Tuesday, February 8, 2011

Laagri kiirmaleturniir.

Tervitus kõikidele lugejatele!

Üle pika aja siis ilmub ka minu sulest midagi(sass). Juba ammu oli plaanis sellest turniirist osa võtta - nimelt Kalevi turniiri ajal kutsus Ardi Tedrema mind, Ukut ja Nikit osa võtma. Tol hetkel mõtlesin et mis Laagri kiirmale, arvatavasti suvaline turniir kuhu kedagi eriti kohale ei tule, aga otsustasin siiski minna. Ja oioi kui suur oli üllatus kui kohale jõudes avastasin, et osavõtjaid on kokku 99! eesotsas Ehlvesti, Kanepi, Sepa ja teiste kõvade 2300-2400 mängijatega. Samuti oli meeldiv näha, et üle pikkade aastate mängisid individuaalselt kaasa ka sellised kadunud talendid nagu Anton Larin, Viktor Nikonov, Marko Keskel jt.

Nüüd siis turniirist. Esimeses voorus sain vastaseks noore mängumehe Anti Kaare, kelle vastu midagi erilist ei toimunud. Avangus võtsin mustadega kohe etturi maha ja võitsin suhteliselt kindlalt, kuigi vahepeal juba tekkisid mõningased komplikatsioonid.

Järgmises voorus mängisin Mart Kaljasega kelle vastu tekkis järgmine seis -


Otsustasin mängida väga otsekoheselt ja partii jätkus -
1.Rxd5 Oxd5 2.f5?! Ma ei ole selle käigu korrektsuses küll kindel, aga laua taga tundus kõik vägagi OK olevat. ta käis kohe 2...dxe5 millele järgnes 3.f6 exd4 Võib olla vastane aitas mu kombinatsiooni ellu viia, aga kui käia midagi muud, näiteks 3...Oxf6 siis laua taga vaatasin, et võiks järgneda 4.Vxf6 gxf6 5.Oh6 ähvardusega 6.Lg4+. Ainukesed käigud tunduvad 5...Kh8 ja f5. Esimese peale võetakse lihtsalt f8 maha ja teise peale Võtan Ratsuga f5. Partiis aga järgnes 4.Oxh7+ Kxh7 5.Lh5+ Kg8 6.fxg7 Kxg7 7.Oh6+ Kg8 8. Lg4+ ja alistus.

Pärast seda kaotasin kolmandas voorus vägagi haledalt Härra Oldele, magasin väga lihtsa taktika maha. Ega ma väga kindel ei ole et seal üldse midagi teha sai, aga kuidagi masendavalt ühepoolseks jäi see mäng. Neljandas voorus mängisin Mati Sepaga, kellega suuri probleeme ei tekkinud.

Tolleks hetkeks oligi 4 vooru seljataga ja hakkas peaaegu tunniajane lõunapaus, kus pakuti kõikidele osalejatale tasuta koolilõunat. Tolleks hetkeks teadsin, et järgmine voor mängin Jaan Sanderiga ja tundsin end hästi. Erilist vastupanu ei osutatud selles mängus ning 6. vooru vastaseks sain vana eluaegse rivaali Uku, kellega olin kuu aega tagasi Kalevi turniiril mänginud, samuti valgetega ja kaotanud. Ega seekord palju paremat oodata polnud kui vankrite ja ühe oda lõppmängus suutsin täiesti lambi koha peal puhta etturi ette panna. Aega oli ka too hetk vähem ja seis tundus nukker. Õnneks suutsin kuidagimoodi kindluse moodustada ja partii lõppes põhimõtteliselt siis kui mõlemal oli 2 kuningat laual.

7. voorus sain vastaseks IM Olav Sepa, kellega ma kiiret päriselus mänginud ei olegi vist. Minu suureks üllatuseks võitsin ma selle partii ilma suurema vastupanuta, ma ei saanudki tegelikult aru kus ta eksis või mida valesti tegi..Ühel hetkel oli mul lõppmängus ettur ja minut üle ilma mingisuguse vastumänguta ning enne viimast vooru olin 5,5p/7-st 3.-8. kohta jagamas.

Kui nüüd vaadata mis vastaseid ma oleks võinud viimaseks mänguks saada(Ehlvest, Kanep, Kovaljov, Vovk, Krupenski, Sööt jne) siis sain reitingu poolest kindlasti kõige soodsama - Söödu.

Tekkis mingisugune imelik caro-kanni seis, kus ta unustas vangerdada vist ja järgnevas seisus -



käis must 15...a6?? Mõtlesin vist ca. 5 sekundit, aga kuna kahing tundus liiga loogiline siis ei hakanud aega raiskama ja võtsin 16.Rxe6 Ega mustal siin väga varianti pole, peab maha võtma ratsu. Järgnes 16...fxe6 17.Lxe6 ja musta seis on täiesti läbi. Ähvardav 18. Og6+ matiga.
Laua taga tundus kõige visam 17...Kf8 18.Og6 Rxg6 19. Vxd8+ Vxd8 20.Oxf6 gxf6 21. Lxf6+ ja 1-0

Kokku sain siis 6,5p 8-st ja 2.-4. koha jagamise, koefiga jäin 4. Kuigi seda mainiti juba, siis tabelit näeb siit

Turniiri korraldus oli muidugi suurepärane, suured tänud kõigile ja loodame järgmine aasta uuesti näha. :)

Sass.

2 comments:

Anonymous said...

Hea töö! A kuidas varesel muidu kulges?

Kaarel said...

Viki mängis ka? äge...

noo kurja... sellistel turniiridel tahaks küll osaleda...