Saturday, July 23, 2011

Eesti mv klassikalises males - lõpuspurdi eel (täiendatud)

Eesti meistrivõistlused klassikalises males on täies hoos. Nii meeste kui naiste turniiril on tulnud üllatusi ning kindlaid võitjaid ennustada pole kerge.
Naiste turniiril juhib Regina Narva - 4,5 punkti 6-st ja meeste turniiril on liidriks tõusnud Roman Jezov - 4 punkti 5-st.

Väljendi 'lõpuspurt' valisin, sest naiste meistrivõistlusel, minu arvates, täpselt nii lõppu nimetada võiks. Ees on kolm vooru 1,5 päeva jooksul.

Kahjuks ei toimu sel aastal live ülekandeid. Nii ma siis pildistasin partiisid üles ja toon lugejatele uurimiseks.







Kahjuks võttis nende partiide sisestamine oodatust palju kauem aega. Eks oma osa mängivad ka kehvad pildid ja kohati arusaamatu käekiri. Nii kahjuks täna rohkem ei jõua, sest vaja ka homseks valmistuda.
Partiide valik oli juhuslik, eelkõige alustasin loetavamatest protokollidest.






Tahtsin veel seda lisada, et panen pidevalt oma postitustesse erinevaid pilte sündmusi illustreerimaks. Kui mõnele pildil olijale üles pandud pilt ei meeldi, siis ei pea sellepärast ennast halvasti tundma. Tuleks lihtsalt minuga ühendust võtta (näiteks e-kiri saata) ja saan pildi maha võtta.

Ilusat suve jätku!

27 comments:

Anonymous said...

Triin võidab siis kindlalt ära.

Marek Kolk said...

Partiide sisestamine ei ole lihtne töö. Ses suhtes tänuväärne samm.

Anonymous said...

Ladva poolt imeilus partii Vovki vastu. Ottomar juhtis suurepäraselt ratsude kappamist. Partii sobib õpikusse "Ratsu tantsu" õpetamiseks, näitamaks "hobujõudu".
Edu edaspidiseks!

Anonymous said...

Kas keegi Pärnu turniirist kah midagi teab?

Anonymous said...

Maletajate boikott meistrivõistlustele
http://www.ohtuleht.ee/436085

Anonymous said...

Ohoo, ajakirjanik on intervjuuks Pärnus puhanud ja kvaliteetaega veetnud malejuhi enda kinni püüdnud :-)

Anonymous said...

Tubli töö Tuuli. Teed ära selle, mida võiks EML teha.

Anonymous said...

Kas nüüd tädi Kruusaauk läheb olümpiale või?

Anonymous said...

Ei tea kas Pärnu turniiri tulemuste avalikustamine satub liidu kodulehel samamoodi põlu alla nagu Hiiumaa turniiri tulemustega juhtus?

Anonymous said...

EELMISELE.EMLi ei kritiseerita

Anonymous said...

Ega siis NL sarja kodulehekülg ka suurema operatiivusega silma ei paista. Samas on nende kahe kodulehe tegijad oma vahel osaliselt kattumas? Ehk võiks Mareki käest küsida miks Hiiumaa tulemused kajastuvad ainult reitingu tabelis, mitte aga EMLi uudiste all. Narva-Jõesuu tulemuste põhjal pole jällegi reitinguid arvestatud. Kas korraldajad pole reitingu tasu maksnud?

Anonymous said...

EML aitas korraldada Pärnu turniiriga täpselt samal ajal toimunud pika nimega noortevõistlust
"Paul Kerese 95.sünniaastapäevale pühendatud lahtised meistrivõistlused Paikusel".
Eks EML avaldab siis selle turniiri tulemusi ja EMTÜ oma turniiri tulemusi. EML ja EMTÜ korraldavad omi turniire enamasti ühtedel ja samadel nädalavahetustel(kusjuures teised nädalavahetused on tühjad), nii et vahel tekib kattumisega probleeme - mõni noormaletaja tahaks osaleda mõlemal turniiril, aga ei saa, vaid peab ühe valima. Mõni lastetreener tahaks osaleda EMTÜ täiskasvanute turniiril, aga ei saa, sest peab minema koos oma õpilastega noorteturniirile. Meie probleem on selles, et peame omi asju ajama kahes paralleelmaailmas, mille loojate arvates need maailmad kokku ei puutu.

Anonymous said...

Eestis korraldati 2010. aastal üle 230 malevõistluse, millelt arvestati maletajatele reitinguid. Aastas on kokku ainult ca 50 nädalavahetust. Narr oleks arvata, et üritused sellise toimumissageduse juures samadele nädalavahetustele ei satu.

Peep said...

Tõsisemalt asja võtvad noormaletajad osalevadki täiskasvanute turniiridel. Ja nii on (paralleel)turniire üritatud korraldada ka varasematel hooaegadel, ei ole sugugi EML sihiteadlik vastutöötamine.

On ka selliseid turniire, kus pea pooled väga noored. Pole laias laastus kõige meeldivamad üritused. Rüblikute kohatine ülemeelikus tekitab aeg-ajalt raskusi distsipliini hoidmisel, kohtunik ametis rohkem lasteaiakasvatajana, kõrgema reitinguga mängijate tigedast sisinast rääkimata. Väga noorte partiid lõpevad ajaliselt ruttu ja neil on raskusi aja täitmisega järgmist vooru oodates. Paljude motivatsioonile mõjub halvasti kui kaotus järgneb kaotusele, pole harvad juhtumid kui noored katkestavad turniiri kohtumata ühegi mängutugevuselt sarnase vastasega. See võib viia üldse ala vahetuseni.

Arvan, et noored peavad koha täiskasvanute turniiridel välja teenima (mänguoskus, käitumine jne). Aga eks otsus võiks reeglina treenerilt tulla.

Anonymous said...

Meestel järelmatsh Jezov-Vorobjov. Sander Kukk üllatuslikult pronksil. Palju õnne talle!
Naistel kestab pingeliselt viimase vooru kõige otsustavam partii Kruusiauk - Triin Narva. Keegi eelkommenteerija ironiseeris siin midagi Kruusiaugu olümpiale pääsu üle. Jätkem maletajate halvustamise HO pärusmaaks, tal tuleb see võimsalt välja. Olgem sõbralikud ja rõõmustagem, kui kellelgi hästi läheb. Tulevad järgmised turniirid ja läheb ehk meil endil hästi!

Anonymous said...

Eelmisele!
HO pole kedagi halvustanud. Tema tõi välja fakte, mida ta võib kinnitada. Kui siin halvustajatest raakida, siis on selleks KS oma "meeskonnaga".

Anonymous said...

Edu Reginale ja Triinule!
Meeste turniir jäi küll lahjaks aga edu ka Pavelile tiitli vormistamiseks!

Anonymous said...

> Eestis korraldati 2010. aastal
> üle 230 malevõistluse, millelt
> arvestati maletajatele reitinguid.
> Aastas on kokku ainult ca 50
> nädalavahetust. Narr oleks
> arvata, et üritused sellise
> toimumissageduse juures samadele
> nädalavahetustele ei satu.

Jäta 230 hulgast välja need kohalikud turniirid, mida EML pealehekülg ette ei kuuluta (neid on enamus), jääb hoopis vähem järele.
Uuri toimnud maleürituste kalendrit põhjalikumalt. Kuu aega vahet, siis ühel päeval kaks-kolm turniiri (EML ja EMTÜ oma) ja nii alatasa. Sügisene graafik on suhteliselt tihe, aasta alguse oma suhteliselt tühi.

Anonymous said...

Pärnu turniir lõppes 24h eest.

Anonymous said...

Südamest tulev õnnesoov värskele Eesti meistrile, viie lapse emale Regina Narvale. Ainsana läbis ta turniiri kaotuseta ja edestas nelja mullu olümpial käinut (Tatjana, Tuuli, Leili ja Triin).Kaksikvõidu perekonda tõi tütar Triin. Õnnitlused tallegi. Kui teada, et peres kasvab maleline salarelv väike Mai, siis kas jõutakse ka kolmikvõiduni? Palju õnne Tuulile medali puhul. Seekord küll ainult pronks, aga tema malearmastus ja talent võivad tulevikus jälle kullani viia. Tore, et Tatjana turniiri lõpul end taas leidis. Üllatusi pakkus Heda come back. Meeldiv, et Leili nii vapralt rivis püsib. Noorukesed Katrina, Elvira ja Anaid! Teie paremad male-ajad on kindlasti veel ees. Kahju, et Monika ja Viktoria kaasa ei teinud. Mis teha, ideaalset koosseisu on raske saavutada, aga selle poole võiks püüelda. Hurraa meie armsad male amatsoonid!

Anonymous said...

Õnnitlused värskele Eesti meistrile.

Kes pakub vastuse? X=?

Naiste EMV välkmales - 4. koht, auhind 3 € (Allikas: vt.Vähepopulaarsed Eesti meistrivõistlused).
Naiste EMV välmales - 1. koht, auhind X € (Allikas: avaldamata)
(1 € = 15,6466 kr)

Anonymous said...

Viimane Anonymous küsib Eesti naiste tavamale esikoha auhinnaraha suuruse kohta? Vähe rumal küsimus vist.

Anonymous said...

Eesti meister sai pääsme 2012.a. Maleolümpia Eesti koondisse. Rahalisi ja esemelisi auhindu ei olnud. Auhinnaks medal, diplom ja Lembit Vahesaare käepigistus.

Anonymous said...

Kui poleks olnud seda mõne aasta tagust putši, oleks kõik praegu meie males teisiti. Toimuks maailmakarikaturniir, perspektiivis ka maleolümpia, noortetreeningute rahastamine oleks võrratult paremas seisus kui täna ja kogu male rahastamine üldises plaanis samamoodi, meistrivõistlustegi korraldus oleks hoopis teisel tasandil. Eks putšistid pea nüüd peeglisse vaatama.

Marek Kolk said...

Ei ole selles küll kindel, et riik oleks näiteks tahtnud seda MK raha kas siis täiel määral või osaliselt eraldada.

Anonymous said...

Eesti meistrile auhinnaks medal, diplom, roos, peakohtuniku LV soe käepigistus ja HO kalli-kalli.
Lisaks saab Eesti meister 100% prii pääsme 2012.a. Maleolümpia Eesti koondises.

Anonymous said...

Unista edasi anonymous July 25, 2011 6:09 PM. See, et sa maailmakarikat ja maleolümpiat igapäev unes näed on sinu probleem.