Thursday, September 17, 2009

43. Ilmar Raua mälestusturniir males

1. Võistluse korraldaja

Võistluse korraldab Viljandi Maleklubi CC Fellin koostöös Viljandi Kabeklubiga.

2. Aeg ja koht

Turniir viiakse läbi 25.-27. septembril 2009. a. Viljandis Kaare koolis asukohaga Kesk-Kaare 17 (endine Vene Gümnaasium).

3. Registreerimine

Eelregistreerimine (kuni 23.09.2009.a.) e-kirjaga maleselts@gmail.com või telefonil 56471454 (Gert Elmaste).
Lõplik registreerimine turniirile 25. septembril 2009. a. mängupaigas hiljemalt 16.45-ni. Turniiri esimene voor mängitakse 25. septembril 2009. a. algusega kell 17.00. Hilinejaid mängima ei võeta!

4. Osavõtjad

Turniiril võivad osaleda kõik maletajad, kes on eelnevalt registreerunud ja tasunud võistluspäeval enne võistluste algust osavõtumaksu 100.- EEK, veteranid (sündinud enne 24.09.1949) ja noored (ISIC ja ITIC kaardiga) 50.- EEK.
Hiljem kui 23.09.2009 registreerunutel on osalustasu 150.- EEK, veteranid ja noored 100.- EEK.
Viljandi maletajad ja rahvusvahelised suurmeistrid on osavõtumaksust vabastatud.

5. Turniiri korraldus

Võistlus viiakse läbi individuaalturniirina šveitsi süsteemis ühtses grupis. Kokku mängitakse 5 vooru ajakontrolliga 90 minutit kummalegi vastasele partii lõpuni.

Paremusjärjestuse määrab kogutud punktide summa. Võrdsete punktide korral kahel või enamal maletajal selgitatakse turniiri paremusjärjestus alljärgnevalt:

a) Buchholzi koefitsient (vastaste punktide summa)
b) modifitseeritud Buchholzi koefitsient (Buchholz ilma tugevaima ja nõrgima vastaseta)
c) progresseeruv koefitsient (mängija punktide summa peale igat vooru)

Loosimiseks kasutatakse arvutiprogrammi.
1. vooru loosimisel võetakse aluseks

1) FIDE reiting
2) Eesti reiting

6. Autasustamine

Võistluse minimaalsed auhinnad:

I koht - 1000 EEK
II koht - 700 EEK
III koht - 500 EEK

Lisaks on eriauhinnad vähemalt kolme osaleja korral järgnevates kategooriates:

Parim naine - 200 EEK
Parim veteran - 200 EEK
Parim noor - 200 EEK
Parim viljandlane - 200 EEK

Ükski maletaja ei saa üle ühe auhinna. Auhinnad jagamisele (võrdsete punktide korral) ei kuulu.
Korraldajal on õigus teha muudatusi auhinnafondi suurendamise osas.

7. Majandamine

Võistleja lähetuskulud kannab lähetav organisatsioon või võistleja ise.

8. Üldist

Kõik käesolevas juhendis määratlemata küsimused lahendab turniiri orgkomitee koos peakohtunikuga.

Mobiiltelefonid peavad mängu ajal olema välja lülitatud.

Võistluste peakohtunik: Gert Elmaste

76 comments:

Anonymous said...

Tore, et Viljandi Ilmar Raua turniiride pikk traditsioon ei katke!

nikitheone said...

tõesti hea, et see turniir edasi kestab. ise kahjuks ei saa osaleda

Kaarel said...

kordan niki öeldut:
tõesti hea, et see turniir edasi kestab. ise kahjuks ei saa osaleda

Anonymous said...

Mis Viljandi Maleseltsist saanud on?

Anonymous said...

Tore on see, et ühe Eesti parema turniiri järjepidevus ei katkenud, kurb on see, et ta toimub väga turniiririkkal ajal. September-oktoober on väga tihedalt turniire täis, aasta esimesel poolel neid aga on pigem liiga vähe. Sel aastal tekitas I. Paua turniiri ärajäämine kah ühe augu juurde. Kahjuks jääb sel aastal osalemata.

Anonymous said...

Viljandi Maleselts on elu ja tervise juures:)

Siim Kanep

Anonymous said...

Kas Viljandi Maleselts mitte ei upu võlgades?

Anonymous said...

upub võlgades :)))
EML on siis ammu uppund selles kontekstis

Anonymous said...

Ma võin eksida, aga vastates esimesele anonüümsele kommenteerijale olin ma päris kindel, et see küsimus pole püstitatud selleks, et teada saada VMS-i tegemistest, vaid taaskord tekitada intriigi ja kõrvale kalduda antud postituse teemast. Ma ei pea lugu ühestki anonüümsest kommenteerijast, kes püüab kõike positiivset näidata negatiivses valguses. Minu postitus oli konkreetne ja informatiivne. Igal kommentaaril on oma koht, nii, et intriigitsevad anonüümsed kommeteerijad, säästke ennast mõne muu teema jaoks.
Ma ei pea vajalikuks ühelegi anonüümsele kommentaatorile midagi põhjendama, seda eriti siis kui sisu ei vasta teemale.

Siim Kanep

Anonymous said...

Kas võlg Maleliidule on tasutud?

Anonymous said...

Mulle isiklikult jällegi sobib praegune aeg rohkem kui suvi. Minu poolest võikski Raua turniir edaspidi sügisel olla.

Anonymous said...

Loositakse FIDE reitingu järgi??

Anonymous said...

jah

Marek said...

Aga ma kontrollin, kas ikka loositi FIDE reitingute järgi. Omast arust teete pulli, kuid esiteks tekib küsimus, miks Eesti reitinguturniiril FIDE reitignu järgi loositakse (kui ei, siis tekib küsimus, miks juhendist kinni ei peeta)? Ja kas turniir üldse peaks Eesti reitinguarvestusse minema.

nts said...

Mis pullist räägid Marek? Täiesti asjalikult koostatud juhend, kõik on selgesõnaliselt kirjas (lõppeks on see kõik kokkuleppe küsimus, millele tuginedes loositakse või millele tuginedes kohajagajad järjekorda seatakse vms). Juhendi kokkupanemisel on ju korraldajal üsna vaba voli. Korraldajalt on muidugi raske nõuda juhendist kinni pidamist, kui FIDE reitingud nii pikalt "kadunud" olid, ilma et keegi vaevunuks neid "kadumise" põhjuseid avalikult selgitamagi või vähemalt teadvustama, millal see olukord normaliseerub. Ei imestaks, kui korraldaja viib loosimise läbi ikkagi Eesti reitingu alusel, sest FIDE reitingud lihtsalt polnud kättesaadavad (ei pea mitte iga päev kontrollima, millal alaliitu juhtiv inimene oma üsna elementaarsed kohustused lõpuks täidab).

Marek said...

Lasteaed.

Anonymous said...

Kas võistlus ikka toimub? Kuskil pole kippu ega kõppu.

Anonymous said...

Kuule Marek Sa hakkad juba pisut liiale minema (loe oldestuma) oma arvamustega: Sina kontrollid??? - mida Sina kontrollid. Korraldaja oma asi kuidas turniiri läbi viia!
Kontrolliv funktsioon on nt maksuametil, kes võib alati kontrollida, kes kuidas ja kunas on nt kohtunikuna töötanud ja kas sellelt töölt on ka riigimaksud tasutud?
Gert

Marek said...

... valimised valmistavad muret, nagu näen :~D

Anonymous said...

Huvitav, kuidas suhtusid maletajad sellesse, et neid jagati loosimisel kahte "kastidesse?
"Esimese kasti" maletajad, kes omavad FIDE reitingut ja "teise kast" maletajad, kes ei oma FIDE reitngut.

Peaaegu nagu indias.

Anonymous said...

Hea, et siin osasid kommenteerijaid kastidesse ei panda

Anonymous said...

Marekil hullult vedanud! Asjalood oleksid elmastumise korral ikka päris vussis :D

Kristjan Sander said...

Kogu lugupidamise juures osaliste vastu soovitaksin siiski vastastikusest ärplemisest kontrollimise teemal loobuda. Ärgem segagem üksteisel töötamast, võtkem ikka nende kallal, kes ei suuda või ei taha oma ülesandeid täita!

Anonymous said...

Siinkohal sobiv veel kord küsida, et kas Viljandi Maleselts on Maleliidule võla ära maksnud ja Kristjan Sander Statistikaameti aruanded ära esitanud.

Kui ei ole siis võiks peeglisse vaadata enne teiste kallal võtmist.

Kristjan Sander said...

Siin tuleb nüüd esimene ja viimane kord, kui ma meie klubi siseasjade kohta midagi avalikult kommenteerin. Põhjuseks on puhtinimlik tüdimus ilma mingisuguse aluseta ning Maleliidu probleemidesse absoluutselt mittepuutuva triviaalse vale leierdamisest.

Järgmistele "inimestele tänavalt" ei kavatse ma sel teemal enam ühtegi sõna vastata. See on põhimõtte küsimus. Klubi liikmed saavad loomulikult juhatuselt otse vastused.

2008. aasta aruanne tuli esitada 1. maiks ning see on ka korrektselt esitatud. Käisin just ja kontrollisin statistikaameti leheküljelt üle.

Marek said...

GE. Minu meelest on lausa minu ülesanne (kas siis ametlikult v siis eriti mitteametlikult, kuna teatud valdkonnas ma võin ennast vast piisavalt pädevaks nimetada) juhtida tähelepanu turniiride läbiviimsel tekkivatele ebakõladele. Et siis pean vait olema või? Korraldaja võib tõepoolest teha palju asju, kuid loodetavasti ikka mängijate huvides.

KS, sinu mõttest loeb välja, et need asjaga mitte hakkama saajad on kõik teised, aga mitte meie. Mina nii ei arva. Tean, et eksin ise tihti ja seega ei ole võimalik, et asi nii lihtne on.

Hendrik Olde said...

Tõe huvides.
K.Sanderi klubi Stat. aruanne esitati vist ikka umbes kaks kuud pärast tähtaega (tähtaeg oli 1.mai 2009). EOK andmebaasis on järgmine info - 80155449 Tartu Ülikooli Maleklubi esitatud 15.06.-01.07.2009. Kui see on vale, siis kas peaks EOK-lt ja Statistikaametilt valeandmete esitamise eest selgitust paluma?!
Parimat!

P.S. Ja varasemad aastad on vist ikka esitamata jäänud.

Kristjan Sander said...

Marek, minu mõte oli selles, et nii Sina kui Gert kuulute nende isikute hulka, kes püüavad tegutseda Eesti male arendamisel parimal võimalikul viisil. Erinevalt näiteks praegusest juhatuse esimehest.

Hendrikule ei vasta ülaltoodud põhjustel. Kui Hendrik soovib Tartu Ülikooli Maleklubi tegevuse kohta veel mingit informatsiooni, on selle eelduseks vormikohane avaldus liikmeks astumiseks. Sel teemal side lõpp.

Marek said...

KS, esiteks ei usu ma, et me GE ja mina püüame tegutseda PARIMAL võimalikul viisil ja samuti ei tegutse praegune juhatuse esimees halvimal võimalikul viisil (jah, võib-olla mitte parimal ja võib-olla ka mitte heal viisil, seda saab ikka ja alati alles takkajärge teada ... KS, sinu viga on see, et sa oled otsustanud, et praegune esimees on just üks halvimaid võimalusi ja sa üldse ei püüagi positiivseid asju arvestada ... sel juhul jääb küsimus, et kas sul midagi konkreetset tõendatavat kah olemas on ... või sa lihtsalt jäädki sellel liinil tammuma. Võta teatavaks, et lihtsalt paigal tammumine ja kellegi süüdistamine kahjustab kogu Eesti male mainet ja arengut ... ainus võimalus on sel juhul astuda järgmised sammud, aga sel juhul peab sul olema hea jalgealune).

Mis puutub Tartu Ülikooli Maleklubisse, siis ma ei saa hästi aru selle KS kallal norimise üle. Kas sel klubil on siis mingid kohustused täitmata ... sel juhul mida te jahute siin (kaasarvatud EML juhatuse liikmed), võtke tarvitusele abinõud, mis teil on ja tehke midagi sel liinil (või siis oleks äkki tark pisut tooni madalamale võtta). Praegu kestab juba pikka aega mingi soigumine ja edasi ei liiguta. Kas sel klubil siis on v ei ole sõnaõigust? Äkki tõesti vajab põhikiri muutmist, et sel juhul mingi passiivne klubi ei saaks niipalju plõksida ... vastasel korral ma ei saa aru, kuis sel klubi siiski on õigused midagi taotleda v ette panna, siis miks neid eiratakse v sisuliselt kuradile saadetakse (ainult formaalselt vastates).

Ok, minu poolt üsna palju süüdistusi ja kuna ma ise paremini ei teeks, siis mõistan paljudes asjades mõlemat poolt ... aga ma palun sel juhul ka mõlemat poolt veidi pingutada teineteise kuulamise suunas. Saan muidugi aru, et kui asi väga ühepoolne on, siis eriti nagu ei kannata taluda seda olukorda, aga sel juhul äkki oleks paremad mõned radikaalsed otsused kui lõputult soiguda?

Naljakas said...

Naljakas on lugeda, kuidas võetakse jälle päevakorrale ühe klubi esitatud/esitamata aruanne. Kui palju on selliseid aruandeid alaliidul endal või mõnel teisel-kolmandal klubil? Samas on vaikitud täiesti maha paljusid Eesti maletajaid puudutanud FIDE reitingute probleemi põhjused, tolle teemakäsitluse all püüti paaniliselt teemat vältida ja kommentaaride kulgu sellest kõigiti kõrvale juhtida.

Anonymous said...

FIDE reitingute puudumise põhjus oli väga proosaline - polnud raha.

Oleks üks klubi oma võla õigeaegselt tasunud poleks seda probleemi võib-olla olnud.

Rahapuudusel on ka muid põhjusi millest üks on kindlasti teatud klubide esindajate tegevus sellel suunal, et praegusel juhatusel oleks raskem rahalisi vahendeid leida. Eesmärk on tõenäoliselt omakasupüüdlik ehk ise võimule pääseda. Mis Eesti malest saab tundub olevat teisejärguline.

Mis puudutab ühe klubi esitamata aruandeid, siis Maleliit polnud see kes hakkas tüli norima. Asjad olid ikka vastupidi. Maleliidu esindajad ei väidagi, et kõik aruanded on õigeks ajaks esitatud, kui enne kui teistele näpuga näitama hakata võiks endal asjad korras olla.

Anonymous said...

Tõnu Truusi klubi ka aruandevõlglane http://www.tallinn.ee/g6140s17109
Kelle süül selline asi juhtunud on? Kas Truusi enda tegemata töö või kellegi teise?

Anonymous said...

Kuidas lõppes Raua turniir? Pole kuskil tulemusi.

Anonymous said...

Kuna loosimiseks kasutati fide reitinguid, siis ilmselt tulevad ka tulemused fide kodukale?

Kristjan Sander said...

Marek, kindlasti on võimalik tegutseda veel halvemini kui praegune juhatuse esimees. Aga on see siis argument? Veel halvemini on peaaegu alati võimalik tegutseda.

"Positiivseid asju" juhatuse esimehe tegevuses on viimasel ajal lihtsalt väga väheks jäänud. Nagu Sa tead, püüdsin ma umbestäpselt kaheksa aastat märgata rohkem head kui halba ja ma ei ole kunagi väitnud, et H. Olde oleks kogu oma ametiaja jooksul ebasobiv juhatuse esimees olnud. Olles ise hulga aastaid tema poolt hääletanud ja püüdnud tülisid siluda nii palju, kui minu võimuses oli, ei saagi ma seda väita.

Mingi koguse jamade peale aga tuleb piir ette. Igal inimesel on see piir ise kohas - mõnel sai küllalt enne mind, mõnel pärast mind ja kindlasti on ka neid, kellel saab küllalt alles mõne aja pärast, kui Hendrik muidugi niikaua peaks oma ametis jätkama.

Nagu Sa samuti tead, on juba kahel korral kutsutud kokku erakorraline üldkoosolek, aga juhatus on seda mõlemal korral ebaseaduslikult takistanud. Ma julgen arvata, et olen seni kõik endast oleneva teinud selleks, et stagnatsiooni ajajärk kiiremini lõppeks. Jah, ma olen Sinuga täielikult nõus ses osas, et Maleliidu juhtimine vajab radikaalset muutust.

Hendriku probleem ongi selles, et tal puudub igasugune soov täita põhikirja seda osa, mis kehtestab klubide kontrolli tema tegevuse üle. Sellest siis igasugu alusetute kuulujuttude levitamine (näiteks et Tartu Ülikooli Maleklubi tegelikult ei tegutse) ja kõikvõimalikud bürokraatlikud JOKK-trikid. Ning samal põhjusel pean mina vajalikuks juhatuse ja nõukogu eraldamist vastavalt vahetu juhtimise ja järelevalve jaoks. Ma olen korduvalt öelnud, et sel pinnal on kompromiss võimalik. Praegune juhtimismudel, kus juhatuse esimees on A ja O ning teda ohjeldada on küll teoorias võimalik, aga praktikas väga raske, on ennast rea aastate jooksul näidanud ainult probleemide ja konfliktide allikana.

Anonymous said...

Milles nende erakorraliste üldkoosekute point on? Kas siis saab vähemate liikmetega juhatust maha võtta?

Kõikide liikmete vastu oleks ausam kui seda tehtaks juhatuse enda poolt kokku kutsutud üldkoosoleku raames. Kuna te seal enamust ei saavuta, siis võiks ka hoogu maha võtta.

Praeguse seisuga sa avaldad umbusaludust kõigepealt Oldele, siis Olde amatisse pannud juhatusele, ning siis juba juhatuse paika pannud üldkoosekule. Järelikult umbusaldad sa enamikku eesti maletejatest.

Kui ka mingi trikiga peaksite juhatuse asendama, miks peaksid siis ENAMUS KLUBISID sind kuulama?

On olnud kokkupuude ka ühe MTÜga, nimelt korteriühistuga, kus mingi intrgaanitsejate jõuk (kes ise olid mitmed ka üüri võlglased) blokeeris kõik kehtiva KÜ juhatuse algatused, mis lõpuks jõuudis kohtusse, aga vahepeal suudeti isegi KÜ pangakontod kinnipanna, mille tagajärjel tekkisid ka KÜl võlad.

Kristjan Sander said...

Hea anonüüm, juhatus pole ju ühegi korralise üldkoosoleku päevakorda pannud enda tagasikutsumise hääletamist. Mistõttu seda saabki ainult erakorralise üldkoosoleku abil teha. Nagu näha, kardab juhatuse esimees sellist hääletust nagu tuld.

Anonymous said...

Hääletatakse ju ka päevakorra kinnitamise üle?

Kristjan Sander said...

Ja mis mõtet on ilma igasuguse sisulise diskussioonita hääletamisel?

Aga seda on siin juba piisavalt arutatud. Pole mõtet uuele ringile minna.

Anonymous said...

Väljavõte viimasest üldkoosoleku protokollist:

A.Prii: Tänan klubide esindajaid koosoleku juhatajaks valimise eest. Teen ettepaneku
kinnitada päevakord juhatuse poolt saadetud kujul. Kas on teisi ettepanekuid. Ei näi
olevat. Palun hääletada, kes on etteantud päevakorra poolt.
29 poolt, vastu 0, erapooletuid 0.
Otsus: Kinnitada päevakord juhatuse poolt saadetud kujul.

Kristjan Sander said...

Aa, vabandust, ma ei saanud enne küsimusest aru. Meie eesmärk ei ole Maleliidu tegevust igal võimalikul viisil blokeerida. Mis mõtet oleks maha hääletada koosoleku päevakorda, milles on majandusaasta aruande esitamine, kui seaduses on kirjas, et see tuleb kord aastas esitada?

Anonymous said...

Diskussiooni on olnud juba enam kui küllalt, kas või siin vaadeldajas.
Ja mis mõte on siin üksinda lärmata, kui nagu näha, kellegi veenmiseks sellest ei ole piisanud?

Kristjan Sander said...

Ma ju ei ole üksi, anonüüm on ka :)

Näha saab seda järgmisel üldkoosolekul.

Anonymous said...

Kallis inimene. Vähemalt kakskümmend korda kirjutatud, et pandagu kokku korralik team, programm ja rahastamise allikad ning pole vaja oodata järgmist üldkoosolekut. Praegune juhatus astub ise tagasi.

Oma probleeme nagu hirmus tõestamis ja õpetamisvajadus võiks privaatsemalt välja elada. Väga halenaljakaks läheb muidu.

Ants said...

Segan vahele, sorry! Kas oleks võimalik saada infot Ilmar Raua mälestusturniiri kohta?

Anonymous said...

Püüan teha sellekohase postituse lähipäevil.

Siim Kanep

Ants said...

Tänan!

Kristjan Sander said...

Jajah, oma isikut varjavad kommentaatorid on muidugi kõige õigemad isikud juhatuse tagasiastumist lubama :) Reaalsus on paraku teistsugune.

Aga muidugi ei puutu kõik see I. Raua mälestusturniiri.

Anonymous said...

Tundub et Raua turniiri tulemused on salastatud kuni Kanepi vastava postituseni.

Anonymous said...

Korralik team, programm ja rahastamise allikad peaksid olemas olema isegi kui preagune juhatus ei astuks ise tagasi. Ning ära hakka rääkima, et detsembri erakorralisel koosolekul olid need olemas:)

Hendrik Olde said...

I.Raua turniiri tulemuste ja ülevaate ootuses lisan Eesti Televisiooni kokkuvõtte eilsest malesimultaanist O.Ladva toetuseks:
http://uudised.err.ee/index.php?06179112
Äripäeva uudise link on EML kodulehel.

Anonymous said...

Näe kes välja ilmunud. Ühe eelneva postituse juures polnud kuulda ei kippu ega kõppu. Maailm on ikka imeline.

Kristjan Sander said...

Jah, nii juhatuse kui tegevuskava osas oli rida ettepanekuid ja seisukohti enne detsembrikuis üldkoosolekut olemas ja jagatud paberkandjal välja ka koosolekul osalejatele. Ma olen väsinud seda kordamast.

Ants said...

Ajaloolise tõe huvides oleks kasulik see dokument nüüd uue pilguga üle vaadata, mis pidas, mis mitte!

Anonymous said...

Kas erapooletu Ants on nüüd lõppeks poole valinud?

Anonymous said...

Ajaloolise tõe huvides peaks üle vaatama EML juhatuse protokollid, mis peab, mis mitte:D

Anonymous said...

Pigem nii, et mis ei pea ja mis ei pea üldse mitte:D

Kristjan Sander said...

Jah, enne järgmist erakorralist üldkoosolekut esitatakse kindlasti uued materjalid.

Anonymous said...

Kristjan!

Teeks siis ettepaneku, et kuni järgmise erakorralise koosolekuni teed lobitööd edasi, aga kasutad selleks privaatsemaid kanaleid, kui näiteks Vaadeldaja.

Kristjan Sander said...

Mispärast? Probleemid on ju tõsised ja puudutavad kogu Eesti maleelu?

Ants said...

Nagu taheti, lõpetasin vahendamise ära. Poolt valida! Millist poolt? Ma ei pea midagi valima. Suhtlen kõigiga, kes selleks valmis on ja ütlen välja omi seisukohti ja tähelepanekuid, Midagi peale ei pressi. Detsembridokumendi läbivaatamine on õpetlik kõigile. Soovitan, vaadake!

Anonymous said...

Probleemide püstitamisest avalikult on üksi vähe. Kui sa ei taha siin avalikult juba eelpool mainitud tiimi ja programmi (rahastamise allikad võiksid ka oma teada jätta, kuigi see on üks tähtsamaid osasid) esitada, siis ei ole ju millegi üle vaielda.

Samuti olen tähele pannud et kui avalikult sinu nurgaadvokaadi teadmistest ei piisa, siis kutsud teise poole isiklikult kohtuma, et siis nurga taga asjad selgeks teha.

Kristjan Sander said...

Hea anonüüm, vähemalt minu artikkel "Kuhu läheb Eesti Maleliit" ilmus enne detsembrikuist koosolekut ka "Vaadeldajas". Palun ikka ennast asjaga kurssi viia, enne kui postitada.

"Tiimi" seisukohast võin ma ainult välja tuua, kes on minu teada juhatusse kandideerima nõus. Ma usun, et valimistel seatakse üles teisigi kandidaate ning lõppude lõpuks teeb ju otsuse üldkoosolek. Detsembris olid nõus uude juhatusse kandideerima suvalises järjekorras Igor Krupenski, Kaido Külaots, Anto Kasak, Kaspar Kaugija, Tatjana Fomina ja allakirjutanu. Väga tõenäoliselt kandideerib suur osa neist ka järgmisel üldkoosolekul. See nimekiri sisaldus klubidele jagatud materjalides ja minu teada on ka see info varem "Vaadeldajas" ilmunud.

Tähelepanek on vale - ma lihtsalt ei näe mõtet lõputult üle korrata argumente, mida teine pool kas ei vaevu läbi lugema või millest ta ei saa aru. Marekiga suulisel suhtlemisel pole ma sarnast probleemi täheldanud, nii et võimalusel proovin. Võimalik ju, et viga on hoopis minu väljendusoskuses.

Kristjan Sander said...

Ants, aitäh vähemalt üritamast. Seda, et H. Olde tuli läbirääkimistele vähimagi soovita kokkulepitut edaspidi täita, ei saa sulle ette heita.

Anonymous said...

Kuna Raua turniiri tulemused paistavad suur saladus olevat, mida ei taheta avalikkusega jagada, siis teeks oma poolse pakkumise:

Osales kaks maletajat. Kanep oli esimene ja Elmaste teine.

Anonymous said...

Kergitame natuke suurt saladuskatet. Osales 8 maletajat. Esimene koht M. Kanep, teist ja kolmandat jagasid G. Elmaste ja S. Kanep.

Anonymous said...

Mina ei ole seda väitnud, et see saladus on, seda on teinud anonüümsed kommenteerijad. Ma lubasin selle kohta postituse teha ja seda ma ka teen. Saan aru, et uudishimu tapab, aga kannatust.
Siim Kanep

Anonymous said...

Tuletaks meelde, et Vaadeldajad on kõik mittepalgalised malekommentaatorid, malest kirjutajad, kes teevad oma artiklid valmis põhitööst ja -tegemistest vabal ajal, vabast tahtest, mingitki tasu saamata. Ei ole mõtet siis väga virised, kui mõned tegemised natukene venivad. Varugem kannatust, küll valmib ka kirjutis Raua turniirist!

Tsiteeriks (kuri)kuulsat klassikut: Head malest huvitatud inimesed! Vähem isiklikke solvumisi ja kibestumist ning rohkem häid ideid ja koostööd meie maleelu edendamisel. Mõtleme suurelt ja püüame ikka üheskoos edasi liikuda, mitte üksteisele „kaikaid kodaratesse loopida”.

Anonymous said...

Ilmselt peaksin nüüd vabandama, et tulemuste vastu huvi tundsin? Samas küll ei saa aru mille eest.

Turniir oli ju siin välja kuulutatud ja oleks ilmselt loomulik olnud, kui siin ka mõne sõnaga kohe tulemusi tutvustatakse.

Ekslusiiv ülevaadet jõuab hiljem alati kirjutada.

Marek said...

Ma saan aru, kui kellelgi on väga kiire ... nt mul endal praegu :~) Aga arvestades kogu Vaadeldaja tiimi kampa, siis no kõigil korraga nüüd küll nii kiire ei saa olla.

Eesti maleblogide üks suur miinus on see, et iga uus töötab vaid maksimaalselt paar kuud ja siis sureb varjusurma, sest tegijal kaob igasugu huvi asja vastu [mis on mõneti mõistetav]. Vaadeldaja on vahelduva eduga suutnud kauem püsida, kuid näen ka siin viimastel kuudel väga suurt langust.

Üldse on noorte eesvedajatega probleeme ... Kas keegi teab, kust kohast leida heas mõttes hulle? Kardan, et mulle tuleb peale vanaduse haigus a la vanasti rohi rohelisem ja raud terasem ... aga miks mulle tundub, et asjad pole just korras [ma ei otsi süüdlasi, lihtsalt mõtisklegem korraks selle üle]. Kui vaadata treenerite ja korraldajate keskmist vanust Eestis, siis see on üsna masendavalt suur [noh, eks ma spekuleerin siin pisut].

Sellest tingituna kipuvad nooremate tegemised minema ka üsna rappa [mingil etapil peavadki minema] v kestavad vaid mõnda aega.

Anonymous said...

Issand kui küündimatu inimene

Anonymous said...

Härrased! Caissa on meile armuline olnud. Meie elod on tagasi!

Anonymous said...

Nädal turniirist läinud, võiks hakata kokuvõtteid tegema.
Nagu arusaada, siis ei kavatseta tulemusi maleliidu lehel avaldada. See tähendab et turniir kohaliku reitingu arvetusse ei lähe. Kui välja arvata Meelis Kanep, siis teisi ei peaks see välja lubatud FIDE reitingu loosimise tulemus kuidagi kõigUtama. Kuna aga osalejaid oli AINULT ÜHEKSA, siis peaksid Viljandi Maleseltsi tegelased aru saama, et pole mõtet vana kaevu täis sülitada ennem kui uus valmis.

Anonymous said...

Minuteada oli osalejaid siiski 8, aga miks see turna reitinguarvestusse ei lähe?

Anonymous said...

Head malest huvitatud inimesed! Vähem isiklikke solvumisi ja kibestumist ning rohkem häid ideid ja koostööd meie maleelu edendamisel. Mõtleme suurelt ja püüame ikka üheskoos edasi liikuda, mitte üksteisele „kaikaid kodaratesse loopida”.

Kristjan Sander said...

Osalejaid oli kaheksa, mängiti ringsüsteemis (mistõttu ei puutu FIDE reitingud enam asjasse) ja minu teada peaks tabel ikka ka reitinguarvestuseks esitatama. Ilmselt pole Gert või Siim seda lihtsalt teha jõudnud. Mis on vabatahtlike korraldajate puhul kõigiti mõistetav.