Friday, January 23, 2009

Maleülesannete lahendamisvõistlus

Juhend

Pühapäeval, 25. jaanuaril algusega kell 12.00 toimub malemajas 5. rahvusvaheline maleprobleemide lahendamine. Võistlus toimub samal ajal korraga kõikides riikides, Tallinnas on organiseerijaks Indrek Aunver. Nagu eelmistel aastatel on ka seekord kaks gruppi: põhigrupp, kus võisteldakse reitingute peale ja lahendatakse keerulisemaid ülesandeid; ja algajate-noorte grupp, kust võivad osa võtta kõik, kes pole varem maleprobleemide lahendamise võistlusel käinud. Seal tuleb lahendada vähem ülesandeid ja need on lihtsamad.

Mina lähen lahendama kolmandat korda. Esimene kord õnnestus saada algajate grupis teine koht maailmas, kuid siis olin eelnevalt üle poole aasta iga päev Postimehe ülesandeid lahendanud. Gümnaasiumis oli tundide ajal hea nende kallal pea murda, pärast selle lõpetamist pole kahjuks enam nii aktiivselt tegelenud. Eelmine aasta tegime mina ja Margus Sööt kaasa põhigrupis ning Tatjana Fomina osales esimest korda. Samuti osales palju lapsi, kes said vähem punkte.

Kuna võistlusest võivad osa võtta kõik inimesed, siis soovitangi pühapäeva hommikul malemajja tulla ja lahendada ära mõni kahekäiguline matt või etüüd. Alati on osalemise eest olnud ka meeldejäävad auhinnad malekirjanduse näol. Näiteks mina sain kaks aastat tagasi I. Rozenfeldi raamatu "Maleetüüdid".

4 comments:

Tõnn said...

Külastaege vint.ee malefoorumit kellel on huvi tasuliste maleturniiride kohta vint.ee's! http://www.vint.ee/?page=45&module_action=Forum-read_thread&Forumforum_id=45&Forumthread_id=1116

Anonymous said...

Millal lahendada antud ülesanded Vaadeldajas avaldate? Vaadeldaja Tiim ju ikka osales?!

nikitheone said...

Turu v-b osales

Turu said...

Mina käisin lahendamas jah. See nädal turunurgas saab ülesandeid näha.