Friday, September 4, 2009

Purjus Tkachiev jäi laua taha magama

Indias Kolkata linnas mängitakse juba neljandat korda suurt lahtist võistlust, kus tugevamatest maletajatest on kohal Mamedyarov (2721), Short (2705) ja Ni Hua (2692).

Turniiri 3. voorus juhtus seal selline lugu, mis jõudis kiiresti Reutersi, New York Timesi ja The Guardiani uudistesse. Nimelt ilmus Prantsusmaa suurmeister Vladislav Tkachiev mängule hindu Praveen Kumari (2354) vastu ilmselgelt joobnud olekus ning suutis vaevu oma tooli peal istuda. Ta jäi korduvalt tukkuma, vahepeal isegi peaga lauale toetudes. Teised mängijad müksasid teda mitu korda ja mõned pakkusid ka vett, kuid miski ei aidanud ja pärast 11 käiku tuli lõplikult ära vajunud Tkachiev mängusaalist ära toimetada. Partii tulemus määrati selle järgi, et suurmeister oli ületanud aja. Üle tunni aja kestnud mängus kuulutati võitjaks Kumar. Tkachiev sai korraldajatelt hoiatuse ning tal lubati turniiri jätkata. Järgmises voorus suutiski ta juba kosununa võita Suri Vaibhavit (2334).


                                                                    Tkachiev Dresdeni maleolümpial, 2008.

Vladislav Tkachiev sündis 1973. aastal Moskvas. Väiksena kolis ta perekond elama Kasahstani, kus poiss õppis selgeks malemängu. Ta tuli riigi meistriks kahel korral ning on esindanud maad ka 1992. aasta maleolümpial. Pärast Prantsusmaale elama asumist ja kodakondsuse vahetamist on Tkachiev kahel korral tulnud ka Prantsusmaa meistriks (2006, 2009). 2007. aastal võitis ta ülitugevas konkurentsis Euroopa meistritiitli. Praegu on ta reitinguga 2669 58. kohal maailma edetabelis ja kolmas Prantsusmaal. Tkachiev oli üks kuuest mängijast, kes sai FIDE presidendi spetsiaalse kutse 2009. aasta maailma karikale, mis toimub 20.nov - 15.dets. Khanty-Mansiyskis.

3 comments:

Anonymous said...

Kõige põnevam asi selle uudise juures oleks näha Tkachievi partiid.

Rene said...

Uuskülas maletab 74 inimest
http://www.sportiv.ee/index.php?2/6198

Rene said...

Olliturniirilt mõned pildid http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1027