Thursday, February 10, 2011

Kaido Külaots on külaliseks ETV saates Kahekõne

Täna toimuvas ETV saates Kahekõne on külaliseks Kaido Külaots. Saade algab kell 20.05, kordus reedel kell 11.45 ja laupäeval 17.05.
Allikas: ERR SPORT

41 comments:

Anonymous said...

saatke julgesti kommentaare ehk küsimusi, head malesõbrad.
saatejuht.

Anonymous said...

Mis mängu ajal suurmeistri peas toimub? Kas esineb ka seda, et mõte läheb "uitama"?

Anonymous said...

Kas on juhtunud, et turniiri mängides on mõttes soorituskohustus, näiteks materiaalsetest vajadustest lähtudes? Kuidas ja millisest tasemest alates on Eestis võimalik elukutselise maletajana toime tulla?

Anonymous said...

Minu küsimused:
Kas male on rohkem hobi või elukutse?
Kas luues mittetulundusühingud Kaido Külaotsa Malekooli ning EMTÜ mõtlesite eelkõige malekultuuri edendamisele Eestis või oli vaja raha saada kusagilt?
Kas praeguses mittetulundusühingus Maleliit tuleks ümberkorraldusi teha ning milliseid?
Kas olete mõelnud teise riigi lippu all mängimist.

Anonymous said...

Gibraltari turniir läks väga hästi. Tundub, et varem oli puudu lihtsalt enesekindlusest. On mul õigus?

Anonymous said...

Maleliidu kodulehel on uudis Eesti kuni 18-a MV kohta. Uudise lõpus on lause: "Enne võistluste algust peavad olema tasutud võistlejate litsentsitasud, sest vastasel korral ei lubata lapsi osalema."

Millistest võistlejate litsentsitasudest on jutt? Kui suur on see litsentsitasu aastal 2011? Mille alusel seda litsentsitasu kasseeritakse? Kas kuskil on mingi dokument, mis seletab lahti selle litsentsitasu olemuse, kasseeritava summa suuruse jms?

Anonymous said...

See viimane küsimus peaks ikka EML-le suunatud olema.

Anonymous said...

Kas Kaido Külaotsa Malekool ikka tegutseb? Või pole võistlemise kõrval enam aega?

Anonymous said...

Millised on tulevikuplaanid?

Mida soovitab suurmeister harrastajatele taseme parandamiseks?

Anonymous said...

Millised on järgmised võistlused?

Anonymous said...

Saade algab kell 20.05...

Mingi saateviga, või vale kellaaeg.
Vestlus Kaidoga algab arvatavasti 20.30.
Kas see mees saates, purjetaja Matvere, oskab ka malet mängida?

Anonymous said...

Pole viga, saab veel mõne partii ja õlle teha

Anonymous said...

Arvamusi saate kohta? Mul pea täiesti tühi hetkel, seedin alles.

Anonymous said...

Külaots hoidus Olde kritiseerimisest, kuigi saatejuht seda provotseeris.

Anonymous said...

To Anonymous said February 10, 2011 8:12 PM
Saade algas tõepoolest 20.05. Ei olnud ei saateviga, ega vale kellaaeg.

T6nn said...

Huvitav saade oli!

Anonymous said...

Külaotsa osa oli huvitav, ülejäänu oli küll mõttetu, kellegi haigest põlvest rääkimine...

Anonymous said...

Vägagi soliidne etteaste.

Anonymous said...

Külaotsaga võiks siin Vaadeldajas ka intervjuu teha. Millegipärast ei ole seda seni toimunud. Siia kommentaaride hulka on päris mitmeid küsimusi juba laekunud, millele oleks tore vastused saada.

Anonymous said...

Tere!
Tänan kaasa mõtlemast. Vabandan, et kõiki teie pakutud küsimusi esitada ei jõudnud, samuti ei jõudnud kahjuks Carlsenist, MMist ja Kaido lähiplaanidest rääkida. mis teha - aeg oli armutu. Päikest.
Saatejuht

Anonymous said...

Saatejuht raiskas kallist aega jura ajamisega mingi meremehega (32min) ja väga palju põnevaid teemasid jäi Kaidoga käsitlemata (25min).

Samas ei taibanud saatejuht malest ka suurt midagi. Nagu mõni tudeng enne eksamit oli mõned faktid pähe õppinud lootusega eksami edukale sooritamisele.

Anonymous said...

Saatejuht ei peagi kõike kõigest teadma. Seda enam, et saade on mõeldud kõigile ETV vaatajatele, mitte ainult maletajatele. Kui nad näiteks mingi Külaotsa partii süvaanalüüsi saates oleks teinud, vaevalt see kedagi eriti huvitaks.

Sellega olen nõus, et saate esimese osaga läks palju aega kaduma ja huvitav intervjuu Kaidoga jäigi kuidagi poolikuks.

Anonymous said...

ERR saatejuht peab olema laia silmaringiga diplomeeritud ajakirjanik ja põhjalikult saateks ettevalmistuma. Lootsin saatest palju enamat.

Anonymous said...

Omal ajal oli Paul Keresega intervjuu tegemine ajakirjanikule suur au. Ka KK pidanuks küsitlema mõni tuntum saatejuht, näit. Sulev Valner, kes on malega oluliselt rohkem kursis.

Anonymous said...

Saatejuhil olid kindlasti malest korralikud teadmised. Ainuke paha asi, et aeg tundus kuidagi kiirelt lendavat.

KK

Anonymous said...

Saadete tegemisel, nagu ka iga teise tegevuse s.h. ka male mängimisel tuleb aega oskuslikult planeerida. Tundus, et olulisemad teemad, mida tahtnuks kuulda, jäid käsitlemata.
Jääb ainult loota, et tulevikus antakse malele rohkem eetriaega.

Marek Kolk said...

Mina kritiseerin küll nüüd väga tugevalt saate kritiseerijaid. Esiteks ei tasu halvustada "mingi meremehe" peale kulutatud aega, sest et kellelegi teisele pakkus see kindlasti rohkem huvi kui maletaja stuudios.

Teiseks on Filippovi teadmised malest toimunust kordades üle keskmise ajakirjaniku omast. Kolmandaks, mitu korda 10 aasta jooksul satub maletaja ETV saatesse? Üsna mitu küsimust olid vägagi tervas stiilis ja Kaido valis otseste vastuste asemel laveerimise taktika (mis võib-olla oli hea valik, aga tegi intervjuu teise poole pisut igavaks).

Anonymous said...

10,2011 6:35 vaata Eesti noorte MV üldjuhendit, kõik öeldud.

Anonymous said...

Kritiseerimise asemel tuleks tänada ajakirjanikku, et üldse maletaja saatesse kutsus. Loodetavasti ei jää see viimaseks korraks peale nende kommentaaride lugemist.

Hendrik Olde said...

Tere,
loen siin anonüümseid kommentaare (mis hindavad saatejuhi taset, jne) ja mul on tõesti piinlik.

Juhtusin hommikul tööle sõites kuulama (kusagil kell 7.40) ühest raadiojaamast vestlust selle eilse saate kohta. Ja kommentaar oli, et Janari näol on tegemist ühe väga hea ajakirjaniku ning saatejuhiga ning Matvere osa oli väga huvitav. Ei ühtegi sõna saate teisest poolest.
Ja siis loen siit, et saatejuht ei tea malest midagi.
Kas mitte Janar Filippov ei olnud see mees, kes paar aastat tagasi valiti aasta maleajakirjanikus ja just Ekspressis avaldatud malest rääkivate (positiivsed uudised eelkõige) uudiste eest. Et anonüümsed kommijad saaksid veidi rohkem ülevaadet asjast, siis lisan siia Eesti Ekspressi otsingust ühe lingi, millelt võib leida erinevaid artikleid malest ja neist enamus (kui mitte kõik) on Janari sulest.
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/sport/?l=n
2008.a MO uudiseid (mis olid seotud T.Vahtra väga eduka esimenisega) võite ka otsida Ekspressist.

Samuti on tänu Janarile ka Vaadeldaja lülitatud Ekspressi blogide nimekirja.

Ma julgen arvata, et praegu oli tegemist tõesti Kaido esimese väga hea tulemusega ja kohe leitakse ka võimalus, et sellest meedias rääkida (püütakse malet pildile tuua), kuid me ise hakkame ajakirjanikku kritiseerima stiilis, et KK-ga peaks intervjuud tegema ikka paremal tasemel ajakirjanik. KK on maailmas hetkel 324.kohal olev maletaja.

Mida me siis tahame?! Miks peaks sama mees tahtma veelkord teha midagi male heaks, sest ka tema loeb siit "malesõprade" kommentaare...

Ma tean, et suur osa maletajaid ja malehuvilisi ei ole sellised kibestunud inimesed, kes kõikjal ja kõiki ainult kritiseerivad. Paraku on aga just see väike osa males (elus) kibestunud inimesi, kes "loobivad pori" ja kes sellega annavad tooni male maine kujundamisel ja kujunemisel...

Ning teevad seda just selliste anonüümsete kommentaaridega ja pideva virisemisega kõige osas. Aga oma nime alla ei julge kirjutada.
Selle seltskonna iidoliks on tõenäoliselt K.Sander, kes ongi võtnud endale eesmärgiks lihtsalt male maine kahjustamise.

On ka ringiga minuni jõudnud erinevaid kaebusi ametnikele, kus püütakse kedagi mustata ja neile on alla kirjutatud nimeks "malesõber"...


Minu poolt aitäh Janar Filippovile!

Anonymous said...

> KK on maailmas hetkel 324.kohal olev maletaja.

Tüüpiline Olde jutt. KK on maailmas hetkel 324. kohal olev maletaja ja meie omas lolluses ei saa aru, et meil on õnn elada riigis, kus elav ja töötab üks maailma paremaid malejuhte...

Anonymous said...

ma omalt poolt küsiks vingujate käest, et milles siis lüngad ajakirjaniku teadmistes või puudulik ettevalmistus väljendusid ning mis olid need "Huvitavad Teemad!", mis saates kajastamata jäid?
kuidagi ebakonkreetne ja ebakonstruktiivne on see "kriitika" - nii pole sellest mingit kasu.
T.Õ.

Anonymous said...

Saatejuht oli küll üllatavalt kursis asjadega. Ei saa kibestunud kritiikast aru.

Külaotsale kah suured plussid, et ei loopinud pori EMLi ja Olde suunas. Kuigi võimalus anti mitmel korral.

nikitheone said...

Minu arust on super, et Janar Filippov tegeleb male propageerimisega.

Kõik küsimused, mis jäid küsimata, on nüüd võimalik küsida Kaido Külaotsalt otse (vaata Vaadeldaja lehte)

Anonymous said...

Ma natuke nuriseks selle väidetava soliidsuse koha pealt. Näiteks Külaots muudkui sinatas, Filippov muudkui teietas. Ja tegelikult Külaots ei vastanud enamikele põnevamatele küsimustele üldse - nt kui suur samm on tegelikult Ivantšuki tasemeni ja mis sai takistuseks juunioridest täiskasvanutesse minekul ja mida soovitada Ladvale. Nüüd on muidugi võimalik need küsimused uuesti küsida, nagu ma aru saan...

Anonymous said...

Eks see "vestlus" oli omamoodi raske vast ka Kaidole, vaevalt ta sarnase tähelepanuga harjunud on. Üks asi kui peale turniiri otse turniirisaalis kiirele küsimusele vastata, teine kui pikemalt pajatada. Auga tuli välja.
Sinatamine natuke naljakas oli. Samas kumas sellest välja, et ta ei näe seda ajakirjanikku sugugi mitte esimest korda. Vast antakse andeks.

Anonymous said...

Ikka arutletakse siin saate enda üle, aga võiks arutleda hoopis selle üle, miks näiteks Kaido poolt ajalehtedele saadetud uudisnupuke Gibraltari turniiri tulemuse kohta, mitte kuskil kajastamist ei leidnud.

Kui nii jätkate kas või saate juhi kallal irisemist, siis lõpetab ka tema male kajastamise.

Jürgen said...

tänud saatejuhile male kajastamise eest - 25 minutit malele ETV eetris, seda ei juhtu iga päev. samuti ei väsi ma imetlemast meie esimaletaja tagasihoidlikkust ja neutraalsust. kui mul EM tuksi keerataks, siis ma ei suudaks ennast niimoodi vaos hoida. sinatamine ei olnud naljakas, endavanust inimest, kellega ka ilmselt varem kokku oled puutunud, võib/tuleks vast ikka sinatada. aga eks vana kooli mehed ole eriarvamusel ja las jääda neile nende arvamus.

Anonymous said...

Kui meenutada varasemaid Vaadeldaja arutelusid, siis kas EM-iga seoses võistluste reglementi järgiti? Tõenäoliselt sellepärast see teema ka ei tõstatunud.

Anonymous said...

Eesti MV kuni 18 Kohtlajärvel videod ja fotod http://www.sekundomer.ee/2011/02/10/shaxmaty-v-koxtla-yarve-startoval-chempionat-estonii-v-klasse-u18/
ning tabelid http://diagonaal.ee/index.php?name=News&file=article&sid=358

Kaarel said...

vaatasin ka saate järgi. no tõesti ei saa aru, mille üle nuriseda. okei. kahjuks jäi nagu vestlus poolikuks, see oli ainuke probleem, aga samas maletajal 25min olla ETV-s parimal eetriajal, mis saab veel parem olla. nagu eespool mainiti, et vaatamata probleemidele suutis Kaido olla tasakaalukas. Respekt!

Ning suur aitäh ka saatejuhile selle korraldamise eest!