Wednesday, November 23, 2011

Vaadeldaja intervjuu Eesti Maleliidu presidendi Andrei Korobeinikuga!

Vaadeldajal on hea meel teatada, et Eesti Maleliidu uus president Andrei Korobeinik on nõustunud andma Vaadeldaja lugejatele intervjuu.

Palun esitada selle teema kommentaaridesse Andreile küsimusi!


Pilt on võetud siit ja autoriks on Albert Truuväärt

e: küsimused on Andreile ära saadetud

18 comments:

Anonymous said...

Mis on teie maleline tase?
Kui maleline tase on nullilähedane, siis kas hakkate maletunde võtma või arvate et EML Presidendiks olemisel ei ole male oskamine oluline?

Eesti Mõttespordi Liit said...

Tere,

Küsimused on ajendatud Andrei taustast:

1) Kas te olete tutvunud ning mida arvate Eesti mõttespordi portaalist Vint.ee ?

2) Kas te jagate arvamust, et tänapäeval, kus noored enamiku oma vabast ajast Internetis veedavad, on nende "malepisikuga nakatamine" virtuaalmaailmas tõenäolisem kui reaalses maailmas?

3) Kui täna tarbivad noored internetist põhiliselt meelelahutust siis kuidas kasutada Internetti kui tööriista mõttespordi populariseerimiseks Eestis?

4) Kas Eesti Maleliit võiks otseselt toetada virtuaalmaailmas läbiviidavaid projekte, mis populariseerivad malet? Või on Maleliidu roll pigem tegeleda noortega siis kui nad laua taga malet mängima hakkavad?

Parimat,
Marten Meikop
Eesti Mõttespordi Liidu president

Anonymous said...

Tere Lp. Maleliidu president,

Eesti tasemel turniiride koosseisud on viimastel aastatel väga viletsad. Eesti reitingutabeli TOP 100-st osalevad aktiivselt turniiridel vaid 10-20% mängijatest.
Kas plaanite midagi ette võtta, et muuta turniire mängijate jaoks atraktiivsemaks?

Edu soovides,
Malehuviline Tallinnast

Anonymous said...

Tere Andrei,

Mida arvad ideest luua online malekool, mis eelkõige loob võimalusi maapiirkondades elavate noorte jaoks, kellel "live" maleringis käimise võimalus puudub.

Ette tänades,
Joonas

Simo Runnel said...

Kas Eesti male ei ole liiga Tallinna suunas kaldu?

Anonymous said...

on küll ja väga

Anonymous said...

Kas eestis on piisavalt tasemel malekohtunikke?

Anonymous said...

Kas tollest pöördumisest liikmesklubide esindajate poole võib teha järelduse, et täiskasvanute koondis(las)tel pole EMLi poolt (finants)tuge oodata? S.t. Eesti tšempionaatidel on endiselt peaauhinnaks käepigistus ja rahvusvahelisi turniire normaalse auhinnafondiga EML ei organiseeri, treeninglaagritest rääkimata?

Anonymous said...

Kas täiskasvanud malealgajal on ka kuskil võimalus Eestis malealast õpetust saada? Küsimus on esitatud laiemalt kogu Eesti kohta, ja ka Tallinna piirkonna kohta.

Tuuli said...

1) Millal puutusite esmakordselt Maleliiduga kokku? Mis ajendas Teid Maleliidu presidendiks kandideerima?

2) Milliseid töökohustusi toob kaasa Eesti Maleliidu presidendiks olemine? Ärimehena on Teie vaba aeg kindlasti piiratud. Kui palju aega kulub nädalas keskmiselt Eesti malega tegelemisele?

3) Kuidas suhtute asjaolusse, et osadel klubidel on Maleliidu liikmeks väga keeruline saada? Näiteks on tulnud avalikkuse ette juhtum, kus Maleliit ei suutnud 90 päeva jooksul pärast alaliidu liikmeks astumise avalduse esitamist klubile vastatagi.

4) Mida arvate maleblogist Vaadeldaja? Kas selline blogi tuleb Eesti malele pigem kasuks või kahjuks? Milliseid nõuandeid annaksite Vaadeldaja tegijatele?

5) Kuidas suhtute MTÜ Eesti Male Toetusühing tegevusse? Kas näete tulevikus ka võimalust Eesti Maleliidu ja Eesti Male Toetusühingu omavahelisi suhteid parandada ning aktiivsemalt koostööd teha?

6) Millised on Teie arvates suurimad kitsaskohad/puudused/probleemid Eesti maleelus ja mida planeerib teha Maleliit olukorra parandamiseks?

Tänan ette vastuste eest ja soovin edu uues ametis!
Tuuli Vahtra

Anonymous said...

Kas turniiridel tasuta alkoholi hakkab saama?

Anonymous said...

Kuulsin siin kolleegilt meeldivat uudist, et varsti lähevad Eesti reitingud rate.ee lehele, muutuvad seal interaktiivselt ja dünaamiliselt muudetavateks ning seejärel saab iga malehuviline rate.ee kaudu hakata teiste maletajate reitinguid hindama ning hindamise läbi tõstma-langetama.

Minul endal on küll hetkel teatavaid probleeme; mul nimelt ei ole veel hindamiseks vajaminevat rate.ee kasutajakontot ega ka nn "rate virtuaalset raha".

Aga kas ei saaks lähitulevikus hakata seda asja korraldama nii, et esmakordse litsentsitasu EML-le maksmise järel luuakse maletajale automaatselt ka rate.ee kasutajakonto, ning pool litsentsitasust konverteeritakse kohe rate-i viruaalrahaks?

Anonymous said...

Tere,Andrei Korobeinik!
1)Kas Te arvate, et on vajalik male sisseviimine, nagu üldhariduslik aine koolis? Seletage.

2)Kas Te arvate, et maleharidus on vajalik koolieelsetes asutustesl(lasteaiades)? Seletage.

3)Miks tänapäeval male pole populaarne Eestis?Miks mängib vähe lapsi(12-18aastat vana),naisi?

4)Miks tänapäeval korraldatakse vähe suure rahvusvahelisi turniire? Ma arvan, et ainult Läänemere tähed on suured rahvusvahelised võistlused, mis korraldatakse Eestis.Aga nad toimuvad ainult 1 kord 2aastas!

Lugupidamisega,
Anaid Hanzatjan

Anonymous said...

Tervist, Hea Parlamendisaadik Hr. Andrei Korobeinik

Paar tagasihoidliku küsimust:

1. Kas kohtadel tegutsevatel maleklubidel, kus korra või paar nädalas käivad nuppe liigutamas tõelised malehinged- malenupufanaatikud, on mingeidki võimalusi saada näit. 2012, 2013-2020.a. rahalist tuge Maleliidult? Ideena, et kasvõi Võidupühal või Jõulude ajal korraldada paar kenade auhindadega turniiri ning oma kauaaegseid tulihingelisi lihtliikmeid meelespidada ja-või austada !?

2. Kas annab kuidagi konkreetselt positiivselt korrastada maleliidu poolset suhtlemist maletajate, maleklubide ja malesõpradega? Mida peaksid omaltpoolt konkreetselt tegema või paremini tegema klubid, maletajad ja malesõbrad ?

3. Kas on kavas parendada ja veelkord parendada Maleliidu poolt korraldatavate maleürituste korraldust, muuhulgas auhinnafondi, et oleks kaasatud võimalikult paljude maletajate sh reitingutabeli esikümne (esikahekümne) osalemine tiitlivõistlustel?

4. Sattudes vestlema eksmaalimameister hr. Halifmaniga selgus tõsiasi, et Peterburi malekoolkond tahab ja veelkord tahab mängida Eestis igat liiki maleturniire, Andrei, kui see oleks ka Eestipoolne ühine tahe, siis mida peaksime tegema või kuvandama, et selle huvi elluviimisele anda äärmiselt konkreetne, selge ja arusaadav väljund ?

5. Leedu Male President on käinud idee korras välja mõtte, et kõigi kolme Balti riigi maleesindusorganid võiksid omavahel eelnevalt kooskõlastada kavandatavaid aasta kalenderplaane, läbi rääkida suuremate võistluste korraldust ja osavõtutingimusi ning üldse omavahel esmalt suhelda ja seejärel juba paremini ning tihedamalt suhelda, et näit. juba eos oleks välistatud võimalikud piinlikud olukorrad rahvusvaheliste maleürituste korraldamisel!? Missugused võiksid positiivse lähenemise korral olla Eesti maletajate ja-või Maleliidu võimalused, tingimused ning koostöö Läti ja Leedu alaliitudega?

6. Rõuges sel sügisel ei osalenud Võrumaa kiirmale meistrivõistlustel mitte ühtegi noormängijat Võrumaalt, Rõuge kooli direktor on valmis viima maleõppe koheselt kooli õppekavva, kuid leidmata on lastele maleõpetaja. Mida või kuidas teha, aidata või organiseerida Rõuge Kooli malealgõppe elluviimisel? Kas jagame ainult ühiselt eilset muret või on olemas kindel tegevuskava 2012.aastaks?

7. Laagri Koolis on 2.klasside õppekavas maleõpe 1 tund nädalas, klasse on neli, klassis 23 õpilast ja maleõpetajal esineb lastele male õpetamisest vaimse väsimuse tundemärke, kuidas tõsta maleõpetaja motiveeritust ja tekitada positiivset tahet ning sünergiat maleõpetamiseks kooli lahinguväljal?

8. Lõpetuseks, kuna olete seotud austustväärival kombel ja parimal viisil Suure Teatriga Vabaduse väljakul ning võib olla veel muudeski kohtades, siis kas malenuppude tõstmine Eestis on komöödia või tragöödia või miskit kolmandat?


Parimat, ja Heade koostöösoovidega

Ardi Tedrema
Laagri Male Arendamise ja Edendamise Keskus-Klubist

Anonymous said...

I've been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

my blog - article marketing

Anonymous said...

It's fantastic that you are getting ideas from this article as well as from our argument made here.

Also visit my website online psychology programs

Anonymous said...

Magnificent website. A lot of useful information here.
I am sending it to some pals ans also sharing in delicious.

And obviously, thanks for your effort!

my web page los angeles home loans

Anonymous said...

Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i
was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you protect against
it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately
it's driving me insane so any assistance is very much appreciated.

My webpage: Bench Craft Company advertising laws in florida