Monday, November 14, 2011

Järvamaa malekuningaks krooniti rahvusvaheline suurmeister

Vaadeldajale saatis turniirist ülevaate ja pildid Priit Värk.

Laupäeval toimusid Paide Ühisgümnaasiumis Järvamaa lahtised meistrivõistlused kiirmales ning turniirivõitjaks tuli suurmeister Aleksander Volodin. Kõrgetasemelisele võistlusele oli kohale tulnud 58 maletajat üle Eesti ning teiste seas oli kohal 2 suurmeistrit, mitu rahvusvahelist meistrit ja ka varasemaid Eesti meistreid males.



Volodiniga kogus võrdselt 7 punkti kaheksast mängust ka Sander Kukk, kuid halvema koefitsiendi tõttu pidi viimane leppima hõbemedaliga. Kolmandaks tuli 6 punktiga Ilja Vovk. Järvamaa malemeestel seekord asja esimestele kohtadele polnud ning võistluspäeva lõpuks asetsesid nad tabeli keskel. Kolm parimat järvamaalast – Lauri Kool, Neeme-Rain Velleste ja Egon Hermanson - kogusid kõik 4 punkti. Priit Värk, kes Paide Maleklubi eestvedajana viis turniiri läbi kommenteeris, et meie meeistelt polnud see sugugi halb tulemus kuna kohal olid mitmed mitmed Eesti parimad maletajad. Väikeste mööndustega võib lisada, et varasemalt Paides malet õpetanud Hendrik Olde, praegune Eesti Maleliidu tegevjuht, kogus 5,5 punkti ja tuli 6ndaks.

8. voor: Vovk - Volodin 0-1
Priit Värk, Margus Sööt, Aleksander Volodin

Värgi sõnul läks võistlus korda ja suure osavõtjate arvu peapõhjuseks võib lugeda asjaolu, et turniir kuulus üle-Eestilisse malesarja (sarja erileht - toimetus), mis on pühendatud Paul Kerese 95. sünniaastale. Viimase kümne aasta jooksul pole Paides täiskasvanute malevõistlustel nii palju osavõtjaid olnud. Eelpool nimetatud sarjas on kokku 28 osavõistlust ja selle eestvedaja Eesti Male Toetusühingu juhi Margus Sööduga sai kokkulepitud, et ka tuleval aastal toimub üks etapp Paides.

Turniiri tabelit näeb siin.

No comments: