Friday, December 30, 2011

Vaadeldaja 2011. aasta parimate maletajate valimine


Aasta hakkab lõppema ning ära tuleks nimetada selle aasta tublimad maletajad ja silmapaistvamad malesündmused.  

Oleme väikse meeskonnaga kokku pannud aasta parimate küsitluse, millele saab vastata siin (otselink) või Vaadeldaja erilehel siin (vajalik Java toetus).
Küsitlusele saab vastata kuni 11. jaanauari südaööni 2012. aastal.
Igalt IP-aadressilt saab küsimustikule vastata vaid ühe korra.

Auhinnad:
Aasta mehe, naise, noormehe, neiu ja treeneri kategooria võitjad saavad Eesti Male Toetusühingult graveeeritud meene ning neil (välja arvatud treeneril) on võimalus teha üks partiianalüüs suurmeister Kaido Külaotsaga. Võimalusel autasustatakse ka teiste kategooriate võitjaid.
Ühe kategooria võitjaga teeb Eesti Ekspress intervjuu.

Märkusena olgu öeldud, et kuigi üritasime olla võimalikult objektiivsed, on tegemist siiski subjektiivse valikuga. Seega vabandame ette, kui kandidaatide hulgas ei ole teie lemmikuid või kõiki häid tulemusi.
Kuna kõik pildid ei saanud väiksemaks tehtud, siis võib aeglase Internetiühenduse korral küsimuste laadimine natukene aega võtta - sel juhul palume kannatlikku meelt :)

Lisainformatsioon küsitluse kohta:
*Kandidaatide nimekirja koos tulemustega koostas anonüümseks jääda sooviv malehuviline. Seda täiendasid Nikolai Kunitsõn, Kaarel Alasoo ja Tuuli Vahtra.
*Projektile leidis sponsorid: Nikolai Kunitsõn.
*Tehniline teostus: Tuuli Vahtra.
*Küsimustikus kasutatud pildid: Marek Kolk, Tuuli Vahtra, Teele Vahtra, Marko Mumm, Eesti Maleliidu pildigalerii, Maleakadeemia Vabaettur pildigalerii, Vaadeldaja piltide arhiiv, Mõtttemängude maailmameistrivõistluste pildigalerii, Euroopa noorte meistrivõistluste pildigalerii, Andrei Korobeiniku koduleht, Wikipedia.
*Projekti toetajad: Kaido Külaots, Eesti Male Toetusühing ja Eesti Ekspress.

47 comments:

Anonymous said...

Supertöö!

nikitheone said...

Vutt-vutt hääletama nüüd :)

Anonymous said...

Kas ärahääletanud kuskilt pingerida näevad?

Anonymous said...

Tark tegu. Varsti võib ajakirjandusest lugeda, et males jälle skandaal, sest alaliit ei saanud parimate valimisega hakkama. See teeb uue nõukogu ja juhatuse jaoks malevankri kraavist väljatõmbamise kahtlemata lihtsamaks.

Anonymous said...

Huvitav, millal Kaarel Nestor teatab, et see hääletus on mitteametlik? Pealegi veel liiduga kooskõlastamata tegevus...

Anonymous said...

Kahju et hääletuse tulemusi ei näe. See annab lihtsate vahenditega tulemusi võltsida nagu tehti RK valimistega e-hääletusel. JOKK!

Anonymous said...

Küsitluses oleks tahtnud hääletada ka parimat ajakirjanikku. Ilmselt pole Margus Sööt (või Tarmo Tuul) seda au ära teeninud!

nikitheone said...

See hääletus ongi mitteametlik. See ei ole Eesti parimate maletajate valimine, see on Vaadeldajate 2011 aasta parimate valimine.

Maleajakirjaniku kohta - tundus, et see aasta pole male saanud väga paljud kajastust erinevatelt inimestelt ning seetõttu ei tundundu see mõttekas.

Anonymous said...

Huvitav, miks siis Vaadeldajate 2011 aasta parimate valimisel küsitakse maailma parimat maletajat (need on ju teada - reitingu põhjal Carlsen ja maailmameister Anand).

Kaarel Alasoo said...

Täpsel siin asi ongi. Aga kumma sina parimaks panid? Kahte parimat ei saa olla.

Anonymous said...

Mina usun, et KS on maailma parim maletaja.

Anonymous said...

ei ole, parim 2011 ajakirjanik hoopis.

Anonymous said...

Ahaaaa!!

Anonymous said...

Aga mina usun, et KS on parim Vaadeldaja viirus kommentaariumis.

Anonymous said...

Suur tänu vaaadeldajatele 2011.a. parimate küsitluse eeet. Super,et keegi midagi teeb. Härra uus president andis küll Oldele tegutsemiseks mingi katseaja, aga paistab, et mees ei taha seda kasutada. Siis teevadki teised.
Ja huvitav, et meie erikorrespondent Prantsusmaal Kaarel Nestor, kellel seal kaugel kõik selge on, polegi veel pahandanud, et midagi jälle ilma Oldete tehakse nagu maavõistlustki soomlastega.

Kaarel Alasoo said...

Ma arvan, et ei ole mõtet vastandada Vaadeldaja ja Maleliidu tegemisi. Paljud portaalid valisid, juba enne seda kui EOK oli valimised korraldanud, parimaid sportlasi. Ma ei ole pannud tähele, et nende tegemisi oleks vastandatud. Vaadeldaja üritab lihtsalt varem teada saada, mis rahva arvamus on.

nikitheone said...

Lisan ka enda poolt nii palju, et tegemist ei ole EML ärategemise üritusega või mingi muu taolisega.
Mina arvan, et paljud maletajad ja malega seotud inimesed on see aasta head tööd teinud ja väärivad tunnustust. Ning seda me üritame ka teha - neid tunnustada, mitte kellegile ära panna.

Anonymous said...

Mittepalgalised maleentusiastid jõuavad tõepoolest uskumatult palju, järjekordne tubli ettevõtmine! Mõelda, kui need mittepalgalised maleentusiastid veel male heaks hästitasustatud kõrgepalgalist tööd teeksid...

Anonymous said...

Miks ei ole aasta parima organisaatori kategooriat. Kas tänane sünnipäevalaps Hendrik Olde ei väärigi tunnustust?

Anonymous said...

nikitheone said...
...tegemist ei ole EML ärategemise üritusega!
AGA ON KÜLL!

Aasta tagasi öeldi ka, et EURO hinda ei tõsta ... Isegi Kerese memoriaali osavõtu tasu muutus ILMA TÕUSUTA 200 kr-lt (12,78€) 14 €-le!
Peab ikka täitsa loll olema, kui seda uskuda.

Vaadeldaja lugejatele meeldivat aastavahetust ja head uut aastat!

HO-le - PARIMAD SÜNNIPÄEVASOOVID!

Marek Kolk said...

Süsteemis on selles mõttes auk, et korra lehel tutvunud käinuna enam hääletada ei saa sõltumata sellest, kas ma varem hääletasin v mitte.

Ja lisaks : pildid tuleb vähendada. Sellist vabandust, et pilte ei saanud vähendada, ei ole olemas.

Anonymous said...

ja parimat malekohtunikku ei valita ka.

Anonymous said...

Aasta paremate küsitlus on igati tubli ettevõtmine Vaadeldajate poolt! Tore, et on leitud toetajad ja kaasaaitajad ning selline meie paremate maletajate ja muude asjapulkade tunnustamine ära tehakse! Tubli! Tubli Tubli! Head Uut Aastat!

Anonymous said...

Head Vaadeldajad! Suur-suur tänu teile nii selle küsitluse kui ka kõigi teie ettevõtmiste eest! Olge sama tublid edasi. Head uut aastat 2012!

Anonymous said...

Väga hea töö, Vaadeldaja! Head Uut Aastat!

Anonymous said...

Head uut aastat!
Kas Marek ei võiks vahel vait olla ja omi asju ajada, mitte ironiseerida tegijatega.

Marek Kolk said...

Ole rahulik, olen alates sellest aastast üsna vait.

Anonymous said...

Head uut 2012. aastat!

Tundub et tuleb putšistide aasta, sunnivad mõnele juba "vaikivat ajastut"!

Anonymous said...

kas teid see kaklemine ja üksteise süüdistamine ära ei tüüta juba?

teevad need kes teevad, ja tegijaid tuleb ainult kiita!

Anonymous said...

Eesti Maleliidu kalender 2012
http://www.maleliit.ee/info/2011/2012.kalender.pdf

Tuuli said...

Head uut aastat kõigile!
Samuti tänan kõiki tagasiside eest.

Vastuseks Mareki kommentaaridele:

"Süsteemis on selles mõttes auk, et korra lehel tutvunud käinuna enam hääletada ei saa sõltumata sellest, kas ma varem hääletasin v mitte."

Paistab, et selline kitsaskoht on tõesti. Tavaliselt peaksid inimesed ikka kohe, kui küsimustikku vaatavad, sellele ka vastama - seega arvatavasti sellepärast on süsteem ka niiviisi loodud. Kahjuks ei ole leidnud head võimalust selle parandamiseks.

"Ja lisaks : pildid tuleb vähendada. Sellist vabandust, et pilte ei saanud vähendada, ei ole olemas."

Loomulikult ei ole see vabandus. Piltide teemat välja tuues lihtsalt nentisin fakti, et projektiga alustades alguses unustasin neid vähendada ja hiljem ei olnud enam aega kõike ümber tegema hakata. Õnneks ei ole seni saadud tagasiside põhjal kellelgi veel piltide laadimisega probleeme olnud.

Teeme taolist küsitlust SurveyGizmoga esimest korda ja kindlasti saame väljatulevatest kitsaskohtadest õppida ning tulevikus selle võrra paremini teha :)

Anonymous said...

Edu Teile ja head Uut Aastat.

Kui see on esimene kord, siis milles seisneb toetajate osa? Esimesed 2 nädalat teenus ju tasuta.

Tuuli said...

Vastuseks eelmisele kommentaarile.
Toetajatelt on auhinnad, mis nimetatud artiklis.

Anonymous said...

Ka SurveyGizmo vabakasutusaega annab "timmida".

Kristjan Sander said...

Head uut aastat kõigile ja suur aitäh "Vaadeldaja" rahvale, et te ikka jätkate!

Anonymous said...

Head uut aastat! Need probleemid küsitluses on marginaalsed.
Samas EML koduleht ei avane juba kolmandat kuud järjest Modzilla kasutajatele - selle asja peaks ju vähegi IT-ga kursis olev inimene ära suutma teha! Paraku tundub mulle, et ei aita ka doktorikraadid ja pidevad ülesannete teineteisele delegeerimised asjaga hakkama saada!

Anonymous said...

> Kas Marek ei võiks vahel vait
> olla ja omi asju ajada, mitte
> ironiseerida tegijatega.

Ole kes sa oled, koalitsioonist või opositsioonist, see polegi oludes, kus selgeks on saadud ka anonüümselt vastaspoolt mängides sellest vastaspoolest halva mulje jätmine, enam eriti tähtis.

Marek on pikka aega maletajate jaoks neid kõige vajalikumaid asju teinud ja praegugi tõi ta välja asjaliku tehnilise märkuse, millest Tuulil on kindlasti kasu. Antud keskkond ei ole vist tõesti kõige kiiremas serveris ja ei ole ka kõige parem, aga selleks korraks ajab ilmselt asja ära.
Küsitluste keskkondi on teisigi, mina ilmselt üritaksin ise progeda, aga eks niiviisi, väikeste tehniliste
tagasilöökide ületamisega õpitaksegi. See, kui EML lehekülg ei saa enam Mozillaga läbi, on kah asjalik tehniline märkus. Kui neil keegi veebiprogeja on, küll ta siis lõpuks ka korda teeb.
Kui teeks õige nii, et sel ajal kui saloonis lahing käib, üritaksime klaverimängijaid mitte tulistada?! Nemad annavad oma parima.

Anonymous said...

> Eesti Maleliidu kalender 2012
> http://www.maleliit.ee/info/2011/2012.kalender.pdf

Selliseid kalendreid tehakse kopipasteerides, muutes lihtsalt kuupäevi. Vahel tuleb nii sisse ka apsakaid, seekord on noorte EM sattunud valesse kuusse. Loodame, et EMTÜ kah oma võistlussarja ja noortesarja kalendetplaanid valmis teeb ja siis saame oma kalendernärkimikud ära täita.

Marek Kolk said...

Mina ise kasutan Mozillat (versioon 8.0.1.) iga päev ja 95% on avanenud. Vahepealsetel päevadel ei avanenud ühegi programmiga ja mitte ühtegi alamlehte ja seda põhjust juba mina ei tea.

Peep said...

Head Uut Aastat!

Kui teistel lehekülg kipub avanema, siis tasub oma arvutist viga otsida ja alustuseks cache tühjaks teha.

Ilja said...

Kui kustutada cookies brauseris siis võib küsimustele uuesti vastata.

Aasta mehe, naise, noormehe, neiu ja treeneri kategooria võitjad saavad Eesti Male Toetusühingult graveeeritud meene ning neil (välja arvatud treeneril) on võimalus teha üks partiianalüüs suurmeister Kaido Külaotsaga

Toetame Kaidot, et ta võidaks parima mehe hääletust ja saaks nii väärtuslikku auhinda!
:D

Head Uut Aastat!

Anonymous said...

Pilistvere reitinguid pole ikka,cmon nagu

Anonymous said...

Mida see märkus reitingute juures tähendab:

VIIMASED TEATED
Eesti reitingutabeli edasine saatus on hetkel lahtine.

??

Tuuli said...

Ilja said...
"Kui kustutada cookies brauseris siis võib küsimustele uuesti vastata."

Aitäh märkuse eest! Õnneks oleme ka ise sellele juba mõelnud. Uudises on öeldud "Igalt IP-aadressilt saab küsimustikule vastata vaid ühe korra." - küsimustikule vastamise aeg ja IP-aadress salvestatakse, seega saame igalt IP-aadressilt vaid esimest vastamist arvestada.

Anonymous said...

Tulevikus võiks valida ka parima partii. Protseduur võiks välja näha nii: erinevate kategooriate nominendid esitavad enda parema partii (või 2-3 tükki). Ja siis rahvas hääletab.

Pole küll mingi ideaalne süsteem, aga asi seegi.

Anonymous said...

...IP-aadressilt vaid esimest vastamist arvestada.
Miks esimest? Järgmised ju nn vigade parandused nagu e-valimistelgi. Tuleks arvestada ikka viimast hääletust.

Anonymous said...

Mozilla töötab nii, mis mühin ja pole siiani tõrkunud. Head uut!