Wednesday, February 29, 2012

Jüri II Kiirmaleturniir - juhend


Eesti Male Toetusühingu 2012.a. malevõistluste sarjaturniir


I. Aeg, koht ja Osalejad
Jüri kiirturniiri korraldavad Eesti Male Toetusühing, Laagri Male Arendamise ja Edendamise Keskus-Klubi koostöös Rae Vallavalitsuse ning Jüri Gümnaasiumiga
10. märtsil Jüri Gümnaasiumis, Laste tn.3, Jüri, Rae vald. Osaleda võivad kõik malehuvilised. Osavõtust teavitamine hiljemalt 08. märts kell 21.00 eelistatult e-mailile malegold7@gmail.com või kell 14.00 – 18.00 telefonil 50 34 290 Ardi. Teatada osaleja nimi, sünniaeg.

II. Malefestivali korraldus ja registreerimine
Kiirmaleturniir toimub algusega kell 11.00, eeldatav lõpetamisaeg kell 17.30. Mängitakse FIDE reeglite järgi shveitsi süsteemis 8 vooru. Ajakontroll 15 minutit + 5 sekundit igale käigule mõlemale mängijale partii lõpuni. Registreerimine kohapeal kell 9.50-10.50.
Osalejate registreerimistasu 7.- eur, üle 60. aastastel ja kuni 19-aastastel 5.- eur. Rae valla elanikud, GM, IM, WGM, WIM on registreerimistasust vabastatud;

Võistluste ajakava reguleeritakse kohapeal. Korraldajad pakuvad võistluste ajal morssi, teed ja kohvi ning lõunapausi ajal kohapeal tasuta head koolilõunat (praad, salat, magustoit) iseteenindamise korras. Osaleja, kes ilmub laua juurde 5 minutit pärast mänguaja algust, kaotab matši. Võrdsete punktide arvu korral kahel või enamal mängijal, selgitatakse paremusjärjestus järgnevalt: a) Buhholz; b) Buhholz ilma nõrgima vastaseta; c) Buhholz ilma kahe nõrgima vastaseta jne.

IV. Parimate meelespidamine
I koht – 100 EURi, II koht – 85 EURi, III koht - 75 EURi, IV koht - 65 EURi, V koht – 55 EURi; VI koht – 45 EURi;  Parim naine - 40 EURi; Parim seenior- 40 EURi; Auhindadega peetakse meeles: parim noor, parimad Rae valla osalejad, parimad Rae valla noored, osalejaid reitinguga kuni 2200, reitinguga kuni 1900 ja reitinguga kuni 1700. Välja loositakse kolm üllatusauhinda. Üle ühe auhinna ei saa. Auhinnad jagamisele (võrdsete punktide korral) ei kuulu. Korraldajad jätavad endale õiguse auhindasid täpsustada vastavalt osavõtjate arvule.

V. Lahendid
Kõik juhendis reguleerimata küsimused lahendavad korraldajad. Tulemused edastatakse FIDE-le. Suitsetamise võimalus korraldajate poolt rangelt ettemääratud kohas.
Osaleja, kes ei ole osavõtust õigeaegselt teavitanud on osalustasu 12 eur-i. 

40 comments:

Anonymous said...

Ainuke häda, paljud noored, kes mängivad -16 EMV-l ei saa mängima tulla. Ilmselt ei saa tulla ka nende treenerid ja vanematest nn toetusliikmed.

Anonymous said...

oh pole hullu! nädal hiljem on ju viljandis turniir, siis koolivaheaaeg ka ilusti - saavad kõik noored oma mängukire seal realiseerida :))

Anonymous said...

Huvitav et juhendit pole isegi NL sarja kodulehele ülespandud. Webmaster puhkama läinud?

Jürgen said...

Tsõganoval 1. voorus Paikidze (2406) vastu pärast 26. käiku päris hea seis. Tõsi küll, lahtine ja dünaamiline seis, kus hinnang võib iga käiguga muutuda. Ajapuudus ka mõlemal kohe tulemas.

Anonymous said...

Monika tegi viigi suurmeister Nazi Paikidzega 2401, kes on FIDE naisjuunioride reitingu TOPis hetkel 4.kohal!

Anonymous said...

Meeste EM ka toimub?Kes Eestist kohal?Kus ja millal toimub?

Anonymous said...

ML kodulehel infot toimumise kohta pole, järelikult on võimalus, et ei toimu.

Anonymous said...

Guugeldamine peaks ülaltoodud küsimustele vastuse andma.

Anonymous said...

Miks selle turniiri juhendit EML koduleheküljel ei kuvata? Kas korraldajad ei ole EMLi juhendit saatnud (nagu Võnnu turniir korraldajad hiljuti oma suhtumist näitasid) või on asi milleski muus?

Anonymous said...

Asi on ilmselt selles, et korraldajad ei eelda, et turniirist osavõtjad on tasunud Eesti Maleliidule litsentsi ja kui eeldaks, siis oleks juhendis see litsentsinõue sees. Maleliit aga avaldab neid juhendeid, kus on see litsentsi tasumise nõue ära toodud.
Litsentsi on vaja näiteks selleks:
1.2. kõigil Eesti reitingu arvestusse minevatel turniiridel tava- ja kiirmales.
Reitinguid nagunii ei arvutata. Kutsuks õige maleliidu nõukogu appi, sest juhatus ei avita.

Kristjan Sander said...

Ei, Maleliit ei nõua sel aastal, et turniiri juhendis oleks midagi kirjas litsentside kohta.

Anonymous said...

Tõnasest Tsõganova partii lõpust ei saanud küll midagi aru! Vastased võisid teineteisele teha järjet matte ja Tsõganova oli siis alla andnud, kui ta võis vastasele ühe käigulise mati panna?!

Jürgen said...

lippudevahetus on partiist puudu (L:c5 ja dc)

Anonymous said...

Beko sarja juhendites on kirjas, et tulemused edastatakse FIDE-le, mitte maleliidule. Nipernaadi turniiril esmakordselt osalenud mängija nime võib leida FIDE nimekirjast (küll veel ilma reitinguta), aga mitte Eesti maleliidu reitingulehelt. See on juba midagi uut!

Anonymous said...

Maleliidu reitingutabel on niikuinii juba kolm kuud maas, kuhu neid tabeleid siis veel reitinguarvestuseks esitada saaks?

Anonymous said...

Maleliit uuendas litsentsinimekirja viimati 22.02.2012. Muud see institutsioon reitingutabeli juures muuta vist ei suuda. Huvitaval kombel on seni jäänud vastuseta ka küsimus, kas Mareki ultimaatum (400 litsensiaati, muidu tema edaspidi ei arvuta) sai täidetud või mitte.
Võimalik on, et isegi sai täidetud, sest mõistlikud inimesed võisid saata oma raha EML arvele protsente teenima alles kõige viimasel hetkel. Huvitav, miks EML oma "litsinimekirja" enam ei uuenda?

Anonymous said...

Olde on puhkusel. Tal ju 72 kalendripäeva puhkust aastas. Ja kuna kontorikolimine ka kokhe-kohe päevakorral siis malega pole praegu aega tegeleda.

Anonymous said...

Olde ju praegu Kuremaal. Kus ta ikka puhkab.

Anonymous said...

Milleks siin praegu spekuleerida. Eelmisel üldkoosolekul määrati ametisse ju nõukogu, kes pidi tegema järelevalvet juhatuse tegevuse üle.
Ootame ära esimese kokkuvõtete tegemise!

Anonymous said...

huvitav miks Jüri turniir on pandud fischeri eestikatega ühele samale päevale?

Anonymous said...

või äkki on FIscheri turniir hoopis Jüri turniiriga ühele päevale pandud?

Anonymous said...

Palju reganuid on ka? Ja kes kõvematest on (kui see just ametlik saladus ei ole)?

Anonymous said...

> Eelmisel üldkoosolekul määrati
> ametisse ju nõukogu, kes pidi
> tegema järelevalvet juhatuse
> tegevuse üle.
> Ootame ära esimese kokkuvõtete
> tegemise!

Need juhatused ja nõükogud koguvad endasse naiivseid inimesi, kes tunnevad sellest, et nad alaliidu juhatusse või nõukokku kutsuti, end meeldivalt kõrvust tõstetuna.
Tahavad siis hakata mingil hetkel ka midagi male heaks tegema, aga siis tuleb välja, et ei saa, ja ega ole tarviski - üks tegelane muudkui tegutseb omapäi ja saab ikks ainult nii, nagu tema seda ikka ja alati teinud on. Ja neist tegudest saavad tasapisi plekikesed muidu seniajani puhtana püsinud naiivsete inimeste frakikestele.

Anonymous said...

Jüri kiirmaleturniiri jooksvad tulemused http://chess-results.com/tnr67967.aspx?art=2&rd=2&lan=1

Anonymous said...

appi, mis toimub? ainult 45 osalejat - ei tohi võistlusi panna ühele ja samale päevale ikka.

Anonymous said...

Pigem jäävad Olde oponentidele plekid külge nagu ka üldkoosolekute hääletused näitavad. Kisa on kõva, kuid millegipärast ei saa kuidagi lahti sellest "kurja juurest".

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Asi kogub tuure jälle...
Selle artikli all võiks keegi, kes edukas sel turnal oli, teha parem kenakese ülevaate turniirist... näiteks Ardi ise. Vaevalt et Jaan kui võidumees selleks aega leiab. Jään huviga ootama.

Jürgen said...

Jajah, Ardi võiks pajatada, mida ta enne turniiri sõi, et sihukese puraka pani (performance 2436!).

Anonymous said...

Ma ootaks ka Ardi sõnavõttu. Ka selles osas, et mis ta arvab sellest, et vaatamata elajalikule performance´ile ta Eesti reiting ei tõusegi... Ometi on tema poolsed kohustused maleliidu ees reitingu arvestamiseks täidetud, s.t litsentsitasu on tal tasutud!

Anonymous said...

Kuulge jätke, see litsentsijutt tüütab juba ära! Las malesõber mängib malet ja ongi... osavõtumaksud on ju nagunii turniiridel. Kui keegi tahab pühapäeva mängija pealt teenida nende litsentsidega, siis lihtne soovitus - minge tööle!

Anonymous said...

Kummaline kokkusattumine, olles ise turniiril kogesin, Ardi juhtis kohapeal üksinda edukalt lõpuni kogu ettevõtmist, pani meid plaksutama I voorus Jaani vs Jaani loosimise peale ja lõuna järel kolme kokatädi saavutuste peale. Ise mängis ka veel ja mitte halvasti. Respekt Ardile.

Anonymous said...

Eks selliseid figaroid ole teisigi. Näe Sten Kasela oli kuni 16 aastaste meistrivõistlustel kohtuńikuks ja tuli samal ajal hoopis üliõpilasmeistriks. Hendrik Olde suutis samaaegselt olla Eesti noorte meistrivõistlustel kohtunik, edukas treener ja lapsevanem (kõike seda korraga!)

Kristjan Sander said...

Kui keegi tahab pühapäeva mängija pealt teenida nende litsentsidega, siis lihtne soovitus - minge tööle!

Ma täiendaks: mingu ausale tööle.

Marek Kolk said...

Kui pühapäeva mängija soovib omale reitingut ja selle arvestust, siis tuleb sellel pühapäeva mängijal ka tööle hakata.

Kristjan Sander said...

Mis mõttes?

Marek Kolk said...

IRW

Mul on võimalik seda lugeda kas siis küsimuseks või reaktsiooniks. See viimane on suht naljakas.

Kristjan Sander said...

Ma ei saa kopika eestki aru, mida sa oma viimaste postitustega öelda tahad, see on kõik.

Anonymous said...

Äkki Marek tahtis öelda, et tasuta reitinguid pole olemas ning kui selle eest maksta ei jõua siis peaks ta tööle minema?

Kristjan Sander said...

Kui jutt on litsentsist, siis vaevalt et keegi selle eest maksta ei jõua. Kui aga mina oleksin litsentsiomanik - õnneks ma ei ole - siis ma küsiks praegu raha tagasi.