Tuesday, November 22, 2011

Eesti Maleliidu presidendiks sai Andrei Korobeinik

Väljavõte EML kodulehelt:

20. novembril toimus Tallinnas Eesti Maleliidu üldkoosolek, kus valiti EML-le uus 7-liikmeline nõukogu. EML-i nõukogusse kuuluvad Jaan Ehlvest, Erik Haavamäe, Carmen Kass, Andrei Korobeinik, Taavi Kotka, Tiit Raimla ja Marko Siil. Nõukogu liikmena on alaliidu presidentAndrei Korobeinik. EML-i igapäevast tööd teeb juhatus, kuhu kuuluvad Ervin Liebert,Hendrik Olde, Ants Prii ja Olav Sepp.

EML-i nõukogu liikmete eelneva tutvustuse leiate siit: pöördumine liikmesklubide esindajate poole

Eesti Maleliit tänab kõiki liikmeid, kes osalesid üldkoosolekul!

Uudis leheküljelt postimees.ee's:

"Skandaalse Eesti Maleliidu presidendiks sai Andrei Korobeinik"

Arutlege nüüd siin sellel teemal palun.

13 comments:

Anonymous said...

Vaadeldaja ei ole ju uudisteportaal?
Tegemist on ilmselt selle sajandi olulisema muudatusega Eesti males ja Vaadeldaja ei võta vaevaks sellest sündmusest mitte midagi lisaks kirjutada peale EML kopeeritud uudise?

Ilja said...

Kuule, anonüüm. Vaadeldaja on tasuta blog, siia kirjutatakse vabatahtlikult. Pane suu kinni.

Sajandi olulisema muudatuse kohta... Kas tõesti nii on? Kui suur roll mängib president?
"EML-i igapäevast tööd teeb juhatus, kuhu kuuluvad Ervin Liebert,Hendrik Olde, Ants Prii ja Olav Sepp."

Mis nüüd üldse muutub? Seletage keegi.

matu said...

Nüüd saab ainult paremini minna malel.

Kaarel said...

Ilja, muutub see, et meil on nüüd nõukogu, kes korra kvartalis juhatuse tööd kontrollib. Nõukogu koosneb väärikatel positsioonidel olevatest inimestest, kellel abil on võimalik malele rohkem toetajaid leida, mis aitaks ellu viia projekte, mille abil alakandepinda laiendada. Samuti on kaasatud Jaan Ehlvest, kellel on loodetavasti kindel ettekujutus, kuidas "tippmalet" aidata ja usutavasti on tal ka palju kogemusi treeneritööst, mida jagada. Ma eeldan, et ka on tal midagi huvitavat kõrva taha pandud välismaal elades ja treenides.
Juhatuses on muutunud nii palju, et igal juhatuseliikmel on nüüd kindel roll määratletud ja nüüd saab hiljem hinnata nende ponnistusi nendes valdkondades.
Samuti väärib äramärkimist, et meie uus president on riigikoguliige ja kuulub erakonda, kes viimastel aastatel on valitsuses üks pooli olnud ja samuti kultuuriministeeriumitool on neile kuulunud, mis tagab ka suuremad võimalused poliitilisele toele.
Kokkuvõttes on Eesti male juurde toodud terve trobikond uusi ja huvitavaid persoone, kelle abiga võime me praegusest madalseisust välja rabeleda ja tähistada Keres 100-t ta nime vääriliselt. Samuti on alaliidujuhtimine vähemalt teoreetiliselt läbipaistev/läbipaistvam, mis usutavasti ka lähitulevikus praktikas avaldub.
Minu arvates on need piisavalt suured muutused. kas neid just sajandi olulisemaks muutuseks nimetada saab... siiralt kahtlen selles, aga üsnagi kena progress eelnevaga on toimunud. Aga see on kõik minu arvamus.

Edu uuele presidendile, nõukogule ja juhatusele! Minu ootused (ja lootused) on igatahes kõrged.

Anonymous said...

Maleliidu uus president: lihtsalt valus oli siin toimuvat vaadata
Autor: Tarmo Tiisler | Avaldatud: Eile 22:10

Eesti Maleliit valis alaliidu uueks presidendiks Riigikogu liikme Andrei Korobeiniku. Valimistel toetas Korobeinikut maleliidu 39-st liikmesklubist 34.

Kevadel Reformierakonna nimekirjas riigikokku valitud Korobeinikul males järku ei ole, aga saades enda meeskonnas maleliidu nõukokku ka Jaan Ehlvesti, otsustas ettepaneku vastu võtta. "Lihtsalt valus oli siin toimuvat vaadata," ütles Korobeinik Eesti Televisioonile. "Loodan, et mina koos suurepärase meeskonnaga suudame male Eestis madalseisust välja tuua."

Paljud Eesti tippmaletajad on viimasel ajal heitnud peasekretär Hendrik Oldele ette võimetust alaliidu sisulist poolt juhtida. Uus president kohe uusi tuuli tuua ei plaani. "Olde saab mandaadi mõneks kuuks kindlasti," lausus Korobeinik. "Korra kvartalis esitab juhatus koos Oldega nõukogule ülevaate, mis on toimunud ja millised on plaanid järgmiseks perioodiks. Kui see ei aita, siis tuleb välja vahetada juhatus või nõukogu."

Maleolümpiat Korobeinik esialgu Eestile taodelda ei kavatse, küll aga esinduslikku turniiri Paul Kerese sajandaks sünniaastapäevaks 2016. aastal.

Anonymous said...

hahahaa! võin teile tulevikku ennustada: aasta pärast astuvad Ehlvest ja Sepp juhatusest välja. põhjuseid mõelge ise.

Anonymous said...

Kiusupunnid lehvitasid vastu suve kuulujuttu, et suutsid Korobeiniku male juurest minema peletada, aga võta näpust. Nüüd hakatakse Ehlvesti ja Sepa meelekindlust proovile panema.
Mõnele kohe ei meeldi Eesti male paranev käekäik!

Anonymous said...

Ons kellegil selle vastu midagi, kui Eesti males lähevad asjad ülesmäge? Loomulikult mitte! Las seavad atra, hobusele(HOle) päitsed pähe ja rakmed kaela, nii võib isegi viljalõikuseni jõuda!

Anonymous said...

Sa ananüüm 11:16 pane need kuulujuttu lehvitanud kiusupunnide nimed siia kõik kenasti ritta koos infoga kes ja kus sellist juttu levitasid. Oleks malerahvale ka info teada, muidu jääb mulje et ajad siin niisama udujuttu ja üritad kirgi üles pööritada.

Anonymous said...

See, et Ehlvest on nõukogus ja Sepp juhatuses on hea; see, et Olde jokk-arhitekt Siil enam juhatuses pole ja istub ainult nõukogus, on ka hea. See, et nõukogus on audiitor, on hea; see, et see audiitor pandi juhatusse HO toetusel, tekitab usaldamatust.
Kokkuvõte - ehk läks veidi paremaks, aga elame näeme. Mis aga juhatusse puutub, siis arusaamatuks jäävad HO ja Prii tööülesanded - mis jääb kummalegi?

Anonymous said...

Kiusukad reageerisid kiiresti! Asjal tõepõhi all :)

Anonymous said...

Kellelgi vist omad imelikud soovid ja tahtmised, korraldab juhtimist. Las nõukogu ja juhatus korraldavad ise oma tööd. Enne kui teisi paika panna, võiks juhtimist praktiseerida oma klubi paremale järjele aitamisega.

Anonymous said...

November 23, 2011 2:15 PM
Kiusukad reageerisid kiiresti! Asjal tõepõhi all :)


Vaata seda kiusukast ananüümi, ajabki siin niisama udujuttu ja üritab kirgi üles pööritada :)