Tuesday, February 7, 2012

"Nipernaadi" kiirturniir Võnnus 19. veebruaril kl 11.00


19. veebruaril toimub Tartu lähistel Võnnus teist korda nüüdseks juba traditsiooniline "Nipernaadi" kiirturniir, mis kuulub BEKO 2012. aasta maleturniiride sarja. Turniiri juhend koos üksikasjaliku informatsiooniga on kättesaadav Eesti Male Toetusühingu kodulehelt aadressilt http://www.eestimale.ee/sari2012/juhendid/Nadi-Niper.pdf, mistõttu seda siia kopeerima ei hakka. Oodatud on kõik malehuvilised! Palume eelnevalt registreeruda, samuti palume registreerunutel kas või eelmisel õhtul teada anda, kui turniirile ei õnnestu tulla.

Lühidalt:
MIS? - Kiirturniir, 9 vooru 15+15 min mõtlemisajaga
KUS? Võnnu kultuurimajas (vallamajaga samas majas), 25 km Tartust
MILLAL? 19. veebruaril kl 11.00 (mandaat 10.15-10.50)
KELLELE? Kõigile eelnevalt registreerunud malehuvilistele vanusest, soost, reitingust või selle puudumisest olenemata.
PALJU MAKSAB? Eelneva registreerumise puhul: GM, IM, WGM, WIM ja Võnnu valla elanikud - tasuta; täiskasvanud 6 eurot; noored, seeniorid, üliõpilased 3 eurot. Eelnevalt registreerimata: täiskasvanud 12 eurot, noored, seeniorid, üliõpilased 6 eurot.
SÖÖK? Pooletunnine lõunapaus pärast 4. vooru, tasuta supp ja pirukad. Jooksvalt tasuta suupisted, kohv ja tee.
REITINGUARVESTUS? Tulemused saadetakse FIDE'le rahvusvahelise kiirmale reitingu arvestuseks.
AUHINNAD? Viiele parimale rahaline auhind (1. koht 100 eurot, 2. koht 80 eurot, 3. koht 60 eurot, 4. koht 40 eurot, 5 koht. 30 eurot) + auhinnad parimale noorele, naisele, seeniorile ja kohalikule (a 30 eurot). Eriauhinnad kohalikele noortele. NB! Üllatusauhinnad!
KOHTUNIK? FA Marek Kolk

Registreerimine e-posti aadressil innos /ätt/ ut.ee (eelistatud variant) või telefonil 56-611181 (Jürgen) kuni 17. veebruarini. Püüame olla paindlikud ja tagada kõigile kohaletulnutele osavõtuvõimaluse, kuid ei saa seda eelneva registreerumiseta garanteerida.

Korraldajad.

201 comments:

1 – 200 of 201   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Maleliidu lk-l pole sel aastal ühegi turniiri reitinguid arvestatud. Mis jama sellega ikkagi on ning kas on lootust, et see asi lahendatud saab? Keegi teab?

Anonymous said...

Marek on muidu üsna sõnakas mees, eriti siis, kui on vaja Olde kaitseks matrossovit panna. ;-)
Aga viimasel ajal on niimoodi, et kui tema käest siin küsida, mis lood reitingutega on, siis jääb ta ikka kohe vaikseks ja kaob vaadeldajast kui välk. Tegelikult on sellest kahju, sest niiviisi on üks tubli ja vajalikke asju teinud inimene end tasalülitanud. Arusaamatuks jääb ainult see, miks isegi Marek ei julge infot anda. See, et meie "kult rukkis" vaikselt oma tegemisi teeb, ei üllata.

Anonymous said...

Marek on muidu üsna sõnakas mees, eriti siis, kui on vaja Olde kaitseks matrossovit panna. ;-)
Aga viimasel ajal on niimoodi, et kui tema käest siin küsida, mis lood reitingutega on, siis jääb ta ikka kohe vaikseks ja kaob vaadeldajast kui välk. Tegelikult on sellest kahju, sest niiviisi on üks tubli ja vajalikke asju teinud inimene end tasalülitanud. Arusaamatuks jääb ainult see, miks isegi Marek ei julge infot anda. See, et meie "kult rukkis" vaikselt oma tegemisi teeb, ei üllata.

Anonymous said...

Mida sa siin ikka reitinguid arvutad, kui raha lihtsalt põle. Malemaja peal levib jutt, et alaliit on ruumide kasutamisegi eest kolm tonni euri võlgas ja võlanõudjad hingavad kuklasse...

Anonymous said...

Kohtute dokumendiregistri andmetel on keegi v.otsmann esitanud hagi maleliidu vastu. Teadjad võiksid selgitada, mille vastu siis nüüd protsessitakse? Ja kas sellepärast ei ole ka viimasel üldkoosolekul kinnitatud juhatust veel äriregistrisse kantud?

Anonymous said...

http://ee.triniti.ee/

Kaarel Nestor said...

http://ee.triniti.ee/meeskond/villu-otsmann

"Vabal ajal ja võimalusel naudib Villu kalal ja metsas käimist, maastikukujundamist ning malemängu."

Kristjan kindlasti oskab vastata. Huvitav, kas ma olen selle sama Villu vastu kunagi mänginud. Aastaid tagasi tõi Kristjan meile terve pundi TÜ tudengeid sealsest maleringist ja siis nad katsusid jõudu seal Revali noorte vastu. Mina mängisin kellegi Villuga (sest partiiprotokolli märkis ta ainult oma esinime).

Anonymous said...

Villu ju Valgmäe pundi advokaat, kes on maleliiduga võitlusse saadetud. Mis siin keerulist on? Nüüd visati siia "kont", et keegi käib maleliiduga kohut ja võitleb Gogini klubi õiguste eest. Mainekujunduse trikk taas, et maleliitu mustata!

Anonymous said...

> alaliit on ruumide kasutamisegi
> eest kolm tonni euri võlgas ja
> võlanõudjad hingavad kuklasse...

Klubid ju maaksavad ruumide eest alaliidule ja nüüd järsku alaliit võlgas. Kas siis ka klubid võlgas alaliidule?
Võlgnik on võlaandja ori.

Anonymous said...

Kui ülalkirjutatu tõsi, siis põnevus loost kadunud. Malesõbrad jälle tegevuses.

Anonymous said...

Paranoia von mõlemal poolel levinud. Ühed näevad igal pool HO vaimu ja teised näevad kõige MLi mustamist. Tegelikult asi lihtsalt selles, et igal pool valitseb info puudus ja siis tulebki endal interneti avarustes surfata, ning hakata leiduvatest infokildudest puzzlet kokkupanema.

Lihtne!

Marek Kolk said...

Mina järgin siin samas Vaadeldajas antud nõuannet, et ma võiksin pigem oma asjadega tegeleda.

No ja nüüd ma siis tegelen ... ainult oma asjadega.

Anonymous said...

Kui palju Tartust Võnnu taksoga sõit maksab? Kas keegi teab? Kui tulla bussiga Tartusse ja Võnnu taksoga edasi.

Jürgen said...

to 10.27: odavaimad taksod on Tartus 0.55/km, nii et vast 16-18 eurot läheb see sõit. siit kommentaariumist leiab vast autoga minejaid ka.

Anonymous said...

Ja maleliit jälle rahast ilma: http://sport.postimees.ee/731666/spordi-rahastamine-kaib-labi-keerukate-skeemide/

Anonymous said...

Postimees: "Kuigi riigi raha voolab sporti ohtrasti, pole riigikontrolli hinnangul selle jagamise süsteem läbipaistev ega otstarbekas. Samu sihtrühmi ja tegevusi toetavad kultuurministeerium, hasartmängumaksu nõukogu, kultuurkapital ja EOK – mis aga veelgi kummalisem, osaliselt kattuvad ka otsustajad ja laekuva raha jagamise allikad.

Tavaliselt saab alaliit riigi toetust neljast allikast. Näiteks kergejõustikuliidu pisut üle 12-miljonilisest toetusest said nad 2010. aastal 5,5 miljonit EOK-lt, 4,5 miljonit kultuurministeeriumilt, 1,5 miljonit kultuurkapitalilt ja pool miljonit hasartmängumaksu nõukogult. Seejuures on viimasest kolmest allikast toetussummade määramisel tähtsas rollis üks isik – kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil. Ta kuulub ministeeriumi spordikomisjoni, suunab läbi ministeeriumi hasartmängumaksu nõukogus kinnitamisele minevaid taotlusi ja kuulub ka kultuurkapitali spordi sihtkapitali nõukogusse."

Seil kuulub lisaks Tallinna spordirahade jagamise komisjoni.

Anonymous said...

Nii see elukene on, üks tola sõimab Mareki läbi ja nüüd kannatavad kõik.
Külapeol oli kombeks, et pillimeest ei puututa, maletajatel selline põhimõte ei kehti :)
See "julge tegelane" võiks ennast avalikustada ja Marekiga asjad ära klattida!

Anonymous said...

Mõne mehe puhul kehtib muidugi ka ütelus, et olgu (riigil) raha kuipalju tahes, ikka on seda vähe.

Anonymous said...

Mõne mehe puhul kehtib muidugi ka ütelus ... kas ainult mõne, minu arust suurema enamuse puhul :)))

Anonymous said...

http://www.ohtuleht.ee/463639 :
"Auditi kahel leheküljel kirjeldatud ping-pong erinevate seadusaktide vahel jõuab järeldusele: raha jagamisel spordile puudub õiguslik alus. Ei lähtuta spordiseadusest vaid 1997. aasta määrusest, ent ka seda ei täideta õiguspäraselt. Näiteks eelistatakse olümpiaalasid, kuid seda ei tohiks ühegi seaduse põhjal teha.

Lihtsalt väljendudes: maksumaksja raha jagatakse nii, nagu jumal (loe: spordijuhid) juhatab."

Kas mitte maleliit ja olde ei sattunud härra Seili põlu alla just sellepärast, et ei suutnud enam selle ametniku suvaga leppida. Härra käis koos ustava jüngri Margusega isiklikult juhatust kukutamas ja klubisid ähvardamas: kui sõna ei kuula, siis võtame kogu raha ära!

Õnneks on nüüd kogu spordisüsteem ja Riigikontroll hakanud kisa tõstma, et miskit on väga valesti.

Anonymous said...

Härrased, homme algavad kuni 18-aastaste noorte meistrivõistlused, aga maleliidu lehel ei ole veel selle kohta mingit normaalset informatsiooni.

Kuni 18-aastaste meistrivõistluste konkreetse juhendi asemel on seal meistrivõistluste üldjuhend, aga puudub konkreetne juhend.

Üldjuhendist võib aru saada, et võistlused toimuvad Tallinnas ja mängima pääsemiseks tuleb kohal olla kella 13.00-ks ning esimene voor algab kell 14.00. Aga kus kohas Tallinnas tuleb kohal olla, selle kohta pole sõnagi. Tallinn on suur, hea küll oletame, et Malemajas. Aga niiviisi asju ei tohi ajada. Kust peab maletaja teadma, et mängitakse just malemajas, aga mitte näiteks S & G maleklubis või Viru Hotelli konverentsisaalis?

Kuidas on korraldatud mittetallinlaste ööbimine? Mis kellaaegadel algavad järgmised voorud? Meistrivõistluste alguseni on üks päev, maleliidu leheküljelt saab teada ainult nende nimed, kes võivad põhimõtteliselt osaleda, aga pole midagi öeldud eelregistreerimise kohta. Kas eelregistreerimist ei olegi või on nende meistrivõistlustega nii, nagu täiskasvanute omadega, et paremad kuulutavad boikoti ja seepärast info viibib? Ei tahaks nagu uskuda.

Eesti noorte meistrivõistlused on noorte MALEAASTA TÄHTSAIM TURNIIR. Selle KONKREETNE INFO peaks osalejatele ja nende treeneritele vähemalt paar nädalat enne võistlusi avalikult väljas olema. Ka oleks soovitav see, et mõni päev enne võistlusi oleks väljas tegelike osalejate nimekiri, millest mõni üksik inimene võib ju näiteks haiguse tõttu välja langeda.

Kokkuvõte - Maleliidu lehekülg ei tee seda, mida ta peaks. Ta ei anna infot.

Anonymous said...

>=18 - üldjuhendist "Lisaks:
Täpsed võistluspaigad ning orienteeruvad majutushinnad peavad olema osavõtjatele teada
hiljemalt kaks nädalat enne võistluste algust. Vastava info teatamise eest vastutavad võistluste
korraldajad kohtadel (korraldav klubi on toodud võistluse toimumise koha ja aja järel).". Korraldav klubi on Reval-Sport ...

Anonymous said...

Kui ühte asutust kritiseerima hakatakse tuleb kummaliselt tihti keegi ja hakkab lambist mingit muud teemat panema.

Anonymous said...

Võnnu turniir on siis esimene turniir see aasta, kus reitinguid arvestatakse ja arvatavalt ka tulemused FIDE reitinguarvestusse saab esitatud. Jürgenile kummardus selles osas. Nipernaadi juhendit ei ole maleliidu kodulehel järjekordselt avaldatud. Tulemused leiavad maleliidu kodulehel kindlasti kajastamist.
Reitingute mittearvestamise põhjus lihtne, kui pole alaliidul inimest kes seda konkreetselt teeb, siis lihtsalt seda ei tehta. Aga litsentsitasusid soovitakse ikka saada ja eriti rasvaselt. Mis sellest et üldkoosolekul vastuvõetud reegleid alaliidu juhatus ise ei täida. Samas litsentsireeglid peavad olema turniiride korraldajatel tähtsuselt
esimesel kohal kindlasti koos alaliidu juhatuse esimeest austava pildiga.

1malelammas

Anonymous said...

Treener 35 aastat olnud.Eelneva kokkuvõte:saaks juba pensionile.......

Anonymous said...

Mäletan kuidas MS koos Seiliga 2010 aasta Pealtnägijas maleliitu süüdistas kõikides surmapattudes, et riik võib teha mida iganes soovib male rahastamisel. Ja olümpia pidavat tulema ka ilma MK-ta. Kus nüüd see ainult maleolümpia toetamine on riigi poolt. Lihtsalt ametniku suva keeras kõik untsu, sest ise ei saanud piruka juures olla. Ja leidis endale abiks ka ühe "targa" malespetsialisti.

Anonymous said...

Ma imestangi seda, et kogutakse ju litsentsitasusid, mis pidid (vähemalt osaliselt) minema reitingute arvestamiseks. Mis värk on?

Anonymous said...

Aga miks see Olde ise ei arvuta neid reitinguid kui Marek enam ei tee? Oldel ju mõisahärra palk pidevalt jookseb, las võtab kalkulaatori kätte ja taob numbrid kokku! Tema haridustase (küll lünklik) peaks ju ka nagu elementaarset arvutamist toetama. Vanasti sai selle tööga paaril korral aastas hakkama Leo Teemäe,asi see siis malejuhil endal ära teha pole!
Juhatus ja nõukogu võiksid vana tööjuhendi üle vaadata ja selle arvutamiskohustuse sinna lisada!

Anonymous said...

Oldel ju mõisahärra palk? Kas tõesti?
Palgad vist juba pikalt maksmata, ka HO oma. Sellises seisus(tänada KM-i) peabki kõik hangunud olema.

Anonymous said...

Kus need palgad siis maksmata kõiketeadja? Minu arvates ainus raha mis liidust välja liigub ongi malejuhi palk ja preemiad - muu peale vilistatakse ammu

Anonymous said...

See on tõepoolest selge kes läheb ajalukku kui sajandi eestlase väärilise mälestamise ärarikkuja. Sellest saaks kohe uue peatüki "Meie Keres" raamatusse. Või pigem kuulsusetu epiloogi.

Kristjan Sander said...

Kaarel ütles: Kristjan kindlasti oskab vastata.

Ma tean temast täpselt sama palju kui sina: et ta on vandeadvokaat, malehuviline, kedagi esindanud vaidluses Maleliiduga. Pole olnud juhust isiklikult kohtuda. Minu klubis oli Villu Ruusmann.

Kristjan Sander said...

Kas mitte maleliit ja olde ei sattunud härra Seili põlu alla just sellepärast, et ei suutnud enam selle ametniku suvaga leppida. Härra käis koos ustava jüngri Margusega isiklikult juhatust kukutamas ja klubisid ähvardamas: kui sõna ei kuula, siis võtame kogu raha ära!

Üldkoosolekul isiklikult olnuna julgen kinnitada, et see ei vasta nüüd küll tõele.

Anonymous said...

Anonymous said... February 7, 2012 7:11 PM
Malemaja peal levib jutt, et alaliit on ruumide kasutamisegi eest kolm tonni euri võlgas ja võlanõudjad hingavad kuklasse...


On see tõesti nii?

Anonymous said...

Ruumivõlast ei tea, kuid Maleliidu rikkad nõukogu liikmed võiksid kaaluda nende õnnetute võlgade kinnimaksmist kui malega juba tegelema hakatud. Tegemist peaks olema ju kommirahaga ning saaks alaliidu ometi negatiivses mõttes uudistest maha ning nullist paremat elu ehitama.

Anonymous said...

See maksmata palga jutt hakkab ka jube üksluiseks muutuma. Eraettevõttes saadetakse inimesed palgata puhkusele, tõmmatakse madalama palga peale või antakse lihtsalt kinga, kui palga maksmiseks raha enam ei jätku. Sellist palgavõlgade kuhjamist kuskil mujal vist küll ei toimu. Aga noh, kes see ikka iseenda kukru kallale minna tahab. Öeldakse, et lehma tuleb lüpsta niikaua kuni lehm piima annab ja lüpsta laseb!

Anonymous said...

Maleliidu rikkad nõukogu liikmed võiksid ... Kass ja Liiva maksid, mis nad selle eest said, sõimata!
Miks siis nüüd peaks keegi tahtma oma raha malele anda? Kui "malerahvas" järeldusi ei tee, siis kiratsevad edasi :)

Anonymous said...

Tulemused saadetakse FIDE'le rahvusvahelise kiirmale reitingu arvestuseks!
Laagri turniiri kohta kehtis sama lubadus, millal seda täitma asutakse?
Suuga suure linna, käega ei kärbsepesagi! Irw

Ardi Tedrema said...

Reitingutega seonduvast nii Kõo, Kalevi kui Laagri turniiri osas tuleb asjas puutumust omavatel lähiajal koostada väikene ülevaade ja valgustada malesõpru tehtud toimingutest, toimunud kirjavahetusest ning aruteludest. See, et reitingute arvestamine ja tulemuste edastamine teemaks saavad oli teada juba mõnda aega tagasi.
Turniiri korraldajal ei ole võimalik tulemusi otse FIDE-le edastada, muidu oleks seda kindlasti tehtud.
Tutvudes EMTÜ sarjaturniiride kohta käivate kommentaaridega, siis tundub, et süstemaatiliseks eesmärgiks on võetud korraldajad maapõhja suruda, et maleelus midagi põnevat ei toimuks ja võidutseks järjepidev argus, alandlikus ning suutmatus.

Anonymous said...

Kuulge, öelge, MIDA ON EESTI MALELIIT VIIMASTEL AASTATEL HÄSTI TEINUD? Noorte tulemused kiir- ja välkmale EM-l? Aga kardan, et seegi ei ole Maleliidu teene, vaid pigem on siin tegemist tublide noorte ja nende noorte treenerite tööga ning lapsevanemate igakülgse (ka materiaalse) toetusega selleks, et lapsed saaksid tiitlivõistlustel käia.

Anonymous said...

Keegi ei süüdistagi turniiride korraldajaid. Kuna aga reitingute kohapealt valitseb viimasel ajal täielik vaikus, siis ilmselt hakataksegi omi järeldusi tegema.

Usun et mõnedel ikkagi on info olemas, miks reitingute arvestus viimasel ajal on toppama jäänud, aga millegi pärast ei taheta seda jagada.

Kristjan Sander said...

Ja ka Kassi ja Liivat pole sõimatud, kui mõnd anonüümikut mitte arvestada. Aga anonüümikud sõimavad nagunii kõiki.

Jürgen said...

mis reitingutesse puutub, siis reitinguarvestust tõepoolest kindlalt tagada kahjuks ei saa, sest Eesti reitingutabeli saatus on viimased 2 kuud "lahtine", mida iganes see tähendab, ja kui maleliit ei luba oma ametliku toru kaudu FIDE'le tulemusi edastada, siis ei õnnestu neid ka rahvusvahelisse reitinguarvestusse saada. nii on ka juhendis kirjas - "tulemused saadetakse" - mitte et "läheb reitinguarvestusse" vmt kategooriline tagav väljend. aga mängida vähemalt saab, nii et tulge kõik kohale!

Anonymous said...

Kordan eelkord küsimust:
MIDA ON EESTI MALELIIT VIIMASTEL AASTATEL HÄSTI TEINUD?

Kui on midagi hästi teinud, siis EML pooldajatel tasuks seda nimetada.

Kristjan Sander said...

Vabandust, aga mina EML liikme esindajana olen väga EML pooldaja. Küll aga on juhatuse esimehe ülesannete täitmine olnud aastaid allapoole arvestust.

Anonymous said...

See tasuta FIDE reitinguarvestusse saatmine on üsna läbinähtav lõks.

Võiks ju saata ja maru vahva oleks oma sõpru-tuttavaid maailmanimedega maletajatega ühes nimekirjas näha. Aga kes hakkab järgmisel aastal maksma 400+ inimese reitingu hoidmise eest? Tingimustes, kus isegi kohaliku reitinguarvestuse pidamiseks jaksu väheks jääb.

Anonymous said...

Ei saa korraldajatest aru! Kes siis lõppkokkuvõttes FIDE reitinguarvestuse lubaduse välja käis?
Mis siia EML puutub?

Anonymous said...

Tavamaletajat ei koti see FIDE reiting, vaid maleliidu reiting. Seega, kes nüüd arvutama asub?

Marek Kolk said...

FIDE lubab lasta nimekirja maha võtta, kui üle jõu käib.

Ses osas on hetkel "põrsas kotis" projekt, kuna ei ole teada järgmise aasta hinnakirja ja võib-olla ei olegi sellest tabelist midagi kasu, kui peab kalli hinna tõttu maha laskma võtta.

Jürgen said...

hea anonüümne kommentaator @ 07.13, millest Sa aru ei saa? Eesti reitinguarvestus ei toimi, seetõttu soovivad korraldajad saata turniiritabeli FIDE'le, sest FIDE hakkab käesolevast aastast arvestama rahvusvahelisi kiirmale (ja välkmale) reitinguid ning on esitanud üleskutse, et kõik on teretulnud turniiritabeleid saatma ning 1. juulil 2012 avaldatakse esimesel poolaastal toimunud turniiride alusel esialgne reitingunimekiri. Esimesel aastal on arvestus tasuta ja edasise tasu otsustab järgmine FIDE kongress. Igati loogiline oleks Eesti kiirmale reitingute viimine rahvusvaheliseks, sest juba praegu on Eesti reitingutabelis kümneid lätlasi, soomlasi ja venelasi see tendents aina süveneb ning pilt on väga kirju. Välismaale turniirile minnes on aga enamike eestlaste reiting 0, sest rahvusvahelisse reitinguarvestusse minevaid turniire siin ei toimu. Tabeleid saab aga vist FIDE'le saata ainult maleliidu ametliku "toru" kaudu. Marek teab asja tehnilist poolt peensusteni ja on valmis kohtunikuna tabelid FIDE'le saatma ja korraldajad on nõus tabeli saatma FIDE'le ja maksma ükskõik kellele kõikvõimalikud kulud, kui need peaksid kaasnema. Mõistetavatel põhjustel ei olene see, kas turniir läheb FIDE reitinguarvestusse, mitte korraldajatest ja Marekist, vaid maleliidu otsusest. Kui maleliit keeldub lubamast tabelit FIDE'le saata, siis tuleb proovida saata see mitteametlikku kanalit pidi ja loota, et FIDE aktsepteerib seda. Kui ei aktsepteeri, siis ei lähe see kuhugi arvestusse ja asi vask.

Anonymous said...

Kas maleliit keeldub,kui asi tasuta? Siis ikka ühe mehe viha korraldajate vastu - palju õnne!

Anonymous said...

Tasuta on ainult alguses, umbes nagu mobiilifirma vahetusel on algul maru soodne kui mitte ilma rahata. Pärast ... võib olla vanasse firmasse tagasi kolida.

Kaldun arvama, et FIDE arvestusse minevaid turniire ei korraldata mitte laiskusest või FIDE-le tabelite saatmise keerukusest vaid raha nappusest. Võite kiruda maleliitu kui rahaahnet organisatsiooni aga FIDE kõrval tegeletakse meil kommirahaga.

Meenutage eelmisi võlgnevusi FIDE-le ja melu selle ümber. Kui järgmisel aastal ükskord raha tuleb maksma hakata, siis loomulikult on maleliit paha kui ei jõua küsitavaid summasid välja käia.

Keegi võiks näppude peal viitsida rehkendust selgitada aga umbkaudu tundub (pika male) turniiri FIDE reitingusse saamise kulu olema samas suurusjärgus keskmise nädalalõputurniiri korralduskuludega.

Kristjan Sander said...

Kuidas see küll nii tundub...?

Anonymous said...

Kas nüüd, kui reitingute arvutamiseks läheb, on seesama FIDEEE paha, kelle ees muidu lömitati nagu viimne krants, eriti ajal mil maailmakarika korraldamise soolapuhumine päevakorral oli? Umbes nii, et nüüd FIDEEE võtab leiva käest ja hoidku jumal selle eest!!

Anonymous said...

See "tundub"- jutt tundub tavalise kahtluste tekitamisena selleks, et oma litsentsiäri ikka raha sisse tooks. Olge head mehed, pange välja FIDE reitinguarvestuse hinnakiri tavamale turniiride jaoks! Kui palju maksab reitingukonto loomine ühe maletaja jaoks (see on ühekordne kulu), kui palju maksab tulevikus ühe maletaja reitingu ümberarvutus ühe osaletud FIDE reitinguga turniiri kohta. Ja siis vaatame edasi.
Kiirmale reitingut saab sel aastal tasuta, see tasuta saamine ei sea mingit maksmiskohustust tulevikuks. Kui mõnele siis näiteks 1 euro turniiri kohta üle jõu käib, siis ta võib ju alati loobuda. Kui "tundumisest" rääkida, siis mulle tundub juba päris tükk aega, et meie sotsiopaat küsib juba praegu Eesti reitinguraha rohkem kui FIDE küsiks oma reitingute arvestamise eest.
Faktid paika! :-)

Anonymous said...

Jürgen on andnud pika selgituse, aga...?
Kes sarja korraldab - EMTÜ.
Kes koostas juhendi - EMTÜ + kohalik korraldaja
Kes pani juhendisse, et läheb(saadetakse?) FIDE reitinguarvestusse - EMTÜ + korraldaja.
Mis imelik jutt nüüd lahti läinud, maleliit ei tee seda, ei tee teist.
Kes siis ikkagi korraldab ja lõppkokkuvõttes korrektse asjaajamise eest vastutab? Kui ei suuda FIDE reitinguarvestust tagada, võtke juhendist välja.
Praegusel juhul ajate mulli!
Näpuga näitate EML-le, kuid mille poolest on EMTÜ asjaajamine parem, vist ei olegi!

Anonymous said...

9.

Rating Fees
9.1
Rating fees will be charged to the national federations on the basis of the number of their "active" rated players included in the last published FIDE Rating List.

9.2
Annual rating fees are 1 Euro per player with a maximum each year of 1,500 Euros.

Anonymous said...

12.2
The registration fee is calculated on the following basis:
Tournaments of an average rating of up to 2300
50 Euro

Tournaments of an average rating of 2301 - 2400
100 Euro

Tournaments of an average rating of 2401 - 2500
150 Euro

Tournaments of an average rating of 2501 - 2600:
200 Euro

Tournaments of an average rating above 2601
300 Euro

Swiss Tournaments: Number of players multiplied by 1 Euro
Team Tournaments: 1 Euro per player, no maximum
Matches: according to category above.

Jürgen said...

to 10.18 Faktid paika:
kes koostas? - Jürgen
kes pani? - Jürgen
kes seletab? - Jürgen
kes vastutab? - ikka Jürgen!

See on Sinu mure, kui Sa ei oska juhendit lugeda. Ütlen seda teist ja viimast korda: tulemused SAADETAKSE FIDE'le. Saadetakse tähendab seda, et saadetakse, mitte et tagatakse FIDE reitinguarvestus.

Küsiti, palju FIDE reitinguarvestus aastas maksab, aga palun, FIDE finantsregulatsioon:

9.

Rating Fees
9.1

Rating fees will be charged to the national federations on the basis of the number of their "active" rated players included in the last published FIDE Rating List.
9.2

Annual rating fees are 1 Euro per player with a maximum each year of 1,500 Euros.

ehk siis: 1 euro per player ehk 1 euro inimese kohta. ehk teisisõnu, et nt FIDE säilitaks 200 inimeselist riiklikku reitinigunimekirja, tuleb aastas maksta 200 eurot. Hirmus jube summa, või mis?

Jürgen said...

keegi jõudis juba ette... :)

Jürgen said...

anonüümne kommentaator 09.42 võiks nüüd isiklikult järele proovida ja korraldada 100 euroga, mis kuluks 50 inimesega šveitsi süsteemis turniiri FIDE reitinguarvestusse saamiseks, ühe "keskmise" nädalaõputurniiri.

Jünger said...

tuju läheb kohe heaks :-) nii on päris raske hämada, kui keegi teine konkreetseid fakte ühes viidetega vastukaaluks tsiteerib :-) tuleb välja, et FIDE arvestus on odavam kui praegune Eestis kehtestatud süsteem?

Anonymous said...

Kuidas võtta?! FIDE nõuab iga turniiri eest lisaks 1€ per osaleja. EML aga litsentsiga mängija eest eraldi enam raha ei nõua. Ja ainuüksi NL sarjaga jääb EML võrreldes FIDEga miinusesse.

Anonymous said...

Ammu oli selge, et Marekit mõnitati selleks, et ta käega lööks ja saaks järjekordse tormi veeklaasis.

Anonymous said...

Palju see EML litsents nüüd oligi? mingi 20 eurot?

Jürgen said...

to 11.20: NL sarjaga või ilma, EML jääb igast asendist ja kõigile miinusesse, selles on Sul jumala õigus! ei viitsi rohkem vaielda.
PS litsentsitasu maksan ma sel aastal ainult tingimusel, et Kasmari liikmete eest ka ära makstakse.

Anonymous said...

Anonymous said...
February 9, 2012 11:24 PM
Ammu oli selge, et Marekit mõnitati selleks, et ta käega lööks ja saaks järjekordse tormi veeklaasis.


Kas Mareki mõnitamine käis läbi tehtud tänuväärt töö eest maksmata jätmise? Või mida lugupeetav anonüüm silmas peab?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Litsents: individuaalselt 20, klubi kaudu 15, turniiri kaupa a 1 EUR.
FIDE reiting väidetavalt tasuta, aga eelneva kahe turniiri puhul pole lubadused teoks saanud!
Nipernaadi turniiri korraldaja - ütlen seda teist ja viimast korda: tulemused SAADETAKSE FIDE'le. Saadetakse tähendab seda, et saadetakse, mitte et tagatakse FIDE reitinguarvestus.

Anonymous said...

Pilkupüüdvam oleks juhendi märge, saadame tulemused maale vanaemale, või tädi Maalile, või Kuu peale jne. lõpuks ka FIDE-le. Reitinguarvestusest pole suurt lugu :)

Marek Kolk said...

Kordan:

FIDE nõuab šveitsi süsteemis turniiril tavamales ühelt mängijalt 1 euro (kiir- välkmales spekuleerin, et tuleb järgmisel aastal 2 euri, vähemalt loogiline on, et rohkem, kuigi mine võta sa kinni).

Lisaks: FIDE küsib ka reitingutabeli hoidmise eest aktiivse mängija eest 1 eur aastas.

Lisaks: ringsüsteemisturniirid on alates 50 euri, kus 10 mängija korral on tegemist 5 euri per nägu.

Eesti litsents sisaldab ikkagi ka midagi muud, me peame kuidagi ka oma alaiitu üleval hoidma. Kusjuures FIDE ei tee erandit noortele ja seenioridele, meie teeme, s.t. ei ole 15 ega 20 euri, vaid poole väiksem ja lihtsalt täiskasvanud kompenseerivad.

Eesti litsents sisaldab ka FIDE-le saatmise (vähemalt oma mõttes, kui asi toimiks).

Üks asi, millest on väga valesti aru saadud: see, et FIDE teeb kiir- ja välkmalet sel aastal tasuta, ei tähenda, et inimene, kes infot,tabeleid vahendab, peaks ka seda tasuta tegema. FIDE on ikkagi ametlik organisatsioon ja meie poolses töös tuleb asi teha nii, et ei tekiks vigu ja kõik oleks võimalikult korrektselt tehtud.

Näiteks Singapuri maleliit võtab kiir- ja välkmale tabeli FIDE-sse saatmise eest ise juba täna 2 Singapuri dollarit.


"PS litsentsitasu maksan ma sel aastal ainult tingimusel, et Kasmari liikmete eest ka ära makstakse."

Ja mina jätkan Eesti reitingutega ainult siis, kui selle kuu lõpuks on litsents tasutud vähemalt 400- maletajal. Vastasel korral ei ole asjal mõtet. Enamus EMTÜ juhtkonnast olid eelmisel aastal sarnase suhtumisega (kaasates ka suure hulga maletajaid sama moodi mõtlema), et miks, milleks jne. No nüüd on tulemus reaalelus näha...

Marek Kolk said...

2 Singapuri dollarit per nägu, jäi täpsustamata.

Anonymous said...

Paistab, et selle FIDE reitinguarvestusega "keeratakse käkki" meil nii nagu tavaliselt. Ühelt poolt, EML ei luba ega lase oma kanali kaudu FIDE-le esinduslike kiirturniiride tulemusi saata, teiselt poolt, seesama EML hakkab samal ajal lõppude lõpuks sedasama kanalit kasutama selleks, et omi turniire FIDE reitinguarvestuses kajastada.
Kuni 18 a EMV läheb nüüd sellest aastast FIDE reitinguarvestusse.

Arvan, et see, et EML hakkab oma tähtsamaid noortevõistlusi FIDE reitinguarvestuse jaoks esitama, on õige ja hea. Käkikeeramise katsetamine on aga paha. Samas, karta on, et kui EMTÜ ei oleks hakanud püüdma oma paremaid kiirturniire FIDE kiirmale reitinguarvesusse saada, siis ei läheks ka need kuni 18.a MV andmed FIDE-le.

Anonymous said...

Kuni 18 a EMV läheb nüüd sellest aastast FIDE reitinguarvestusse.

Kas linnuke siristas või on asjal tõepõhi all?

Anonymous said...

Vaata maleliidu lehelt. Kas tõepõhi on all, ei tea, võib olla seal linnuke siristab...

> Kas linnuke siristas või
> on asjal tõepõhi all?

Anonymous said...

Samas, karta on, et kui EMTÜ ei oleks hakanud püüdma oma paremaid kiirturniire...
Pigem püüab EMTÜ kasutada EML reitinguarvestust ja selle eest tasumisest kõrvale hiilida!

Anonymous said...

Ei saa Võnnu turniiri korraldaja siinsetest postitustest aru. Nipernaadi turniir on ka FIDE lehel registreeritud: http://ratings.fide.com/tournament_list.phtml?moder=ev_code&country=EST

Probleem vist ikka selles, et EMTÜ mehed ei saa ise sellega hakkama ja Marekit sarja peakohtunikuna ei suudetud ka seda tegema panna. Keegi peab oskama arvutiga loosiprogramme kasutada ning FIDE jaoks vajalikud tabelid hiljem valmis tegema.
Mareki vastus reitingute ja EMTÜ suhtumise põhjendusena annab mõnele küsimusele vastuse.
Jälle maleliit süüdi.

Anonymous said...

Nii, nüüd saabus reitinguarvestuse osas mingi selgus. Kui FIDE registreerimine tehtud ja Marek asja taga, siis on suur tõenäosus, et reitinguid arutatakse. Edu korraldajatele, tulen kohale.

Jürgen said...

February 10, 2012 9:57 AM kirjutas:
Ei saa Võnnu turniiri korraldaja siinsetest postitustest aru.

***
Ma ei tea küll, mis minu postitustes arusaamatusi tekitab, aga selgitan veelkord reitinguarvestuse tausta teiste sõnadega: Marek on kohtunik, ta oskab saata, lubab saata. Aga kui peaks juhtuma miski, mis seda takistab (n-ö force majeure), siis igal juhul saadame tabeli FIDE'le, aga ei saa garanteerida selle arvessevõttu, sellepärast on sõnastuses "saadetakse". Oleks see rahvusvaheline kiirmale reitinguarvestus ja Eestipoolne registreerimissüsteem juba 10 aastat nagu kellavärk toiminud, siis võiks kirjutada "läheb arvestusse" vmt. Igasuguseid agasid ja takistusi võib ette tulla.

Järgmise aasta juhendis peab vist kasutama sõnastust "võib-olla läheb kuhugi reitinguarvestusse ka", siis on kõik rahul.

Anonymous said...

Kerese ja Laagri turniiri loosimisega olid suured jamad, seda teavad juba kõik. Leidke edaspidi inimesed, kes suudaksid kohtunikuna asjadega hakkama saada, ärge kakelge maleliiduga, ärge sõimake Marekit ja olge nõus ka katma kulud (kas EMTÜ on nõus maksma nagu Singapuris või vähemalt poole sellest, mis teeks siis Laagri turniiri tabeli töötlemise eest 88 Singapuri dollarit?), mis on seotud teie turniiride saatmisega FIDEle. Ja ärge esinege, et te kindlasti ei kavatse litsentse maksta, kuid reitinguid nõuate. Kohe palju probleeme vähem.
Miks ma arvan, et AVRO, Tartu suvi, Oll, Tusov, Eesti MV ja veel mõned kiirturniirid lähevad FIDE reitingusse. Ikka sellepärast, et Marek, Sten, Peep või Olde on seal kohtunikuks, teevad kõik asjad ise ära ja Marek ei pea hiljem teiste oskamatusest tegamata tööd tasuta parandama.
Mis siin keerulist on.
Marek on oma tingimuse öelnud- veebruari lõpp ja 400 litsentsiga maletajat. Tõde seegi, et Marek on lisaks FIDE reitingute arvestamise ülemus Eestis.

Kaarel Nestor said...

"Kuni 18 a EMV läheb nüüd sellest aastast FIDE reitinguarvestusse." - U-18 on ka varem fide arvestusse läinud: http://ratings.fide.com/tournament_report.phtml?event16=12654

Kaarel Nestor said...

Idee poolest võikski kõik tabelid FIDE'sse saata k.a. "Kapa-Kohila" kiirmale MV-sed. küsimus on, et kas Eesti maletajad/klubid tahavad/suudavad nii palju maksta...

Kristjan Sander said...

Mis jama oli Laagri turniiri loosimisega? Mina näiteks ei tea.

Ka Kalevi turniiril oli minu teada kohtunikuks EML poolt litsentseeritud isik.

Jürgen said...

February 10, 2012 10:44 AM kirjutas:
ärge esinege, et te kindlasti ei kavatse litsentse maksta, kuid reitinguid nõuate.

***
ära üldista, keegi peale minu ei ole siin niimoodi "esinenud" ja litsentsinimekirja vaadates võib näha, et Eesti GMidel ja IMidel on juba praegu litsentsid ilusasti makstud. ma soovin oma retoorikaga lihtsalt juhtida tähelepanu sellisele "pisiasjale", et viimasel kahel aastal ei ole litsentsitasu maksnud mitte ükski MSK Kasmar liige, kuigi Hendrik Olde esindab seda klubi ja kasutab seda üldkoosolekul sisuliselt enda poolt hääletamiseks. mind lihtsalt häirivad sellised "pisiasjad", aga ju olen liiga tundlik.

Kristjan Sander said...

Marek kirjutas:

Ja mina jätkan Eesti reitingutega ainult siis, kui selle kuu lõpuks on litsents tasutud vähemalt 400- maletajal.

Ja kui seda ei juhtu ja litsentsiarvestus katki jääb, kas siis makstakse ülejäänutele raha tagasi?

Gert Elmaste said...

Millised olid probleemid Laagri maleturniiri loosimisega? Äkki võiks need probleemid esitada peakohtunikule, korraldajale või kohtunike kogule?
Kui oled mees siis tule ja paari teinekord paremini :)

Anonymous said...

Marek: "Ja mina jätkan Eesti reitingutega ainult siis, kui selle kuu lõpuks on litsents tasutud vähemalt 400- maletajal."

Selline saab olla ainult Mareki ja EML vahelise kokkuleppe tingimus, mida aga serveeritakse nagu ultimaatumit kõigile maletajatele.

EML kui reitingu arvestamise eest vastutaja riigis peab ise Marekiga kokku leppima.

Kui aga ei suudeta litsentside eest maksmist tagada, siis jäädaksegi miinusesse, otsitagu uus odavam arvestaja või loovutatagu see kohustus toimekamale MTÜ -le.

Anonymous said...

Muid probleeme Laagris nagu ei olnudki, kui et oli kasutatud läbisegi eesti ja FIDE reitinguid. Paaril tegelasel üldse reing loosimisel puudus, ning osadel oli kasutatud reitingut, mille päritolu ei olnud võimalik kindlaks teha.

Kalevi turniiril oli stardiasetuses kasutatud reitinguid teisiti, kui seda oli juhendis lubatud:

Paarimise eesmärgil kasutatakse algjärjestuse määramiseks a) FIDE või Eesti kiirmale reitingut, arvesse läheb nendest kõrgeim, kusjuures Eesti kiirmale reiting arvestatakse 100 punkti väiksemana; b) võistlejate tähestikulist järjekorda.

Marek Kolk said...

"Ja kui seda ei juhtu ja litsentsiarvestus katki jääb, kas siis makstakse ülejäänutele raha tagasi?"

Ja kas see on su ainus mure?

Gert Elmaste said...

Laagri turniiri vigadest veelkord. Jah võtan omaks, et paaril mängijal võis olla kasutatud pisut vananenud reitingut (jaanuar 2011) seda seetõttu, et kohapeal oli see minu kui peakohtuniku jaoks ainus kättesaadav ametlik alustabel.
Kõik mängijad, kes registreerusid turniirile korrektselt ja õigeaegselt said ka õige reitingu. Paraku on ikka mängijaid, kes tulevad kohale eelregistreerimiseta ja tekitavad sellega kohapeal pisut segadust. Korraldajad on üldjuhul olnud vastutulelikud ja lubanud kõik mängima. Paarija jaoks tähendab see tohutult kiireid viimaseid minuteid, et püsida ajagraafikus.
Paraku selline kiirustamine toob kaasa tihti näpukaid - nii ka minul.
Julgen täie mõistuse juures olles öelda, et selle turniiri tulemusi ja paarimist need erisused olulisel määral kindlasti ei muutnud.
Et kasutasime FIDE ja Eesti kiirmale reitinguid oli meil peakohtunikuga (Lembit Vahesaarega) ja korraldajaga eelnevalt kokku lepitud. Ei hakka siin enam seda kõike selgitama ja jätan igaühele mõtlemisruumi, miks nii toimima pidime
Tänan tähelepanu eest!

Anonymous said...

Üks oluline kirjaviga jäi sisse esimesse lausesse. Õige oleks ikka minu kui ka peakohtuniku jaoks - mina kindlasti peakohtunik ei olnud :)

Kristjan Sander said...

Ei, Marek, kahjuks on peale segase litsentsinduse ja reitinguarvestuse Maleliiduga seotud veel hulk kõikvõimalikke muid muresid.

Kaarel Nestor said...

"Kui aga ei suudeta litsentside eest maksmist tagada, siis jäädaksegi miinusesse, otsitagu uus odavam arvestaja või loovutatagu see kohustus toimekamale MTÜ -le." - mis siis tegema peaks? Maletajate ukselt uksele käima ja siis kuidagi raha välja nõudma või?
Võib-olla peaks viima sisse sellise muudatuse, et litsentsi tasumata jätnud mängijate reitingu kustutatakse reitingutabelist (või jäetakse nö. nähtamatuks), kui ei olda tasutud litsentsi nt. paari kuu jooksul (Veebruari lõpuks). Samas kindlasti see mängija ei tohiks saada sellega õigust konkureerida reitinguauhindadele, sest ta reiting ei ole mitte null, vaid -.
Kahjuks tuleb vist tõdeda, et selline mannetu suhtumine "ma-ei-maksa-litsentsi-sest-mulle-ei-meeldi-praegune-juhatus" saab küll kahjuks ainult Eestis eksisteerida...

Anonymous said...

Väga hea ettepanek, Kaarel! Ma lisaksin omalt poolt ettepaneku, et litsentsitasu suurust võiks suurendada 10, ei... hoopis 20 euro võrra. Siis saaks, oot ma kohe arvutan, umbes 2000 korda 20 on 40000 eurot lisaraha aastas, mis leevendaks oluliselt rahalist seisu! Ühtlasi saaks muuta maleliidu juhtimise mitte tulupõhiseks, nagu praegu, vaid nii-öelda kulupõhiseks - nii palju, kui on aasta jooksul kulusid, nii palju kogume ka litsentsitasusid.

Kaarel Nestor said...

sinu ettepanekuga ma ei nõustu. ma pigem vähendaks seda veidi. kuigi noh, oleneb kui palju tegelikult reaalselt kulub reitinguarvestuste pidamiseks (palk, FIDE rahad jne.)

Anonymous said...

Jah, see on ka hea ettepanek! Lisaksin siia veel ühe mõtte juurde. Tuleks tõhustada tööd rohujuuretasandil! Käia väikestes külaklubides ja selgitada sealsetele pensionäridele litsentsitasu maksmise vajalikkust. Olen mitmel nädalalõputurniiril kohanud külamehi, kes imestunud näoga omavahel arutavad, et "mis tuu lissents om". Teavitustöö on tegemata!

Anonymous said...

Aga kuidas ikkagi maleolümpiaga jääb? Ausad inimesed ju kinnitasid, et maailma karikas ei mõjuta midagi. Kus see olümpia nüüd on?

Anonymous said...

MIKS EI OLE VÕNNU TURNIIRI JUHENDIT EML KODULEHEKÜLJEL AVALDATUD?

Anonymous said...

Võnnu turniiri juhendi puudumine on kahtlemata tähtis probleem, kuid mis saab ikkagi maleolümpiast.

Anonymous said...

Kas organisaatorid on seda soovinud üldse? Pole ka EML kalenderplaani pandud.

Jürgen said...

SEST SEDA EI OLE MALELIIDULE SAADETUD! JUHENDIS PUUDUB MÄRGE LITSENTSIREEGLITELE! JÄRELIKULT PUUDUB MEIL KA ÕIGUS NÕUDA SELLE AVALDAMIST MALELIIDU LEHEL! MÄRGET EI OLE LISATUD JA JUHENDIT SAADETUD SELLEPÄRAST, ET REITINGUID EI ARVESTATA (PRAEGU) JA SEEPÄRAST POLE (ESIALGU) KAVATSUST EESTI REITINGUARVESTUST TAOTLEDA! KUI HAKATAKSE JÄLLE ARVESTAMA, SIIS TAOTLEME! MAKSAME KA, NAGU LITSENTSIREEGLITES NÕUTUD! VABANDAN, ET NII VÄIKESTE TÄHTEDEGA KIRJUTAN, PRILLID JÄID KOJU! ÄRGE NÄKKU LÖÖGE!

Kristjan Sander said...

Uue korra järgi ei pea ju enam juhendis viidet olema ja võib teavitada ka muul viisil.

Anonymous said...

Kas stardijärjestus tuleb tähestiku järjekorras või juhusliku loosimisega?
Kui pole reitinguarvestust, siis peaks nagu kõik võrdsed olema.

Anonymous said...

Oh-ah, oleks tõeliselt nipernaatlik segasumma suvila! :)))

Jürgen said...

to 4.52: FIDE reitinguarvestus (tõenäoliselt on) on, Eesti oma ei ole. Loosimine tuleb Mareki hookuspookuse järgi, mis vastab FIDE reeglitele.
to Kristjan: tänan täpsustamast, sõnastan siis vastuse 04.11 anonymusele ümber: MÄNGIJAD ON LITSENTSIREEGLITEST TEAVITAMATA, SEEPÄRAST EI TUNNETA ENESEL OLEVAT MORAAL-JURIIDILIST ÕIGUST TÜLITADA MALELIITU PALVEGA LISADA JUHEND EML-I KODULEHELE

Anonymous said...

Kas võtab korraldajal tüki küljest, kui lisada juhendisse viide litsentsireeglitele ja märge, litsentsita mängijate osalustasu +1 EUR. Saaks EML kodulehele teavituse ja mängijatele Eesti reitinguarvestuse. Suur töö tehtud ja nüüd lihtsalt jonni pärast solgutada malehuvilisi.
Võiks proovida, ehk saab ka EML-ga asju ajada!

Ingmar said...

"litsentsita mängijate osalustasu +1 EUR"

Näib, et mitte +1, vaid +7.50.

Anonymous said...

Asi oleks päris naljakas, kui ta mitte kurb ei oleks.

Jürgen said...

to anonymus 05.08: Mida solgutamise all silmas pead? Info turniiri kohta ripub mitu nädalat üleval nii suurimas maleblogis kui ka sarja erilehel. Infosulus nüüd küll ükski maletaja ei tohiks olla. Nagu öeldud, taotlusest Eesti reitinguid arvestada sai loobutud mitte selle tõttu, et oleks kahju 1 EUR osaleja kohta maksta, vaid sellepärast, et Eesti reitinguarvestus on juba 2 kuud hangunud olekus.

Ardi Tedrema said...

Nipernaadi turniiri ja Jürgeni toetamiseks-abistamiseks peaks vast ühe mikrobussi täie nii 13 malerahvast Tallinn-Võnnu-Tallinn organiseerima. Ise mängida ei kavatsenud, kuid nüüd juurdlen sügavalt selle üle.
Kes on käsi andke kiirelt teada meilile laagri.male@gmail.com.

Ardi Tedrema

Anonymous said...

Jürgen, Sa vana maletaja, küsimus, kui tihti toimuvad FIDE reitingute uuendused? See põhjendus, et Eesti reitinguarvestus on juba 2 kuud hangunud olekus, ei pea vett, nn. otsitud ja kunstlik!
Ja see näitab Sinu kahepalgelisust ...SEEPÄRAST EI TUNNETA ENESEL OLEVAT MORAAL-JURIIDILIST ÕIGUST TÜLITADA MALELIITU PALVEGA LISADA JUHEND EML-I KODULEHELE
Litsentsireeglite p.3.8 ütleb:
Kui maletaja ei oma kehtivat litsentsi Eesti meistrivõistlustest erinevatel reitingu arvestusse minevatel turniiridel, siis tuleb konkreetse võistluse korraldajal või turniiritabeli reitingute arvestuseks esitajal tasuda Eesti Maleliidule iga litsentsita maletaja eest a´1 euro reitingute arvestamiseks jne.

Jürgen said...

tänan, Ardi!
***
to anonymus 7.38: ma kardan, et Sa ei ole eelnevat sadat kommentaari lugenud, ei jaksa hakata põhjendusi uuesti kirjutama. Eesti reitingutabeli juures on juba poolteist kuud märge "reitingutabeli saatus on hetkel lahtine" ja keegi mingeid seletusi, mida see tähendab või kas olukord kunagi muutub, ei ole andnud. Marek hõiskas juba detsembris, et hurraa, mul Kõo turniiri suht kehvale tulemusele vaatamata reiting ei lange, mis oli konkreetne vihje, et mingi jama on reitingutega. Laagri ja Kalevi turniiri juhendeid EMLi kodulehel ei avaldatud, kuigi seda olla palutud teha. Samal ajal viib FIDE sisse rahvusvahelist kiirmale reitingut. Kas siin saab üldse olla küsimust, mida eelistada? Mis kahepalgelisusesse puutub, siis mul on üks konkreetne pale, mis väljendab seisukohta, et Olde juhtimisel tegutseva EMLiga on koostöö vastuvõetamatu. Jah, kui ripuks üleval konkreetne "hinnakiri" teenustega, mida maleliit osutab, siis seda võiks küll tarbida põhimõttel "kurk sulle, raha mulle", aga mingeid ebamääraseid "asju" ei soovi ma sellise maleliiduga ajada. Nii kaua, kui ma Marekit oma jutuga välja ei vihasta, saab temaga asju ajada, ta on mõistlik mees, aga mingil hetkel ei saa välistada, et tuleb hakata tegema lihtsalt turniire formaadis, kus reitinguarvestust ei toimu ja pakutakse puhast mängurõõmu, jäävad ära igasugu "irwid, vanaema kirjad, süüdistused kahepalgelisuses ja rahvusvahelises imperialismis jne", jääb puhas rõõm malemängust heas seltskonnas.

Anonymous said...

Võiksid siiski eelnevaid kommentaare lugeda, siin üks neist:
Marek Kolk said...

Mina järgin siin samas Vaadeldajas antud nõuannet, et ma võiksin pigem oma asjadega tegeleda.

No ja nüüd ma siis tegelen ... ainult oma asjadega.
February 7, 2012 10:16 PM

Anonymous said...

Kugege Kaido Külaotsa intervjuud neljapäevasest Eesti Ekspressist, saab ilmeka pildi Eesti maleelus toimuvast!

Kas mäletan õigesti, et kaks aastat tagasi jäi sul EM suisa vahele?
Jah. Tahtsin osaleda, leidsin raha, et kulud katta, aga viimasel hetkel teatasid võistluse korraldajad, et kuna Eesti maleliit pole likvideerinud oma pikaaegset võlga Euroopa maleföderatsiooni ees, siis mind võistlema ei lubata. Võla suurus oli umbes 5000 eurot ja meeldetuletusi oli tehtud korduvalt. Mina ei teadnud sellest loomulikult midagi, valmistusin võistluseks. Kahjuks olin just mina see, kellele kogu see jama nagu välk selgest taevast kaela tuli.

Maleliit vähemalt vabandas su ees?
Maleliidu poolt tuli tagantjärele veel parastavaid kommentaare...

Anonymous said...

Analoogne asjaajamine praeguse FIDE reitinguarvestusega. Rahvusmahelised spordiorganisatsioonid toimetavad läbi alaliitude ning individuaalsed üritused suunatakse kohaliku alaliidu juurde tagasi. Jutt on ilus, aga inimene õoib kogu elu jne.

Anonymous said...

Maleliidu poolt tuli tagantjärele veel parastavaid kommentaare...

Ja tuleb siiamaani...

Anonymous said...

Intervjueeritav ise ka teab miks seal võistlusel käimata jäi. Enda eksimuste mittetunnistamisega tahetud lugupidamist ei teeni.

Anonymous said...

Reitinguarvestusse turniiri ei anna, sest reitinguid ei arvutata. Reitinguid ei arvutata, sest ei maksta reitingute eest ja litsentsitasusid.

Anonymous said...

Huvitav oleks paari aasta pärast lugeda FIDE reitinguarvestuse kohta käivaid kommentaare, kus võib-olla mainitakse samuti ära, et ei tehtud, ei vabandatud. Kahjuks paari aastaga on pooled asjad läinud meelest või ei taheta meenutada!

Anonymous said...

Huviga jälgin, millal noored intelligentsed poisid nagu Kotka ja Korobeinik lõpuks läbi hammustavad, mil moel neid lollitatakse ning juttudega pudrumägedest ja piimajõgedest hanitatakse. Analoogne mäng on ju käinud kõikide eelnevate presidentide ja juhatuse inimestega, mõnel on närvi kauemaks jätkunud, mõnel vähemaks, kusjuures ei saaks öelda, et eelkäijatel oleks kuidagi intelligentsist vajaka jäänud. Lihtsalt ei osata oodata nii nahaalset lollitamist, aga aeg avab silmad.

Anonymous said...

No ei tea, viimasel ajal näeb rohkem turniirikorraldajate klounaadi.

Anonymous said...

Tea kas see ~3000 eurone üürivõlg on tänaseks majale tasutud või lülitatakse oligarhi katusekambris pealt sõbrapäeva elekter välja? Piinlik lugu.

Anonymous said...

Anonymous said...

Intervjueeritav ise ka teab miks seal võistlusel käimata jäi. Enda eksimuste mittetunnistamisega tahetud lugupidamist ei teeni.

February 10, 2012 11:11 PM


Ja tuleb jätkuvalt neid parastavaid kommentaare...

Anonymous said...

Intervjueeritav ise ka teab miks seal võistlusel käimata jäi. Enda eksimuste mittetunnistamisega tahetud lugupidamist ei teeni.

Kahjuks kibe tõde ja parastamisest pole siin lõhkagi!

Anonymous said...

Uutest litsentsi reeglitest võib ka kasu olla. Võru MK on endale koondanud vägeva koosseisu ja sellega võiks ka Euroopa klubide MV-l õnne proovida.

Anonymous said...

Huvitav, kas Fellin jookseb tühjaks?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Ärapanijatel elu muidugi kerge, aga ilmselt hoiti lihtsalt 5€ litsentsi pealt kokku. Muidugi mänguilu oleks rohkem oleks rohkem olnud kui Fellini oleks põhimõtte pärast ka ise 20€ välja käinud. Aga koonerdamine oli mängu ilust tähtsam.
Samas tekib jälle küsimus kas Rein Vahtra eest maksis tõesti Viljandi MS?

Jürgen said...

Mängu ilu võib endale härra Jaan Lomp lubada, makstes jaanuari algul kohe korrektselt 20 eurot ära. GMid ja IMid tahavad võib-olla minna näiteks Euroopa klubide MV-dele ja kui nad maksaksid oma litsentsid Fellini alt, siis võib selguda, et tutkit brat, teie klubi pole alaliidu liige ja ei registreeri me teid kuhugi vmt.

Anonymous said...

GMidel ja IMidel võiksid olla pädevad klubid koos pädevate manageridega, kes aitavad mängijatel leida rahasid. Iseenesest ei saagi aru miks meil need klubid on!?

Jürgen said...

Eesti on niivõrd pisike, väikese rahvaarvuga ja siin on nii vähe tugevaid maletajad, et siia mahubki ainult paar korralikku klubi, mis oleks tõesti klubi selle tõelises tähenduses. Kui Kuusikul on võistlus, on Sürgavere mehed kohal, ja vastupidi, mis see 50, 100 või isegi 200 km sõita on... Katsu Sa Kanadas või isegi Soomes niimoodi - Rovaniemis on võistlus ja Espoost hommikul kohale sõita. Suured kaugused soosivadki tugevate piirkondlike klubide teket. Kirjutasin kunagi, et suutsin tuvastada miljonilinnas Torontos aasta jooksul ainult kaks maleklubi. Eesti klubid on pigem n-ö spordikoolid (treener+noored) või pühapäevavälgutajate seltskonnad ja kui tekib pappi ja kellelgi on isu kambaga kuhugi tugevale rahvusvahelisele võistkondlikule turniirile minna, siis korjatakse tugevad üle riigi kokku, koondutakse ajutiselt mingi olemasoleva kehandi alla.

Jürgen said...

ja kui järgi mõelda, siis ka maailmas on klubindus rohkem ühekordne ja projektipõhine, sest kui Venemaa klubide meistrivõistlustel mängib Baikonuri Avtozavodi ridades kaasa Hikaru Nakamura, siis vaevalt, et ta ise seal Baikonuris elab. nii võibki küsida, et milline peaks välja nägema üks "tugev Eesti klubi". kas tal peaks olema oma maja? soovitavalt Paides, sest see on Eesti süda? nii et mulle jääb see paberil eksisteerivate klubide rohkus ka natuke arusaamatuks... et nagu milleks?

Jünger said...

Kuidas milleks? Eks ikka selleks, et kord aastas koguneda ja hääletussedelit tõsta.

Anonymous said...

Jürgeni vihjest ajendatuna pakuks välja, et liidu põhikirja punkti 11 teise lõigu võiks sõnastada:

Liidu liikmesklubide liikmed saavad kuuluda liitu ainult oma klubi kaudu. Liitu saavad kuuluda ülalnimetatud juriidilised isikud juhul, kui neil on vähemalt kuus (6) maletajalitsentsi omavat liiget.

Kaoks küsimused ja spekulatsioonid veel nii mõnegi klubi suhtes.

Kristjan Sander said...

Vähesed maleringid-spordikoolid elasid-elavad nõukogudeaegse treenerite põlvkonna taandumise üle.

Eks tegelikult olekski õigem, kui maleklubide asemel oleks isikuline liikmelisus ja hääletamine. Klubisüsteemil on mõtet siis, kui ala harrastamiseks on vaja märkimisväärseid kulutusid teha või kui tegu on meeskonnamänguga. Jalgpallis ei saa keegi pendeldada kuidas jumal juhatab ühest klubist teise, sest uuele mängijal ei pruugi lihtsalt meeskonnas kohta leiduda. Iluuisutamisega sab tegeleda seal, kus eksisteerib jäähall ja selle kasutamine on piiratud ressurss.

Malega seevastu võib tegeleda peaaegu olematute kulutustega ja kes julgeb väita, et kümmetkonda harrastajat, kes on ostnud viis kasutatud kella ning malendid ja leidnud koha, kus mängimas käia, klubiks ei saa nimetada? Samal põhjusel ei tule ka paberklubide väljajuurimisest kunagi midagi välja.

Kurb oli samas vaadata, kuidas augustis üldkoosolekul olümpiakoondise liikmetele sõna ei antud, sest nad polevat ühegi klubi esindajad.

Kristjan Sander said...

Kaoks küsimused ja spekulatsioonid veel nii mõnegi klubi suhtes.

Ei sugugi - see oleks sisuliselt lihtsalt liikmemaksu tõus. Kellel paberklubi pidada vaja, maksab selle rahakese ära ja kõik läheb vanaviis edasi. Samamoodi ei näita spordiregistris registreeritus vms. formaalsused, et klubi tegelikult eksisteerib.

Sisulisi kriteeriume leida on aga väga raske, kui mitte võimatu.

Anonymous said...

Milleks on kümnel malesõbral, kellel pole sportlikke ambitsioone, üldse ametlikku klubi tarvis? Pole neil maleliitu ju absoluutselt tarvis.

Anonymous said...

10 harrastajat ja 5 kasutatud malekella võivad küll olla klubi, kuid on raske näha miks neil peaks olema õigus Maleliitu kuuluda ning osaleda Eesti maleelu korraldamises.

Maleliidu klubidele tuleks vaid kehtestada natuke rangemad nõuded ning süsteem puhastuks ruttu.

Kristjan Sander said...

Ja kuidas neid nõudeid kontrollida?

Anonymous said...

Kristjan vihjas vist enda klubile, kus käiakse küll koos mängimas, aga vist peale Kristjani kedagi teist mujal mängimas ei nähta.
Klubi võib ta ju olla, aga miks ta peab otsustama teiste tegemiste üle? Litsentsi maksmine näitab, et selle klubi liikmetel on teatud ootused EMLi suhtes, ning on sellesse ka oma panuse andnud. Asi on vastastikune.

Tulles tänasesse päeva tagasi, siis paistab et ka kõik olümpialased on endale sobiva klubi leidnud, kes suudab ka litsentsid ära maksta, nii et ka nende jaoks elu selgemaks läinud.

Kristjan Sander said...

Seda näitab ka EML-i liikmemaksu maksmine.

Muu jama ei vääri vastust.

Anonymous said...

Liikmemaksu maksmine näitab juriidilise keha olemas olu. Litsentside maksmine näitab, kas seal ka reaalselt malega tegelevaid inimesi on.

Kristjan Sander said...

Ei sugugi - litsentsiraha võib samuti ära maksta inimeste eest, kes käikegi ei tunne.

Anonymous said...

Siis on vähemalt näha kes reaalselt on julgenud või tahtnud ennast mingi klubiga siduda, ja kui tõsiselt võib selle klubi seisukohti võtta. Suure tankistidega arvuga maletajate hulgas poolehoidu ei saavuta.

Kristjan Sander said...

Sedasama võid näha ka klubide liikmete nimekirjadest, mida Maleliidule esitatakse.

Anonymous said...

Kunagi jäi Vaadeldajast kõrva, et näiteks TÜ klubi nimekirja polevat viimastel aastatel keegi näinud.

Kristjan Sander said...

See on vale.

Anonymous said...

Maleliidule esitatakse neid küll, aga mitte teistele.
Mina näiteks vaatan et Vaadeldajas võtab sõna keegi KS ja uurides MLi leheküljelt paljusid ta siis esindab, näen et kahte inimest ja neil mõlemal on litsentsi eest maksmata, järelikult ei osale nad väga aktiivselt ka eesti maleelus.

Kristjan Sander said...

Selle probleemiga pöördu Eesti Maleliitu. Kahjuks küll EML juhtkond ei täida juba hulk aastaid põhikirja arupärimistele vastamise osas, aga vähemalt proovida võib ju alati.

Litsentsi eest maksmine ei ole mitte mingi "aktiivsuse" kriteerium. Lisaks sellele ei ole viisakas selliseid hinnanguid anonüümselt loopida.

Anonymous said...

Litsents on just aktiivsusenäitaja: näitab et inimesel, kelle eest litsents on tasutud, on plaanis osaleda kas siis EMV-l või siis mingil x arvul turniiridel, mida võidakse esitada reitingu arvestusse.

Kristjan Sander said...

Nagu juba ülal öeldud: litsentsiraha võib ära maksta inimeste eest, kes käikegi ei tunne.

Anonymous said...

Vt postitust February 11, 2012 8:06 PM

Kristjan Sander said...

Jajah, käi aga peale ringiratast. Mina lõpetan. Head ringmängu.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Marek on siin vahepealsetel aastatel ilmselt väga palju reaalset aga tasuta tööd teinud ja soovib nüüd takkajärgi oma raha kätte saada. Kui seda nüüd õllerahaks nimetada ...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Kriteeriume saaks kehtestada mitmeid. Näiteks võiks olla täidetud 1 või mitu järgmistest: vähemalt 3 liiget omavad reitingut üle 2200, klubi saab vähemalt 10 noore eest alaliidult noortespordi toetust, klubil on vähemalt 2 atesteeritud treenerit, klubil on litsentsitasu makstud 10 liikme eest, klubil on arengukava.

Tuleks ainult natuke vaeva näha analüüsimaks millised kriteeriumid oleks mõistlikud ning anda klubidele näiteks aasta need kriteeriumid täita.

Kristjan Sander said...

Kaks viimast kriteeriumit on puhtformaalsed. Liikmetele seatud piirid ei pruugi aga olla kooskõlas spordiseadusega.

Anonymous said...

Kristjan, me oleme palju kuulnud, miks üks või teine paragrahv halb on, aga paku siis ise midagi välja.

Anonymous said...

Millise paragrahviga?

Kristjan Sander said...

§4 p. 3. On väga raske väita, et alla 2200 reitinguga inimeste klubi ei ole "spordiala harrastav spordiklubi". Ma ei usu, et ükski kohus võtaks kuulda juttu, et harrastaja on ainult siis harrastaja, kui tal on mingid kindlad sportlikud tulemused. See on otseses vastuolus kõikvõimalike spordiliikumise põhimõtetega.

Nagu juba ülal öeldud, kardan ma, et paberklubide probleemi ongi praegu väga raske kui mitte võimatu lahendada. Mul pole aimugi, mismoodi seda teha, säilitades põhimõtte, et alaliidu liikmed on spordiorganisatsioonid, mitte üksikisikud (mida näeb samuti ette ülalviidatud säte ja mille muutmine pole seega ka meie võimuses).

Anonymous said...

Kas kuskil on ka kirjas, et spordiklubil on tingimusteta õigus kuuluda spordialaliitu?

Kristjan Sander said...

Sealsamas ongi. Kui alaliit on spordiklubide ühendus, siis on järelikult spordiklubidel õigus alaliiduga ühineda.

Anonymous said...

Pole ju öeldud, et alaliit on kõikide spordiklubide ühendus.

Kristjan Sander said...

Muidugi ei ole, sest sellisel juhul peaks alaliitu kuuluma eranditult kõik klubid.

Anonymous said...

Seega õigust alaliitu kuuluda pole kuskil mainitud.

Kristjan Sander said...

Ma ei hakka ennast kordama. Mängi ise ringmängu.

nikitheone said...

Infoks: Kustutan enda arust solvavaid ja mõnitavaid kommentaare. Kui tunnen, et see on liiga ajakulukas, paneme kommentaariumi anonüümsetele kinni.

Anonymous said...

Oli ka aeg !

Anonymous said...

Tahaks teada, kas see hakkab toimuma ausalt või valikuliselt!

nikitheone said...

Muidugi valikuliselt. Otsus on puhtalt minu arvamuse põhiselt. Teised moderaatorid võivad ka kustutada

Anonymous said...

Küsimus Nikile konnentaari February 7, 2012 6:47 PM kohta?
Väljendid: Olde kaitseks matrossovit panna. ;-)
See, et meie "kult rukkis" vaikselt oma tegemisi teeb, ei üllata.

Infoks: Kustutan enda arust solvavaid ja mõnitavaid kommentaare

Anonymous said...

Samas litsentsireeglid peavad olema turniiride korraldajatel tähtsuselt
esimesel kohal kindlasti koos alaliidu juhatuse esimeest austava pildiga.

1malelammas
February 8, 2012 10:55 AM

Anonymous said...

Aga miks see Olde ise ei arvuta neid reitinguid kui Marek enam ei tee? Oldel ju mõisahärra palk pidevalt jookseb, las võtab kalkulaatori kätte ja taob numbrid kokku! Tema haridustase (küll lünklik) peaks ju ka nagu elementaarset arvutamist toetama.
February 8, 2012 12:58 PM

Anonymous said...

Selle solvamisega juba mõnda aega lood erapoolikud. Ühtepidi on see lubatud norm, teist pidi ollakse ülitundlikud.

Kristjan Sander said...

Paistab, et anonüüm taha anonüümse kommenteerimise lõpetamist. Mina olen igatahes alati poolt :)

Kaarel Nestor said...

Ma olen ka nõus.
Kristjan, hakkame üksteist anonüümselt sõimama?

Anonymous said...

käi kassi saba alla

Anonymous said...

Kristjan Sander said...

Paistab, et anonüüm taha anonüümse kommenteerimise lõpetamist. Mina olen igatahes alati poolt :)

Ausalt öeldes, tahan küll anonüümse kommenteerimise lõpetamist, klausliga , et see kehitib kõigile!

Pärast juhtub sama, mis solvavate ja mõnitavate kommentaaridega, osale lubatud, osale mitte!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ardi Tedrema said...

Hea Suure Südamega Hanonymus

Kui sul on minu aadressil midagi ütelda või kobiseda, siis tee seda palun avalikult oma nime alt, mitte anonüümsena nagu labane argpüks. Sinu poolt anonüümsena esitatud kommentaarid on tülgastavad.
Nii nagu sa punud halvavaid intriige, mõjutad auväärseid klubijuhte ja mustad teiste hulgas ka mind igal pool kus võimalik, siis selliselt väljendad ennast ka anonüümsena postitatud kommentaarides.
Hea Hanonymus sa oled juba ammu eesti male häbiplekk ja hädapasun. Kui Laagri turniiri korralduse, korraldaja või tema oleku kohta või tema tegude kohta on midagi ütelda, siis las ütlevad seda need, kes sellel üritusel osalesid ja tehku seda kindlasti oma nime alt. Hanonymsena s... loopimine kannab ainukest eesmärki, et keegi AT maleelust kiiremas korras eemale komandeerida.

Ardi Tedrema

Anonymous said...

Kui asi vastab tõele, siis on tõesti aeg ... keegi AT maleelust kiiremas korras eemale komandeerida!

Anonymous said...

Vabandust, ma (February 12, 2012 8:44 PM) olin natuke mõtlematu ja võtan oma sõnad tagasi! Vabandust!

Anonymous said...

Igasuguste solvavate või mõnitavate kommentaaride eest tuleks rakendada kopsakat rahatrahvi või vangistust, ilma kohtuta.
Sõbrad! kõik on nüüd täiesti läbi!
EML üritas, ei saanud hakkama, EMTÜ teeb selle asja nüüd ära!
Teate, see, kes midagi taolist väidab, see on seemneid söönud ja mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame.
Seejärel tuleks malesõpradel endale foolium müts pähe tõmmata.
Mõned arvavad, et solvavate või mõnitavate kommentaaride vastu võib olla abi ka mullivannist...

Anonymous said...

Läheb ACTA-ks :)

Anonymous said...

Anonymous said...

Vabandust, ma (February 12, 2012 8:44 PM) olin natuke mõtlematu ja võtan oma sõnad tagasi! Vabandust!
February 12, 2012 8:54 PM
Infoks: Kustutan enda arust solvavaid ja mõnitavaid kommentaare

Anonymous said...

Väljendi "vaikselt nagu kult rukkis" võttis kasutusele vanameister Oskar Luts ja ta kasutas seda iseloomustusena olukorras, kus üks tegelane vaikselt ja omakasupüüdlikult tegutses.

Ehk tsenseerime siis ka Lutsu ära? Ja lisaks kindlasti Gogoli "Surnud hinged" ja Ilfi ja Petrovi "12 tooli". Mis nad siis kirjutavad selliseid pahu asju, mille analoogid meile siin-seal silma torkavad.

Anonymous said...

Tõenäoliselt kõige suurema solvangu ohvriks on langenud keegi anonüüm. Oma nime all on teiste solvamine oleks nagu aktsepteeritud?

Kristjan Sander said...

Ka see pole ilus, kuid siis on ikkagi näha, kes endale solvavaid väljendusi lubada suvatseb. Anonüümsuse taga on argus, intrigaanlus või mõlemad.

Anonymous said...

Sellisel juhul on paeegu kõik maailma portaalid argpükse ja intrigaane täis. 99% inimest kuulub sellesse kategooriasse.

Kristjan Sander said...

Seda veendumust ma ei jaga. Aga eks igaüks vaata maailma oma kännu otsast.

Anonymous said...

See pole ju veendumus, see on fakt. See võib mitte meeldida, see on teine teema.

Kristjan Sander said...

Jah, selline maailmapilt seletab küll, miks iga üritust alati kellelegi "ärapanemiseks" peetakse.

Tunnen kaasa.

Anonymous said...

Ei vaja kaasatundmist, kuid kui soov on kaasa tunda, siis miks mitte.

Anonymous said...

Hei, Niki, mis tunne on olla Jumal maa peal? Tahan, kustutan, ei taha, ei kustuta!

nikitheone said...

vaadeldaja = maa peal

Anonymous said...

Starting rank list
No. Name FED Rtg Club/City
1 GM Volodin Aleksandr EST 2487
2 FM Vovk Ilja EST 2409
3 GM Shvyrjov Igor EST 2386
4 Kukk Sander EST 2372
5 Valner Uku EST 2320
6 Vorobjov Pavel EST 2320
7 Soot Margus EST 2304
8 Dubrovin Robert EST 2275
9 Paaren Hugo EST 2265
10 Shlykov Vitali EST 2265
11 Metsalu Tauno EST 2245
12 WIM Fomina Tatyana EST 2243
13 MK Peebo Kalle EST 2236 Tartu Kalev
14 Tuul Tarmo EST 2234
15 Lehiste Margus EST 2202
16 Makin Kirill EST 2194
17 Tedrema Ardi EST 2193 Laagri Male Arendamise ja Edendamis
18 Vihmand Ants EST 2182
19 Kuusk Andres EST 2180
20 Rauk Tonu EST 2165
21 Sarapik Kristjan EST 2161
22 Trohhelev Boris EST 2127 Tartumaa
23 WFM Narva Regina R EST 2124
24 Abozenko Georg EST 2119
25 Narusberg Peep EST 2042
26 Sander Jaan EST 1976 Kadrioru MK
27 Raudsepp Teet EST 1957 - - -
28 Kõiv Tiit EST 1954 Tartumaa
29 Dragun Valentin EST 1948
30 MK Seljodkin Juri EST 1930 Tartumaa
31 Kruusiauk Hedda EST 1928
32 Solovjov Vladimir EST 1927 - - -
33 Gabovits Ilia EST 1913
34 Kass Viktor EST 1913
35 Chukavin Kirill EST 1883
36 Nikulin Oleg EST 1879
37 Tulva Ingmar EST 1878 - - -
38 Narva Mai EST 1872
39 WFM Sagadijeva Anna EST 1857
40 Viikmaa Karmen EST 1846
41 Staub Madis EST 1843 - - -
42 Šukis Viktor EST 1782 Tartumaa
43 Jakobi Arnold EST 1770 Vaimastvere SK ILLI
44 Laasmägi Hando EST 1770 Rakvere SK
45 Urgas Jaan EST 1752 - - -
46 Popman Genadi EST 1748 Võru MK
47 Prii Ants Marten EST 1747 Vaimastvere SK ILLI
48 Rattasep Valjo EST 1737 Saue MK
49 Okas Andrus EST 1729 - - -
50 Komlev Heino EST 1723 - - -
51 Narva Ann EST 1713
52 Kohtla Roland EST 1647 Võru MK
53 Zeludkov Emil EST 1646 Tartu Kalev
54 Põlendik Tiina EST 1637 - - -
55 Tšukanov Jevgeni EST 1614 Tartumaa
56 Hein Kalle EST 1593 Harjumaa
57 Kaldjärv Ergo EST 1528 - - -
58 Sootla Sten EST 1502 Vaimastvere SK ILLI
59 Tiisler Tanel EST 1461 Tartu Kalev
60 Põvvat Aalo EST 1396 - - -
61 Mednikov Aleksandr EST 1388
62 Iher Mirjam EST 1364 Tartu Kalev
63 Rozenblit David EST 1350 T. Truusi MKK
64 Petrov Denis EST 1286 Tartu Kalev
65 Narva Mart EST 1284 SK Reval-Sport
66 Maasik Liisa EST 1258 Tartu Kalev
67 Kitse Kaspar EST 1222 Tartu Kalev
68 Vija Hendrik EST 1218 Tartu Kalev
69 Aav Kristo EST 0 - - -
70 Abroi Arlet EST 0
71 Güsson Jürgen EST 0 Tartu Kalev
72 Kaldjärv Karel EST 0 - - -
73 Kaldvee Maarja-Liis EST 0
74 Karki Martin EST 0
75 Kondratjev Kaspar EST 0
76 Kraavi Hannes EST 0 - - -
77 Kööp Riho EST 0 Vaimastvere SK ILLI
78 Lepikov Leopold EST 0
79 Ojasaar Triin EST 0
80 Piirsoo Helle-Mai EST 0
81 Pinka Janus EST 0 Vaimastvere SK ILLI
82 Rässa Melani EST 0
83 Saarik Holger EST 0
84 Sari Mihkel EST 0
85 Sirel Simo EST 0 Vaimastvere SK ILLI
86 Smoljar Viktor EST 0 Vaimastvere SK ILLI
87 Suits Madis EST 0
88 Suits Merike EST 0
89 Tiisler Ander EST 0 Tartu Kalev
90 Tolmusk Siim EST 0 Vaimastvere SK ILLI
91 Vahesaar Heigo-Elmar EST 0
92 Vahtramäe Madis EST 0

Anonymous said...

Oh mis kena ja osalejaterohke võistlus tulemas nõnda põnevas Eestimaa paigas nagu Võnnu.

Anonymous said...

http://www.spordiklubi.ee/male

http://chess-results.com/tnr66470.aspx?art=1&lan=1

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 201   Newer› Newest»