Sunday, January 16, 2011

Kristjan Sander: Maleliidu juhatuse volitused lõppesid rohkem kui kuu aega tagasi

Avaldan täismahus Kristjan Sanderi kirja:

Maleliidu juhatuse volitused lõppesid rohkem kui kuu aega tagasi

Teatavasti valiti Maleliidu juhatust viimati 2006. a. 7. detsembril. Kuna Maleliidu juhatuse liikmete volituste tähtaeg on 4 aastat, lõppesid need 2010. a. 7. detsembril. Täna, kui ma neid ridu kirjutan, on meil 16. jaanuar 2011. Järelikult ei ole senine Maleliidu juhatus juba rohkem kui kuu aega sisesuhtes, st. liidu liikmete jaoks, enam juhatus. Kahtlane on näiteks see, kas praegu äriregistris juhatusena kirjas olevatel isikutel ongi enam pärast 7. detsembrit 2010 õigust korraldada uue juhatuse valimiseks üldkoosolekut, rääkimata muudest tegevustest nagu liikmete vastuvõtt või väljaarvamine, liikme- ja litsentsimaksu kogumine jne. Veidra olukorra põhjuseks on asjaolu, et juhatus ei korraldanud enne 7.12.2010 üldkoosolekut uue juhatuse valimiseks.


Kuivõrd H. Olde on seni nähtavasti jätkanud juhatuse esimehe kohustuste täitmist – küll siinkirjutajale arusaamatutel õiguslikel alustel – siis tõenäoliselt on ikkagi põhjust temale adresseerida järgnevad küsimused:

  • miks avaldati Maleliidu 2011. a. kalenderplaan alles 15.01.2011?
  • miks on Maleliit Kultuurkapitalile võlgu 4 aruande esitamise (vt. pilti)?
  • miks on Maleliit maksuvõlglane 3 074,60 euro ulatuses, ajatatud kuni 25.06.2011 (vt. pilti)?
  • kuidas tekkis käibemaksuvõlg 2 084,29 euro ulatuses, st. mida müüdi ümmarguselt 10 421 euro eest?

Kuna H. Olde jätkuvalt minu kirjadele ei vasta (viimati saatsin EML liikmesklubi

nimel kirjaliku küsimuse kalenderplaani kohta 3.01.2011), olen taaskord sunnitud need esitama „Vaadeldaja“ kaudu.



Pilt 1, 2 ja 3.

166 comments:

Anonymous said...

Kas need juurdelisatud pildid peaksid pealeklõpsamise korral avanema?

nikitheone said...

peaksid küll, aga ei tee seda.

Anonymous said...

kalenderplaani poolelt võib-olla oodati TÜ rohkearvulise maleklubi poolt korraldatavate ürituste lisandumist

Anonymous said...

Põnev, põnev. Mul on Kristjan Sanderile aastate jooksul kogunenud 1 ainus küsimus: Miks kuradi pärast sind need asjad huvitavad, et sa niipalju viitsid oma aega kulutada sellisele sopas surkimisele?
Mis on sinu ambitsioonid males?

Marek Kolk said...

Läkski igavaks juba :-D

Piltide lisamisel peaks blogspot uues administraatori platvormis laskma nendega teha üsna palju asju.

Anonymous said...

jah huvitav tõesti, et mis toimub?

siinkohal tahaks kuulda hetke eml-i juhatuse kommentaare. kaua selline omavoliline tsirkus kestab?

Anonymous said...

Juriidiliselt on nurgaadvokaadist itimehe Sanderi küsimus õigustatud, samas kui arvestada viimase erakorralise koosoleku (oli see vist augustis) tulemusi, siis muudatusi see vaevalt oleks toonud.

Anonymous said...

vastust muidugi ei tule

Anonymous said...

Öelge palun, kas olen ma millestki väga valesti aru saanud? Maleliidu tegevjuhi ametikoht on palga ja muude hüvedega tasustatav PÕHITÖÖKOHT. Töö tulemused avalduvad regulaarsetes aruandevõlgades, maksuvõlgades jms tähtaegade ülelaskmises. Ja nii ongi?

Anonymous said...

Hea Kristjan Sander!

Seda, et sinu küsimustele vastama hakatakse, võid sa ainult oma märgades unenägudes näha. Seda, et EML korraldab sulle meeldival ajal aastakoosoleku sinu päevakorra alusel võid sa sealsamas näha. Üldse võid olla õnnelik, kui sinu klubi sellise küsimise susimise peale välja ei heideta. Aga, kuna sa esindad lootusetut vähemust, siis me võime olla ka suuremeelsed ja ei heidagi seekord sellise susimise pärast välja.

Anonymous said...

Väike parandus: maleliidu 2011. a. kalenderplaan avaldati vist ikka 12.01.2011

Anonymous said...

January 17, 2011 11:27 AM anonüümse poolt väga "professionaalne" vastus.
Kahjuks selline suhtumine ei üllata enam ilmselt kedagi.

Marek Kolk said...

Mhmh, faktiviga nagu näha. Kalender avaldati kodulehel 12. jaanuaril kell 21:46 (kusjuures mulle saadeti see ikka varem, aga tõsi, siiski sel aastal).

Sõnavõttude järgi võib järeldada, et vist valimised lähenevad.

Üks asi mis mind häirib, on see et pidevalt käib lament mingi paari tegemata jätmise pärast ja unustatakse see, et suurem osa asju on tehtud. Eks kriitika on ilmselt omal kohal, aga toon näite:

panen ülesse Wijk aan Zee tabeli, kus üks nimi on kirjaveaga. Nüüd võib lõpmatuseni hakata vinguma selle kallal, mille tulemusena on võimalik, et järgmine kord ei panda seda tabelit üldse või võetakse praegune maha. Mull meeldiks siiski see, kui asi on olemas kui see, et asja ei ole. Samas, on ilmne et vead on andestatavad teatava piirini. Kui pidevalt on midagi valesti, siis tõesti hakkaks asi närvidele käima.

Kristjan Sander said...

Marek, kui 12.01, siis 12.01. Ma julgen arvata, et ega see eriti asja ei muuda. Nii 12.01 kui 15.01 on märkimisväärselt hilja.

Üldiselt jääb sinu loogika mulle arusaamatuks. Kui näiteks on transamees kolm päeva nädalas tööl ja kaks päeva joob kodus, kas siis ei tohiks talle selle kohta märkust teha, kuna "suurem osa tööst on ju tehtud"?

Vastuseks anonüümsele 4. kommentaarile: valus on vaadata, mis mu lemmikalal toimub. On hulk alaliite, kus ei ole mitte mingit probleeme juhatuse protokollide kättesaadavaks muutmise või muude selliste küsimustega. Mine näiteks vaata lauatennise liidu kodulehekülge www.lauatennis.ee. Miks just meil peab kogu aeg mingi jama olema?

Selles mõttes on mul hea meel, et õnnestus piisavalt survet avaldada, et noorteraha tähtaeg ettepoole sai ning tõesti sügisel ka välja maksti. Nii et natuke on kogu õiendamisest kasu ka olnud. Eelmisel aastal samal ajal ootas hulk klubisid veel üsna suuri summasid.

Anonymous said...

oleks kaks kangete lauatennisistide rühmitust + neil oma Kristjan, oleks ka neil tüli majas ja häda käes

Anonymous said...

Eelmisele. Mis puutub siia Kristjani olemasolu, kui mõned elementaarsed asjad on lihtsalt tegemata? Ja see pole paraku mingi erand.

Hendrik Olde said...

Hea Kristjan Sander!
Esmalt tänud Sulle, et suutsid täna (s.o. 17.01.2011) ära maksta oma klubi 2010.a. liikmemaksu arve, mis on küll Sinu poolt ümardatud veidi väiksemaks tegelikust summast, aga vahet pole.
Olgu siinkohal lisatud ka näide Sinu kohusetundlikkusest EML liikmena-
Kelli saatis Sulle 7.06.2010 kell 23.19 EML liikmemaksu arve, millele tuli Sinu poolt 8 minuti pärast alljärgnev vastus:
"Sent: Monday, June 07, 2010 11:27 PM
Tere
Millel põhineb tähtaeg?
Lugupidamisega,
Kristjan Sander"


Seepeale saatsin Sulle ka meili:
"Sent: Tuesday, June 08, 2010 9:12 AM
Austatud Tartu Ülikooli MK juht,
9.03.2009 esitas EML arve (arve nr. 44) Tartu Ülikooli MK-le 2009.a. liikmemaksu tasumise kohta. Tookordse arve tasumiseks leidsid võimaluse oma isiklikult arvelt alles 18.02.2010, st. aasta hiljem.
Samuti ei ole Kristjan Sander leidnud siiani võimalust tasuta enda viimaste aastate litsentsitasude eest ja seda alates 2008.aastast.
Seega ei ole vahet, milline on arve tasumise tähtaeg, sest Sa ei ole siiani nendest kuupäevadest ka ligilähedaselt suutnud kinni pidada.
Edu soovides,
Hendrik Olde"

Seekord siis läks Sinu asjaajamisele veidi üle poole aasta. Ma julgen öelda, et kui Sina ei täida ka kõige elementaarsemaid EML liikme kohustusi, siis miks Sa nõuad, et EML peab koheselt kõigile Sinu kirjadele reageerima. Meil kõigil on nii õigused, kui ka kohustused.
EML üldkoosoleku poolt kinnitatud litsentsitasud on Sinu poolt samuti jätkuvalt maksmata - küsimus ei ole mitte summas, vaid Sinu suhtumises.

Marek Kolk said...

Kristjan, sinu vastunäide on ju absurdne. Sa pakud 40% töölt ära ja 60% tööl. Minu näide on tublisti alla 5% juhtumist.

Mis aga põhiline, ma tahan öelda, et märgatakse seda mis puudub, aga ei märgata seda mis on. Väga lihtne on asjadega harjuda ja mõelda, et see mis on, see ka jääb.

Samas, ma ei mõtle siin kedagi väga kritiseerida, pigem nagu meeldetuletuseks, aruteluks või mis iganes sellist.

Jürgen said...

kas nende inimeste nimekiri on kusagil olemas, kes 2009. ja 2010. aastal litsentsitasu maksid? maleliidu reitinguarvestuse lehe rubriiki "litsentsid" igatahes viimased kaks aastat ei uuendatud. nüüd 13. jaanuaril on riputatud üles 2011. aasta eest litsentsitasu maksnud inimesed, aga viimased kaks aastat tundus küll, nagu maksaks kuhugi "musta auku" ei tea mille eest. vabandan ette, kui kogu arvepidamine koos maksjate nimekirjaga ilusasti maleliidu raamatupidamises kajastatud on, aga kas on?

Kristjan Sander said...

Ei, Marek, minu vastuväide ei ole absurdne. See käib sinu argumendi loogika kohta ja on täiesti asjakohane. Sina rääkisid sellest, et "suurem osa asju on tehtud". Selline lähenemine on, nagu poolt toodud näide illustreerib, vigane. See, et "suurem osa asju on tehtud", ei ole põhjus rahuloluks.

Seeman käitus ju ka suurema osa turniiri ajast rahuldavalt, eksole?

Rääkimata sellest, et antud juhul on üleüldse väga raske protsentuaalselt mõõta, kui palju on tehtud, kui palju tegemata ja kui palju viletsalt tehtud.

Kristjan Sander said...

Kahju, et endine juhatuse esimees küsimustele vastamise asemel asjassepuutumatut udu ajab.

Marek Kolk said...

Kristjan, sa laskud demagoogiasse. Ma võiks siis umbesv samuti vastu küsida, et kas järgmised olukorrad on võrdsed või vähemalt samal tasemel: suurem osa on tehtud või pea pool on tegemata. Samas arvesta, et minu mõte ei olnud niivõrd SINU postitusele vastata (seega ma ei vaidle sinu poolt välja toodud punktidega, kui äkki seda mõtled).

Kristjan Sander said...

Ei, Marek, ma ei lasku demagoogiasse. Küsida tuleb, kas töö on tehtud oluliste puudusteta, mitte mingisuguseid hüpoteetilisi protsente arvutada. Juhul, kui esineb olulisi puudusi, on need ka põhjuseks mitte rahul olla.

Igal pool ei saa niimoodi kvantitatiivanalüüsi rakendada, nagu sa üritad. "Suurem osa on tehtud" ei ole absoluutselt mitte mingisugune argument. Sinu küsimusele võib vastata nii, et võib vabalt olla, et mõlemad sinu poolt toodud variandid toovad kaasa sama tagajärje, mistõttu on nende võrdlemine mõttetu. Joodik lüüakse minema nii siis, kui ta joob 50% tööajast kui ka siis, kui ta joob "ainult" 40% või 25% tööajast. Minema lüüa - ja õigusega - võidakse ka esimesel eksimusel.

Antud juhul on muidugi asi veidike segasem, kuna juhatuse esimehe volitused on nagunii lõppenud. Kuni 7.12.2010 täitis ta oma kohustusi lohakalt, halvasti ja põhikirja rikkudes, kuid kuidas nimetada tema tegevust pärast 7.12.2010, ei oskagi ma hetkel öelda.

Anonymous said...

Kui keegi ei maksa oma makseid õigeaegselt, siis ei tohiks ta imestada kui raha ootajal maksude võlad tekivad või miski oluline töö viibib.
Viidates maksuvõlgadele osutab Kristjan tegelikult tõesti ühele Maleliidu tegematajätmisele, nimelt ei väänata võlglastel piisavalt käsi võlgnevuste kätte saamiseks.

Anonymous said...

Kas keegi leiab põhikirjast punkti, et just juhatus peab koosoleku kokku kutsuma kui 4 aastat täis?

Kristjan Sander said...

Täiesti võimalik, et sellisel juhul saavad ka liikmesklubid ÜK kokku kutsuda - sest juhatust, kes seda teeks, enam tegelikult ju pole.

Praeguse olukorrda totrus seisnebki selles, et ükskõik millisel liikmel on head võimalused vaidlustada ükskõik mida lõppenud volitustega juhatus sisesuhtes ka ei teeks. Näiteks kui keegi praegu kohtunikule pasunasse annaks, kahtlen ma sügavalt, kas oleks enam juriidilist võimalust talle võistluskeeldu määrata. Seda palun nüüd mitte võtta üleskutsena :)

Kui ka eetiline tahk - et valimised vast on siiski põhimõtteliselt millegi poolest olulised ja tähtsad ja nii edasi - kõrvale jätta, siis on ikkagi tegemist mõttetu jamaga. Inglise keeles öeldakse selle kohta looking for trouble.

Anonymous said...

maru hästi öeldud selle vestluse algatanud nupukese kohta ;)

Anonymous said...

Kohe kurb on mõelda, mis Kristjan Sander siis peale hakkab kui maleliidus asjad korda saavad. Loodetavasti ikka leiad elus uusi väljakutseid.

Anonymous said...

No ta oli vahepeal ikka jupp aega vait...nii et eks tal ole vast ikka muid väljakutseid ka. Igatahes on minumeelest tore, et KS ikka nö kätt pulsil hoiab.

See on ka "südantsoojendav", et ega midagi eriti muutunud ei ole - üks pool räägib aiast ja teine endiselt aiaaugust. KS on korduvalt esitanud väga konkreetseid küsimusi, aga vastuste asemel on esitatud mingit demagoogilist häma, milline teeks au isegi meie poliitika raskekahurväele. Vastused stiilis "aga vaata, mida sa ise teinud (või tegemata jätnud) oled!" ei ole kuigi veenvad...õigupoolest ei olegi tegemist vastusega :)

Anonymous said...

Seda küll Maleliidu tegematajätmiseks ei saa nimetada, et võlglastel piisavalt käsi ei väänata võlgnevuste kätte saamiseks. Üle 80 aasta tegutsenud Viljandi Maleselts õnnestus päris kenasti võlanõude abil maamuna pealt minema pühkida. Kuuldavasti ei taheta enam maleelust Viljandis midagi kuulda, sest maleklubi Viljandi CC Fellin liidu liikmeks ei võeta.

Anonymous said...

Mitte ei saa aru mida head leitakse Sanderi sõnavõttudes. Oma pisidetailidele keskendumisega on ta toonud malele palju kahju. Kas või selle, et maleolümpia korraldamine jäigi meile unistuseks, võib Sander julgesti oma kontole kirjutada. Ka siin välja toodud probleemid maksudega on osa tavalisest organisatsiooni rahavoogude juhtimisest.
Või mida Sander kaotas sellest, et kalender plaan toodi välja alles 12.01? Jooksvad võistlused olid ju EMLi lehele üleval.
Ainukene küsimus millega võib tema sõnavõtus nõustuda, on aruannete mitte esitamine.

Anonymous said...

сандер - закомплексованный демагог в истином значении этого слова

Anonymous said...

Keegi mõjuagent võtab siin sõna?
Hm, hoopis Sander on see, kelle väljaütlemistes leidub demagoogiat? Väga ootamatu mõte!

Anonymous said...

peamine (Ameerika) mõjuagent asub praegu visiidiga Rootsis, et sa teaksid :)

Anonymous said...

KS on õigus - puudustele tuleb tähelepanu juhtida. Samas ei peaks nende kallal hakkama pidevat lamenti lööma. KS on kommimistega üsna pikka pausi pidanud. Kas maleelu on sellest kehvemaks jäänud? Julgen väita, et tegelikult on seisud paranenud. P. Kerese turniiri kajastati positiivselt, J. Ehlvest esines televisioonis väga meeldivalt. Eesti Male Toetusühing ajab maleasja.
KS katsu olla ja ära hakka jälle kiilu taguma!

Kristjan Sander said...

Maleliiduga on asi kuidagi paremaks läinud, sest "Ehlvest esines televisioonis väga meeldivalt"? Oh teid, anonüümseid loogikamasinaid :)

Anonymous said...

Teagi,mis Karpov ütles oma intervjuus Eesti maleelu korralduse kohta?Otsige see intervjuu üles.

Anonymous said...

KS - oh Sind, avalikku kiusumasinat! :)

1932 said...

Ei näe siin kommentaarides ühtki sisulist selgitust, et miks on asjad nii nagu nad on. Selle asemel on ainult isklikul tasemel anonüümne õelutsemine. Aga see vist ei üllata ka enam kedagi.

Hendrik Olde said...

Hea K.Sander,
kuidas on Sinu meelest "asjasse puutumatu udu" see, et Tartu Ülikooli MK ei maksa EML liikmemaksu, Sina ei tasu litsentsitasusid, jne. Need on kõige otsesemalt seosed EML-i majandustegevusega - kas pole? Ja tähtaegadest - Äriregistri andmetel ei ole Sa siiani suutnud esitada klubi 2009.a. majandusaasta aruannet (tähtaeg oli 30.06.2010). Sinu klubi ei ole muidugi ainus, kes ei näita üles mingit aktiivset tegevust maleliidus(peale maleliidu juhatuse pideva mustamise ja kaklemise üldkoosolekutel), ei täida EML-i ees kohustusi ning ka muud asjatoimetamised on ligadi logadi.

Aga vastates Sinu küsimustele- siis Kultuurkapitaliga on kõik tegevused kontrolli all ning kõik need aruanded saavad ka esitatud enne tähtaega, mil võivad rakenduda mingid sanktsioonid. Minu jaoks on praegu asjad olulisuse järjekorras. Kõige lähemal ajal saab valmis kogu EML-i 2010.a majandusaasta aruanne ja siis võetakse ka otse programmist andmed aruannete tarvis. Ja kuna peale augustit taastusid suurelt osalt ka fondide toetused maleliidule, siis neid projekte ja aruandeid on tehtud juba üksjagu.
Usu mind, pärast augustis toimunud üldkoosolekut (näiteks mille protokolli ei ole teie poolt pakutud T.Fomina siiani valmis saanud) on töökoormus suhteliselt suur ja paljudes alaliitudes teeb selles mahus tööd siiski mitu inimest.
Nädala jooksul on need aruanded kindlasti ka esitatud!

Samas on mul tõsiselt kahju sellest, et Kultuurkapitalile on siiani esitamata Hiiumaa`2010 toetuse aruanne, ja seda juba ligi pool aastat. See aga tähendab, et see klubi ei saa vähemalt aasta jooksul fondist enam mingit toetust. Tookordse võistluse peakorraldaja oli aga inimene, kes augustis teatas, et tema on huvitatud olemast järgmine EML juhatuse esimees (ehk siis M.Sööt).

Hendrik Olde said...

Kalender.
Minu jaoks on seal ka hetkel vee küsitavusi mõne võistluse toimumise osas ja nii küsisin igaks juhuks üle EMTÜ esindajatelt, et kas nende poolt kalendrisse lülitatud ja Keres`95 sarjas toimuvad võistlused ikka toimuvad ja seda eelkõige võistluste ja korraldajate osas, kes ei ole enne selles valdkonnas toimetanud. Vastust võite lugeda selle sarja üldjuhendist, kus keegi ei vastuta millegi eest!
Samuti eeldab kalenderplaani avalikustamine seda, et eelkõige Eesti MV-te toimumiseks on olemas ruumid ja võimalusel ka väga suured soodustused või lausa tasuta rent.
Käibemaksust ja mida müüdi?!
EML-i kodulehel on olemas erinevate firmade logod, mis on kaetud reklaamlepingutega ja seega on müüdud reklaami. Kui 2008.aastal oli just K.Sander see, kes kritiseeris, et EML-i omatulud on liiga väiksed, siis 2010.a ületas riigile makstav käibemaks reklaamarvetelt üle 100 tuhande krooni piiri. Aga taas teatas M.Sööt augustis toimunud üldkogul, et eeldatavalt on EML võtnud mingeid krediite oma tegevuseks, mitte teinud reklaam (sponsor)lepinguid.
Ja miks tekkis viimaste arvete osas KM kohustus riigi ees. See on väga otseselt seotud MO-l osalemisega- kus nii mitmedki rääkisid ja lubasid kindlasti toetada meeskonna osalemiskulude katmist olümpial. Kui need lubatud ja vajaminevad toetussummad olid kokku löödud, siis EML president leidis täiendava sponsori, kes tasus projekti maksumusest veel puuduoleva summa. Paraku väga suures osas need lubadused ka lubadusteks jäid... Küll aga tuli "ettenägematuid" kulutusi juurde, mis kinni maksti. Kõige trastilisem näide vast selline, et MO-lt tagasi tulles oli Moskvas aega ühest lennujaamast teise sõitmiseks 16 tundi, kuid seltskond otsustas selle teekonna läbida kolme taksoga ja summa, mis selle eest maksti on suurem, kui näiteks Kelli mitme kuu töötasu. Aga kaasas oli igaks juhuks majanduskuludeks raha ja nii see "huugama" pandigi...
Kui terve eelmine suvi räägiti ja tõsteti lärmi, et meeskond läheks kasvõi jalgsi olümpiale ja nad ei soovi midagi, siis vähemasti meedia kaudu on lugeda olnud, et tegelikult maksti meeskonna liikmetele kokku suurusjärgus 50 tuhat krooni päevarahadeks (muidu ei tule kuidagi kokku see M.Söödi poolt nimetatud müstiline toetussumma). Niipalju siis tasuta tegemisest...

Aga kui nüüd keegi viitsib vaadata EML-le fondidest eraldatud toetusi aastatel 2008 sügis kuni 2010 sügis ja seda võrdluses viimase nelja kuuga 2010.aasta lõpus, siis võin öelda- K.Sander ja Sinu "meeskond", te olete teinud oma konfliktide, skandaalide ja isikliku vihaga ikka malele väga palju kahju.
Mõelge sellele! Kas ei ole viimane aeg maha istuda ja mõelda, et kuidas üheskoos edasi liikuda, et kõigi meie maletajate, klubide ja treenerite huvid oleksid kaitstud...

Kristjan Sander said...

Jah, Hendrik, kõik see, millest sa räägid, on asjassepuutumatu udu, sest see ei puutu mitte kuidagi küsimustesse, mis EML-ile käesolevas artiklis esitati. Täpselt samamoodi ei puutu asjasse sinu jutt mingi Hiiumaa projekti või M. Söödi kohta.

Lisaks on see, et TÜ MK ei maksa EML liikmemaksu, lihtsalt vale. TÜ MK ei ole EML-ile mitte midagi võlgu.

Ma ei tea, mida sa mõtled väljendiga "kontrolli all" aruandevõlgnevuse kohta. Küsimus on, miks on EML aruande- ja maksuvõlglane, mitte kas see on sinu arvates "kontrolli all" või ei. Võiks öelda, et kui tõesti ei jõua kogu tööd ära teha, tuleb leida endale jõukohasem töö, aga kuna sinu volitused on nagunii läbi, siis on sinu positsioon üldse mõnevõrra arusaamatu.

Kahju, et sa jätkuvalt minu ülejäänud küsimustele vastamisest kõrvale põikled ja selle asemel minu klubi kohta valetad.

Kristjan Sander said...

Eelmine postitus läks teele enne, kui Hendrik oma teise postituse tegi.

Kristjan Sander said...

Aga ega tema järgmine postitus eriti palju informatsiooni ei lisanud ka. Jätkub asjassepuutumatu udutamine - EMTÜ seeriaturniiri jms. teemal, "jalgsi olümpiale minekust" ja nii edasi. Kui on konkreetsed küsimused esitatud, tuleb ikka neile keskenduda.

Küsimus ei ole ju näiteks selles, et miks peab EML makse maksma - usutavasti kõik logejad teavad, miks peab makse maksma - vaid selles, miks on EML maksuvõlglane.

Kas ma saan õigesti aru, et Maleliit on 10 421 euro eest kodulehel reklaami müünud?

Anonymous said...

Hendrik on tubli keskharidusega "sündinud juht", kõrge kaasasõndinud IQ, EQ ja SQ-ga. Igatsugu deadlased, magisterid ja toktorid ei peaks tema kallal nii trastiliselt norima.

Hendrik Olde said...

Ja see ei ole siin minu "rünnak" K.Sanderi vastu.
See on üleskutse, et palun tulge mõistusele- edasi on võimalik liikuda koostööd tehas ja nii tõuseb kasu kõigile osapooltele.
Kui käituda selliselt, nagu seda teeb K.Sander, siis on see kahjulik kõigile osapooltele ja lõppkokkuvõttes kannatab kogu male.

Ei too malesse toetajaid juurde uudis, et tippmaletajad mängivad pokkerit ja Eesti malemeister tuli ka Eesti meistriks naiste pokkeris.
Kõik need uudised näitavad, et tippmaletajad ei tegelegi tõsiselt malega vaid nimetavad endid tippmaletajateks, kuid tegelevad hoopis hasartmängudega... Aga kas seejuures on siis kohane süüdistada alaliitu selles, et neile toetajaid ei leita?
Ei sõltu ala rahastamine ja populaarsus ainult Oldest ja juhatusest, ikka eelkõige maletajatest endist!

Kristjan Sander said...

Hea Hendrik, palun hoia oma emotsioonid kontrolli all. Ma küsisin väga konkreetseid küsimusi avalikest allikatest nähtuvate faktide kohta. Küsimused vajavad vastuseid, mitte abstraktseid üleskutseid, hirmutamist kannatustega ja tundeküllast filosofeerimist pokkeri üle.

Hendrik Olde said...

Ma ei oska rohkem midagi lisada ... Kui Sa leidad, et maleliidu maksmata summade ja Sinu poolt 2010.a maleliidule maksmata summade vahel ei ole mingit seost, siis las see jääb Sinu arusaamiseks majandusest...
Parimat Sulle!

Anonymous said...

Saage mõni (online)pokkerituba nt malet toetama ja võib male arendamiseks saada summasid, millest seni vaid unistada on osatud. Seni on loomulik, et maletajad pokkerit mängivad pigem.

Kristjan Sander said...

H. Olde muutub juba päris naeruväärseks. EML liikmemaks oli 300 krooni, st. 19.16 eurot (ja ka selle kohta ei ole muide teada, mis alusel pidanuks TÜMK selle just 2010 a. jooksul tasuma, mitte 2011 algul, nagu tehtigi). EML maksuvõlg on 3 074.60 eurot. Et see saaks tekkida liikmemaksude võlgnevusest, peaks EML-is olema üle 160 liikme, kellest ükski liikmemaksu ei maksa.

Kahju, et vastuste asemel niisuguseid rumalusi peab lugema.

Anonymous said...

Hendrik Olde: "Kõik need uudised näitavad, et tippmaletajad ei tegelegi tõsiselt malega vaid nimetavad endid tippmaletajateks, kuid tegelevad hoopis hasartmängudega..."

Pokkeri suur pluss seisneb selles, et seal ei pea tegelema erakordselt rumalate funktsionäridega.

Anonymous said...

Kuigi natuke liiga emotsionaalsed, on Hendrik Olde vastused üsnagi ammendavad.

Svenza said...

Irwwwww. Kuidas see pokker teile jalgu jäi??? Kui palju inimesi suudab ennast malega üleval hoida Eesti riigis?? Kahe käe sõrmedel vist kokku ei loe, ma arvan. Turniiripokker ei ole hasartmäng, seltsimees Olde, aga noh , mis ma siin ikka küündimatutele ajukääbikutele seletan. Eesti meister pokkeris saab umbes 10x rohkem raha (eelmine aasta 164000 EEKi) kui Eesti meister males. Ei näegi põhjust miks inimesed peaksid oma aega, raha ja närve male peale kulutama kui sellest mingit kasu ei saa. Üleskutse maletajatele, hakake kõik pokkerit mängima, sest potentsiaali on teil kõigil. Las Olde jääb üksi kaptenina oma uppuvale laevale ja läheb põhja oma Maleliiduga. Boikoteerige terve aasta kõiki tema üritusi. Pole maletajaid, pole ka Maleliitu, saategi Oldest lahti. Muidu ei jõua seda kiunumist siin ära lugeda. Pool tundi jälle oma elust raisatud... Just my two cents

Anonymous said...

Huvitav on lugeda kommentaare, kus s*tta ja laimu lendab kõrges kaares nii omade kui väidetavate vaenlaste kraesse ja samal ajal räägitakse õilsast vajadusest maha istuda ja mõelda, et kuidas üheskoos edasi liikuda...
Neid mahaistumisi on vist ka korduvalt proovitud, kui uskuda Vaadeldajat.

Anonymous said...

Nagu Kristjanist aru võib saada, siis viidatud ülekulu ei saa olla maksuvõlgnevuse põhjuseks.

Ja taksosõidu eestvedajad oleks pidanud reisi katteks kirjutada projekti teemal "Olümpiakoondise tutvumine Venemaa tippmaletajate põhiliste liikumisväravatega Moskvas". Saanuks ka veidi aimu, mis tegevus see raha klanimine on.

Anonymous said...

Toredad anonüümsed kommentaatorid ja veel toredam Hendrik Olde, kes mind ikka hämmastamata ei jäta ja "pahad maletajad käisid pahasti olümpial" teema üles võttis. Aga noh saame aru, on vaja väga suurtelt probleemidelt tähelepanu juhtida ja tillukestega maletajate päid vaevata.
ISSAND JUMAL KÜLL, SÕITSID TAKSOGA!!!
Kes rääkis inimväärsest olümpial käigust? Kas te ka teate kui suur on nende 2 lennujaama vahemaa? Minu meelest oli umbes 60 km. Selle vahemaa kohta oli arve täiesti normaalne (arvestades veel Moskva hindu). Tegelikult oligi see ainuke mõistlik valik ja Hendrik Olde teab seda väga hästi! Väsinuna, suurte kottidega, mitu tundi mööda Moskvat ringi kolada ei ole väga tark tegu. Kusjuures kõik teised lennukilt tulnud maletajad tegid samamoodi, võtsid ametliku takso. Meie olime kõige viimased, arutasime asja üsna pikalt. Lõpuks lubasime Jaan Narvale, et maksame omast taskust kui mõni mees peab seda liiga paljuks. Olin natukene üllatunud kui Sheremetjevo lennujaamas Jaan teatas, et rääkis Hendrik Oldega ja arve tasutakse. Probleemi pole.
Aga näe lõpuks lipsas ikka Vana Hea Hendrik siia kommentaariumisse sisse.

Kui veel taksonduse kohta küsimusi on, siis palun.
Selline jutt ,
Meelis Kanep

Anonymous said...

Tore et mõlemad pooled on saanud jällegi oma südamel olevaid muresid välja öelda.

Aga teeks ikkagi Eesti Male Toetusühingule ettepaneku, et hoidke see Kristjan siit Vaadeldajast eemal, viige edukalt läbi ettevõetud turniiride sari, ning järgmisel hääletamisel võivadki jõujooned juba muutuma hakata.

Anonymous said...

Kultuurkapitali aruandevõlgadest rääkides on kodanik KS-il vist märkamata jäänud, et Male- ja spordiklubi Kasmar on aruandevõlglane juba varsti viimased 5 aastat, ühe seni esitamata aruande esitamise tähtaeg oli 30.04.2006.
Pakkuge, kes on Male- ja spordiklubi Kasmar vedur? Äriregistri andmetel on õige vastus selline: Hendrik Olde juhatuse liige, elukoht Tallinn, isikukood 36612314920

Anonymous said...

Kultuurkapitali kodulehelt jäi silma lause

NB! Kultuurkapital ei eralda stipendiume aruandevõlglastele!

Anonymous said...

Sellele taksoloole võib vast joone alla tõmmata. Maleliit maksis selle planeerimata kulutuse kinni ja hetkel on see osa maksuvõlast.

Anonymous said...

Väga veenev selgitus Anonymous 9:29 PM. Kelle taksoarve on siis ülejäänud osa maksuvõlast?

Anonymous said...

Kellegile kes küsis miks see kõik siin toimub, siis viskaks õhku hüpoteesi, et võitlus käib Kerese nime kontrolli ja tuleva Keres 100 tähistamise pärast. Mõlema taustal tahaks paljud oma naba imetleda.

Marek Kolk said...

Sven, ma arvan et HO teab ise ka pokkeri teenimise võimalustest ja kes seal hakkama võiks saada ja kes mitte (ei ole ta nii roheline midagi). Jutt käis rohkem ühe alaga tegelemisest. Ei ole mingit probleemi, kui inimene tegeleb pokkeriga. Küll aga on probleeme, kui üks ala hakkab teist segama (kui ei saa pühenduda enam ühele alale). Siis tuleb teha valik. Male mõttes on jah pokker väga tugev konkurent, seejuures veel finantsiliselt. Hobi korras ei ole probleeme, võib mängida kasvõi kabet ...

Ise ma ei tea pokkerist mitte kui midagi, kuigi äkki peaks ikka natukene uurima, sest muidu "süüdistatakse" mind pidevalt pokkerimängus :-D

Anonymous said...

Pokkerit võiks malega rohkem siduda küll. Kasvõi ntx korraldada kahevõistlusi pokker-male. Kindlasti pokkeritoad oleks nõus kõvasti toetama. Võibolla isegi turniiride sari korraldada.

Kristjan Sander said...

Hea anonüüm, siin ei peaks üleüldse mingit võitlust käima. Kui H. Olde küsimustele erakirjas viisakalt, asjalikult ja asjakohaselt vastaks, siis vähemalt minu poolt neid siia ei jõuaks. Kui H. Olde neile siin viisakalt, asjalikult ja asjakohaselt vastaks, ei toimuks siin ka mingit "võitlust". Mina ei tea, miks ta tingimata just peab igal pool mingeid "võitlusi" võitlema. Malele või maleliidule see tema võitlemisekomme igal juhul kasuks tulnud ei ole.

Anonymous said...

Kas keegi teab millisest allikast võib pärineda see info hasartmängurluse kohta?

Anonymous said...

huvitav koht on see vaadeldaja selles osas, et juhatuse esimees isiklikult käib siin küsimustele kommentaarides vastamas, aga blogi tervikuna on liiga marginaalne ja tähtsusetu, et seda maleliidu lehel "blogide" loetellu lisada.

Anonymous said...

Tundub, et ka Eesti Male Toetusühing peab veel tublisti pingutama, et maleliidu lehel "toetajate" rubriiki pääseda (äkki peaks sinna tegema eraldi alajaotuse "pahad toetajad")?

Anonymous said...

Tundub, et ühel lugupeetud Eesti male pärast südant valutaval inimesel on jätkuvalt jäänud kohtu kaudu selgeks vaidlemata millistele liikmete küsimustele peab juhatus põhikirjast tulenevalt vastama. Kummaline, et nii oluline asi on jäänud tegemata. Positiivse kohtuotsuse korral saaks Maleliidu juhatuselt lausa iga päev 10 küsimust küsida.

Seda, kuidas iga vastatud küsimuse kohta kerkib mitu uut, on aastatega juba nähtud. Seega pole põhjust tulla siia rääkima, et vastake küsimused ära ning kõik on korras. Maleliidu juhatusel on ka paremat teha kui lõpututele küsimustele vastata eriti kui on põhjust oletada, et küsimuste esitamise eesmärk ei ole asju paremuse suunas edasi viia.

Kristjan Sander said...

Aga võiks ju proovida - vastata kordki korrektselt ja vaadata, mis saab? Äkki ei juhtugi midagi nii hirmsat?

Ega ma ausalt öelda teada ei taha, mis meie ühiskonnast saaks, kui kõik niimoodi suhtuks, et seni kuni kohtuotsust ei ole, nemad midagi ei tee - olgu seaduses ja põhikirjas ükskõik mida kirjas.

Anonymous said...

Kristjan, kas oma arust teed malele heategu! Ega ei tee küll. See kraaklemine hirmutab jälle toetajad eemale. Kristjan, võta ja proovi korraldada üks EMTÜ seeriavõistluse etapp. Leia toetajaid, kui kõik pärivad ja imestavad - mis teil seal toimub!
Sa võtad igasugse male edendamise isu ära!

Marek Kolk said...

Noh, keegi peab küsimusi ka esitama, muidu võib liiga mugavaks minna.

Anonymous said...

Et mister Trastiline vastaks,miks on koosolek kokku kutsumata,seda ei olegi loota.

Anonymous said...

Hendriku kommentaaridest võib välja lugeda, et koosolek tehakse pärast majandusaasta aruande kokkupanekut. Enamus vähetegi ettevõtlusega kokkupuutunutest teab kui keeruline see aruande koostamine on. Et rahadega kitsas, siis ei ole(olnud) vahendeid mõne kuulise vahega kahe aruande tegemiseks.

Saanuks muidugi sellest klubidele teatada. Ehkki see poleks päästnud vastavast küsimusest.

Anonymous said...

Terve mõistus oleks võinud tõepoolest öelda ilma küsimatagi, et vanal juhatusel on mõistlik enne üldkoosolekut teha aastaaruanne valmis ja mitte jätta seda uue juhatuse kaela peale, kes ei pruugi vanade asjadega kursis olla ning peaks seetõttu aastaaruandega palju rohkem vaeva nägema ning ühtlasi majandusaasta allkirjastajatena võtma vastutuse ka 2010. aasta tehingute eest.

Anonymous said...

Milleks neid valimisi üldse vaja on? See segab majandusaasta aruannete tegemist. Aastaaruanne valmib senise praktika kohaselt paremal juhul juunis-juulis, vahel oluliselt hiljem. See tähendab, et selleks ajaks on uus aasta juba vähemalt pool aastat kestnud ja kui siis juhatuse valimised teha, siis raske aruannet teha uutel meestel, kes ei pruugi vanade asjadega kursis olla ning peaks seetõttu aastaaruandega palju rohkem vaeva nägema ning ühtlasi majandusaasta allkirjastajatena võtma vastutuse ka jooksva aasta tehingute eest. Parem igasugused valimised üldse ära jätta. On loogiline või ei ole?

Anonymous said...

Senini ei ole ma käinud ühelgi Kristjan Sander'i korraldatud võistlusel ja
tegelikult ma ei tea, kas ta neid korraldanud ongi!
Samuti ei toimu Tartu Ülikoolis aktiivset maleelu!

Tekib küsimus, kas KS ei ole üldse see isik, kes maleliidule küsimusi ja nõudmisi esitab. On
juba korraldatud mitu koosolekut ja jõudude vahekord on selge. Pole mõtet 2x ühele
rehale astuda. KS seda ei mõista.

Kui Tartus oli AVRO turniir, siis KS oli "põõsas" varjul.

Vaadeldaja meeskonnal soovitaks teha veidi uuringuid s.o. läbi viia küsitlusi, kas
Vaadeldaja peaks sellist"soppa" kajastama. Vaadeldaja on muutunud juba "kollaseks
kirjanduseks". Võibolla seda aga ongi vaja.
Sel juhul Tarmo Tuul'ele kui parimale maleajakirjanikule soovitan maleelu
kajastamiseks teha oma blogi, mis muutuks kvaliteetkirjanduseks!

Ingmar said...

Käesolevasse kismasse sekkuda ei kavatse (nagunii isikliku kibeda vihkamise väljendamisest kaugemale ei jõuta), aga kuna väsimatu härraproua anonüüm on võtnud kell 1:29 sirget möla ajada, parandan paar fakti ära. KS on korraldanud ametlikke võistlusi, muteada viimati TÜ meistrivõistlused möödunud kevadel. TÜ maleklubi tegutseb ja pakub soovijatele kord nädalas mänguvõimalust; soovijaid enamasti on. Sama klubi lipu all õpetab sama paha inimene kord nädalas tudengitest algajaid; viimati, kui mina nägin, oli neid tal kolm. AVRO turniiril võib-olla teda tõesti ei olnud; ei tea, mind ka ei olnud, nagu veel peaaegu kaht tuhandet aktiivset nupuliigutajat sellelt maalt.

Anonymous said...

KSi "korrektsest" asjaajamisest meenuvad eelmise aasta Tartu üliõpilasmängud, kus KS registreeris eelnevalt üksinda ca 30 mängijat ja pärast kohale tuli ainult 5? Juhtum oli arutlusel ka siin samas vaadeldajas, kus Sander arvas et tema prognoos oli olnud täiesti paikapidav aga... Head selgitust ei tulnudki.

Anonymous said...

Tea jah, millistel allikatel need anonüümsete väited põhinevad, et TÜ maleklubis aktiivset tegevust ei toimu. Võiks siis enne uurida, mitte tühja sõnu loopida.

Anonymous said...

No nii aktiivne TÜ tegevus siiski on, et keskeltläbi 3-4 nupuliigutajat kohal käib (mõnikord 2, parimal juhul 5) ja sedagi mitte iganädalaselt. Kahju lihtsalt sellest, et millegipärast ei ole maletajatel huvi selle klubi vastu, mida tõestab ka fakt, et esimesel korral kukkus üldkoosolek kvoorumi puudumise tõttu läbi (oli vaja vist 5 v 6 inimest). Järgmisel korral piisas kahest inimesest ja nelja liikmega sai asi tehtud. Kedagi ei huvita ei koosolek, juhatus ega klubi tegevus või areng. Või siis klubi keskmine tase, ei tea. Ja see on koht, millele tasuks mõelda ja järeldusi teha. Pilk MK pandud tabelitele nn Tartu vägavägevatest viitab sellele, et malehuvilisi Tartus on kõvasti ja väga kõrgel tasemel, kes käivad koos iganädalaselt ja vähemasti pooled neist on ju samuti TÜ tudengid, doktorandid või töötajad. Hea, et TÜs midagigi toimub, kuid milleski peab asi olema, et aktiivsus pole päris see, mille üle uhkust tunda. Või kuidas?

Anonymous said...

http://tymaleklubi.blogspot.com/

Kristjan Sander said...

Kõigel sellel ei ole EML-i tegevuse kohta esitatud küsimustega vähimatki seost.

Huvitav, kes küll on need anonüümid, kes iga kord, kui midagi EML kohta öeldakse, hakkavad postitama asjassepuutumatuid küsimusi või väiteid ütleja isiku, tema klubi jne. kohta?

Anonymous said...

Palju on EMLis üldse selliseid klubisid, mis ei tegutse kas üldse või tegutsevad vähesel määral?

Anonymous said...

Rebjata, davaite žitj družno!

Anonymous said...

Tartu vägavägevate turniiril osalejaid vististi kümnekonna ringis tavaliselt, pole ka mitte just teab mis suur arv. Ei saa küll kuidagi nõustuda väitega, et malehuvilisi Tartus on kõvasti ja väga kõrgel tasemel. Aga lõppeks on see kõik antud teemasse mitte eriti palju puutuv.

Anonymous said...

Kui vaadata viimaseid Eesti Klubide Meistrivõistlusi, siis on meil üldse vist ainult 5-6 klubi kellel on õigus esitada küsimusi maleliidule. Kui ikka võistlustel ei osaleta, ühtegi registreeritud turniiri pole ka organiseeritud, siis ei maksaks ka igasugu küsimustega välja tulla.

Anonymous said...

Marek,keegi peab tõesti küsimusi esitama. Kuid seda mõistlikuse piires ja soovitavalt eesmärgiga asju paremuse suunas muuta.

Marek Kolk said...

Tartu turniiril ei ole tähtis mitte osalejate arv, vaid üks teatud nimi, ilma kelleta ei viitsiks keegi kohal käia ...

Anonymous said...

Kas täna tuleb 100 kommentaari selle postituse alla täis? Või homme? Vastukajast lähtuvalt artiklite populaarsusele üle otsustades peaks KS oleme aasta maleajakirjanik, teised ei saa ligigi.

Anonymous said...

Kas KS oma küsimistega ka teiste peale mõtleb, mille peale ta üldse mõtleb või kas ta üleüldse mõtleb?
Kui EML üldkoosolekul püütakse juhatusele umbusaldust avaldada, siis kukub see kolinal läbi. Miks? Sel lihtsal põhjusel, et noortetreenerid jäävad H.Olde poolele.
Kas KS-le on kordki pähe tulnud, et ta keerab noortetreeneritele "käru".
NT-e käekäik on sõltuvuses ala mainest. Hea seisu juures tulevad lapsed malet mängima, leidub vanemate toetust ning abi saab nii kohalikult omavalitsuselt kui ka ettevõtjatelt.
Kui nüüd KS arvab , et teeb küsimistega suure heateo, siis ta eksib. Tekib hoiak - mis teil seal maleliidus toimub?
KS -l ei juhtu midagi, elab samamoodi edasi, aga NT-e elu on skandaalitsemistega tuksi keeranud.
Küsida võib- ja peabki, kuid seda ei pea tegema nii, et terve ilm kajab!!!

Kristjan Sander said...

Aga mis KS sinna parata saab, et erakirjas esitatud küsimustele H. Olde ei vasta?

Väitega noortetreenerite kohta ei nõustu, aga see on teemaväline.

Anonymous said...

Olde on juba kordi ja kordi põhjendanud miks ta Sanderile ei vasta. Aga Sander ei saa aru, vaid küsib lolli järje kindlusega edasi.

Toome siis vveel kord välja et Olde küsis millal Sander oma litsentsi tasude võlgnevuse likvideerib.

Anonymous said...

Ah et, noortetreenerite teema on Sinu jaoks teemaväline. Eksid, ja näitad ka oma hoolimatust. EMTÜ käis välja toreda turniiride sarja. Korraldamise poolelt on nende toetus sümboolne e. ümmargune null.
Kui Sa Kristjan, suudad enamuse toetajaid kõhklema panna, siis ole hea ja leia ise rahad ning muudki korralda.

Anonymous said...

Jää on hakanud liikuma. Võib-olla saab asi juba õige pea juhatuse siseselt ära lahendatud ja male ei saa enam nii palju negatiivset tähelepanu nagu see seni on juhtunud. Varugem kannatust.

Kristjan Sander said...

Hea anonüüm, teemaks on käesolevas arutelus siiski ülaltoodud küsimused ja nendest tulenev ja see, et EML-i juhatuse volitused on ammu läbi. Keda toetavad millised noortetreenerid ei puutu siinkohal absoluutselt asjasse nagu EMTÜ turniiride sari.

Hendrik Olde said...

K.Sander,
olles malega seotud inimene, siis võiksid olla siiski nähtavad ka mingid seosed Sinu praeguses tegevuses. Ka Sina ise võiksid neist aru saada.
2010.aastal on kahe mehe (Kaido Külaots- K.Külaotsa MK ja Igor Krupenski- MTÜ Vabaettur) allkirjaga asutatud Eesti Male Toetusühing (EMTÜ), mille nõukogu esimees on T.Valgmäe ja nõukogus on I.Krupenski, K.Külaots, K.Sander ja A.Vallikivi. Juhatuse esimeheks on M.Sööt.
Läinud aasta augustis toimus EML erakorraline üldkogu (mida suuresti valmistas ette I.Krupenski), kus uute EML juhatuse liikmetena pakkusid ennast välja T.Valgmäe, K.Külaots, I.Krupenski ja M.Sööt (EML juhatuse esimehena) - kes kõik on EMTÜ juhtfiguurid ning kuna EML juhatuses on viis kohta, siis viimasena soovis naasta EML juhatusse K.Kaugija. Seega oleks reaalselt tekkinud olukord, kus EML-i ja EMTÜ-d juhivad ühed ja samad inimesed. Ja veel- kõik need EML juhatusse kandideerivad isikud olid kõige otsesemalt seotud MTÜ-ga Vabaettur (v.a. K.Kaugija, kes viimati oli K.Külaotsa MK liige). Kui arvestada veel seda, et alates 2010.a. suvest on kogu K.Külaotsa MK aktiivne tegutsemine lõppenud (ka kunagisi klubi ruume Malemajas rendib nüüd EML) ning kogu noortetöö koos treeneriga läks MTÜ Vabaettur alla, siis tegelikult püüti tookord kujundada olukord, kus EML-i oleks hakanud juhtima sisuliselt üks klubi koos T.Valgmäega, kes on enamuse MTÜ Vabaettur ettevõtmiste toetaja.
Ma ei tea, et ükski praegune EML juhatuse liige oleks toetanud sellises mahus mõnda EML-i liikmesklubi.

Kuna meile kõigile on juba ammu selge, et K.Sanderi nimi ei müü EML juhatuse liikmena, siis on ta võtnud endale selle rolli, et tegeleb kõikvõimalikul moel praeguse EML juhatuse mustamisega... Ma saan aru, et see on EMTÜ "meeskonnatöö", et ka EML-i hakkaks juhtima väga kitsas ringkond, kellel on väga selgelt isiklikud (malelised ja klubilised) huvid seoses EML-ga.

Keegi eelnevatest just ütles, et K.Sanderit ei huvita tegelikult noortemale ja male normaalne rahastamine riigi tasandil. Nii see paraku kipub olema, sest jälle on üks väike kokkusattumus. Lähema nädala jooksul otsustab Kultuuriministeriumi komisjon 2011.a noortesporditoetuse ja tegevustoetuse spordialaliitudele. Kui EML juhatus sai taastatud normaalse suhtluse KM-ga ja ka 2010.aasta viimaste kuudega eraldati HM Nõukogu poolt 150 tuhat krooni erinevatele maleprojektidele (kuid mitte tippmalega seonduvalt), lisaks veel riiklik spordistipendium kahele noormaletajale, jne., siis täna saab see komisjon taas laiutada käsi ja öelda - jälle te kaklete ja ei mingit raha teile 2011.aastaks. Miks "ärkas"K.Sander just nüüd!!!
K.Sanderi jaoks ei ole see probleem, sest tema jaksab ikka aastase hilinemisega ära maksta oma 19 Euro suuruse liikmemaksu ja siis süüdistada alaliidu juhtkonda, et miks riik raha ei anna ja miks sponsoreid ei leita...

Minu ja enamuse klubide jaoks on siin olemas väga kindlad seosed ja kui soovite, siis ka hirmud. Küsimus ei ole selles, et kalenderplaan ilmus EML lehele 12.jaanuaril või Kultuurkapitalile on aruanne esitamata. K.Sanderit ei huvita asja sisu vaid võimalus pidevalt kedagi mustata ja male mainet maha teha - mida halvem olukord on, seda rohkem tunneb ta rõõmu kritiseerimisest...

Kristjan Sander said...

Tere, Hendrik

Kahju, et sa kirjutad siia jätkuvalt vandenõuteooriaid, mitte vastuseid küsimustele. "Vaadeldajasse" kirjutasin ma kaks nädalat pärast viimast kirja Sulle. Kui Sa erakirjadele vastaksid, ei toimuks siin ka praegust arutelu. Kui Sa siin küsimustele vastaksid, ei oleks kellelgi põhjust rääkida mingitest "kaklustest".

Sinu väide, et ma olen maksnud liikmemaksu aastase hilinemisega, on vale. Palun lõpeta minu klubi kohta valetamine.

Anonymous said...

vastust ei tule

Anonymous said...

Kaua võib kurat lõpetage see jura. Kas leidub sponsoreid, kes oleks nõus rahastama malepoksi matši K. Sander vs H. Olde ?

Anonymous said...

Juhtumisi nägin täna mingit TV saadet, kus politseintöötaja rääkis 100 korteriga elamu probleemist. Ühele elanikule midagi ei meeldind ja ta tegi politseile pidevaid väljakutseid. Selle ühe tõttu oli majas pidev häireolukord.
Sellesse majja ei taha korterit osta!
Kas ei tule tuttav ette. KS - mina ainult küsin, kannatavad kõik!

Anonymous said...

Maleliidu juhatuse volitused lõppesid rohkem kui kuu aega tagasi. Imelik. Miks ei tehtud valimisi? Selle oleks võinud teha kohe sügisel ära ja asi tahe. Või siis detsembri alguses. Praegune asjade käik, kus valimisi lihtsalt ei tehtud, jätab kuidagi väga mannetu mulje.

Anonymous said...

Ei kujuta hästi ette olukorda, et riigikogu valimised märtsi alguses jäävad lihtsalt ära. Ettekäändeks tuuakse riigieelarve pingelised arutelud, seaduseelnõude vastuvõtmine, eurole üleminek või lihtsalt Ansipil & Laaril on kahekesi tore valitseda.

Anonymous said...

Kummastav, et EMTÜ ei suuda KS-i kontrollida. KS-i tegevuse tagajärjel tuleb päevavalgele fakte, mis pigem aitavad praegusel juhatusel klubide toetust hoida.

Ka täna Olde poolt väljatoodud EMTÜ=Vabaettur=Maleliit seose järjekorde ilmsikstulekuga ei saada just paljude klubide toetust.

Anonymous said...

jälle te vaatate asju liga pinnapealselt ja unustate illuminaadid...

Anonymous said...

... illuminaatide peale kohe ei tule, võib tõsi olla :)

Anonymous said...

Teemaalgataja võiks rohkem tegeleda oma genitaalide stimuleerimisega(sest naist ta ilmselgelt ei saa), mitte oma hilist seksuaalset frustratsiooni siin välja elada. Ja olgem ausad, KS-i jaoks siiski kõik alguse sellest, kui umbes 5-6 aastat tagasi teda Olde poolt EMV valikturniirile ei lastud. Jäi umbes pool tundi või tunnikese hiljaks ja nõudis, et teda teisest voorust listakse. Siis hakkasid Olde pihta igasugused protestid ja kaebused tulema. Enne tal nagu mingeid probleeme polnud. Küll mõned on ikka pika vihaga...

Anonymous said...

Kommentaator 5.55 pakub KS-le populaarsuse eest "ajakirjaniku" tiitlit, 1.29 aga soovitab Vaadeldaja meeskonnal teha veidi uuringuid s.o. läbi viia küsitlusi!

Vastuseks 5.55 pakun KS-le aasta ajakirjaniku asemel "Male Matsi" tiitlit.
Vaadeldajal aga teha vastav küsitlus KS "tiitli" omistamiseks - "Male Mats" või "Populaarne male ajakirjanik".
Pakun tulemuseks 80:20 malematsi kasuks. Hääletamine võiks olla ka vabatahtliku sümboolse annetusega Vaadeldaja kasuks, näit. 50 centi või 10 EURi, mis annaks lisaväärtusena ülevaate "kommijate" sotsiaalsest taustast.

Kristjan Sander said...

Nüüd hakkas päris roppu sõimu tulema. Huvitav, kas eelviimane anonüüm on üks neist, kes ülalpool nii kangesti male maine pärast muretsevad?

Anonymous said...

No kuule anonüümne:January 19, 2011 11:02 PM
Selline kommentaar paneb küll kahtlema kirjutaja vaimses seisundis!
Ei tunne teemaalgatajat, kuid küsimus oli lihtne:
1) juhatuse volitused on lõppenud...ja mis saab edasi?
Ei ole saanud selget vastust hr.Oldelt..
2) ka uuel aastal jätkub samamoodi aruannete mitteõigeaegne esitamine..ehk asi läheb vanamoodi edasi.Keegi veel väitis ,et klubid on rahul ja mis te irisete?
Lõpetage see isikute kallal närimine..kirjutage ja vastake probleemidele!!!

Anonymous said...

Ärge kuulake Olde juttu. Tema volitused on läbi, aga kuna ta teeb näo nagu omaks ikka õigust tegeleda Eesti male juhtimisega, siis on tegemist lihtsalt aferistiga, kelle tegevuse peaks lõpetama politsei.

Anonymous said...

Genitaalide stimuleerimisega tegelemise soovitus oli üle pika aja üks väga soovitus. Mulle väga meeldis! Ühinen!

Anonymous said...

Ärge otsige probleeme sealt kus neid pole! Maleelu läks ka aastal 2011 Kerese mälestusturniiridega käima ja ilmselt toimuvad kriburada ka teised plaanis olevad turniirid, ja kui mõni jääbki mingitel põhjustel ära, pole ka see mingi probleem. Probleem on ilmselt ühel väikesel mehikesel, kes ei saa talle antud vastustest ja kommentaaridest aru. Ja ega ka see pole tegelikult mingi probleem. Võib ju alati küsida ning lugeda kommijate vastuseid - "Koerad hauguvad - karavan läheb ikka edasi". KS võiks korraldada oma populaarsuse tipul ühe maleturniiri, kus kõik selle jura kommijad kohal. Aga ka see on ilmselt talle ülejõu käiv probleem!

Anonymous said...

Ma tahaks ka ühel stimuleerija turniiril osaleda!

Anonymous said...

Milleks siin taaskord tegeleda enese õigustamisega ja üksteise mustamisega? Neid ca 200 kommentaaridega postitusi on kogetud juba eelnevalt päris palju. Ja kuhu see on viinud? Võibolla ainult rahulolu neis isikutes, et sain ära panna.
Palun, kui nähakse, et asjaajamine/juhtimine ei ole juriidiliselt korrektsed, pöörduge vastavate instantside poole!

Anonymous said...

Valime uue juhatuse. Kes on stimuleerija poolt? Mina!

Anonymous said...

Kes see stimuleerija on?

Anonymous said...

See, kes oma genikaid stimuleerib (s.t mitte niisama pulli pärast, vaid kuna naisi ei saa).

Marek Kolk said...

Kuidas see nüüd oligi ... et ka robot saab musta masendusse laskuda (olend, kellel tundeid ei tohiks olla ja ometigi saab tekitada) ja seda nimelt juhul, kui ta kirjutab artikli ja loeb pärast enda kohta käivaid kommentaare.

Anonymous said...

Olde on ikka tõeliseks eneseimetlejaks muutunud. Mida kauem ta male juhtimise juures olla saab seda kurvemad on tagajärjed kui mees tegutseb vaid omakasust lähtuvalt.

Anonymous said...

KS-l soovitb siin keegi mune sügada aga kuidas edeneb HO neegrinaiste kogumine ei küsi keegi...

Anonymous said...

Kristjan Sander esitas teatava hulga küsimusi. See, mis vastuse asemel toimuma hakkas, oli aga hoopis iseasi. Musjöö "Aiaauk" ehk HO hakkas kirjutama sellest, et Kristjanil on maksud maksmata, et Tatjana ei ole esitanud koosoleku protokolli, et Sööt on mingi aruande tegemata jätnud, et maletajad sõitsid Moskvas lennuväljalt lennuväljale taksoga ja nii edasi. Nüüd lõpuks saame teada, et Kaido Külaots esindab Vabaetturit. Keegi loogilise mõtlemise võimet omavatest inimestest võiks lugeda kokku, kui mitu teemast kõrvale kiskuvat "aiaauku", kui mitu "argumentum ad hominem" demagoogiavõtet ja kui mitu "pahalaste vandenõuplaanide paljastust" on isand HO jõudnud esitada antud teema kirjatükkides.

Tema jüngrite "stimulatsiooni" teemalised jms kirjutised on aga hoopis iseasi. Nende jüngrite puhul võib tõdeda, et nad esinevad oma parimal tasemel, kirjutavad asjast, millest nad saavad aru, mida nad teavad ja tunnevad.

Meil on siin diskussioonides tegemist erineva tasemega mõtlemiskultuuride kokkupõrkega.
Pahalane Krupenski on teadusdoktor, pahalane Veingold niisamuti. Pahalane Sööt koostab malekirjandust, pahalasest ulmekirjaniku KS akadeemiline taust on kah HO omast "trastiliselt" erinev. Ja nii ei jäägi vaesel HO-l muud üle, kui rääkida järjekindlalt aia asemel aiaaugust, otsida vandenõusid ja vaenlasi ning neile mitmesuguseid silte külge kleepida. Ikka omal madalaid instinkte õhutaval "keskhariduslikul" tasemel. Muidugi on ka sellel stiilil omad poolehoidjad; poolehoidjad , kes ainult sellist stiili mõistavad, kes loogilisest argumenteerimisest ei tea midagi, kes oma juhti järgides kirjutavad "märgadest unenägudest" ja teatud kehapiirkondade stimuleerimisest.

Anonymous said...

Olde on siin ülal otse vastanud KSi küsimusele:
"Aga vastates Sinu küsimustele- siis Kultuurkapitaliga on kõik tegevused kontrolli all ning kõik need aruanded saavad ka esitatud enne tähtaega, mil võivad rakenduda mingid sanktsioonid. Minu jaoks on praegu asjad olulisuse järjekorras."

Peale seda vastust on KS veel paar korda kirjutanud, et miks ei vastata midagi aruannete teemalisele küsimusele. Kuidas veel peaks talle selle selgeks tegema? Paistab et tema "trastiliselt" erinev akadeemiline taust ei võimalda lihtsas tekstist aru saada?

Illuminaator said...

6. märts 2011. Riigikogu valimised. Ettevalmistused on küll tehtud, aga valimised jäävad ära.
Miks jäid ära? Ei tea. Millal toimuvad? Ei tea. Mis edasi? Ei tea, ilmselt jätkab kapten üksi triivimist. Kuhu? Ei tea. Millistel alustel? Ei tea. Kui kaua veel? Ei tea.

Anonymous said...

Puhas demagoogia jälle HO poolt. Räägib EMTÜ inimestest halvustavalt, et tahavad kogu malet oma kontrolli alla jne.
Ära unusta Olde, et EMTÜ-d poleks olnud vaja moodustada, kui EML oleks toiminud!

Anonymous said...

Miks küsimusi esitavad tavaliselt eelkooliealised lapsed. Ega nad vastust väga vajagi, rohkem lapsevanema tähelepanu.

Kõrgelt haritud võiks osata küsimusi paremini formuleerida.

Praegu küsimus: Miks maksuvõlg?

JOKK vastus oleks: Planeerimata (üle)kulud ja võlglased

HO julgeb selgitada näidetega ülekuludest ja võlglastest ehk räägib küsija(te!) meelest aiaaugust. See demonstreerib just seda, et vastust pole tarviski. Ükski vastus ei rahuldaks.

Marek Kolk said...

Riigikogu valimisi võrrelda suvalise alaliidu valimistega, see on eriti kõrge mõtlemise tase, milleni minu mõistus ei küüni ...

Anonymous said...

Tuleb välja et ka akadeemilistes ringkondades on mõtlemise tasemetes vahed.

Anonymous said...

Vaadake ikka juhatuse ajaveebi ka http://maleliidujuhatus.blogspot.com/ Kirjutamisaktiivsus rabab jalust.

Anonymous said...

Selle jutupaja ainus tulemus on see,et K.Sander sai teada kes ta on?

Marek Kolk said...

Ma ei ole kindel, et keegi üldse midagi teada sai, mida ta varem juba ei teadnud ... välja arvatud isiklikud sovlangud (viimased ei ole põhjendatud eriti kellegi vastu).

Hendrik Olde said...

Püüan siis veel korra selgitada.

K.Sander väidab, et tema postitab oma küsimused Vaadeldajasse pelgalt sellepärast, sest Olde (kes tema meelest ei ole enam maleliidus mitte keegi) ei vasta tema poolt saadetud kirjadele.
K.Sander saatis EML-le 3.01.2011 kirja:
From: Kristjan Sander
To: Hendrik Olde
Cc: maleliit@maleliit.ee
Sent: Monday, January 03, 2011 12:21 PM
Subject: 2011 kalender

Tere
Millal avalikustatakse 2011. aasta EML kalender? Küsin kohalike võistluste planeerimiseks.
Lugupidamisega,
Kristjan Sander,
Tartu Ülikooli Maleklubi

12.01.2011 oli kalenderplaan EML-i kodulehel olemas (projekt, millesse sai täiendusi ja muudatusi teha oli kodulehel juba detsembris)- järelikult ka K.Sanderil soovitud info käes.
Ma ei jõudnud lihtsalt kohe väga kiirelt K.Sanderile vastata (4.-7.jaan. oli rahv. noorteturniir ja sealt edasi kuni 10.jaan. Kerese kiirturniir).
Aga kindlasti oleksin ma vastanud K.Sanderile, et kuni ta ei ole tasunud klubi 2010.a. liikmemaksu ja ka oma varasemaid litsentsitasusid, siis ootaksin eelnevalt klubi kohustuste likvideerimist EML-i ees.
K.Sander aga jõudis 17.jaan. tasuda ära klubi 2010.a. liikmemaksu ning kohe ka postitada Vaadeldajasse oma küsimused, sest Olde ei pidavat talle ametlikes kirjades vastama!!!

Mina julgen siit teha järelduse, et eesmärk ei ole mitte tõest infot saada, vaid püüda just läbi avalikkuse enda tegemistele tähelepanu tõmmata. Ja need avalikult esitatud küsimused ei ole kuidagi kattuvad sellega, mille saatis K.Sander meilitsi otse maleliitu.
Ja lõpuks on tõesti nii, et üks räägib nagu "aiast" ja teine "aiaaugust"...

Anonymous said...

Milline see Olde välja näeb? Käisin malemajas aasta lõpul ja siis üks vanamees räuskas parasjagu seal ja kirus kõval häälel Külaotsa taga.

Anonymous said...

Eelmisele:
See ilmselt siis ikka olde ei olnud. Olde ei ole vanamees! Tema on selline keskealine kiilaneva pealaega tegelane.

Kristjan Sander said...

Tere, Hendrik

Kuna Sa ei vastanud minu erakirjas esitatud väga lihtsale küsimusele kalenderplaani kohta (mis oleks sul võtnud umbes viis minutit), ei näinud ma vähimatki mõtet eeldada, et Sa vastaksid erakirja peale küsimustele aruande- või maksuvõlgnevuse kohta. Ja nagu näha, oli mul õigus - ka siin kasutad Sa kõikvõimalikke demagoogiatrikke, et vastamisest kõrvale hiilida.

Teema juurde tagasi tulles - ülalpool rääkisid Sa midagi reklaamist kodulehel seoses käibemaksuga. Kas Maleliit on 10 421 euro eest kodulehel reklaami müünud?

Kristjan Sander said...

Tasuta koolituse korras: vastus, mida oleksin oma kirjale oodanud, võinuks olla näiteks järgmine.


Lp. K. Sander

Vabandame viivituse pärast kalenderplaani avaldamisel ja teatame, et see juhtub hiljemalt 12. jaanuaril.

Lugupidamisega,

Hendrik Olde


Tulemusena oleks K. Sander teadnud, millal saab TÜ MV aja kindlaks määrata ja ka järgmised küsimused erakirjas saatnud, eeldades, et neile tuleb sama kiire, viisakas ja asjakohane vastus.

Ei ole ju nii keeruline?

Anonymous said...

Anonymous 9:01 AM, see neegrinaise lugu oli päris humoorikas, kust seda leida võib?

Hendrik Olde said...

Ka selline loogika on võimalik:
et saadad 3.jaanuaril küsimuse; 12.jaanuaril ilmub kodulehele vastus küsimusele ja 17.jaanuaril saadad rahvale avaliku kirja, milles teatad, et Sinu küsimustele ei vastata. Ja nagu selgub, siis selleks hetkeks oled jõudnud veendumusele (eeldasid), et tegelikult pole mõtet maleliidule küsimusi esitada...
Sa oled pikalt kurtnud, et Sinu küsimustele ei vastata. Palun nimeta need konkreetsed Sinu poolt maleliidule meilitsi saadetud küsimused, millele Sa ei ole vastust. Muidu võib Sinu Vaadeldajale saadetud kirja viimast lõiku valesti mõista ...
Kuna kodulehte haldab Marek, siis ma tõesti ei saa ka vastata väga täpselt, millal temal on aega infot sinna panna... Aga see ei "puutu praegu asjasse"...

Kuna tuli ka uus küsimus, millele olin juba eelnevalt vastanud, siis kordan ennast: EML sõlmis 2010.a reklaamlepinguid ikka oluliselt suuremas (loe: kordades) mahus, kui Sinu poolt pakutud 10 tuhat Euri. Ja vastavalt reklaamlepingute tingimustele on toetajate logod meie olümpiakoondise ja noortekoondise esindusdressil, partiiprotokollidel, võistlussaalides, erinevate projektide erilehtedel, EML kodulehe esiküljel, jne. See on seotud erinevate punktide täitmisega sõlmitud reklaamlepingutes. Ja kõik need tingimused on paika saanud enne lepingu sõlmimist poolte kokkuleppel.

Anonymous said...

Kus te seda noortekoondist tema esindusdressis näinud olete? "Eesti" kirja kandvas dressis olen ma mõni aasta tagasi ainult tuntud maletaja MBO-d näinud...

Kristjan Sander said...

Tere, Hendrik

Kui 10 421 euro eest, mille pealt käibemaks võlgu on, müüdi reklaami, siis nii olekski võinud kohe alguses öelda. Võtan Sinu vastavasisulist kinnitust vastusena oma sellekohasele 16.01 esitatud küsimusele. Miks küll pidi selleks päevade viisi jaurama?

Kalenderplaani ja Kultuurkapitalile esitatavate aruannete hilinemist põhjendasid sellega, et ei jõudnud seda teha. Ka see on vastus, kuigi mul on oma arvamus isikute kohta, kes pidevalt kurdavad, et ei jõua.

Jääb veel üks 16.01 esitatud küsimus, millele siiamaani ei ole vastatud. Miks on Maleliit maksuvõlglane 3 074,60 euro ulatuses, ajatatud kuni 25.06.2011? Palun ära hakka jälle rääkima mingist taksoarvest või kellegi hilinenud liikmemaksust. Jutt on ikkagi rohkem kui 3000 eurost, eks.

Huvitav oleks muidugi veel teada, kuidas laheneb olukord, milles Sa sisesuhtes ilma mingi õigusliku aluseta pärast oma volituste lõppemist edasi tegutsed.

Peep said...

maksuvõlgade kohta on vastus pildil nr.3
käibemaksuvõlg + muud maksud ca 1500€ pealt.
sellest arusaamiseks ei pea raamatupidaja olema. maleliit on lisaks muudele pattudele ilmselt kellelegi palka arvestanud. ei saa kindlalt väita, et ka välja maksnud.

Kristjan Sander said...

Peep, pildlit nr. 3 näeb tõesti, kui palju moodustab käibemaksuvõlg. Aga küsimus on, miks EML on võlgu käibe- ja muid makse. Maksuvõlg on halb näitaja, ajatatud või mitte.

Millegipärast ma arvan, et Sina ei ole õige isik seda selgitama.

Gert said...

No ega ikka ei vastata küll mingitele kirjadele. Näiteks saatsime CC Fellini EML liikmeavalduse digiallkirjastatult ametlikule ja Olde meilile.
Korrektse asjaajamise korral oleksime pidanud saama vastuse:
Täname Teid EML liikmeavalduse esitamise eest, juhatus arutab seda .... ja teatab otsuse Teile.
Paraku ei teadnud me keegi kas malejuht sai kirja kätte või mitte.
Alles hiljem saime vastuse, et meie klubi ei sobi EML liikmesklubide sõbralikku perre kuna meie juhatuse liikmete hulgas on pahasid inimesi vmt. Ei lugenud ka see, et liikmete hulgas on valitsev naistemeister, suurmeister ja mitmed väga tugevad maletajad!
Niipalju siis vastamisest

Anonymous said...

Näiteks riigi-linna konkursside, projektitaotluste, panga laenutaotluste ja muu sellise puhul on sageli nõue, et ei tohi olla maksuvõlglane. Ega see võlglaseks olemine hea näitaja ei ole, ammugi kui regulaarseks kipub muutuma.

Peep said...

ma ei viitsi täpset arvutuskäiku tuua aga kordan Kristjanile, et ülejäänu pildil nr. 3 on seotud maksudega ca 1500€ suuruselt palgasummalt. no ok intressid ilmselt mitte.

nõus, et maksuvõlg on paha. tegelikult iga võlg on paha. ka see on paha kui sulle võlgu ollakse. jäädki ise võlgu.

Kristjan Sander said...

Peep, palun ära rohkem korda. Ma ei küsinud, mille pealt maksud maksmata on. Seda ei ole vaja korrata.

Ma küsisin, miks maksud maksmata on.

Marek Kolk said...

Kristjan, Peebuga ei vaielda ... võta teadmiseks.

Anonymous said...

Mina küsin jälle, et miks Kristjan, sul litsentsitasu maksmata on?

Anonymous said...

Maksuvõlg tänases Eestis pole nüüd küll mingi uudis. Terve riik on toredaid äriühinguid täis, kel on maksuvõlad ning need on ka enamasti ajatatud.

Lõpuks on küsimus tihti ikkagi selles, kas maksta maksud või jätkata põhitegevusega. Maksta esmajärjekorras maksud ning siis pillid kotti panna, sest raha on otsas pole nüüd kah mõistlik. Küll EMTA omad rahad koos intressidega hiljem kätte saab.

Kristjan Sander said...

Maksuvõla intress on 21,9%, mis on päris kallis. Niimoodi oma tegevust planeerida, et maksuvõlaga ongi arvestatud, on ebamajanduslik.

Anonymous said...

Kristjan, mitut firmat oled juhtinud, et tead rääkida?. Või oled ainult palga peal olnud? Kas majandus haridust ka on ja tead midagi rahavoogude juhtimisest??

Marek Kolk said...

Eks rahavooge ole meie kõigi käest läbi käinud ... mõlemas suunas. :-D

Anonymous said...

Ajatamise puhul võib saada intressisoodustust kuni 50%.

Vaevalt ükski juht planeerib maksuvõlga. Lihtsalt tuleb olukord, kus pole teist võimalust ning tegevuse jätkamise eesmärgil ollakse sunnitud maksud tasuma hiljem. Täiesti tavaline praktika. eriti tänases Eestis.

Fakt, et antud maksuvõlg on ajatatud näitab juba, et EML pole pead liiva alla peitnud, vaid teeb tööd ning loodab tulevikus enda kohustused ka riigi ees täita.

Anonymous said...

Veel üks nupuke.

Hetkel on Eestis 85 053 maksuvõlglast. Võlgu ollakse 6,2 miljardit krooni. Sellest enam kui 5,7 miljardit moodustab juriidiliste isikute maksuvõlg.

Maksuvõlg Eestis pole uudis. See on küll taunimist väärt, aga kui süveneda põhjustesse, siis EMLi puhul pole vast suurt kisa vaja teha.

Kristjan Sander said...

Sellest kõigest - mis on Maleliidu maksuvõla põhjused ja kui suur on intress - võikski siia kirjutada endine juhatuse esimees. Küsimus esitatigi selleks, et oleks võimalik põhjustesse süveneda.

Anonymous said...

Kristjan, aga kui ta on endine juhatuse esimees, siis mis kuradi pärast ta peaks sulle üldse midagi vastama? Hetkel tundub et ta pole enam ju keegi, töötu.

Anonymous said...

Minu meelest võiks temast täitsa korralik poliitik saada.

Anonymous said...

Gert kirjutas:

> Alles hiljem saime vastuse, et
> meie klubi ei sobi EML
> liikmesklubide sõbralikku perre
> kuna meie juhatuse liikmete
> hulgas on pahasid inimesi vmt.
> Ei lugenud ka see, et liikmete
> hulgas on valitsev
> naistemeister, suurmeister ja
> mitmed väga tugevad maletajad!

Nüüd tuleb kindlasti avalikult ja valjusti küsida, millised on selle otsuse õiguslikud alused. Kui niisugusel otsusel õiguslikku alust ei ole olemas, siis on teil õnnestunud avalikult tõestada, et HO puhul tegemist tsaar-isehakanuga, kes kehtestab ise omale oma suva kohaseid seadusi. Sellises olukorras ei jää EML juhatusel muud üle, kui tsaar-isehakanu korrale kutsuda.
Kultuursetes riikides asjad niisuguste argumentidega (kuna juhatuse liikmete hulgas on meile mittemeeldivaid inimesi) ei käi.

Marek Kolk said...

"Kultuursetes riikides asjad niisuguste argumentidega (kuna juhatuse liikmete hulgas on meile mittemeeldivaid inimesi) ei käi."

Sellepärast kultuursete riikides ei saadagi midagi tehtud. Võtame näiteks haldusreformi. Demokraatiaga ei ole seda võimalik teha (vähemalt praktilist olukorda vaadates).

Siinjuures ma ei väida, et mingi tsarism hea oleks ... aga see lõputu demokraatia kummardamine on samamoodi äärmus kuubis.

Anonymous said...

Aastatuhande algus. Tsirkuse esikloun ja lõvi mängivad puuris malet. Klounil konjak näpus ja tuju jube hea. Laiab mõnuga: “Kuule loom, too mulle neegrinaist, näe võta siin on viiekas.” Näitab lõvile paberraha, kus targa olemisega isand peal: “ Noh võta võta, ära põe, ma saan homme uue. Teen projekti, maleolümpia Eestisse, saab ikka!”
Lõvil kehv olla, just aafrikast tulnud ja hirmus nälginud näeb välja. Muigab ikkagi ja mõtleb endamisi, et mis kuramuse Eesti? Vähemalt nalja saab siin tsirkuses.
Aasta on 2010. Taas mängivad sõbrad malet. Esikloun kirub endamisi: “ Krdi male, krdi riik, krdi putšistid, krdi FIDE, krdi lõvi. Kõik on süüdi, mina ainuke normaalne.”
Lõvil hea olla, aus töö on ära tasunud. Joob konjakit, mõlema põlve peal tumeda nahaga naine. “Kuule kloun, sa nii räsitud olemisega, tee üks tants neegrinaisega!”
Kohe mõlemad tüdrukud kiruma: “ Kas sa hull peast lõvi, sellisega nüüd tantsima, pole tal ju reitingutki!”

Kristjan Sander said...

Marek, mina isiklikult ei julgeks väita, et Soomes või Saksamaal ei saadagi midagi tehtud.

Marek Kolk said...

Kristjan, seda ei tohtinudki lugeda sõna sõnalt, aga mõttest saad vast isegi aru.

Kristjan Sander said...

Heakene küll.

Info maksuvõla põhjuste kohta ilmselt jääbki tulemata nagu mitmel varasemalgi korral, kui H. Oldele on küsimusi esitatud.

Anonymous said...

> Sellepärast kultuursete riikides
> ei saadagi midagi tehtud. Võtame
> näiteks haldusreformi.
> Demokraatiaga ei ole seda
> võimalik teha (vähemalt
> praktilist olukorda vaadates).

Näide on ebatäpne. Haldusreformi ei takista mitte demokraatia, vaid hoopis partokraatia - klannide võim.

Paljudes meie valdades on viis korda vähem elanikke, kui 30-ndatel aastatel. Aga siis sai sama pindala peal olev viis korda suurema elanike arvuga vald hakkama pooleteise töökohaga. Palgal oli vallakirjutaja ja vallavanemal oli pool kohta selleks, et tal kulus aega valla volikogu koosolekute ette valmistamiseks ja selle poole koha raha eest palkas ta omale sulase, kes tema asemel talu põllul müttas. Toimiv ühiskond oli olemas, vald hoolitses oma santide eest, pidas üleval kooli ja hoidis teed puhtad.
Praegu on aga nii, et paljudes valdades on kõige suuremaks tööandjaks vallavalitsus. Vallamaja on valla üks uhkemaid majasid ja selle kõrval on peaaegu sama uhked praeguse vallavanema maja, talle eelneva vallavanema maja jne. Vald pakub tööd peamiselt valla volikogus enamuse võitnud partei omadele jopedele - konkurendid ja sõltumatud süüakse kiiresti välja. Ja muidugi on kõik need parteilised asjapulgad haldusreformi vastu - nemad kaotavad ju siis oma mõnusa väikese koormusega tubase töö.
Inimesi on ju vallas 5 korda vähem.

Karv oli supi sees said...

Kuskil oleks nagu seda lõvi ja klouni lugu juba kuulnud, igal juhul väga tuttav pilt tuleb ette. Ühesõnaga, väga hea lugu. Autoriks ilmselt kas Kivirähk või... või elust enesest. Väga hea lugu!

Anonymous said...

eelmisele........Kivipõhk ikka !