Thursday, January 4, 2007

Midagi malesõpradele.

Vaadeldaja meeskonnale on laekunud salajane partii aastast 1991, mis mängiti kahe andeka noormaletaja poolt - Nidolov Rednaskela vs Kvov Ajli . (nimed muudetud). Mängu hoiti kiivalt saladuses, kuna Nidolov Rednaskela oli tol ajal veel vene kodakondsusega ja just vabaks saanud Eesti ei tahtnud Venemaaga konflikti sattuda, kuna Kvov Ajli oli selgelt kõvem tol hetkel(eesti kodakondsusega) ja tema võit oleks palju boleemikat tekitanud. Toimumispaigaks oli PKMK baar, mille ustel seisid Eraa Usõv ja Sevli Irüj, mõlemad põgenikud Pakistanist. Nii, nüüd siis mängu juurde.

1. c4 b5 2. cxb5 a6 3. bxa6 Vxa6! väga huvitav avang, vanker sekkub kas mängu kuningatiival või ootab oma võimalust liputiival. Valge seis on põhimõtteliselt läbi, aga osutab veel visa vastupanu. Vangerdus ei ole eeltoodud põhjuste tõttu reaalne.
4. Rh3 g5! järjekordne kahing, mille vastuvõtmisel muutub valge seis väga raskeks. g-liini avamine on surmav.
5. Rxg5 h6
6. Re4 e6
kaval käik, tahab ratsutarendada e7-le, samal ajal vabastades g-liini ning vankrite koostöö on lausa surmav. Mida valge saavutanud on? ta on mõttetult ringi uidanud om ratsuga, samal ajal kui musta nuppude koostöö on metsik.
7. Lc2 mõttetu ajaraiskamise käik. tuli vigureid arendada kuidagimoodi.. nüüd käib must lihtsalt d5, Re7 ja Vg8 ning võidab massiga, aga mida teeb nooruke, tol ajal veel 4 aastane Ajli? Lausa katastroofilise käigu..järgnes:
7. ... Re7???



Kas näete kuidas valge saab võita ühe käiguga? Uskumatu lugu, pärast sellist võidukat mängu juhtus nii tove äpardus. Nii noored malesõbrad, nuputage nüüd välja kuidas valge võidab(täiesti teenimatult) ja järgmine kord kui näeme, saate küpsist. :)

Ssas.

No comments: