta ainult muheles ja ütles, et "ah, mis norm, palju selleks punkte peab saama?" Muidugi Ülarpoiss, me usume, et sa polnud normist teadlik.

Moving on..

Järgmisena võtame vaatluse alla Sergei Zjukini. Vapustavalt ebastabiilne viigimeister. Kuidas ta suudab nii kehvasti mängida, ma ei saa aru. No kurat, ise IM ja pole ühtegi partiid võitnud. Äkki viimases voorus tuleb punkt koju, ei tea. Peale rodu viikide ja paari hädise kaotuse pole ta küll millegagi silma paistnud. Mõttetu. OEH.

Olav Sepp liigub aga seevastu oma tavalises tempos. Mängib väga kindlalt, riske ei võta, teeb siin-seal viike ja siis eeldatavalt nõrgemaid võidab. Võib-olla on natuke passiivne, et tema tasemega vend VÕIKS nagu rohkem ürtiada, aga ei. Aga seda eeldatavate nõrgemate võitmise asja me veel homme vaatame, eksole, Sepapoiss. ;)

Voloodja on mänginud seda mängu, mida temalt oodatud on. Kaotus Külaotsale jääb kindlasti kripeldama, kui nüüd sellepärast norm saamata jääb, aga üldjoontes väga tubli turniiri senimaani mänginud. Istub lauataga nagu raudnael ja ei kaota hetkekski kontsentratsiooni. Eks ta ole nooremate meeste värk, peavad kauem pingele vastu kui need vanemad käeväristajad.

Turniirisaali sisenedes näete esimese inimesena kindlasti 2.23 pikka Margus Sööt, Sööta? Söötu? Paranda mind, eks. Igastahes, korvpalluri kasvu eks-tulevikulootus Margus Sööt on sel turniiril ikka punkti kirja saanud. Arvestades koosseisu, üldsegi mitte paha tulemus. Kes teab, äkki viimases voorus tuleb lisa. :)

Ja nüüd viimasena, meie oma poiss, kelle kohta võiks kasutada nii palju erinevaid ülivõrdes omadussõnu, et selleks kastiks siin jääks väheseks. Aastatepikkune loorberitel puhkamine on end lõpuks ära tasunud. Olles eelmine aasta igal MV-l noorteklassis Volodinit võitnud ja siis mitte Eesti parimaks noormaletajaks valitud(märkus Eesti maleliidu aasta parimate valijate pihta vms..), alustas sedagi aastat eriti edukalt. EMV kvalifikatsiooniturniirilt pääs finaali - ja veel millise stiiliga. Ta oli nagu mees teiselt planeedilt, kes pühkis vastase-vastase järel oma teelt minema, kasutades selleks tulnukate poolt installeritud supervõimeid. Eee, nüüd läks kahtlaseks. *-) Eniveis, turniiril on tal igas partiis võit olnud, vastased lihtsalt ei oska alla anda ja viiki vastu võtta/pakkuda õigel ajal. Oijummel, hoia alt Sepapoiss nagu ma ennist juba hoiatasin.

Kokkuvõtteks võiks öelda, et turniir on kulgenud siiski suurüllatusteta. Vaadeldajate jaoks kurb uudis, sest üllatusi me just sellelt turniirilt lootsimegi, et äkki keegi suudab lõpuks eelmiste aastate valitsejate trooni kõikuma lüüa. Praegu on ainsa mehena selleks lootust veel Ülar Laugul, Vaadeldajate nimel, me hoiame sulle pöialt ja..oeh. Pisar tuli lausa silma, nii ilus lause. Ojigaga(hääldus:odžikaaga, kusjuures samal ajal tuleb kõõrdi vaadata ja eriti lolli nägu teha.), mis ma siin ikka vesistan :D

Tahtsite rohkem lolli juttu, saite rohkem lolli juttu. Pärast turniiri võtab üks vaadeldaja oma partiid EMV-lt kokku ja teeb sissekande meie ülilahedasse bloogi.

Ja kui te teada tahate, et miks ma naisi ei kommenteeri, siis vaadake näiteks partiid Baškite - Narva, kus lõppmängus pandi lihtsalt vanker ette - käidi Ve8 valge poolt ja musta d7-l olev kuningas selle lihtsalt maha lõi - või siis näiteks tänast mängu Kõrge-Tsõganova. No tule taevas appi. Vabandage väljenduse eest, aga kas nii sitalt saab mängida? No ma ei tea, mul läks igasugune maleisu ära pärast seda partiid. Hei, mitte midagi isiklikku.

Sass.


2 comments:

Anonymous said...

Hea mõte oli rohkem jutule keskenduda, sest malest te ei saa ju aru :D Ja ma võidangi niikuinii

sass. said...

haha, muidugi. :D