Monday, January 3, 2011

Eesti Male Toetusühing: Paul Kerese 95. sünniaastale pühendatud maleturniiride sari 2011. a

Eesti Male Toetusühingu eestvedamisel saab 2011. aastal teoks Paul Kerese 95. sünniaastale pühendatud maleturniiride sari. Võistlussari koosneb 27 osavõistlusest, igal mängijal läheb sarja koondarvestusse 8 parema turniiri tulemus. Eesti Male Toetusühing paneb välja sarja koondauhinnafondi 4000€. Lisainformatsiooni leiab sarja erileheküljelt.

Kogu sarja üldinfo.

Algas registreerimine 7.-9. jaanuarini 20. korda peetavale rahvusvahelisele kiirmaleturniirile "Meenutades Paul Kerest", mis seekord viiakse läbi hotelli Viru konverentsikeskuses.


Eesti Spordiseltsi Kalev ja Eesti Maleliidu koostöös toimuvale turniirile ootavad korraldajad kuni 150 maletajat, nende seas on oma osalemisest juba teatanud Jaan Ehlvest.
"Tahame anda Eesti maleelu 20 aasta jooksul rikastanud sündmusele uut vürtsi ning Kerese mälestusturniiri läbiviimine Viru konverentsikeskuses tõstab kindlasti turniiri mainet ja taset veelgi," osutas Eesti Spordiseltsi Kalev tegevjuht Aleksnder Tammert. "Loodame, et kõik malesõbrad võtavad esimesest euroaegsest turniirist innuga osa ning üheskoos hoiame mälestust legendaarsest Paul Keresest elavana."
20. rahvusvahelise kiirmaleturniiri "Meenutades Paul Kerest" suurtoetajad on Tallinna linn, Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Sokos Hotell Viru ja Postimees.

Lisainfo siit.


PS! Kui sul on mõni uudis, teade või lihtsalt mõte - postita see Vaadeldaja kommentaaridesse või saada meilile - nikitheone ät gmail.com

Näiteks sain teada, et Kaido Külaots mängib praegu Saksamaal turniiri.

Pärast 7t vooru on Kaido 2l kohal:


Rk. Name Rtg FED Pts.
1 GM Rozentalis Eduardas 2596 LTU 5,5
2 GM Kulaots Kaido 2580 EST 5
3 GM Prusikin Michael 2527 GER 4,5
4 IM Strohhaeker Raoul 2444 GER 2,5
5 IM Arnold Lothar 2378 GER 2
6 IM Arnaudov G.Petar 2468 BUL 1,5

34 comments:

Anonymous said...

Huvitav oleks Külaotsa performancet teada.

Anonymous said...

aga palun: 2641
http://www.chess-results.com/tnr42339.aspx?art=9&lan=1&fed=EST&m=-1&wi=1000&snr=4

Anonymous said...

Keda kotib, see pole tiitlivõistlus.

vaadeldaja huumorinurk? said...

Leili Pärnpuu saab 31. jaanuaril 31 aastaseks?

Anonymous said...

Ei tea kas Külaotsa partiisid ka kuskil näeb?

Anonymous said...

Külaots jäi turniiril ainukesena kaotuseta, täna kirjutas paranka Rozentalise kontole. Tubli teine koht.

Anonymous said...

mis Tallinna noorteturniiril ka toimub...

Anonymous said...

"... Tubli teine koht." Et teisele asetusele, siis tubli oleks ainult esikoht.

Anonymous said...

Mida sa vingud kogu aeg? Igati tugev sooritus Kaido poolt!

Anonymous said...

Igati kohaselt igavesele teisele.

Suure eestlase mälestuseks said...

http://sport.postimees.ee/?id=368055
http://sport.postimees.ee/?id=368062

Anonymous said...

Toredasti tehtud EML. Andke minna!!!!
Kerese turniirile ei kutsuta Eesti esimaletajat Kaidot.
Ükskõik , kes ja kuidas ei hääletaks ...esimaletaja on hetkel Eesti meister Kaido ..mitte madalama reitinguga IM

Marek Kolk said...

Mitte midagi isiklikku, aga miks mitte näiteks Meelist (kui arvestada kiirmale tugevust)? Teisalt Jaani osalemine ise on juba suur asi ja sinna see üks koht ka ära läks.

Mis puutub Kaidosse, siis mina kuulsin raadiost Tammerti suust, et meie suurmeistrid pidavat teistel turniiridel hõivatud olema ja läbirääkimised käivad. Ju siis ei leitud head kompromissi.

Ja endiselt julgen ma oma nime alla kirjutada.

Kaarel said...

aga Marek, seleta mulle loogika ära: miks kõikidelt eesti kiirmalereitingutelt on 100punkti alla võetud? Nii läheb ju reitinguarvestamine keeruliseks. isegi kui need reitingud ei vasta fide omadele, siis välisvõistlejaid on piisavalt ja need reitingud lähenevad pärast seda turniiri oma fide-tasemele. praegu on need reitingud nagu poolenisti leiutatud...

Anonymous said...

Kas turniiriga tegeleb Tammert või Olde?

Hendrik Olde said...

Tere ja edukat aastat kõigile!
Täpsustused, sest eks traditsiooniliselt mõned anonüümsed malehuvilised loobivad õhku küsimusi stiilis, miks ei kutsutud Külaotsa; kas see või teine, jne., jne...

Essiteks. Juba aastaid teevad turniiri "Meenutades Paul Kerest" ESS Kalev ja Eesti Maleliit koostöös. Nii on see ka käesoleval aastal. Paraku püütakse ikka neid kahte organisatsiooni vastandada teineteisele. Ühiselt on tehtud võistluse eelarve, ühiselt on tegeletud võistlusjuhendiga, välismängijatega, kohtunikega, jne. Kui tähelepanelikult jälgida fondide toetusi Keres`95 malefestivalile, siis kõik taotlused on tehtud maleliidu poolt ning eraldatud toetuste arvelt finantseeritakse ka suures osas ESS Kalev egiidi all korraldatav kiirturniir.
Seega - seda võistlust tehakse koostöös ja kokku on selle üritusega seotud kindlasti üle kümne inimese (mitte ainult Tammert ja/või Olde).

Teiseks. K.Külaots loobus P.Kerese mälestusturniiril osalemast ning mina sain temalt selle vastuse 21.detsembril 2010. Kindlasti on Kaido täna kõrgeima reitinguga Eesti esindaja ja meie esimene valik finaalturniiriks oli tema.
Kui Kaido oli teatanud oma loobumisest, siis tema pakkus Eesti esindajaks Ehlvesti (kes selleks ajaks oli juba ka oma nõusoleku osalemseks andnud ja seega olime tema juba eelnevalt planeerinud finaali). Seepärast otsustasimegi pöörduda A.Volodini poole ettepanekuga, et kas ta ei oleks huvitatud osalema finaalis Eesti esindajana. A.Volodin nõustus(valiti 2010.a. parimaks maletajaks, on 2010.a. Eesti meeste kiir- ja välkmale meister) osalema ilma igasuguste eeltingimuste ja honorarinõudeta meie läinud sajandi parimaks sportlaseks valitud Paul Kerese mälestusturniiril.

Omaette teema on üldse Eesti maletajate nõudmised sellel võistlusel, sest enamasti küsivad meie kõrgeima reitinguga maletajad ka Kerese turniiril finaalkoha pakkumise eest honorari. Selles küsimuses olen mina alati usaldanud ESS Kalev juhtkonda, kes peab läbirääkimisi maletajatega. Paraku ei ole osapooled tingimustes (honorari suuruse osas) kokkuleppele jõudnud.
Teades, et enamus maailma tippudest tuleb Kerese turniirile kohale ilma märkimisväärse honorarita (suuresti ainult sõiduraha eest), siis ma ka mõneti mõistan ESS Kalevi seisukohta selles küsimuses meie maletajate osas. Kas kõike saab elus mõõta rahaga või võiks kusagil midagi teha ka austusest Kerese vastu

Edu alanud aastal!

Anonymous said...

Igati nõus härra Oldega. Male on pikkade traditsioonidega kuninglik mäng ja miks peaks selle harrastamise eest üldse keegi raha küsima??

Anonymous said...

Mina ka nõus ..harrastamise eest ei pea kellelegi midagi maksnma....
töötegemise eest aga võiks :)

Anonymous said...

Miks pole EML pannud noorteturniiri tulemusi üles?

Anonymous said...

tabelis keegi Vladimir Iljitð...kerest mälestavad vist kõrged tegelased.

Anonymous said...

Töö tegemist ei saa maletajate õlule veeretada, see roll jäägu ikka funktsionäridele.

Anonymous said...

Üsna lihtne on jutumeestel anda soovitusi turniiri korraldajatele, kellele maksta osalemise eest, ning kellele anda auhindasid. Aga kui omad mehed tahavad juba osalemise eest honorari, ning sellevõrra jääb auhinna fond pisikeseks, siis on jällegi häda käes? Või siis ei ei jätku raha enam väliskülaliste kutsumiseks? Vaadates aga väliskülaliste nimekirja (Karpov, Portish, Shirov, Sosonko), siis on organiseerijad päris head tööd teinud!

Osalemise honorari küsimine on juba omaette küsitava väärtusega: kui mingi raha on juba kindlustatud, siis ei pruugigi enam täie jõuga pingutada.

Kaido mitteosalemisest võib aga isegi arusaada, kuna tal just lõppes turniir Saksamaal. Aga teised?

Anonymous said...

Miks EML ei ole suvatsenud üöesse panna Tallinna noorteturniiri tulemusi??

Anonymous said...

Selline uudis teile, et Hendrik Osula sai 7.01.2011 täisealiseks! Seega, tehke väike täiendus oma kalendrisse.

Anonymous said...

To 10:25

Aga kes see küsib?

Mao Zedong said...

miks hiinat uutes fide reitingutes pole??

Anonymous said...

Mis eestlastega oli, kõigil poksieemaldamine või?

Anonymous said...

Ongi turniir läbi...ja lõpuks on tunne, milleks ja kellele seda vaja oli? Shirovile? Kovaljovile?
Või vaadates eelturniiri koosseisu?
Kus on siis meie mehed.
Hr. Olde seletas ülalpool asja ära..
Kas saaks aga asju teistmoodi teha? Nii,et ka parimad osaleksid? Et neil ei olks samal ajal muid turniire?Et nad sel juhul honorari ei küsiks???
Äkki on võimaluseks eelnevate kirjalike lepinute sõlmimine terve aasta peale?

Anonymous said...

ei suuda leida alaliidu kodulehelt kuskilt infot järgmiste võistluste kohta, kas keegi teab midagi?? mingi kalenderplaani või arengukava moodi asi on äkki kuskil olemas???

Anonymous said...

to 5.05 aga kes küsib?

Anonymous said...

Huvitav et kommentaari kirjutada oskab, aga artiklit, mille juurde kommentaari kirjutab, lugeda ei oska. Seal ju terve sarja, kokku 28 turniiri, kalenderplaan.

Või on see, tänapäeval cool, ainult kommentaare lugeda?

Marek Kolk said...

Võistluste arv jagati 15,6466-ga ...

Anonymous said...

jagati 15,6466-ga ... Maksuvõlg
09.01.2011 seisuga on maksuvõlg 3 075 eurot
sealhulgas on ettevõttel ajatatud maksuvõla summa 3 075 eurot
09.01.2011 seisuga on ettevõttel intressivõlg 27 eurot, sh tasumisgraafikus 27 eurot

Anonymous said...

miks muretseda, eurodes pole see võlg kunagi nii väike olnud.