Saturday, August 7, 2010

Nõue EMLi erakorralise üldkoosoleku kokku kutsumiseks

Vaadeldaja avalikustab Eesti Maleliidu erakorralise üldkoosoleku
kokkukutsumise nõude. Nõudele on alla kirjutanud 10 klubi esindajad.
Tähelepanuväärne on asjaolu, et alla kirjutanud 10 klubi liikmeskonda
kuulub Eesti Spordiregistri andmetel 54% Eesti Maleliidu liikmesklubidesse
kuuluvatest noortest harrastajatest (Eesti Maleliidu liikmesklubid Eesti
Spordiregistri andmebaasis
http://www.eok.ee/klubideregister/index.php?sal=14).


PDF faili võite leida siit.


Nõue Eesti Maleliidu erakorralise üldkoosoleku kokku kutsumiseks

Nagu nähtub 2009. a. majandusaasta aruandest, on Eesti Maleliidu majanduslik seisukord taaskord oluliselt halvenenud. Eesti Maleliidu võlgadele on lisandunud 2009. aasta tulemina kahjumina 149 343 krooni ning eelmiste aastate akumuleeritud tulem on esimest korda ületanud miljoni piiri. Seisuga 31.12.2009 on Eesti Maleliit erinevatele isikutele võlgu 1 085 984 krooni. Võrreldes 2009. a. kogutuluga 1 277 760 krooni on see väga suur summa.

Eesti Maleliidu juhatus ei ole juba mitmendat aastat suutnud korrektselt vormistada ega klubidele üle kanda noortespordi toetusi. Riigilt saadud sihtotstarbelist toetust on kasutatud muudel eesmärkidel kui ette nähtud ning siiamaani ei ole kultuuriministeerium pidanud vastuvõetavaks esitatud aruandlust. Noortespordi toetuse võlgnevus likvideeriti H. Olde väitel alles 19. mail (tähtaeg oli 31.12.2009) ning märkimisvääselt viivitati ka eelmistel aastatel. Probleemiga tegeleb praegu kultuuriministeeriumi siseaudit. Koostöö asemel kultuuriministeeriumiga puuduste kõrvaldamisel on Eesti Maleliidu juhatus asunud eelistama teravatooniliste kirjade saatmist advokaadibüroo vahendusel.


Sellises olukorras jääb arusaamatuks juhatuse käitumine Eesti Maleliidu võimalike toetajatega. Eesti Male Toetusühing avaldas valmisolekut toetada Eesti delegatsiooni lähetamist maleolümpiale Hantõ-Mansiiskis. Eesti Maleliit ei ole siiani avaldanud valmisolekut sõlmida selleks vajalikku lepingut. Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann nimetas 21. juuli "Eesti Päevalehes" sellega seoses Eesti Maleliidu ja kultuuriministeeriumi suhete olukorda häbiväärseks. Eesti delegatsiooni maleolümpial osalemine on sattunud suure kahtluse alla ja tekkinud on reaalne oht, et 1935. aastast kestnud iseseisva riigina maleolümpial osalemise traditsioon, mida suudeti hoida isegi 1990. aastate algul, võib katkeda.


Juba on katkenud kaks olulist traditsioonilist üritust: nädalalõputurniiride sari ning 100 laua matsh Soomega. Neile ähvardab lisanduda Eesti osavõtt maleolümpiast. 2010. aastal puudusid Eesti maletajatel võla tõttu FIDE ees kuude viisi FIDE reitingud, mis raskendas oluliselt Eesti maletajate rahvusvahelistel võistustel osalemist. Kahel olulisel võistlusel jäi Eesti maleparemikku kuuluvatel mängijatel 2010. aastal osalemata: Eesti Maleliidu võlgade tõttu ei saanud Kaido Külaots mängida individuaalsetel Euroopa meistrivõistlustel ja Tatjana Fomina seenioride Euroopa meistrivõistlustel. Samal ajal kukkus täielikult läbi ka juhatuse plaan korraldada Tallinnas MK turniir 2011. aastal.


Eesti Maleliidu juhatus ei vasta põhikirja rikkudes liikmete küsimustele ja varjab juhatuse koosolekute protokolle, millega tutvumist H.Olde liikmetele 2009. aasta korralisel üldkoosolekul selgesõnaliselt lubas. Arusaamatutel põhjustel korraldati maleolümpia teemaline arutelu korralisel üldkoosolekul 11.07.2010, kui suurem osa meeste koondisest (suurmeistrid Külaots ja Kanep, meistrid Seeman ja Volodin, meeskonna kapten Kiik) oli Eestist ära, rikkudes sellega ka põhikirja, mille järgi tuleb korraline üldkoosolek korraldada esimese poolaasta jooksul. Enne 11.07.2010 vastu võetud põhikirjamuudatust oli juhatusel kohustus kutsuda juhatuse koosolekutele valitsevad Eesti meistrid. Viimaste aastate jooksul on see jäetud lihtsalt tegemata.


Rea aastate jooksul on juhatus korraldanud vaid vannutatud audiitori Rein Voldi audiitorkontrolli oma tegevuse üle, kuigi põhikiri näeb ette mitme revidendi poolt läbi viidud revisjoni.

Kahetsusväärsel kombel on praegune juhatus läinud vastandumise teed nii kultuuriministeeriumi, hulga klubide kui Eesti tippmaletajatega ja väldib kontrolli oma tegevuse üle nii revidentide kui teabe saamiseks õigustatud klubide poolt. Juhatus rikub süstemaatiliselt põhikirja ka muudes küsimustes. Eesti Maleliit on majanduslikult jõudnud pankroti veerele.


Kujunenud olukorras peame Eesti Maleliidu tegevuse jätkamise ainuvõimalikuks tingimuseks kiiret juhatuse vahetust ning normaalse koostöö taastamist nii kultuuriministeeriumiga kui Eesti Maleliidu toetamisest loobunud sponsoritega. Nagu viimased aastad näitavad, on praegu ametisoleva juhatuse võimalused uute toetajate leidmiseks ammendunud.


Sellega seoses nõuame Eesti Maleliidu erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumist ajavahemikul 15. – 22. augustil 2010 alltoodud päevakorraga koos küsimuste ja sõnavõttudega iga punkti juures. Nõuame, et erakorralise üldkoosoleku protokolli tõestaks notar. Juhime juhatuse tähelepanu asjaolule, et mittetulundusühingute seaduse §20 märgiga 1 lg. 2 kohaselt võib 1/5 ühingu liikmetest nõuda neid huvitava küsimuse võtmist päevakorda ning et sama seaduse §21 lg. 8 kohaselt on 1/5 liikmetel õigus nõuda üldkoosoleku protokolli notariaalset tõestamist. Nõuame kõigis küsimustes salajast hääletust.


Päevakord:

1. Maleolümpia 2010 osalemise toetamine (ettekandja Toomas Valgmäe, Eesti Male Toetusühing): ülevaate saamiseks maleolümpial osalemise võimalustest ning praeguse juhatuse tegevusest selles küsimuses.


2. Maleolümpiale 2010 juba eraldatud riiklike vahendite senise kasutamise aruanne (ettekandja Hendrik Olde, Eesti Maleliit): ülevaate saamiseks maleolümpial osalemiseks juba eraldatud riiklike vahendite kasutamisest.


3. Noortespordi toetused aastatel 2008-2009 (ettekandja Tõnu Seil, kultuuriministeerium): ülevaate saamiseks 2008.-2009. aastal esinenud probleemidest noortespordi toetustega seoses.


4. Noortespordi toetuste klubidele ülekandmise kord aastal 2010 (ettekandja Tõnu Seil, kultuuriministeerium): lahenduse leidmiseks noortespordi toetuste jõudmiseks klubideni 2010. aastal.


5. Noortespordi toetuste arvutamise kord aastal 2010 (ettekandja Margus Sööt, MK "Vabaettur"): noortespordi toetuste arvutamise korra kehtestamiseks 2010. aastal.


6. EML juhatusse kandideerida kavatsevate isikute sõnavõtud: ülevaate saamiseks isikutest, kes on valmis kandideerima uude juhatusse ja nende tulevikunägemustest enne vana juhatuse tagasi kutsumist.


7. EML juhatuse tagasi kutsumine.


8. EML juhatuse suuruse otsustamine ja EML juhatuse valimine.

130 comments:

Anonymous said...

Oligi kuidagi vaikne siin viimasel ajal.

Anonymous said...

Vaadeldaja jälle uudisega kõikidest teistest kanalitest ette jõudnud, maleliidu kodulehel infot pole.

Anonymous said...

Siin ei olegi midagi ametlikku. Selline nõue läheb prügikasti lihtsalt ja koerad lähevad noruspäi kuuti tagasi.

Kõnekad numbrid said...

Seisuga 31.12.2009 on Eesti Maleliit erinevatele isikutele võlgu 1 085 984 krooni. Võrreldes 2009. a. kogutuluga 1 277 760 krooni on see väga suur summa.

Anonymous said...

Oi kui paha lugu. Noored ka opositsioonis ülekaalus - huvitav fakt. Ei tea kas võtavad selle malevihkaja maha nüüd lõpuks?

Anonymous said...

Lugege maleliidu ajaveebi http://maleliidujuhatus.blogspot.com/

Anonymous said...

Meeldiv näha, et kõik osapooled on lõpuks kapist välja tulnud. Piisab pilgust sellele riiklike toetuste tabelile,

http://www.maleliit.ee/maleliit/dokumendid/2010/rahad.pdf

saamaks aru millise organisatsiooniga nõndanimetatud opositsioon koostööd teeb.

Klubide juhtidel peaks olema veel kergem otsustada kui enne.

Anonymous said...

Tore näha,et, EML-i juhid loevad "Vaadeldajat".
Samas pole eelnimetatud klubisid ühendava maleorganisatsiooni juhtkond pidanud vajalikuks avaldada oma kodulehel:
1. Karmen Kassi EV Valitsusele saadetud kirja;
2. Klubide ühispöördumist seoses maleolümpiaga;
3. Teadet erakorralise koosoleku kokkukutsumise kohta?
Praegune EML on ikka väga demokraatlik ja läbipaistev organisatisoon.

Anonymous said...

Volodin paneb MMil hullu, täna alistas Saric'i (2584) ja kogunud 5st 4

Ants said...

Hea, et tuleb üks suur selgeksrääkimine ja otse algallika käest rahade jagamise põhimõtteid küsida.
Samas võiks Vaadeldaja aktiivsusega järjepidev olla ning avalikustada uued juhatuse kandidaadid. Kuidagi tobe on kohale tulla ja hakata vaagima, kes hea, kes paha. Kui kasutada stampväljendit, kas on midagi varjata, siis nüüd saab selles osas eeskuju näidata!

Anonymous said...

Pange tähele, Olde määarab koosoleku Põlva suveturniiri ajale ja kohale ei tule kvoorumit.

Anonymous said...

Aga miks te maletajad niiviisi oam juhatust valite? Ei tule valida mitte kampasid, vaid isikuid. Esitatakse näiteks 20 kandidaati ja juhatusse saavad nende hulgast need kaheksa (või kümme) kandidaati, kes koguvad üldkoosolekul kõige rohkem hääli. Igal valijal on näiteks 8 häält. Siis tekiks juhatus, milles mõlemad pooled oleksid esindatud ja nad hakkaksid üksteise näppude peale vaatama. Juhatus muutuks kohaks kus vaieldakse, tegevjuht muutuks isikuks, kes peab vaidluse järel saadud kompromissid ellu viima...

Anonymous said...

Klubisid kokku on eelmise koosoleku andmetel 46. Kui äsja toimunud üldkoosolekul hääletati üksmeelselt 32-0, paar korda 30-1-1, siis mis imetrikiga saavutatakse nüüd kaldumine teisele poolele? Kas Seil tuleb KM poolt suurte rasvaste pirukatega?!

Ja kui üldse asi uue juhatuse valimiseni jõuab, siis ühe liikmegi vahetumine oleks tõsine sooritus.

Tegelikult iga mage värk, et Kerese pilt on raha peal aga Eesti Pank oma kasumitega pole Maleliidu sponsor.

Anonymous said...

Ants liidu viimase aja ühe hääletoruna võiks ise alustada koosoleku aja teatamisest.

Ants said...

Tänan usalduse eest, ah et kohe hääletoru :)
Ikka vana mentaliteet, kui ei ole meiega, oled meie vastu!
Eks küsin siis edaspidi anonüümselt, aga seda valusamalt.
Üht asja küsiks kohe. Soovitud erakorralise koosoleku aeg 15.-22. august, Põlva turniiri aeg. Kas ei osatud, või ei tahetud sellega arvestada. Korraline koosolek toimus samuti Soome turniiriga samaaegselt. Mehed, mehed, selliste "pisiasjadega" peaksite suutma arvestada.

Anonymous said...

See palagan saab küll vähem kui 15 minutiga laiali pekstud.

Anonymous said...

Kas Karksi-Nuias augusti keskel toimuma pidanud kohtunike koolitus ja kiirturniir jäävad ära? Kuidagi palju koguneb maleliidul sel aastal neid ärajäävaid asju külaturniiridest tiitlivõistluste ja olümpiani välja. Kas juhatuseni tõesti ei jõua, et ei saada hakkama?

Anonymous said...

Ikka see Bolševistlik
mentaliteet. "Naš Bolše" ja meie teeme seega seda, mida tahame, peksame palagani laiali jne.

Bolševikke oli ju tegelikult menševikest vähem, aga nad oskasid oma vähemust sotsiaaldemokraatide jaoks esitada enamusena. Vist umbes samamoodi käivad asjad ka maleliidus.

Teil on küll õpilasi rohkem, aga meil on aga nimekirjas klubisid (kuigi osa neist on Reaalkooli spordiklubi, Kasmari ja Olde Caissa sugused surnud või poolsurnud hinged) rohkem.

Aga nõudmine auditeerimise asemel revideerida oleks kah juba midagi.
Saaks veidi rohkem selgust majja.

Normaalne oleks, kui kõik need vaidlused ei käiks mitte siin, avalikus portaalis, vaid juhatuse sees. Seepärast peaksid ühes juhatuses istuma nii Olde kui Krupenski, nii Pelešev kui Truus, nii Liiva kui Valgmäe, nii Sööt kui Airapetjan ;) - aga ikka ainult kõik need, kes koguksid hääletamisel rohkem toetust. Seega ei mingeid valimisi "nimekirjade alusel" vaid ikka isikuti, ei mingeid võimalusi surnud hingedele hääletamiseks. Praegune olukord, kus mõnede isikute käes on pakk mingil moel hangitud hääli, on oma olemuselt amoraalne.

Anonymous said...

Ikka see Bolševistlik
mentaliteet. "Naš Bolše" ja meie teeme seega seda, mida tahame, peksame palagani laiali jne.

Bolševikke oli ju tegelikult menševikest vähem, aga nad oskasid oma vähemust sotsiaaldemokraatide jaoks esitada enamusena. Vist umbes samamoodi käivad asjad ka maleliidus.

Teil on küll õpilasi rohkem, aga meil on aga nimekirjas klubisid (kuigi osa neist on Reaalkooli spordiklubi, Kasmari ja Olde Caissa sugused surnud või poolsurnud hinged) rohkem.

Aga nõudmine auditeerimise asemel revideerida oleks kah juba midagi.
Saaks veidi rohkem selgust majja.

Normaalne oleks, kui kõik need vaidlused ei käiks mitte siin, avalikus portaalis, vaid juhatuse sees. Seepärast peaksid ühes juhatuses istuma nii Olde kui Krupenski, nii Pelešev kui Truus, nii Liiva kui Valgmäe, nii Sööt kui Airapetjan ;) - aga ikka ainult kõik need, kes koguksid hääletamisel rohkem toetust. Seega ei mingeid valimisi "nimekirjade alusel" vaid ikka isikuti, ei mingeid võimalusi surnud hingedele hääletamiseks. Praegune olukord, kus mõnede isikute käes on pakk mingil moel hangitud hääli, on oma olemuselt amoraalne.

Anonymous said...

Bolshevike pildialbum http://vaadeldaja.blogspot.com/2010/07/hillar-karner-75.html#links

Anonymous said...

Karksi võistluse ja koolituse ärajäämisest on küll kahju.

Anonymous said...

Viimasel üldkoosolekul tõdeti, et möödunud aastast jäi Maleliit klubide ees noortespordi rahasid võlgu. Kokkukutsutaval koosolekul tuleb tunnistada, et vahepealse aja jooksul on vaatamata KM poolse rahastamise puudumisele õnnestunud need võlad likvideerida. Parandage kui eksin. Et aga KM-l ei tundu maleliidu rahastamisel mingeid kohustusi olevat, siis ongi seis nagu ta on.

Anonymous said...

Tipud ei toeta, noored ei toeta, kelle jaoks see MALE LIIT siis on?

Anonymous said...

Maleliit on loomulikult klubide jaoks ja enamus klubidest on maleliidu tööga väga rahul. Mis tippudest siin jutt käib?
Eestis ei ole ju tippmaletajaid...isegi Eesti tasemel tippmängijaid, maailma tippudest rääkimata. Aga keda need tipud ikka huvitavad - peaasi, et klubid rahul oleksid.

Anonymous said...

Mis virisetakse, meil on tõeliselt tipptasemel tegevdirektor.

Anonymous said...

krt seda kino peab ise ka päris vaatama tulema teisest eesti otsastki. ei tea kas rahvamassid üldse malemajja ära mahuvadki, ajakirjanikke ka ilmselt tuleb ju terve trobikond kohale, kui olde aru hakkab andma.

Anonymous said...

liitu pole vist vajagi, TV jookseb mööda klubisid ja pakub meelehead

Anonymous said...

Kuulsin kusagilt, et Olde pidi juba kommikottidega mööda klubisid kihutama, kas kedagi veel nähtud?

Anonymous said...

Maleliit saadab Carmen Kassi allkirjaga abipalve valitsusele ja selle peale saadetakse kultuuriministeeriumi asekantsler aitama Maleliidu juhatust maha võtta...

Vähemalt saab olema väga huvitav kuulda, et mida sellel inimesel on küsimustele vastates notariaalselt kinnitatavasse protokolli öelda.

Anonymous said...

Siis on Olde lahja, TV pidi ikka 5 tuhhi kaupa pakkuma

Anonymous said...

Jama jama otsa. Kui kaua veel?

Anonymous said...

Need enamikus kunstlikult tekitatud jamad kestavad täpselt niikaua kuni kas võidab koalitsioon, mille eesmärgiks on rahvusvaheliste suurvõistluste korraldamine ning malele demokraatlikule õigusriigile kohase õigusaktidest tuleneva rahastamise saavutamine, või siis võidab koalitsioon mille seisukohavõttudest jääb pigem mulje, et malel polegi normaalset riiklikku finantseerimist vaja ning ka suurvõistluste ärajäämises pole midagi traagilist.

Kuni see lahendus pole saabunud võivad kõrvalseisjad endale rohkelt popkorni ja kokakoolat varuda.

Anonymous said...

Sellest lähenevast rahvanaljast võiks interneti kaudu ülekande teha. Tasulise muidugi, raha vähekindlustatud maletajate toetuseks.

Anonymous said...

Siin kommentaariumis juba mitmeid märkusi välja toodud, mida opositsioon võiks omalt poolt kommenteerida!

Anonymous said...

Kus nüüd on Olde, Liiva ja teised juhatuse poolsed kommijad? Mis päevaks siis koosolek paika pandi? Kas kutsed saadetud ja kõned valmistatud?

Anonymous said...

Hendrik, Riho ja muud siinsed muidu nõnda aktiivsed juhatuse eestkõnelejad tõepoolest kuidagi äkki väga vaiki jäänud. Kas võttis tummaks?

Anonymous said...

Eemalseisjana on väga raske arusaada, kuidas on opositsioonil õnnestunud Seil saada EMLi koosolekule, kui samas nagu tuleb välja Olde varasematest vastustest, neil pole õnnestunud küll õigeaegseid vastuseid KMist saada. Ka ametlikele päringutele mitte. Ja nüüd seesama Seil on andnud lubaduse osaleda EMLi koosolekul, teadmata isegi täpset toimumis aega.

Kas kuskil on kallutatud jõud?

Anonymous said...

ahoi, uued juhatuse liikmed, kapist välja

Anonymous said...

ahoi, vanad juhatuse liikmed, kapist välja

Anonymous said...

Seilil endal vesi ahjus. Taliolümpia jäi lahjaks, euroopakad põrusid, kui nüüd maleolümpiale jääb sõitmata, siis tuleb koos jänkukesega soojale kohale lehvitada. Seil vist loodab, et tema toel saab augustiputš läbi viidud :))

Anonymous said...

Liidu seis võiks olla palju parem kui Viljandi sugused võlglased oma arveid maksaksid.

Anonymous said...

Liidu seis on tegelikult väga hea, auk on kõigest 1.000.000 krooni.

Anonymous said...

No see Viljandi võlg on küll suhteliselt mõttetu, aga täitsa huvitav oleks kuulda selle 1 000 000 kroonise augu väite tõestust.

Anonymous said...

Praegused juhatuse liikmed leiab siit http://www.maleliit.ee/modules.php?name=Kontakt
ja uude juhatusse kandideerivad vist siit http://www.eestimale.ee/?page=3

Anonymous said...

Paistab et ei ole mingit vahet praeguse juhatuse ja opositsiooni vahel.
Ükski tegelane kummastki leerist pole siin veel üles kerkinud küsimustele vastanud.

M.O.T.T.

Anonymous said...

http://www.maleliit.ee/modules.php?name=Kontakt

http://www.eestimale.ee/?page=3

Kontakt küsimuste jaoks.

Anonymous said...

kes see ikka enne mängu tahab trumpe lauda lüüa.

maleliidu poolt on ikka aja jooksul selgitusi tulnud. tagataskus ka veel kindlasti midagi.

opositsioonilt pole peale etteheidete õieti midagi kuulda. kui kumud meepotiga kärbeste püüdmisest välja arvata.

lahendusi ei paku kahjuks kumbki pool.

Anonymous said...

Millele peaks lahendusi pakkuma? Kui Maleliidu kehvale rahalisele seisule, siis tasub lugeda juhatuse ajaveebi:

http://maleliidujuhatus.blogspot.com/2010/07/kas-kultuuriministeerium-asus-ka.html

"Paraku on EML sattunud KM-i tõenäolise meelepaha alla, sest me olevat esimene alaliit, kes pärib KM-lt aru spordialaliitude tegevtoetuste ning noortespordi toetuste eraldamiste kohta. EML juhatus seisab selle eest, et male ning eelkõige noormaletajad saaksid riigi poolt rahastatud kooskõlas harrastajate arvuga, treenerite arvuga, sportlike tulemustega ning traditsioonidega. Spordialade rahastamiseks on kinnitatud kultuuriministri poolt vastavad kriteeriumid.

Kuna KM ei ole juba aastaid vastanud EML-i vastavatele järelpärimistele, siis olime sunnitud esitama KM-le ametliku teabenõude, millele suure hilinemisega saabus alljärgnev vastus.

Kas alaliitude rahastamisel kehtivad kindlad kriteeriumid nagu ministri määruses kirjas või on rahade jagamisel paljuski tegemist ka ametnike subjektiivse seisukohaga – otsustage ise!"

Anonymous said...

Juulis toimunud viimasest üldkoosolekust. Enne koosolekut mingit detailset infot ei jagatud, ei majandusaasta aruande kohta, ei plaaneeritavate põhikirja muudatuste kohta, ei juhatuse liikmete tagasiastumise kohta. Opositsioon saab siin eeskuju näidata. Millal üldkoosolek muidu toimub?

Anonymous said...

Kuna Maleliit tegutseb juba pikemat aega sisuliselt sõjaseisukorras, siis osa infot jagatakse otsekontaktide kaudu. Samuti oli kõigil klubijuhtidel võimalus Maleliidust enne koosolekut küsida nii aastaaruannet, muudatusi põhikirjas kui ka juhatuse tagasiastumist.

Anonymous said...

Mis tingimustel on praegune juhatus valmis sõjakirve maha matma?

Milliseid ohte näeb praegune juhatus kui opositsioonil peaks õnnestuma võimule tulla?

Anonymous said...

Praegune juhatus pole seda sõda alustanud ning pole huvitatud ka selle jätkumisest.

Ohtudest lähemalt üldkoosolekul.

Anonymous said...

Peamine oht seisneb loomulikult selles, et Maleliit kaotab kõik senised toetajad ning Eesti male areng peatub.
Selge on ju see, et Eestis ei ole mitte kedagi peale praeguse juhatuse ning eelkõige selle esimehe, kes oleks suuteline Maleliitu edukalt juhtima.

Anonymous said...

Eks neid ohtusid ole teisigi, kui see metsaliste kari peaks etteotsa pääsema.

Anonymous said...

Missuguseid metsalisi austatud anonymous silmas peab? Äkki toote mõne nimeliselt välja?
Saaks ka teada, et kes siis etteotsa saada tahab...seni pole küll ühtegi nime kuskilt lugeda olnud.

Rene said...

Mulle meeldib see, et kritiseeritakse, et pole revisjonikomisjoni, aga päevakorda revisjonikomisjoni valimist ei pandud. Et praegustele oleks vaja seda komisjoni, aga kui uued saaks võimule, siis poleks vaja. Ehk ma ei leia küll mingit vahet uuel ja vanal.

Ütlen veelkord, seni kuni osapooled pole huvitatud malest endas, vaid endast males ei muutu midagi. Ja selles osas ei näe ma uutel ja vanadel mingit vahet.

Anonymous said...

Enne, kui midagi teha on jõutud, on nn uutele hinnangu andmine ilmselgelt ennatlik.

Küll tuleb ka revisjonikomisjon, aga nagu öeldakse...iga asi omal ajal. Esimesed asjad ikka esimesena. Ühe koosolekuga kõiki olulisi küsimusi käsitleda oleks ilmselt keeruline.

Anonymous said...

Huvitavad arvamused inimestel. Praegune juhatus on nüüdseks pannud oma ja oma firmade raha Eesti maletegevusele alla umbes 1,500,000 krooni, organiseerinud maailma karikat ja maleolümpiat ning võtnud ette raske võitluse male normaalseks riiklikuks finantseerimiks selleks, et ollakse huvitatud endast? Võtab üsna nõutuks.

Anonymous said...

Kas jutuks seesama vist Pealtnägija saateski mainitud 1 500 000 krooni, millest 350 000 oli pannud president ja 150 000 juhatuse esimees? JA ülejäänud miljon?

Anonymous said...

See pole nüüd see koht kus teha sellistest asjadest detailsed ülevaateid. Kuid midagi saab järeldada ka avalike allikate põhjal kui see kedagi huvitab. Näiteks ei ole saladus millised firmad on juhatusega soetud.

Anonymous said...

Probleem vist selles, et on rahvast, kes tahaks ka sponsoritelt saadud raha jagamises rohkem osaleda, nendeni jõuab kuidagi vähe.

Samas unustatakse, et ka sponsorid annavad raha "sihtotstarbeliselt". Enamusel juhtudel mingi konkreetse ülesande täitmiseks-toetuseks.

Anonymous said...

Midagi peaks ikka jõudma enamvähem igaüheni. Nädalalõputurniiride sari, Eesti meistrivõistlused, maleolümpial osalemine, Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused, mõttemängude festival. Nendest üksjagu rahvast osa saanud.

Anonymous said...

Kas on teada Nädalalõputurniiride sarja võitjad 2009 ja 2010?
Kuidas läks Eesti võistkondadel viimastel Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel?

Anonymous said...

Pöördutagu riigiasutuste poole, et miks male vähe raha saab. Juhatuse raha kõigeks ei jätku. Võib oletada kui vaadata Eesti spordialaliite, siis vähesed juhatused on rohkem oma raha alla pannud.

Anonymous said...

Mida Kass ka EV Valitsusele kirjutas?
Ilmarahval oleks huvitav lugeda ikkagi alaliidu presidendi ja juhi kirja, sest ilmselt puudutab see kõiki maletajaid?

Anonymous said...

https://dhs.riigikantselei.ee/avalikteave.nsf/documents/NT000E738A?open

Anonymous said...

See ei ole Kassi kiri vaid EML juhatuse oma.

Anonymous said...

Nagu näha - KM kantsker S.Sukles kirjutab teabenõudele vastates 25.06.2010 "... Eesti Maleliit ei ole täitnud lepingut nõuetekohaselt (sh ei ole suutnud riigieelarvelist noortespordi toetust kasutada nõuetekohaselt) ja ei ole seega usaldusväärne koostööpartner. Sellises olukorras ei näe Kultuuriministeerium võimalust sõlmida Eesti Maleliiduga riigieelarvelise toetuse kasutamise lepingut eesmärgiga maksta Eesti Maleliidule 2010. aasta riigieelarve seaduses ette nähtud eraldise arvelt sihtotstarbelist toetust."

Loomulikult vastab sellest hinnangust tulenevalt HMN pidevalt EML rahataotlustele "Ei toeta".

Erakorralisel üldkogul - kui see ikka toimub augustis - peab praegune juhatus välja pakkuma, kuidas riigi tugi(rahad) malele tagasi tuua (teabenõuete või kohtukulliga survestamine pole jätkusuutlik) või tagasi astuma.
Praegu tundub küll, et head varianti pole ja tuleb valida uus laiapõhjaline ja autoriteetne nö "jõulurahu" juhatus.

Anonymous said...

Oletame, et teil on kaks maja. Raha anti uuele majale katuse panekuks. Küsisite raha ka vana maja katuses aukude lappimiseks. Lubati anda aga sellega läheb veidi aega. Ja loomulikult ei saa te edaspidi punast krosssigi kui julgesite varem saadud raha eest auke lappida.

Praegu igatahes karistatakse maletajaid mitte juhatust ja veel eriti noormaletajaid.

Anonymous said...

Kas annab meie malele veel kunstlikku hingamist teha? Paha on, väga paha.

Anonymous said...

"... karistatakse maletajaid ..." - kes karistab, riik? Või juhatus, kes ei leia väljapääsu olukorrast, mida ei saagi praeguse juhatusega olla?

Anonymous said...

Kurb lugeda, et seaduste täitmise nõudmist ei peeta jätkusuutlikuks. Kogu see olukord räägib kõnekalt ja palju Eesti poliitkultuuri kohta.

Anonymous said...

anonüümne 11:12 - juhatus on vaatamata kõigele tegutsenud ja mitte edutult. lihtsalt finantseis seab piire.

suurte spordijuhtide osas hakkab üsna pea miskit muutuma. kehvas seisus pole mitte ainult male. ka kergejõustikul, suusatamisel jne paistab probleeme.

Anonymous said...

Teadjad mehed räägivad, et koosolek pidi järgmisel nädalavahetusel teoks saama.

Anonymous said...

Loeme hääled kokku, siis vaatame mis edasi.

Anonymous said...

Maleliit vist suures üldkoosoleku organiseerimise ja volituste tagaajamise tuhinas Kirill Chukavin suurepärase tulemuse Euroopa Liidu noorte meistrivõistlustel sootuks maha maganud.

Anonymous said...

Postimees kirjutab, et meie president läheb oma põhiharidust täiendama. Väärt plaan - kui saaks maleliitu juhtima kõrgharidusega inimesed ehk siis olukord paraneks!

Anonymous said...

Kas sõltumatu ajakirjandus on asunud looma koosolekuks soodsat fooni?

Anonymous said...

huvitav pilguheit ajalukku:
http://www.maleliit.ee/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=145

Anonymous said...

Eelmisest artiklist üks huvitav ajalooline nope:
Kuuendaks tahab ”Sirp” teada, kas enne kaob käibelt Eesti kroon (Paul Keres 5-kroonisel rahatähel) või taandub Olde oma kohalt?

Ja tundub, et need asjad jäävad üsna ühte ajajärku ka tänasel päeval ennustades

Anonymous said...

juba vanad eestlased ütlesid, et kaua sa ikka jõuad oinaga võidu jooksta... ja et targem annab järele. nii kipungi arvama, et keres 5-kroonisel annab järele... kahjuks:((

Anonymous said...

Mõni klubijuht võiks kommenteerida, et kas raha pakkumine volituste ja häälte eest vastab tõele.

Anonymous said...

teate mängime ka malet edaspidi nii nagu käivad asjad meie riigis. kui kohtunik ikka ütleb, et selles seisus seda käiku teha ei tohi, siis ei tohi. kes protestida või koodeksit meenutada julgeb, sellel auhinnalaua juurde asja pole.

Anonymous said...

kodulehel pole sõnagi koosoleku või selle nõudmise kohta? seal enam olulist infot ei avaldatagi?

Anonymous said...

EML kodulehel avaldatakse sellist infot, mis EML juhatusele meeldib või vaja on. Kahju.

Anonymous said...

Saage ometi täiskasvanuks:). Maleliidu webmaster puhkab piirkonnas kus on jätkuvalt elektrikatkestus.

kutse koosolekule said...

ERAKORRALISE ÜLDKOOSOLEKU KUTSE

9.augustil 2009.a. sai Eesti Maleliidu juhatus postiga I.Nei (P.Kerese MK), O.Gogini (MK Olympic), K.Sanderi (Tartu Ülikooli MK), S.Zainedtinova (SK Diagonaal), I.Krupenski (MTÜ Vabaettur), K.Külaotsa (K.Külaotsa MK), Ü.Laugu (Võru MK), L.Peleševi (SK Maletäht), M.Tereštšuki (MK Avesta) ja E.Mitšenko (Lasnamäe NMK) poolt allkirjastatud nõude Eesti Maleliidu erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumiseks.


Üldkoosoleku kokkukutsumise nõudes on päevakord:
-
Maleolümpia 2010 osalemise toetamine (ettekandja Toomas Valgmäe, Eesti Male Toetusühing): ülevaate saamiseks maleolümpial osalemise võimalustest ning praeguse juhatuse tegevusest selles küsimuses.

Maleolümpiale 2010 juba eraldatud riiklike vahendite senise kasutamise aruanne (ettekandja Hendrik Olde, Eesti Maleliit): ülevaate saamiseks maleolümpial osalemiseks juba eraldatud riiklike vahendite kasutamisest.

Noortespordi toetused aastatel 2008-2009 (ettekandja Tõnu Seil, kultuuriministeerium): ülevaate saamiseks 2008.-2009. aastal esinenud probleemidest noortespordi toetustega seoses.

Noortespordi toetuste klubidele ülekandmise kord aastal 2010 (ettekandja Tõnu Seil, kultuuriministeerium): lahenduse leidmiseks noortespordi toetuste jõudmiseks klubideni 2010. aastal.

Noortespordi toetuste arvutamise kord aastal 2010 (ettekandja Margus Sööt, MK "Vabaettur"): noortespordi toetuste arvutamise korra kehtestamiseks 2010. aastal.

EML juhatusse kandideerida kavatsevate isikute sõnavõtud: ülevaate saamiseks isikutest, kes on valmis kandideerima uude juhatusse ja nende tulevikunägemustest enne vana juhatuse tagasi kutsumist.

EML juhatuse tagasi kutsumine.

EML juhatuse suuruse otsustamine ja EML juhatuse valimine.


Vastavalt MTÜS § 201. Üldkoosoleku päevakord (1) Üldkoosoleku päevakorra määrab juhatus, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud teisiti. Kui üldkoosoleku kutsuvad kokku mittetulundusühingu liikmed, määravad nemad üldkoosoleku päevakorra.

annab Eesti Maleliidu juhatus teada, et EML-i erakorraline üldkoosolek toimub 21.augustil 2010.aastal algusega kell 13.00. Üldkoosoleku toimumise koht on Paul Kerese Malemaja (Vene 29, Tallinn).

Anonymous said...

Maleliidu koduleheküljel võiks jah olla kirjas:

kõik võlglased
kõik raha andnud
kõik, kes lubasid anda, aga ei andnud
kõik, kellelt küsiti, aga isegi ei lubanud anda
kõik, kes raha saanud
kõik, kellel raha saada
kõik, kellel raha vaja

Raha jagamiseks avalik küsitlus, kes on nõus. Kõik peavad olema, muidu ei saa. Raha vastuvõtmisel samuti, äkki on kahtlase päritoluga raha, küll inimesed juba teavad.

Anonymous said...

Ässitajad ja niiditõmbajad on rahul. Lollid purelevad omavahel.

Anonymous said...

Kes need ässitajad ja niiditõmbajad veel on?

Anonymous said...

Kuulge olge täitsa mehed ja tehke see koosolek ära.

Anonymous said...

Lugedes kommentaare, siis paistab et juhatuse poolelt on nii mõnigi kommentaar tulnud.
Küll aga pole opositsioonilt ühtegi seisukoha võttu tulnud. Välja arvatud mõned totrad küsimused millele vastused niigi teada.
Küsiks otse kuidas on neil õnnestunud saada KMi asekantslerilt nõusolek esinemiseks EMLi koosolekul, kui juhatusle on ta vist keeldunud otseselt vastasmast.
Võib-olla sõltub sellest vastusest mõne klubi hääletamine!?

Anonymous said...

Pange tähele, nii nagu ennustasin, koosoleku aeg tõstetigi Põlva turniiri ajale.

Võimalikud on järgmised stsenaariumid:

1) jääb kvoorumi puudumise tõttu ära;

2) koosolek toimub, aga ML juhatuse poolt täiesti muudetud päevakorra järgi;

3) nagu ka alljärgnevast näha, on ja varasemast tegevusest aru saada võib, korraldab HO ajujahti (koordineeritud ja organiseeritud lausrünnakut) T. Seili suunal. :)

Tsiteerin maleliidu kodulehte:
--------------------------
"Erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumise nõude päevakorras on üheks ettekandjaks Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil. Kuna EML üldkoosolekule tuleb ametnik, kes otseselt vastutab riigi tasandil spordi korralduse, finantseerimise (sh. alaliitude rahastamise jaotuskava väljatöötamine vastavalt ministri poolt kinnitatud käskkirjale) ning spordialade võrdse kohtlemise eest, siis on mitmed klubid pöördunud juhatuse poole sooviga esitada ka omalt poolt asekantslerile küsimusi.

Et üldkoosoleku aega paremini planeerida ning anda ka T. Seilile küsimuste vastamise ettevalmistuseks aega, siis ootame teie poolt esitatavaid küsimusi EML-i e-posti aadressile: maleliit@maleliit.ee hiljemalt 19. augustiks k.a., et need siis üldkoosoleku alguses edastada spordi asekantslerile vastamiseks. Samas on ka võimalus esitada küsimusi Tõnu Seilile otse üldkoosolekul. "
---------------------

Kõige tõenäosemaks saab stsenaariumite 2) ja 3) ühendamine mingil kujul.

Anonymous said...

Huvitav, millised ajakirjanikud üritusele tulevad?!

Ei juhtu iga päev, et KM ametnik sportlaste esindajatega otse suhtleb. Uudistelävi saab kindlasti ületatud.

Anonymous said...

No mis sel Põlva turniiri ajal siis viga on? Vaadates pöördumise allkirjastanud tegelasi, siis reaalselt ilmselt 2-3 tegelast võiksid osaleda antud turniiril, aga usun et nad on varem juba selle võimalusega arvestanud. Kas hakatakse juba varakult vabandusi leidma, kui hääletamine peaks nende jaoks ebaõnnestuma?

Anonymous said...

Põlva turniiril on kaod mõlemalt poolelt.

Ehk ei juhtu nii nagu üks eelmine kord, kui arvati tulevat nii kõva koosseis, et ei tasu minna. Kokku tuli aga suht nõrgem seltskond. See, ma ei mängi, sest mul pole sealt midagi saada, on ka üks male arengu pidureid meil.

Teine pidur on, et sõbrad teevad omavahel viike ja lätlased viivad auhinnaraha.

Ime siis, et täiskasvanute malesse panustavaid sponsoreid jääb vähemaks.

Anonymous said...

Kõik, kes julgevad vastu astuda, saavad karistatud. Diagonaal välja visatud, salapärastel asjaoludel ka Paikuse Caissa ja Tallinna Vesi, viimaks Viljandi Maleselts. Kui välja ei viska, siis poogime muudmoodi. Võimalusi selleks jagub, karistame kasvõi võistlustelt eemale jäämise või muuga. Ministeerium hoia alt, tuulispask on teel!

Anonymous said...

Vähemalt uue juhatuse liikmete nimed võiks avalikustada. Ning opositsiooni programmi loeks küll suure huviga. Imelik, et mõlemad tunduvad nii salajased olevat.

Anonymous said...

Opositsioonil ei tundugi mingit erilist programmi olevat. Nende ainuke trump tundub olevat head suhted KMi asekantsleriga ja muude riiklike (reformi ja IRLi) struktuuridega. Kõik muud süüdistused, k.a. võlgnevused noortespordirahastamisega seoses on ju viimasel ajal elimineeritud.

Anonymous said...

Kui head need suhted ka tegelikult on... Mõned riiklikud struktuurid on tõenäoliselt nõus koostööks peaaegu ükskkõik kellega, et ebameeldivaid küsimusi esitavast praegusest juhatusest vabaneda.

Kas nendele riiklikele struktuuridele male normaalne rahastamine ka peale seda korda läheb on aga kaheldav.

Anonymous said...

vaatamata malelt raha ära võtmisele kergejõustiku EM-lt tühjade pihkudega. kes on järgmine?! ;-)

Anonymous said...

Ma loodan, et "opositsioon" on eelmisest korrast õppinud ja ei hakka siin blogi veergudel enne koosolekut midagi avaldama.

Anonymous said...

Ei saa praegusest EML juhatusest üldse aru. Aasta alguses keelduti KM-iga lepingut alla kirjutamast, põhjendusega, et pakutav rahasumma on liiga väike. Nüüd nõutakse jälle valitsuse kaudu sama lepingu sõlmimist. Kas siis tänaseks päevaks on summa rahuldav?
Ei saa sellisest järjepidevusest kuidagi aru.

Anonymous said...

Aasta alguses oli Maleliidu pankroti väljakuulutamine enam kui lähedal, sest selliste toetustega ei ole võimalik opereerida. Polnud mõtet sellele alandavale lepingule alla kirjutada.

Otsustati siiski edasi pingutada ning õnnestus leida toetajaid nii Eestist kui välismaalt (enamik mõistlikke inimesi saab aru mille nimel Maleliit pingutab) ning kustutada võlad nii FIDE kui ECU ees, korraldada ära eesti meistrivõistlused, saata noored olulisematele tiitlivõistlustele ning samuti tasuda eelmiste perioodide noortespordirahad. Nüüd on selle lepingu allkirjastamisel mingi mõte.

Anonymous said...

Tore kuulda, et KM leping polegi enam alandav. Samuti suudeti väga operatiivselt riigi poole pöörduda.
Üldkoosolek toimus 11.juuli ja üllatus-üllatus juba 3.aug. pandi valitsusele kiri teele.
Kas keegi teab, kuidas maleolümpia ettevalmistus kulgeb?
Kas koondise liikmed on ettevalmistusega rahul?
Mingid laagrid ja treeningkogunemised peaksid olema juba kindlasti toimunud!

Anonymous said...

Need maleolümpia küsimused tasub erakorralisel üldkoosolekul esitada Tõnu Seilile. Koondised esindavad maleolümpial Eesti riiki.

Mis summaga Eesti riik seda maleolümpia ettevalmistust ongi nüüd toetanud? Kui palju kulus ühe sportlase lähetamiseks Vancouveri olümpiale?

Anonymous said...

Aga keda või mida Maleliit esindab?

Anonymous said...

Põhikirjas on see välja toodud.

Anonymous said...

55000 on vist juba olümpialesõiduks antud.

Anonymous said...

Ei saa aru, mille nimel selline võitlus, kui organisatsioon väidetavalt pankroti veerel?

Anonymous said...

Ühed arvavad, et male on üks ainulaadsetest spordialadest, mis ei vajagi riigi teoetust. Selliseid alasid on vähe või peaksid tipptegijad kuuluma maailma absoluutsesse eliiti.

Teised leiavad, et malet peaks riik toetama nagu samasuure kandepinnaga teisi spordialasid. Riigi poolt antud lubaduste täitmise korral poleks siis pankrotti karta.

Anonymous said...

Pankrotti on alati karta kui juhiks satub inimene, kelle isiklikud huvid on tunduvalt eespool malest ja muust. Kahjuks siiani nii on olnud

Anonymous said...

9:28 on tehtud jällegi üks asjalik sõnavõtt opositsiooni poolt! Paluks oma väidet ka veidi põhjendada.

Ingmar said...

Süüdistus ilma põhjenduseta on muidugi jabur, aga kas ta just "opositsiooni poolt" tuleb, on kuramuse raske otsustada, kuna siin paistab ainult üks härra Anonymous iseendaga vaidlevat. Rahvas, blogger.com kasutamine nii, et su postitused teiste omadest kuidagi eristuksid, ei tohiks ju ühele malet oskavale inimesele üle jõu käia. Või kui käib, siis kirjutage vähemalt mingi tag alla.

Samast vallast huvitaks mind ka, kas ülalesinevad Eesti tippude maletaset põhjavad sõnavõtud ja opositsiooni nimetamine bolševikeks (mis pole isegi tavaline reductio ad soveticum, vaid lihtsalt tühi sõim) on EML ametlik seisukoht või oksendab keegi siia isiklikku kibestumust välja.

Anonymous said...

Ei mingit kibestumist. Armastuses ja sõjas lähevad kõik võtted käiku. Seekord on opositsioon tagasi saanud oma enda parimas stiilis.

Anonymous said...

Anonüümne koalitsioon võitleb anonüümse opositsiooniga. Päris lahe komöödia.

Ingmar said...

Armastuses ja sõjas mya**. Mina, loll, mõtlesin, et jutt käib Eesti maleelu korraldamisest.

Anonymous said...

Ma nüüd ei taipa, kas maleliit armastab maletajaid või sõdib maletajatega. Ise küll suurem asi maletaja ei ole, aga Olde armastust tunda küll ei tahaks. Sõdida ka nagu ei viitsi.
Oleks võimalik saadaks meie pealiku kuhugile mujale alaliitu, suusatajatele näiteks. Paari aastaga suudaks ta seal kõik kanni keerata ja male saaks riigilt rohkem raha.

Anonymous said...

Oldele suusad anda tundub tõesti hea mõte - või veelparem äkki jooksurajale tumedanahalistega võidu liduma saata?

Anonymous said...

Olde suudaks suusaliitu juhtida täiesti normaalsel tasemel. Suusatajatel on maailmatasemel tegijad olemas ning neid rahadega peedistada ei juleta. Males keeravad seisud kihva "kõvad tegijad" e. vanad peerud, kes võidavad nurgataguseid turniire ning siis tahavad süsteemi endi heaks tööle panna. Nemad millegipärast võivad sõimata, intriigitseda, keelt kanda jne. Julgeb Olde neile vastu hakata, kohe paha, paha ... ! Mis see suusaliitu saatmine siis antud juhul on, intriigitsemine?

Anonymous said...

Ai-ai - hoopis vanad peerud on liidule miljonilise võla tekitanud - vaat mis kõik mis enne üldkoosolekut välja tuleb!

Anonymous said...

Aga kes need kõvad tegijad ehk "vanad peerud" on siis? Neid ei ole ju olemas. Ja see ongi tegelikult tõepoolest Eesti male kõige suurem mure hetkel.

Kui Maleliidu juht ise tunnistab, et Eestis puuduvad tippmaletajad, olles ise Maleliitu (ehk siis sisuliselt Eesti malet) juhtinud juba üle kümne aasta, siis on see täiesti piisav põhjus tooli vabastamiseks.

Kui ikka alaliidu juhi ametiajal on tippsport (või nimetagem seda saavutusspordiks) antud konkreetsel alal teinud märgatava tagasikäigu, siis millest siin üldse enam rääkida?

Võib muidugi väita, et alaliit ei vastuta millegi eest ja kõik teised on süüdi...

Anonymous said...

Äkki oleks mõistlikum seljad kokku panna ja saavutada male normaalne finantseerimine ning siis hakatateineteist tümitama, et kes kui palju raha saab. Praegu käib tümitamine raha pärast mida pole olemas.

Anonymous said...

Hm, aga miks peab uus juhatus või ka sponsor KM usalduse kaotanud juhatuse juhtimisvigu ehk ammuseid võlgu kinni maksma?
Ainuke lahendus näikse olevat EML pankrotimenetlusest läbi lasta, et uus juhtkond alustaks puhtalt lehelt - siis paraneb ka (riigi)finantseerimine nagu nõiaväel.
Aga kus sa sellega - klubid on ju praegugi väga rahul ja õnnelikud pealegi ...

Anonymous said...

Ei ole ühtegi põhjust näha miks riigi finantseerimine peaks paranema nõiaväel.

Tippspordiks on tõesti raha vaja ning Olde suurimaid vigu on olnud Maleliidu alafinantseerimisele mitte piisavalt tõsiselt tähelepanu juhtimine. Naljakas on see, et Oldet on hakatud üritama maha võtta just siis kui Maleliit on riigilt suuremat finantseerimist nõudma asunud ning suurvõistluse korraldusõiguse saanud. Kokkusattumus?

Anonymous said...

Ei ole ühtegi põhjust näha miks riigi finantseerimine peaks paranema nõiaväel.

Tippspordiks on tõesti raha vaja ning Olde suurimaid vigu on olnud Maleliidu alafinantseerimisele mitte piisavalt tõsiselt tähelepanu juhtimine. Naljakas on see, et Oldet on hakatud üritama maha võtta just siis kui Maleliit on riigilt suuremat finantseerimist nõudma asunud ning suurvõistluse korraldusõiguse saanud. Kokkusattumus?

Anonymous said...

Juhid sa tähelepanu või mitte - ükski (era)sponsor ei anna raha vanade aukude lappimiseks. Usalduse puudumisel seda enam.

Anonymous said...

Huvitav, missugusest suurvõistlusest siin räägitakse?

Anonymous said...

Pidi ju toimuma suur turniir, aga vastased rikkusid selle plaani ära. Nüüd ei ole väikseid ka.

Anonymous said...

Jube anonüümne värk siin viimasel ajal.