Thursday, December 20, 2012

2861

Just selline peaks jaanuaris 2013 avaldatavas FIDE reitingu tabelis Magnus Carlseni reiting olema, mis tähendab, et üle 13 aasta püsinud Garry Kasparovi 2851 (juuli 1999, jaanuar 2000) saab ületatud.
© 2012, José Diaz

Annaksin teada ka, et 9. detsembril lõppenud London Classicu FIDE rated Openil jäi IM Kalle Kiik jagama 3-7. kohta, jäädes võitjast maha vaid poole punktiga (http://www.classic.livechess.co.uk/2012/fideop/SMWSite/index.html).

On teada, et maleturniiride graafik aasta viimases kvartalis kipub olema traditsiooniliselt tihe. Erandiks ei olnud ka tänavune. Näiteks toimusid Hiinas Pekingis meeste ja naiste eliitmaletajate osavõtul  World Mind Games (http://www.worldmindgames.net/en/) raames välk-, kiir- ja pimemale turniirid (meeste ja naiste turniirid eraldi). Mängitud partiisid on võimalik järelvaadata aadressil chessbomb.com koos Houdini 3 analüüsiga. Üsna üllatuslikult võitis meeste kiirmale turniiril esikoha Laurent Fressinet (2700), kes oli 16 osavõtjaga turniiril 15. asetus.

Kohtade jagamise korral:
  1. omavahelise mängu tulemus
  2. suurem võitude arv
  3. suurem mustadega mängitud partiide arv
  4. vastaste keskmine reiting
Allpool tulemuste tabelid:

Kiirturniir:

 Esikolmik: Laurent Fressinet, Hikaru Nakamura, Alexander Grischuk


Esikolmik: Kateryna Lahno, Hou Yifan, Humpy Koneru

Välkturniir:



Pimemale turniir:



2013. aasta alguses alustab Tata Steel malefestival (http://www.tatasteelchess.com/), kus eliitgrupis mängivad paljud maailma tipud, sh Magnus Carlsen, Levon Aronian, Fabiano  Caruana, Viswanathan  Anand,  Sergey Karjakin jt. Tõenäoliselt saab kõiki partiisid jälgida ka aadressil chessbomb.com.  

No comments: