Tuesday, September 22, 2009

Fritz 12

Praegu on arvutimales kõige tähtsamaks uudiseks tuntud maleprogrammi Fritz uus versioon Fritz 12. Ametlikult peaks programm välja lastama mõne päeva pärast, kuid seda saab siin juba ette tellida.

Esialgu tundub muidugi rõõmustav, et tuntud tugeva maleprogrammi uus versioon on ilmunud. Siiski, sellel lehel, kus saab Fritzi tellida, on kirjas ka programmi uued võimalused ja tundub, et olulisi parandusi pole eriti tehtud. Kõige rohkem rõhutatakse uut graafikat ja kahte tahhomeetrit meenutavat displeid, milledest üks peaks mõõtma, kui terav positsioon on ("positsiooni kuumus" nagu veebilehel on kirjas) ja teine, mida kutsutakse Mate-O-Meter'iks mõõdab matini viivate variantide arvu. Nende uuenduste ainsaks väärtuseks tundub vähemalt mulle ainult klientide juurdemeelitamine. Nimekirja lõpus on küll tagasihoidlikult ka ära märgitud, et uus programm on isegi tugevam, aga pigem on põhjust olla skeptiline. Skeptilised ollakse uue programmi suhtes ka arvutimale foorumites. Muidugi võib Fritz 12 ka üllatada ja pakkuda Rybkale konkurentsi, aga eks seda näitab aeg

3 comments:

Marek said...

Ei usu jah, et peale graafika midagi suurte hüpetega tehtud on. Programm saab tugevneda põhimõtteliselt ainult algoritmi või kogu kupatusele lähenemise muutmisega ja siis ei oleks tegemist enam Fritzi vaid mingi muu, uue stiiliga mängiva programmiga. Mingis mõttes annab natukene petta, kui kirjutada programmi sisse, et nt arvutimängudes kasutada vähemteravaid variante jne. Lisaks, Rybkale lähenemine ju iseenesest veel ei aita, sest ka Rybkat saab kindlasti edasi arendada.

Anonymous said...

Marek ega siis Fritz pole ainult mängimiseks... see vaid üks osa programmist.

Marek said...

Seda küll, aga artiklis samuti mõeldi rohkem mängutugevust. Loomulikult oleks tore, kui igasugu Windowsi errorid oleks parandatud, kuid selles osas saab samuti olla skeptiline (sest enamus (ja mitte malelised) programmidel on millegipärast sellega probleeme). Huvitav, kuidas Vistaga koostöö saab olema.

Muidugi, eks see rohkem teoreetiline huvi on, sest tavakasutajale on need Fritzid ja Rybkad suht sarnase tugevusega ja kaugelt üle kasutaja enda omast.