Tuesday, March 27, 2012

VIII Maaja Ranniku karikaturniir – väikeste maleprintsesside kevadpidu

Vaadeldaja sai kirja VIII Maarja Ranniku turniiri peakohtunikult Tatjana Fominalt:

Kevadise koolivaheaja traditsiooniline maleturniir väikestele tüdrukutele toimus sellel aastal Maaja Ranniku mälestuseks juba kaheksandat korda 24. märtsil Mustamäe Laste Loomingu Majas. Osavõtjaid oli 31, tüdrukute vanus 6-11 aastat. Võistlusest tulid osa võtma mängijad erinevatest Tallinna ja Harjumaa klubidest ja huvikoolidest, aga ka Tartust.


Kokku mängiti kahes vanuserühmas 5 vooru. Lisaks malemängule toimus tantsuline võimlemine, mängiti lauamänge ning  meisterdati maleteemalisi märke ja kevadpühade kaunistusi.

Turniiri aitasid sisse juhatada Mustamäe Laste Loomingu Maja Kostüümiteatri õpilased ning pidulikult lõpetada muusikastuudio Nika lauljad.

Kuni 8-aastaste grupis võitis Eva Värton 4 punktiga, teiseks tuli Julia Somova   ja kolmandaks Marta Pauline Sild samuti 4 punktiga. Kuni 11-aastaste kolm esimest olid Iris-Maria Matskevitš 5 punktiga, Kristiina Liiv 4 punktiga ja Grete Maine 3,5 punktiga.

Esimesele kolmele kohale tulnud tüdrukud said turniiri karikad ja auhinnad. Lisaks auhinnalistele kohtadele said osalejadiplomi ja meened ka kõik teised mängijad. Kõigile osalejatele  kingiti buklet, kus on Maaja Ranniku lühike elulugu, tema saavutused, partiid ja ülevaade seitsmest senitoimunud Maaja Ranniku karikaturniirist koos võitjate nimedega.

Voorude vahel pakuti osalejatele kerget einet ja puhkamist mugavas saalis. Turniiri ladusale kulgemisele aitasid kaasa Mustamäe Laste Loomingu Maja töötajad ja maleringi õpilased. Arvutil loosimisega sai suurepäraselt hakkama 11. klassi õpilane Daniil Mölder.

Turniiri läbiviimist toetasid Hasartmängumaksu Nõukogu, Tallinna Haridusamet, Mustamäe Linnaosa Valitsus, Eesti Male Toetusühing, AS Rekato, Selecta, Eesti Punane Rist.

Turniiri korraldaja tänab kõiki osalejaid ja toredaid abilisi!

Kuni 8-aastaste tabelit näeb siit ja kuni 11-aastaste tabelit siit. 

NB! Artikkel Delfis

14 comments:

Anonymous said...

Väga huvitav. EML kodulehele on ilmunud juhend Põlva kevadturniir 14. aprill ja auhinnad päris korralikud. Samas EMTÜ kalendri järgi peaks 14-15 Põlvas toimuma Tusovi mälestusturniir. Poisid, mis toimub?!

Anonymous said...

Tõesti huvitav. KS just hiljuti esines siin, et maleliit on erinevaid veidrusi avaldanud. Kas EML või EMTÜ- kumb nüüd hämab ja rahvale valetab selle Põlva juhendiga?! Lisaks veel litsentside nõue ja juhend EML-i lehel...

Anonymous said...

Miks te siis nüüd nii karmid olete: keegi hämab ja valetab? Ilmselt on ilmnenud uued asjaolud, mida aasta alguses ei teatud. :D

nikitheone said...

http://eestielu.delfi.ee/eesti/tallinn/mustamae/sport/mustamae-laste-loomingu-majas-toimus-maaja-ranniku-8-malestusturniir-tudrukutele.d?id=64129501

Anonymous said...

Põlva turniiri juhend tekitab mitmeid küsimusi.
Kuna turniir toimub samal nädalavahetusel ja just Põlvas, kui peaks toimuma ka nädalalõpu võistlus, aga juhendis pole sellest sõnagi, siis EMTÜ etapp jääb hoopis ära?
Mainitakse ka litsentsi reegleid ja et turniir läheb eesti kiirmale reitingu arvestusse, kuigi juba kolm kuud reitingu arvestus praktiliselt peatunud?

Anonymous said...

Et siis juhendi järgi läheb reitinguarvestusse ja sugugi mitte EMTÜ sarja ja FIDE arvestusse?!

Anonymous said...

huvitav, kas külalised Lätist, Venemaalt ja Soomest peavad ka endale Põlva turniiril osalemiseks Eesti litsentsi ostma?

Anonymous said...

Muidugi peavad. McDonalds Karlovitsh juba ostis. Selle litsentsi peavad kõik maailma maletajad ostma, muidu kustutakse alates 1. aprillist 2012.a. nende Elo reitingud ära.

Anonymous said...

Küsimus tekkis sellepärast, et uutes litsentsireeglites on kirjas, et reitinguarvestuse ja maleliidu kodulehel kajastuse saamiseks tuleb maksta 1 EUR iga osavõtja kohta ehk siis loogiline oleks küsida igalt ilma litsentsita osavõtjalt 1 EUR rohkem osavõtutasu. Kui maleliidu korraldatavatel Eesti meistrivõistlustel on kõigilt litsentsi nõudmine õigustatud, sest seal välismaalasi ei osale ja korraldajaks on maleliit, siis Põlva turniirile võib vabalt mõni lätlane ära eksida ja siis hakatakse temalt ühekordse litsentsi raha nõudma? Tekkis lihtsalt küsimus, et mis põhjusel nõuavad Põlva korraldajad kõigilt oma kevadturniiri osavõtjatelt litsentsi, kuigi uute litsentsireeglite järgi võiks lihtsalt küsida 1 EUR täiendavat osavõtumaksu litsentsita võistlejatelt?

Anonymous said...

Ning samuti peavad litsentsi ostma kõik need Põlvamaa maletajad, kellele osavõtt on "tasuta"? Ma ei taha litsentsi kui niisuguse kallal norida, vaid lihtsalt jõuda selgusele, et ega Põlva korraldajad uute litsentsireeglite nõuetest natuke valesti aru ei ole saanud ja üle ei ole pingutanud?

Anonymous said...

EML lehel otsemängud Eesti mv eelturniirilt.
Partiis Põlendik-Korban valge 1käi on...........................................0-01Sensatsiooniline uuendus!

Anonymous said...

Tallinna MV esimene voor oli päris põnev, favoriidid pandi mingil määral surve alla, aga edukalt tuldi välja.
Valner aga suutis kaotusseisust vastase järjekordselt ära tinistada.
Medar 70 ... 0e3 oleks olnud kerge võit.

Anonymous said...

Maleliidu lehel hakkasid reitingud uuenema!!!

Anonymous said...

Marek tembutab taas :)