Wednesday, January 14, 2009

Vaadeldaja Ekspressis!

Mul on rõõm teatada, et tänasest päevast peale hakkab ilmuma maleblog Vaadeldaja ka Eesti suurimas nädalalehes Eesti Ekspress.

Ekspressi uudis selle kohta asub siin.

Tõenäoliselt hakkame me asuma vasakus reas Ekspressi blogide all.
Vaadeldaja ilmub ainult elektroonsel kujul (vähemalt alguses).

Pean oma kohustuseks öelda paar täpsustavat fakti - tahan rõhutada seda, et t meie lugejatel pole põhjust karta , et seoses sellega muutub antud blogi sisu või stiil. Ei - mingeid muudatusi meie poolt ei tule. Samuti rõhutaks ma seda, et tegemist ei ole Ekspressi maleblogiga, vaid EE ainult kajastab meie blogi oma lehel.
Usume, et see aitab kaasa nii meie blogi kui ka male populariseerimisele Eestis.
Natukene statistikat tänaseks päevaks:
blogi on olnud (taas)avatud alates 21 juulist 2008 ning meid on külastatud üle 50 tuhande korra! Keskmiselt ühes päevas külastatakse meid 174 erinevast arvutist!

Nagu Tuuli juba mainis, ilmus Eesti juuniorite MV Juhend. Mina, kui see paha poiss, kes alati kritiseerib, ei suuda ka see kord oma suud kinni hoida: tahan juhtida tähelepanu sellele, et tegemist on juuniorite meistrivõistlustega ning seega osalejad on (enamuses) õpilased/tudengid. Seega oleks soovitav, kui turniir viidaks läbi suvel (nagu eelnevatel aastatel). Praegusel puhul on lisandunud mitmeid ebameeldivad probleeme - näiteks mul algab see nädal kursustele registreerimine; Tuuli saab üldse ainult see nädal registreerida, jms.
Suvel on mõnusam ju :)

Ekspressi uudis:

Meil on rõõm teatada, et Ekspressi blogide nimistusse on lisandunud uus ja vinge tegija.

See on maleuudiseid ja -analüüsi, aga ka Eesti maleelu intriige kajastav Maleblog Vaadeldaja. Malehuviliste seas väga populaarset blogi peavad Eesti 2008.aasta parim naismaletaja Tuuli Vahtra ning neli noort ja vihast meest - Nikolai Kunitsõn, Sander Kukk, Indrek Turu ja Uku Valner.

Üheskoos loodame, et male populaarsus Eestis alustab peagi taas võidukäiku!

http://vaadeldaja.blogspot.com

21 comments:

Anonymous said...

Poisid!
Palju õnne! See on teile suur tunnustus, hoidke seda!
Ekspress on ju ikkagi kvaliteetajaleht. Teil tekib kohustus tõsta ka oma kvaliteeti. Minu ettepanek oleks, et tõmmake Ülar, Kanepid ja teised progressiivsed jõud ka oma punti!

Anonymous said...

Oh teid noori küll. Lubate küll oma liini jätkata, aga tegelikult pandi teile kahvel ehk pakkumine oli ahvatlev ja andsite järgi. Peagi hakkate mõtlema, et nüüd loeb teid rohkem inimesi ja peate soliidselt käituma, et endal mitte marki täis teha.

Anonymous said...

Rene!
Küllap tuled oma kogemustega noortele appi, ikkagi meie ühise asja eest!

nikitheone said...

Eks elame ja näeme ...

Anonymous said...

Noh, esimene "negatiivne" ilming juba on ... ei sõimatagi Ekspressi ja nende ajakirjanikke ...

Anonymous said...

Niki!
Kas Sa mäletad veel aegu, kui Ekspress korraldas matshi Sakala Keskuses Ehlvesti ja Olli vahel?
Mõte oli see, et, kes on ikkagi Liivimaa parim Ratsutaja?

Anonymous said...

Marek!
Millal tulevad selle aasta esimesed reitingud?

Anonymous said...

Kui sa täna magama ei lähe, siis äkki tulevad ...

Anonymous said...

Marek, inimesed ootavad!?

Anonymous said...

Kas parima maleajakirjaniku tiitel läks õigesse kohta? - tundub küll, sest see teeb ukse lahti ka vaadeldajale ja annab võimaluse malet rohkem promoda.
Ühtlasi on noortel nüüd vastutus suurem, sest väljaütlemiste eest tuleb hakata mingil määral vastutama ja fakte tuleb kontrollida.
Igatahes tubli samm edasi!

Anonymous said...

Maleajakirjaniku tiitel läks abosluutselt õigesse astusese. Ootame neilt uusi ja kõikehõlvamaid kommentaare ka edaspidi!
Praegu on neil kindlatsi juba kujunenud oma seisukoht ja analüüs Kerese turniiri osas!

Anonymous said...

Ega mina ju inimeste alla ei klassifitseeru ...

Anonymous said...

Marek!
Täna õõsel, me ei maga!
Kass peaosas, ootame ära!

nikitheone said...

tohoh, ma ei saanud aru minu pihta suunatud irooniast.
Oli see ikka iroonia?

mina neid ammuseid aegu ei mäleta, mina tulin malesse alles pärast olli

Anonymous said...

"Praegu on neil kindlatsi juba kujunenud oma seisukoht ja analüüs Kerese turniiri osas!

January 14, 2009 10:39 PM"

Tänan küsimast. Seisukoht Kerese turniiri suhtes on loomulikult olemas. Aga analüüs? Kas partiide kaupa?
Jälgisin finaalturniiri onlainis ja üht-teist jäi arusaamatuks: näiteks Volodini 5. vooru kaotus. Loodetavasti Vaadeldajad aitavad edaspidi lahti mõtestada, miks üks v teine partii nii v naa lõppes - kus viga tehti jne.

Anonymous said...

Niki!
Olli peaks teadma!

nikitheone said...

Ma tean Olli, aga ma ei mäleta teda isiklikult ;).

Janar. Nende online partiidega on see jama, et seal on väga palju ebakorrektsusi. Neid on võimatu analüüsida, sest käigud on tihti valed ja seisud samuti, õiget notatsiooni pole.

Anonymous said...

Kiirmales on see probleem, et tuleb ette käikude ebakorrektse järjekorra salvestamist. Põhjus on mängijate kiire mäng (tihti vastatakse enne, kui vastane käigu ära jõuab teha, eriti nuppude vahetusega).

Eriti läheb asi sassi, kui mina nt arvutis asja kaasa aitan, s.t. kui partii on live-s seiskunud, siis lasen otsida viimase "normaalse" positsiooni ja proovida programmil salvestus uuesti lugeda v ise käsitsi käike pannes ... samal ajal puudub mul vähimgi ülevaade, mis tegelikult laual toimus (tüüpiliselt on siis jõutud paar v rohkem käiku edasi minna).

Siiski, finaalturniiril peaks suurem osa partiidest olema õiged [ainult paaris mängus oli otseseid probleeme]. Eelturniiril oli Toma programmi uus variant see, mis asja ära rikkus ... installisin selle eelviimases voorus maha ja panin vana asemele, pärast mida toimis ka viimane eelturniiri voor ilusti.

Anonymous said...

Kas Uku ja Sander ka üldse kunagi naasevad kirjutamise juurde?

uku said...

Tere.
Sandri koha pealt ei oska hetkel midagi öelda, aga minul juhtus selline tore lugu, et arvuti pani lihtsalt pildi tasku. Et seetõttu on minu kirjatööd veidike häiritud. Aga loodan nädalavahetuseks mõned sõnad ikka kirja panna:).
Uku

Anonymous said...

Suurim õnnesoov siiski Nikile.