Sunday, January 28, 2007

EMV

Selleks korraks siis tavamale meistrikad läbi. Viimane võistluspäev oli vast kõige huvitavam üldse terve turniiri jooksul. Kui mõned arvasid, et viimane voor Kanepi vastu on Külaotsa jaoks lihtsalt vormistamise küsimus, siis mina küll Meelisesse usku ei kaotanud. Olin kindel, et kui vaja siis ta suudab teda võita. Nagu näha, nii läkski - eelmise päeva ettevalmistus tasus end ära, Külaots valis võib-olla just mitte kõige parema variandi ja sai pähe. RESPEKT Kanep. Nüüd valmistu kiirmaleks.

Samal ajal võitis Ülar Lauk valgetega Volodinit ja selgus, et 3-l mehel oli 6½/9-st. See oli esmakordne EMV ajaloos, et 3 meest jagavad esikohta. Pärast vooru aga teatas Ülar Lauk, et
on väsinud ja ei suuda mängida kiiret - ühesõnaga loobus! Uskumatu mees, mida kuradit nagu. Sa arvad et teised ei olnud väsinud sellest pikast turniirist? Täiesti kuradi ¤"&%"%("..Vabandust, aga ma ei suuda seda sõnadesse panna. MIS KURADI PÄRAST SA ÜLDSE MÄNGID SIIS kui nii lihtsalt loobud ah? Minu pähe see ei mahu. MÕTTETU, lihtsalt MÕTTETU.

Meistritiitli saatus jäi siis kahe mehe otsustada - Meelis Kanep ja Kaido Külaots. Esimesed kaks partiid ajakontrolliga 25+10sek käigule lõpesid viigiga, sellele järgnenud 2 välkspartiid olid resultatiivsed, aga meister ei selgunud ikka kuna mõlemad võitsid oma partii valgete malenditega. Kurb aga tõsi, et Eesti meister tuli selgitada formaadis, kus valgetel 6min, mustadel 5min ja valged PEAVAD võitma. Viigi korral on meister must. Loosi tahtel sai valged Külaots ja mustad Kanep. Külaots ei suutnud mängu jooksul midagi erilist korda saata ning Kanep võitis mängu ja meistritiitli - Palju õnne Meelis Kanep Vaadeldajate poolt.

Enne turniiri rääkisin põgusalt Kanepiga teemal, et mis ootustega turniirile läheb, selle peale ütles ta, et võidab kindlalt. Ma mõtlesin, et no eks me vaata, eriti pärast seda, kui Seemanilt kaotus tuli. Aga selle metsiku lõpuspurdiga näitas mees oma tõeslist sisu, tõesõna, müts maha su ees. Meest sõnast, härga sarvest, aga näe, kurat, ära võitis raibe! :)

Naiste turniiril juhtus sama hull lugu nagu meeste omal. Tsõganova, Fomina ja Regina Narva said kõik 6½/9-st nagu mehedki ja mängiti järelmatshi. Naised vähemalt mängisid kõik, keegi ei loobunud. Muidugi oli Fominal hea võimalus põhiturniiriga asi ära otsustada, kuna 2 peakonkurenti Narva ja Tsõganova mängisid omavahel ja tegid viiki, samalajal kui ta ei suutnud jagu saada eeldatavalt nõrgemast Makarovast ja pidi lõppmängus punkti poolitama.

Esimese mängu kiirturniiril mängisid Fomina ja Narva. Ei teagi nüüd, millest Reginal koguaeg igas mängus natuke puudu jäi, kogemusi peaks nagu piisavalt olema, kas tõesti võis olla, et mingil määral raske eeldatavalt tugevamate vastu mängida? Ei, tegelikult seda ma ei usu elusees, aga midagi seal oli. Ütleme nii, et minuarust olid kiirmales tal mõlemad vanameistrid kotis, oli vaja veel ainult sõlme peale siduda ja oleks korras olnud..Ohjah, no mis teha. Ehk järgmine aasta. Põhimõtteliselt, otsustav kohtumine oli siis partii Tsõganova-Fomina.

Ühest asjast pole ma siiamaani aru saanud, et miks Fomina terve turniir selliseid JUBE KÕVERAID avanguid mängis? Kes mänge jälgis, teab millest ma räägin. Ja veel 1 asi, alati ei ole vaja kahida. Ma ei ole küll sellel teemal õige rääkija, kahin ise ka liialt palju ja mõttetult, aga kas oli tõesti vaja Tsõganova vastu nii otsustavas partiis lihtsalt lampi vigut kahida? No ma ei tea..

Aga jah, Tsõganova siis meister, Fomina teine, Narva kolmas. Õnnitlused kõigile ja tänud kõigile osavõtjatele. Järgmine aasta loodame vaadeldaja poolt juba 2-e või enam mängijaga finaalis olla, nii et hoidke alt. ;)

Vahetult enne, oli enne vist, kiirpartiide algust toimus eelmise aasta nädalalõputurniiridel parimaid tulemusi näidanud mängijate autasustamine. Toimus ka nn. bankett, kus sai torti, kohvi, veini ja muud paremat. Ühe asja kohta tahaks küll märkuse teha, et kui maleliidu peasponsor on nüüd Eesti Ekspress, siis need diplomid mida te parimatele jagasite oleks võinud ikka millega natuke soliidsema kui paberi peale trükkida, eks ;)

Kes teab, äkki Olde loeb, ja kui ei loe siis äkki loeb keegi kellega ta palju suhtleb, et olge nii head ja andke talle teada, eks. :)

Oijummel, kell on juba pool 3 öösel, aeg magama minna. Olge siis mõnusad ja peatse jällevaadeldamiseni.

Sass.

5 comments:

Anonymous said...

"Samal ajal võitis Ülar Lauk valgetega Volodinit ja selgus, et 3-l mehel oli 6½/9-st. See oli esmakordne EMV ajaloos, et 3 meest jagavad esikohta."
Poisid-poisid, võiks ennast ikka kasvõi natukenegi male ajalooga kurssi viia, mitte siin niisama lampi peksta - see polnud kaugeltki mitte esimene kord, kui meeste Eesti MV-l esikoht kolme mehe vahel jagamisele läks!

sass. said...

ma kuulasin lihtsalt seda, mida meie kõigi iidol Hendrik Olde spordiuudistes rääkis. Ja teinekord kui kommenteerid kirjuta kes oled ka, eksole poisu.

Anonymous said...

Paistab, et lisaks teadmistele, jääb Vaadeldaja teamil ka uudise sisust arusaamisest puudu - meie kõigi iidol Hendrik Olde rääkis ETV spordiuudistes, et tegu oli VIST esimese korraga kui NII MEHED KUI KA NAISED jagasid kolmekesi esikohta. See on õige. Jõudu koolihariduse omandamisel!

sass. said...

Miks nii negatiivne suhtumine? Kas tegemist on Ülar Lauguga, kes ei suuda taluda kriitikat järelmatshist loobumise kohta? :) Ma tõesti imestan, et kui Lauk oleks nt. turniiri outsaiderite vastu pidanud mängima esikoha peale, siis kas ta oleks ka loobunud? Julgen kahelda. :)
Aga kommentaarid on alati teretulnud ja aitäh parandamast.

Kool on ka vajalik, tänud.

Sass. :)

Anonymous said...

aga mu meelest võiks olde end maha lasta