Thursday, January 20, 2011

Hendrik Olde: "Aitäh Sulle", Kristjan Sander

artikkel eemaldatud Kristjan Sanderi palvel

87 comments:

Anonymous said...

Tore kiri...aga milles Sander süüdi on?
Kas on siis EML juhatusel volitused või mitte??!Pidi seda saladuses hoidma?
Teeks ikka kõigepealt oma asjad korda,siis vaataks mis teistel tegemata
Mis asi on Maleliidu toetus? Kes onn see maleliit?
See vaidlus on jõudnud samasse seisu , kust see algas pärast üldkoosolekut!Asjad ja hr.Olde arusaamin eja suhtumin eei ole muutunud...

Anonymous said...

Mingi nali vä? Olde, kes peab ennast Eesti Maleliiduks, jättis valimised ära ja nüüd imestab, et tal polegi enam volitusi.

Anonymous said...

Suurimad tänud seenetoksijast Kristjanile!

Anonymous said...

Kui korralised valimised lihtsalt õigel ajal ära jäeti, siis tuleb ikka EML endal peeglisse vaadata ja mitte süüdistada kedagi teist nendes tagajärgedes.

Anonymous said...

Male peegeldab paljuski tegelikku elu. K.S. samuti nagu malelaua taga nii ka päris elus ei suuda ise mitte midagi mõistlikku välja mõelda ega ära teha, vaid suudab ainult vastaste plaanidele vastu töötada.

Anonymous said...

tra ma naersin kõveras 3:43AM kommentaari peale.

Anonymous said...

Nagu KS-le kombeks, mina ainult küsin!!! Sa oled ikka tõesti SUURE TÖLLI auhinda väärt.

Marek Kolk said...

Äkki rahuneks maha?

Mina ei näe KS postituses mitte mingit probleemi. Kas asju peab peitma või (kui tegemist on avaliku infoga)? Seekord on postitus ju väga korrektne, selge ja asjalik ja täitsa sobivas kohas.

Hoopis teine tubakas on Tallinna SNA protokoll. Kes krt paneb ametlikku dokumenti "väidetavalt" ja viitena veebiaadressi (vähemalt mitte ametliku organisatsiooni aadressi)? Nagu Kultuuriministeerium juba, meie arvame, meile räägiti. Kusjuures ma ei kritiseeri otsust kui sellist, vaid põhjendust seal juures.

Kolmas külg on EML enda tegutsemine. Selles suhtes, et eks nad ise pea seal teadma, kas neil on volitused ja kuidas see kõik juriidiliselt paika peab (näiteks kui mingi raha eraldamine v jagamine on, et siis keegi hiljem kohtu kaudu otsust tühistada ei saa jne). Sealjuures ei tohiks EML olla üllatunud, kui probleeme esineb, siiski ei tohiks teised otsuseid teha külajuttude ja lamphinnangute baasil.

Anonymous said...

Kohe üldse ei saa aru. Kristjan Sander süüdi, et juhatusel volitusi pole ja turniir ära jääma kipub? Ilmselt on ta ka süüdi, et liidul pole õnnestunud piisavalt eratoetajaid leida.
Kes on need suurmeistrid kes siiapoole juba teel, teadmata midagi võistluste juhendist ja toimumisest. Kle Olde sa ära nii isastu ka - järjest magedam tundub

Anonymous said...

Poleks praegu kisa tõstetud oleks kogu olukord üsna varsti kõigi jaoks positiivselt lahehenud. Suurtel ettevõtetel on juhtunud sellist asja, et juhatuse volitused on jäänud uuendamata ning pole midagi juhtunud ning keegi pole midagi kohtus vaidlustanud.

Aga nagu ikka tundub, et maletajad iseenda kõige suuremad vaenlased. Peaks ju ometi olema tarkade inimeste ala...

Marek Kolk said...

"Kle Olde sa ära nii isastu ka - järjest magedam tundub"

omast arust panid ülbe kommentaari, aga oma rumalust suutsid näidata küll. Ega sa ju selle peale ei tule, et räägitud sai kasvõi osade suurmeistritega, kes jaanuaris siin olid (nendel omakorda on kontakte teistega jne)? Kusjuures võta teadmiseks, et paljudele ei ole juhend eriti oluline, piisab mõistlikust läbirääkimisest jne. Isegi toimumisaeg ei pea olema apriori kindel. Ega Kalevi kiirturniir ka eriti palju ette teada ei olnud (kuigi oleks võinud pikemalt, jah).

Küll aga jätkuks oma eelmisele kommentaarile, siis kas niiviisi meil riigiasutustes otsuseid vastu võetaksegi? Enam ei vaevuta põhjendustes isegi tööd tegema, vaid kirjutatakse esimene ettejuhtuv asi.

Mis oleks, kui ma näiteks oma blogis kirjutan, et keegi X ei oska üldse mängidagi (ja seda naljaga pooleks ja mingis teises kontekstis). Kas siis saab kuskil otsuses viidata, et tead X, me sinu projekti ei toeta, sest seal blogis kirjutati sinu kohta niimoodi? Sellist stiili saaks ajada eraasjades, aga mitte ametlikes asutustes. Vähemalt võiks nagu põhjus olla kavõi aruande võlg, mingi käskkiri, eksperthinnang või muud sellist. Kusjuures, siin näites ei ole oluline, kas kirjutas KS, keegi kolmas või kes iganes. Keegi ikka kirjutab kuskil.

Anonymous said...

Tahaks teada kas selle Maleliidu lehel oleval uudisnupukesel, et EMLi juhatus valiti neljaks aastaks, on ka mingit juriidilist tagapõhja? Kui ei ole, siis sellele viitamine oleks järjekordne näide mõne mehe SUUREST LOLLUSEST.

Samas kas see on ka sisuline probleem? On ju selge, vaadates viimaseid erakorralisi koosolekuid, et opositsioonil pole praegu mingit lootust juhatusse saada. Ka praeguse aktsiooniga on nad endale pigem järjekordselt kahju teinud.

Aga Olde võiks seda juhatuse volituste küsimust kindlasti lahti rääkida.

Anonymous said...

Kristjan, Sa oled ju otseselt malele kahju teinud. Kui 5000 euri pole Sinu jaoks raha, siis käi see papp nüüd välja.
See on alles algus. Nüüd hakkab lumepall veerema ja Sinu jaoks nö. "teine teema" - noortetreenerid hakkavad hammasrataste vahele jääma.
Sa arvad, mis see üks võistlus ära ei ole. On ikka küll. Võistlust ei ole tarvis niivõrd suurmeistrite pärast, aga just noorte jaoks.
EMTÜ juhatus, kus te nüüd olete? Tore, et teete ja organiseerite, kuid oma teisese tegevusega nullite male edendamise ära!

Anonymous said...

Eesti rahval on vanasõna: "Õige hõlma ei hakka keegi!"

Anonymous said...

Küsimuste küsimises pole tõesti mitte midagi paha. Aga ...
Kõik oleneb mis eesmärgil ja millal seda tehakse.

EMTÜ võiks keskenduda paremate võistluste korraldamisele, mitte aga teise poole vigadele viitamisele. Momendil tundub et ükskõik kui hea üritusega ka EML välja tuleb, tõmmatakse EMTÜ poolt nendele vesi peale, viidates EMLi poolt tehtud vormilistele vigadele. Ehk siis üritatakse vägisi ennast sokutada pulma peigmeheks ja matustele kadunukeseks.

Anonymous said...

Kui spordialal on selline toetusühing, siis pole vaenlasi vajagi.

Anonymous said...

Ei saa aru, mis puutub siia KS kui valimised on lihtsalt pidamata. Hoiaks ikka omad asjad korras, siis poleks KSil millegi kallal vinguda. Praegu jääb mulje, et oma asjadega ei saada hakkama, tähtaegadest ei peeta kinni ja kogu süü tahetakse lükata KSi või kellegi kolmanda kaela.

Anonymous said...

Küsimus on selles kas see viga on vormiline või sisuline. Kui opositsioonil oleks lootust juhatusse saada, siis ma peaks seda viga sisuliseks. Aga nagu viimased erakorralised koosolekud on näidanud, siis erilist lootust neil selleks ei ole (ka see KSi küsimus ei tõsta nende lootsust). Järelikult on viga ainult vormiline, mis tegelikule asjaajamisele mõju ei avalda.

Peep said...

Enamus on siis nõus, et Kerese kiirturniiri asemel oleks pidanud üldkoosolekut korraldama?!

Anonymous said...

Millisest viimasest erakorralisest üldkoosolekust on jutt? Leian maleliidu kodulehelt protokolli, kust selgub, et juhatusel oli ainult 2 häält rohkem. Kas need 2 häält annavadki põhjuse veendumusele, et erilist lootust opositsioonil valimistel ei ole? Äkki hirmus valimistel kaotada jäetigi üldkoosolek pidamata?

Anonymous said...

Küsimus on ka veel selles, et kas viga on Maleliidule kasulik või kahjulik. Maleliidule oleks tõenäoliselt kasulikum olnud kui praegune juhatus oleks saanud aastaaruande kokku panna ning selle allkirjastamisega selle eest ka vastutuse võtta. Eriti arvestades kui keeruline aasta 2010 Maleliidu jaoks oli.

Ühtlasi oleks juhatuse valimised ka tulevikku arvestades saanud paremale ajale - detsembrist veebruarisse. Enamik organisatsioone valib uue juhatuse ning nõukogu peale aastaaruande valmimist.

Aga mingil ... oli vaja sekkuda.

Anonymous said...

Võibolla oleks pidanud volituste pikendamisele mõtlema 2010 oktoober/november/detsember. Kui Maleliidu juhatus ja nö teisitimõtlejad/opositsioon omavahel rohkem suhtleksid, siis ei oleks võibolla tarvidust läbi meedia suhelda.

Anonymous said...

Milleks neid valimisi üldse vaja on? See segab majandusaasta aruannete tegemist. Aastaaruanne valmib senise praktika kohaselt paremal juhul juunis-juulis, vahel oluliselt hiljem. See tähendab, et selleks ajaks on uus aasta juba vähemalt pool aastat kestnud ja kui siis juhatuse valimised teha, siis raske aruannet teha uutel meestel, kes ei pruugi vanade asjadega kursis olla ning peaks seetõttu aastaaruandega palju rohkem vaeva nägema ning ühtlasi majandusaasta allkirjastajatena võtma vastutuse ka jooksva aasta tehingute eest. Parem igasugused valimised üldse ära jätta. On loogiline või ei ole?

Anonymous said...

Aga eelmisest postitusest on ju näha, et esimesena saadeti see informatsioon (õiguslik alus otsustele puudub) hr. Oldele.

Vastust ei tulnud.

Kui oleks vaja olnud tegemata jäämisi varjata oleks saanud ju saata kiri vastu: "hr. Sander, tõesti oleme asjad tegemata jäänud aga teeks siin vaikselt need otsused ära ja tagantjärgi seaduslikustame. Tead küll, Eestis see kombeks. Palun ära teistele ütle. Ok?"

Arvestades, et isegi seda ei tehtud siis rääkimata, et oma asjad korda ajada siis järelikult ei olnud see probleem. Aga nüüd nutt ja hala. Kas keegi jätab mingit infot rääkimata või tõesti on mängus idioodid.

Anonymous said...

Täiesti EML oma viga ja paras ka neile. Süüdistada kedagi teist oma tegemata jätmises näitab lihtsat lollust.

Peep said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Naljakas kuidagi lugeda seda oma tegemiste tegematajätmiste teiste kaela veeretamise katset. Otsitakse süüdlasi, vaenlasi, vastandatakse end pahalastele.

Peep said...

tuletan oma sotsialismiaegsetest kogemustest meelde ühte õpetlikku näidet. ettevõttes, kus ma töötasin, korraldati kolme osakonna vahel kvartaalset töövõistlust. kaks osakonda kaklesid omavahel, otsisid teineteise vigu. samal ajal meie osakond kaklusse ei tükkinud, tegi kompromisse teistega ja võitis enamasti.

males praegu sarnane seis, kaklus käib ja võidavad ehk raha läheb teistele aladele.

Anonymous said...

Miks on tehtud vaid valikuline väljavõte Tallinna Spordi- ja Noorsooameti koosoleku protokollist? Kas kuskil saab selle protokolli tervikteksti ka lugeda?

Anonymous said...

Tere,

Loen ja loen seda H.Olde artiklit ... juba kolmandat korda ... kuid mitte kuidagi ei saa aru, milles on süüdi Kristjan Sander?

Kas H.Oldel oleks võimalik täpsustada, mis alusel ta Kristjan Sanderit süüdistab? Raha jäi saamata, sest juhatuse volitused ei olnud korras. Kas see, et juhatuse volitused ei olnud korras, oli Kristjan Sanderi tegemata töö?

Viimase ligi kahe aasta jooksul on nii mõnedki inimesed ajakirjanduses, foorumites jne välja öelnud, et H.Olde käitumisstiil on ebaviisakas. Kõrvaltvaatajana ei ole ma varem nende väidete osas osanud seisukohta võtta, kuid nüüd - H.Olde artikli põhjal - tundub mulle, et mainitud väidetel on all tugev tõepõhi.

Ingmar said...

Küsimus on ju lõpuks selles, kas EML praegusel juhatusel on volitusi lepinguid sõlmida, nii et kuidas siis on nende volitustega? Kui Kristjan Sanderi ütlemised kuuluvad a priori ignoreerimisele, siis äkki oskab keegi EML põhikirjas orienteeruv inime üle selgitada. Kui juhatus tõesti ei ole õigusädev, oli otsus toetusest keelduda ju igati mõistlik (kuigi "paras neile") hõikumiseks ei näe ma õigustust - kaotab ju ikka male. On aga juhatus pädev, siis häbi laimajale. Jääb ikkagi küsimus, kuidas endale sedasi valeinfo põhjal kott pähe lasti tõmmata; vastu vaielda ei osanud?

Kui me siin juba paksude värvide ja lämmatava haisuga üksteise oletatavat suguelu arutame, siis ehk ei panda pahaks veel üht teemavälist küsimust: mis on see kuripaha litsents (see, mille tasud on maksmata), kuidas seda süüakse ja kust korjatakse?

Peep said...

litensivärgi kohta

http://www.maleliit.ee/maleliit/dokumendid/2008/litsentsid.pdf

Ingmar said...

Aituma, Peep. Mitte, et see palju selgemaks teinuks... Üks neist reeglitest, mida keegi kunagi järginud pole ega mõtlegi järgida? Sest pole kuulnud, et kedagi oleks üheltki turniirilt sellise sõnaga vibutades ära aetud.

Peep said...

Valdaval enamusel aktiivsetel mängijatel on see olemas, tõsiselt võetavate klubide esindajatel 100%. Kodukohas 1-2x aastas mängijatelt ei nõuta. Eks ta pisike abi reitinguarvutamise kulude katteks on, tulust asi kaugel.
Üldiselt ma turniiri alguses vaatan ja vajadusel tuletan mängijale meelde. Reeglina järgmiseks turniiriks on asi korda aetud. Koju pole tõesti kedagi saatnud.

1932 said...

Need on ju vanad reeglid, Peep. Kas oskad viidata 2011. a litsentsireeglitele?

Anonymous said...

Võib-olla saan ma maailma asjadest valesti aru, aga minu meelest peaksid igasugused maksud olema sanktsioneeritud ehk nende laekumine peaks olema sunnimeetmetega tagatud, vastasel korral ei ole tegemist maksuga, vaid üleskutsega annetusele. Juhi ülesanne peaks olema isetoimiva süsteemi rajamine, mille liikmed tunnetavad vajadust igasugused liikmemaksud ja litsentsitasud õigel ajal ära maksta. Näiteks ei võta minu pea, miks kõigi nende aastate jooksul ei ole pandud paika kindlat iga-aastase üldkoosoleku toimumise kuupäeva. Klubide liikmemaksu tasumise tähtaeg oleks näiteks päev enne seda kuupäeva. Päev enne koosolekut tehakse pangaväljavõte ja kellel maksmata - koosolekul hääleõigust ei ole. Ja ongi kõik. Litsentsitasud on praegu sanktsioneeritud sellega, et maleliidu korraldatavatel võistlustel ei saa ilma seda maksmata osaleda. Kes nendel võistlustel ei osale (näiteks KS), ei tunneta vajadust litsentsitasu maksta ja minu meelest õigustatult, sest praegusel kujul on see käsitletav pigem üleskutsega teha iga-aastane 200-kroonine annetus. Kui on soov seda maksu rohkem koguda, siis tuleb sanktsioonide ulatust laiendada. Ma ei saa aru, miks ei ole suudetud luua sellist lihtsat ja toimivat süsteemi, kus reeglid ja surveabinõud on paigas ning mille puhul juht saaks tegeleda juhtimisega, mitte ei peaks käima foorumis näägutamas "nännännää, mis sul ja sul liikmemaks maksmata on." Või olen ma juhi ülesannetest väga valesti aru saanud?

Jürgen said...

Peep, kust Sa seda litsentsivärki 2009. ja 2010. aastal vaatasid? Seda nimekirja ei uuendatud vahepeal ligi kaks aastat. Või said klubid otse HO käest nimekirjad? (PS eelmine postitus oli ka minu tehtud)

Peep said...

2009 oli netis ok, 2010 jäi pikalt segaseks. Reitingutabelis mängija nime ees oleva numbri ruudu värv oranž peaks tähistama makstud litsentsitasu.

Ingmar said...

Oranžidest lahtritest saab ühe tõsiseltvõetava klubi kokku küll :)

Anonymous said...

Kas saan õieti aru et 2011 litsentsireegleid polegi??

Jürgen said...

Kui 2009 ok oli, siis ok. Aga 2010. aasta kohta "jäi pikalt segaseks" on muidugi väga diplomaatiliselt öeldud :) Minu mäletamist mööda lihtsalt terve aasta jooksul nimekirja üles ei pandud. Kuna mõned maksavad enne võistlusi litsentsitasu sulas, siis nimekirja üles riputamata jätmine tekitab igasuguseid mõtteid. Ma ei taha norida ega kahtlustada ega litsentsitasu kui sellist kritiseerida, vaid lihtsalt öelda, et ärgu kehtestatagu maksu, mida ei ole kellelgi vaja maksta, ja riputatagu maksjate nimekiri ilusasti üles, oleks kõik OK.

Jürgen said...
This comment has been removed by the author.
Peep said...

Jaanuaris on alati sellne seis. Minu meelest on põhiline litsentsitasude maksmise aeg veebruar-märts, enne klubiid puudutavaid võistlusi.

Anonymous said...

Päris humoorikas. Lõppenud volitustega juhatus nõuab 2011. a kohta olematute litsentsireeglite alusel litsentsitasusid.

Peep said...

No naera puruks jah ..

Jürgen küsis litsentsireeglite kohta, mina selgitasin. Huumorimees leidis kohe, et juhatus mängus.

Ja juhatuse volitusi ei lõpeta mitte kuupäev vaid üldkoosolek või kõrgemalseisva organi (äriregistri) otsus. Minu seisukoht, eks haritumad juristid tea paremini. Ma ainult ärikoolitustel käinud ja 12a ettevõtet juhtinud.

Marek Kolk said...

Peep, Ühtse Eesti valimisklippidest peaksid teadma, et igal erakonnal oma "killumees" ... väljaarvatud Keskerakonnal.

Kristjan Sander said...

Tere õhtust

Kuna mul oli täna eksam ja hulgaliselt muid asju ajada, jõudsin siia alles praegu.

Esiteks jääb mulle arusaamatuks H. Olde väide, mille kohaselt P. Kerese mälestusturniir "maletajatelt ära võetud on" - Kalevile ju soovitati selleks taotlus esitada ja ürituse toimumine on sel juhul tõenäoline?

Teiseks olen ma kogu aeg rõhutanud, et EML juhatuse volitused on lõppenud sisesuhtes. Välissuhtes võib iga ühingut esindada see, kes on äriregistris kirjas. Samas muidugi võib see olla mõistetav alus organisatsiooni mitte usaldada - nagu ka puudulik asjaajamiskultuur, põhikirjarikkumised jms., mille eest vastutab juhatus.

Kolmandaks, nagu juba eelpool öeldud, jääb mulle arusaamatuks, mille eest täpselt mind noomitakse. Selles, et endise juhatuse volitused niimoodi läbi said, on ikka endine juhatus ise süüdi, eesotsas Hendrik Oldega. See, et juhatuse volitused on sisesuhtes lõppenud, ei ole mitte mingi "K. Sanderi tõde", vaid objektiivne tõde. Juhatuse volitused on läbi ja sina, Hendrik Olde, oled selles süüdi, mitte K. Sander.

Neljandaks, mina ei ole ei siin ega kuskil mujal võtnud sõna EMTÜ nimel ja mul puudub selleks ka õigus. Mind isiklikult ei ole ka mõtet tülitada pretensioonidega Margus Söödi tegevuse suhtes. Need tuleks esitada EMTÜ nõukogu esimehele.

Anonymous said...

Nojah, Sulle ei jõua kohale ja jääb õigust ülegi :)

Anonymous said...

Miks see Kristjan siis kehtetut kalenderplaani taga nuttis kui ise teab, et juhatusel pole volitusi ja järelikult ka kalenderplaan kehtetu? Ilmselt nüüd juba ette on kehtetud ka aruanded, mida juhatus püüab kokku panna. Äkki annab eitada ka Kalevi kiirturniiri toimumist, sest Kristjan seal ei osalenud.

1932 said...

http://www.tallinn.ee/g5967s45630

Toetuse saaja kuludokumentide hulgas esitatud Eesti Maleliidu (registrikood 800223498) arved ei olnud väljastaja väitel õiged. Eesti Maleliit neid toetuse saajale väljastanud ei ole. Kuludokumentidena ametile esitatud Eesti Maleliidu arved olid valedokumendid. Ka ei esitanud toetuse saaja töötasu väljamaksmisega seotud dokumente ja majandusaruandeid laagrites ning võistlustel osalemise kulude kohta. Seega tulenevalt eelöeldust:

1. Mittetulundusühingul Maleakadeemia Šahh ja Garde (registrikood 80166967) tagastada Tallinna Spordi- ja Noorsooametile 2008. aastal mittesihtotstarbeliselt kasutatud toetus summas 543 657 (viissada nelikümmend kolm tuhat kuussada viiskümmend seitse) krooni 10 päeva jooksul arvates käskkirja teatavakstegemisest.
...


Üks liidu liikmesklubi esitab linnaametile väidetavalt alaliidu poolt väljastatud valearveid? Sulaselge alaliidu maine kahjustamine, kuid sellele vaatamata pole see intsident klubile suuri karistusmeetmeid vist kaasa toonud, pole klubi keegi avalikult noominud ega ka mitte alaliidust välja heitnud. Milline on selles loos Maleliidu roll?

Kristjan Sander said...

Selline juhtum lõhnab minu meelest juba kriminaalasja järele.

Anonymous said...

Pole kuulda olnud, et keegi oleks kriminaalasja algatanud või kedagi üldse karistatud. Rohkem kui aastake möödas ka juba käskkirjast.

Kristjan Sander said...

Ju ei ole keegi avaldust teinud. See pole nüüd üleskutse.

Anonymous said...

Või siis polnud põhjust. Ka linnavalitsuse käskkirjad pole jumala sõna.

Kristjan Sander said...

Ka võimalik.

Anonymous said...

Päris nii vist ikka ei ole..
Lisan väljavõtte järelpärimisest:

Mittetulundusühing Maleakadeemia Šahh ja Garde (edaspidi maleakadeemia) ei ole 2008. aastal mittesihtotstarbeliselt kasutatud toetust tagastanud. Maleakadeemiale 2009. aastal antud toetusest maksti välja jaanuari ja veebruari summa kuni selgus, et maleakadeemia on 2008. aastal saadud toetust kasutanud mittesihtotstarbeliselt ja esitanud toetuse kasutamise kohta valeandmeid. Toetuse andmine seoses sellega lõpetati ja otsustati toetust kolme aasta jooksul mitte anda. Maleakadeemiale 2010. aastal toetust antud ei ole.



Maleakadeemia tegevus seoses 2008. aasta toetuse kasutamisega on antud politseisse ja algatatud on kriminaalasi, mille menetlus praegu käib.

Lugupidamisega

Rein Ilves
Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja

.......
Arusaamatu on lihtsalt see ,et EML ei ole asjale regeerinud...kuidas eraldatakse raha klubile,kes oma majandustegevuse aruandes märgib,et malelist tegevust ei toimunud??

Kristjan Sander said...

Mis sa kostad. Siin hakkab nüüd küll huvi pakkuma toonase juhatuse tegevus antud juhtumiga seoses või reaktsioonid sellele. Viljandi MS visati välja 20 000 pärast, siin on üle poole miljoni mängus.

Anonymous said...

Võrdse kohtlemise printsiibist oled kuulnud, Kristjan?

Anonymous said...

Päris võrdsete olukordadega pole tegu. VMS jäi võlgu Maleliidule, Sahh ja Garde Tallinna linnale. Maleliit viskas VMS-i välja, Sahh ja Garde andis Tallinn politseisse.

Kristjan Sander said...

Samas jälle ShG väidetavalt võltsis Maleliidu dokumente.

Anonymous said...

Kodulehe andmetel klubi tegutseb aktiivselt

Anonymous said...

Koduleht on üks asi, majandusaruanne teine ( see on rahadega seotud)
2009.a.majandusaruandes on märgitud:

Tegevusaruanne
2009.a. maleakadeemia ei töötanud vajaliku finantseerimise puudumise tõttu. 2010.a. maleakadeemia hakkab uuesti töötama.
......
Mida näitab 2010.aruanne ei tea.

Anonymous said...

Vaatamata väidetele, et klubi võltsis maleliidu dokumente, sai klubi 2009 ja 2010 maleliidult noortespordi toetust:

2009 - 32630,47 krooni
2010 - 6146,7 krooni

http://www.maleliit.ee/maleliit/dokumendid/2009/noortesport_2009.pdf
http://www.maleliit.ee/noored/otsused/2010/NS_toetused_2010.pdf

Anonymous said...

Siin ongi küsimus- kui 2009.a. maleakadeemia ei töötanud, siis mille eest sai ta toetust?

Anonymous said...

Maleliidu üldkoosolekutel on hea tava, et Grigor Airapetjanil on 3 häält. Ta on lisaks Maleakadeemiale Šahh ja Garde veel Avatud Spordi- ja Kultuuriseltsi ning Jana Airapetjani Noorte Maleklubi juhatuses. Spordiregistri andmeil tegutseb neist aktiivselt vaid Šahh ja Garde, teiste kohta on registris märge vastavalt "Andmed puuduvad" ja "Ei tegutse". Huvilistele link: http://www.eok.ee/klubideregister/index.php?sal=14

Anonymous said...

Link näitab hetkeseisu, koosolekud olid varem, seos hägune.
Sama märkusega peaks esinema järgmisel üldkoosolekul.

Anonymous said...

HOlde peab jättkama HETTKAR says

Anonymous said...

Loodetavasti saame siit juba õige pea lugeda juhatuse ametlikke seisukohti seoses Šahh ja Gardega. Kindlasti ei ole asjad sugugi mitte nii nagu KS väita üritab.

Kristjan Sander said...

Mina ei ürita selle asja kohta mitte midagi väita. Mina lugesin sellest loost esimest korda siitsamast kommentaariumist ja mul ei ole rohkem infot kui siin esitatud dokumentidest nähtub. Nagu ülal öeldud, ootan ma infot toonase juhatuse tegevuse ja reaktsioonide kohta antud juhtumiga seoses.

Anonymous said...

... puu otsas, kui pauk käis!
Jah, Kristjan, Sa küll midagi ei ürita, aga 5000 EUR-ne laks käis.
Tegelikult on Sinu kommide peale võbin sees, kus, millal ja kui suur laks on järgmine.

Anonymous said...

Mis see Kristjan siia puutub???

Anonymous said...

Vat niipalju puutub, et oma vimma ajamisega on ta suutnud külvata niipalju saasta, kahtluseid, kujundada negatiivseid hoiakuid nii iseenda, Eesti maleelu kui kogu male vastu, et piinlik hakkab. Mis paganama vahet on, kas juriidiliselt on juhatus mingil ajahetkel õiguspädev või mitte? Mida see teadmine maailmas muudab? Mida see reamaletajate jaoks muudab? Kui eesmärgiks on uue juhatuse loomine, siis pole vaja tervele maailmale hakata näitama, et meil on kogu maleelu tuksis- keegi joob, keegi valetab, keegi pole õiguspädev, keegi jätab litsentsitasud maksmata, keegi mängib samal ajal ka kabet, keegi räuskab, keegi ei aja asju korrektselt ja keegi on lihtsalt idioot. Mida maletajad ja male sellest võidab, kui tervet Eestit ja ajakirjandust püütakse veenda praeguse juhatuse väljavahetamise vajaduses??? Kui selline idee on, siis tegelegu KS ja CO otsustajate veenmisega, esitades argumente klubijuhtidele jt, kes juhatust valida saavad (sry, ma ei tea spetsiifikat, aga olen kindel, et kogu Eesti Maleliidu juhatust ei vali). Milleks siis saasta külvata ajakirjanduse vahendusel? Omamata vähimaidki eelistusi EML juhatuse koosseisu osas kujundab selline intriigitsemine, mustamine ja juuksekarva lõhkiajamine maletajast teatavat kuvandit, mille pärast on mul häbi ja nendesamade pidevate tõmblemiste pärast pean mina (nagu kindlasti ka paljud teised) pahatihti vastama küsimustele "Mis teil seal maleelus õieti toimub" õlgukehitavalt ebalevaid vastuseid. Ja sellest on ausõna kõrini.

Anonymous said...

öeldakse, et kala hakkab mädanema peast...

Anonymous said...

välja paistab peast, sisikonnas on ussid ammu enne ..

Anonymous said...

Anonüüm 6:56. Millest sa räägid? Mis puutub siia Sander, kui maleliit jätab FIDE maksud maksmata ja Eesti maletajad ei saa mitu kuud kuskil võistelda? Kui Maleliit kannab noortespordi rahasid pidevalt klubidele üle umbes aasta aega hiljem? Kui Maleliit alles suure surve all registreerib Eesti võistkonnad maleolümpiale ja ka siis üritab viimase hetkeni sõitu ära jätta? Kui Maleliit lihtsalt ei suvatse korraldada valimisi ja juhatuse volitused muutuvad küsitavaks (tahan tunnustan, tahan ei tunnusta)?
Kõik see Sulle korda ei lähe?? Oldele Sul ei paista pretensioone olevat...
Aga Šahh ja Garde asi läheb põnevaks - Airapetjan ei taha Savisaarele poolt miljonit tagastada. huvitav, mida ta teeb? Putkab välismaale?

Anonymous said...

Poleemika käivitanud küsimuste hulgas olid vihjed kehvale aruandlusele.

Ei ole kunagi kohanud, et aruanne malelist tegevust arendaks, ikka maletajate-organisaatorite pärusmaa.
Meil on jah kõik korras kui sul vastav paber ette näidata, sisuline tegevus on muutumas teisejärguliseks. Selles kemplemises hakkab osalejatel juba meelest minema, mille ümber jant käib. Eriti kui suupruukimise kõrvalt malemänguks aega napib.

Ei tohi unustada, et male Eestis on:
a) eelkõige hobi paljudele tavalistele töötavatele inimestele
b) noortele võimalus arendada oma mõtlemisega seotud võimeid, kasvatuse osa
c) üksikutele äraelamisvõimalus, kusjuures kui tippmängijal tulemustest selleks ei jätku, siis peab lisaks malelisele andekusele olema midagi veel, kas head treenerivõimed, oskus ennast sponsoritele müüa vms.

Entusiast korraldab üritust, bürokraat vaatab, et paberil kõik korras oleks. Elus on kahjuks väga vähe entusiast-bürokraate ühes isikus. Küll leidub iga entusiasti kohta mitu revident-bürokraati, kelle entusiasm piirdub reeglina vaid kriitiliste seisukohtade esitamisega kitsamas või laiemas ringis. Viimased võivad oma mölapidamatusega ainult kahju tuua. Sponsoreid nad igal juhul juurde ei too.

Anonymous said...

Ei leia siit ühtki selgitust teemapüstitusele Šahh ja Garde. Milles asi?

Anonymous said...

Kas uurimise ajal enne kohut peaks keegi midagi selgitama? Avaldad kuulujuttude pinnalt arvamust, saad hiljem süüdistuse laimamises.

Kristjan Sander said...

Anonüüm unustab, et juhatuse esimees ei ole tavaline klubiaktivist, vaid saab oma töö eest palka. Mistõttu tuleb tema tööle esitada sama kõrgeid nõudeid kui ükskõik millisele palgatöötajale.

Shahhi ja Garde küsimuses oleks tõepoolest asjakohane toonase juhatuse kommentaar, mis selgitaks EML-i seisukohta oma liikme niisuguse tegevuse osas.

Anonymous said...

saab ... saab väärilist palka. räägitakse, et mõni kuu palga jaoks ei jätkugi. kas siis midagi nõuda ka on?!

Anonymous said...

Krt. peaks ikka välja panema auhinna SUUR TÖLL 2011.

nikitheone said...

kas keegi viitsib selle šahh ja garde jandi üheks normaalseks artikliks vorpida ja mulle meilile saata - nikitheone ät gmail.com

saaks sinna alla panna kogu arutelu ja oleks kõigil näha - kommentaarides läheb palju infot kaduma.

Marek Kolk said...

Kuidas oleks Niki näiteks minna koha peale ja järgi küsida? See puudutab ju sinu kunagist klubi ja sulle teadaolevaid inimesi.

Anonymous said...

Üks erakiri Rein Ilvesele, Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhatajale küsimusega, mis seisus asjad on ja linnapoolne visioon on olemas. Seejärel küsida arvamus ka Grigor Airapetjanilt. Ja saadki selle artikli ise kokku panna nikitheone.

Anonymous said...

mõlemad vastavad stiilis - asi uurimisel, ei kommenteeri, kui sedagi.

Anonymous said...

Küsija suu pihta ei lööda.

Anonymous said...

KS ja tema meeskond nurjas "ilmatuma auhinnafondiga turniiri". Hahhaa, hirnu herneks:-)Elus peab huumorit kindlasti olema, aga ärge jumala pärast nalja ja tõelist elu sassi ajage.