Thursday, March 12, 2009

BEKO Viljandi Händikäp 2009 juhend

Täna saadeti Vaadeldaja meeskonnale ka teine maleturniiri juhend. Tegemist on händikäp turniiriga, kus võistlejad jaotatakse tugevusgruppidesse ja kui kohtuvad erinevatesse gruppidesse kuuluvad mängijad, siis kasutatakse nn aja etteandmist.
Turniirile saab eelregistreerida ka Vaadeldaja kommentaarides.

Kahjuks on nii Kariste rändauhinna maleturniir kui ka BEKO Viljandi Händikäp samale ajale sattunud, kuid ehk jätkub maletajaid mõlemale võistlusele :)


BEKO Viljandi Händikäp 2009

1. Aeg ja koht


Turniir viiakse läbi 21. -22. märtsil 2009 a. Viljandi Kaare koolis Kesk-Kaare 17 ( endine Vene Gümnaasium ). Turniiri esimene voor mängitakse 21. märtsil algusega 11.00 ja 7. voor 22. mätsil algusega 9.30. Lõplik registreerimine turniirile hiljemalt 10.30-ni. Hilinejaid mängima ei võeta!


2. Osavõtjad

Osa võivad võtta kõik õigeaegselt registreerunud maletajad, kes on tasunud osavõtumaksu 200.- krooni. Noortele ja pensionäridele on osavõtumaks 100 EEK. Osavõtumaksu on võimalik tasuda kohapeal või Viljandi Maleseltsi arveldusarvele 10302009149003. Viljandi Maleseltsi liikmetele, kes on tasunud 2009.aasta klubi liikmemaksu on osalemine tasuta.

Eelregistreerimine (kuni 20.märts.2009.a.) elektronposti aadressil: maleselts@gmail.com või õhtuti tel 56 471 454 Gert Elmaste


3. Turniiri korraldus


Võistlus viiakse läbi individuaalturniirina. Mängitakse 11 vooru šveitsi süsteemis põhiajakontrolliga 24 minutit kogu partiile kummalegi vastasele. Laupäeval 21. märtsil mängitakse 6 vooru ja pühapäeval 22. märtsil 5 vooru. Voorude vaheajaks planeeritud ca 15 minutit.


Võistlejad jaotatakse tugevusgruppidesse vastavalt mängija Eesti hetke kiirmalereitingutele. Kui võistlejal ei ole vastavat reitingut siis paigutab kohktunikekogu võistleja tugevusgruppi enne 1. vooru algust vastavalt objektiivsetele kriteeriumitele.


Tugevusgrupid:

Grupp A võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on üle 2400

Grupp B võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on 2300 – 2399

Grupp C võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on 2150 – 2299

Grupp D võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on 2050 – 2149

Grupp E võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on 1950 – 2049

Grupp F võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on 1800 – 1949

Grupp G võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on 1600 – 1799

Grupp H võistleja, kelle Eesti kiirmalereiting on alla 1600


Kui kohtuvad erinevatesse tugevusgruppidesse kuuluvad mängijad siis kasutatakse nn aja etteandmise printsiipi tingimusel, et iga grupi väärtus on 3 minutit. Näiteks kui kohtuvad mängijad, kelle reiting on 2315 (grupp B) ja 2070 (grupp D) siis antakse grupi B mängijale 18 minutit ja grupi D mängijale 30 minutit mõtlemisaega kogu partiile. Kui kohtuvad mängijad, kes kuuluvad gruppidesse A ja H siis mõtlemisajad partiile vastavalt 3 ja 45 minutit.


Võistlustel rakendatakse kiirmale reegleid, mille juures ei kehti koodeksi artikkel 10.2 ja 7.4b. Kell paigutatakse alati tugevama grupi mängija (kes omab vähem mõtlemisaega) paremale käele!


Võrdsete punktide korral kahel või enamal maletajal selgitatakse turniiri paremusjärjestus alljärgnevalt:

a) kärbitud Bucholzi koefitsient (Bucholz ilma tugavaima ja nõrgima vastaseta)
b) Bucholzi koefitsient (vastaste punktide summa)
c) progresseeruv koefitsient (mängija punktide summa peale igat vooru)


4. Autasustamine


I koht 7000 EEK

II koht 5000 EEK

III koht 3000 EEK

IV koht 2000 EEK

V koht 1500 EEK

VI koht 1000 EEK


Parim naine 750 EEK

Parim noor 750 EEK

Parim seenior 750 EEK

Parim viljandlane 750 EEK

21. koht ja 31. koht 500 EEK

Loosiauhind kõigi osalejate vahel 1000 EEK


Ükski mängija ei saa üle ühe auhinna!


5. Üldist


Kõik käesolevas juhendis määratlemata küsimused lahendab turniiri orgkomitee koos peakohtunikuga kohapeal.


Võistluste peakohtunik :Marek Kolk


8 comments:

Anonymous said...

Ohsaaa, see juba natsa parem kui eelmine :)

Anonymous said...

Huvitav on see, et on olemas teatud laste ja noorteturniirid, mida maleliidu leht ette kuulutab ja pärast takkajärgi tulemusi esitab ja teatud turniirid, mida maleliidu leht ei kajasta.
Kas ei ole siin mitte Olde isiklikkude sümpaatiate mõju?
Näiteks Valga kiirturniiri tulemusi EML lehel ei ole, tulemas olevat ka Maaja Ranniku karikaturniir, aga sellest midagi ei tea, sest korraldaja olevat vist Tatjana Fomina...
Ega siis vaadeldaja ja vremja meeskonnad ka igale poole jõua...

Anonymous said...

Kuidas oleks, kui küsite seda nt turniiri korraldajate käest ?

See mis maleliidu lehele jõuab, sõltub suuresti ikka sellest, kas mulle info saadetakse v mitte, mis see Olde jälle ette jäi ?

Mõnikord erandina võib juhtuda, et info kaob kuskile ära. Saatja küll saadab, aga nt kohale ei jõua [seda paar korda aastas ikka juhtub, nt kui kuskil on serveritööd jne]. Siiski tasuks sel korral saatjal uuesti üle küsida, kui mingi mõistliku aja jooksul asi lehele ei jõua.

nikitheone said...

Kinnitasin täna Gerdile oma osavõttu.
Tegemist on laheda turniiriga :).

Mis puutub neid teisi asju, siis vasakul maleliidu lehel on link - "kõik uudised", kus leiab uudiseid turniiride kohta, mis ei ole nl-sarjas.

Juhenditega on nagu on jah

Anonymous said...

Marekile! Teie rusaamine eesti maleasjadest on veidi naljakas. Turniri korraldajate käest saab küsida inimene, kes tunneb turniiri korraldajaid, aga mäiteks minusugune suhteliselt vähe maletajatega suhelnud inimene ei tunne veel teid kõiki. Ja ammugi ei saa küsida siis, kui ei tea, millist turniiri kusagil kavandatakse - lihtsalt ei tea küsida. Ja maleliidu lehe info on lünklik. Vaadeldaja ja vremja on mõned lüngad ära silunud (aitäh), aga neid lõnki tekib aeg-ajalt juurde.

Anonymous said...

Aga alusetult süüdistada saab küll ?

Anonymous said...

Marek! See, et küllalt palju infost mis peaks EML leheküljele jõudma, sinna siiski ei jõua, on EML probleem. Mõistan inimesi, kes ei taha isand Oldega suhelda. Natuke liiga ülbe ja arrogantne isand on, selle pärast ei taha. Ja samas, objektiivset alust tal selleks ülbuseks arrogantsuseks ju ei ole. Vist tavaline meistrikandidaat, ei enamat.

Anonymous said...

???

No tere tali. Hendrik on FM ehk FIDE meister, palju enam kui "tavaline" meistrikandidaat. Lisaks on ta mänginud järelmatši Eesti meistri tiitlile :D

See selleks. Info jõudmine sõltub ikka kahest poolest : saatjast ja saajast. EML ei ole mingi inkvisistsiooniasutus, et nõuab kuskilt infot sisse. Enamasti on see saatjatele ikka vabatahtlik (välja arvatud EML ametlikud turniirid).

Lisaks, olen küllalt palju teinud, et nt väikesed maakonna turniirid oleksid kajastatud. See on puhtalt vabatahtlik mission nii saatjatele kui mulle, sest EML ei kohusta siin millegagi [pigem on aeg-ajalt tunda vastuseisu, sest palju "vähemtähtsaid" turniire lämmatab peamise]. Aga kuna Eestis ei ole olnud ei praegu ei varem maleportaali, mis väikeste tunriiridega tegeleks, siis on jäänud see vaikimisi EML ja enamasti minu enda õlgadele. Selles suhtes ma olen üsna tundlik sel teemal ... Kui te soovite midagi maleliidu lehele ülesse panna, siis enamasti tuleks asjad ikka mulle (s.t. vaabi administraatorile) saata kui H. Oldele v maleliidu kontorile (erandiks on reklaam).

Seoses sellega ei kajastata EML lehel eriti välisturniire, sest see on tõesti rohkem Vaatleja ja Vaadeldaja pärusmaa. Mis puutub maleportaali, siis on vaid kätte võtmise asi tekitada midagi analoogset maleliidu lehe kõrvale [kus oleks ka palju kaasautoreid] nt maakondade kaupa. Selleks on tänapäeval mitmeid tasuta portaalitarkvarasid v midagi sarnast.

Kui suvel aega oleks, siis tegelt võtaks ise kätte ja äkki teeks ära ... praegu mul rohkem muud tegemised. Aga Eestis on palju neid, kes saaks aidata, kui neil tõesti tahtmist oleks, aga eriti ei ole kahjuks ... ja ei tasu jälle Olde nime mainida ... ma räägin ikka asjadest, mis on maleliidu välised (kasvõi ülevaate blogid nt).