Wednesday, July 20, 2011

Eesti mv klassikalises males - 1. päev

Täna algasid Tallinnas Eesti meistrivõistlused. Ausalt öeldes on mul väga hea meel, et võistlused Tallinnasse üle toodi, sest Pärnus kesksuvel nädal aega elada oleks päris kulukaks läinud.

Kuna mul oli täna veel üks tähtis tööalane kohtumine, läksin võistluse avamisele autoga (tavapäraselt pole Vanalinna tõttu eriti mõistlik). Ebameeldiva üllatusena unustasin aga kiirustades parkimise kohe pärast loosimist lõpetada ja nii on mul, kahjuks, kuu lõpus päris suurt telefoniarvet oodata.

Kohapeal siis nägime lõpuks ka meeste osalejate nimekirja ära. Samuti täpsustasin kohtunikega mõningaid reegleid - näiteks huvitas mind kui pikalt võib voorule hilineda (selgus et 15 minutit, seejärel tuleb kaotus) ja kas mobiilihelin toob kaasa kaotuse (selgus, et arvatavasti toob, aga lõppsõna on siiski kohtunikul). Arvasin, et oluline täpsustada, kuna mäletan aastataguseid Eesti meistrivõistusi, kus mobiilihelin pole osalejatele kaotusi toonud.
Avamisel said kõik osalejad mälestuseks ja malekohtunike käsiraamatu.

Kahjuks paistab, et sel korral ei ole võistlustel ühtegi sponsorit, samuti polnud avamisel kohal ühtegi ajakirjanikku ega mitte turniiriga seotud inimest. Nii tuli mul avamisel mõte see ka kohal mitte olnud malehuviliste jaoks jäädvustada. Kahjuks jäin ideega veidi hiljaks, seega alguse osa puudu, aga huvitavat infot siiski - näiteks on öeldud, et järgmisel aastal tulevad Eesti meistrivõistlused šveitsi süsteemis. 




Loosi tahtel sain esimeses voorus vastaseks Tatjana. Kuna olin eelnevalt maininud, et mul tähtis kohtumine enne vooru ees, pakkus Tanja et võime vooru pool tundi hiljem alustada, siis jõuan kindlalt kohale ja tingimused võrdsed. Mulle sobis see hästi ja ka peakohtunikul polnud selle vastu midagi.
Vastuseks kommentaarile eelmise artikli juures - ma ei palunud enda partii algust edasi lükata selleks, et Vaadeldajas kirjutada, vaid kohtumine läks oodatust kiiremini ja nii jäi lihtsalt see paar minutit, mida pidasin mõistlikuks kasutada malehuviliste inforeerimiseks - eriti kuna Maleliidu kodulehel oli viimane informatsioon EMV kohta 14.juuli seisuga.

Esimene mäng kestis minul üle 40 käigu ja lõpuks leppisime Tanjaga viiki. Mängima jäid veel 2 meeste ja 1 naiste partii.







Edaspidi siis algavad voorud kell 10.00 ja 15.30. Meestel kahe vooruga päevi vaid üks, naistel tihedam graafik.

Õnneks saab tulemusi näha nüüd ka Eesti Maleliidu lehelt: meeste tabel, naiste tabel, ajakava.

122 comments:

Anonymous said...

Tubli Tuuli, tore ülevaade ja edu tšempionaadil!

Anonymous said...

Silma hakkas ,et järgmisel aastal EMV sveitsi süsteemis? Kas sellist ideed on ka meie parimate maletajatega arutatud?

Anonymous said...

Parimad maletajad on sellele küsimusele oma tänavuse käitumisega vastanud.

Anonymous said...

Tänud Tuulile selle suurturniiri kajastamise eest!
Nagu lugeda, töötab Maleliit endiselt palehigis ja juba on võetud vastu järgmist tšempionaati puudutavaid otsuseid. Jätkuvalt jõudu tööle!

Kaido Külaots

Anonymous said...

Aitäh Tuulile video eest!!!

Kristjan Sander said...

Millega erineks sel juhul Eesti MV senisest valikturniirist? Kas tegu pole lihtsalt Eesti MV finaali likvideerimisega?

Anonymous said...

Kas Tuuli filmib telefon põues?

Anonymous said...

Eesti parematele maletajatele sülitatakse tuimalt näkku nii käimasoleva turniiriga kui ka otsusega mängida järgmisel aastal shveitsi süsteemis. Tekib küsimus, kas EML juhatus seisab ikka parema male eest või istutakse lihtsalt tuimalt tankis ühe mehe eksistentsi nimel?

Anonymous said...

Mis toimub? Kas mõnel mehel häbi ei ole???? Selline koosseis? Andke andeks. Ja üks nendest meestest läheb olümpiale??? Arvata võib, et siis ei näe te ühtegi suurmeistrit Eestit esindamas. Palju õnne!

Anonymous said...

Keegi ehk soovib reitingu keskmist viimaste aastate EMV suhtes? Kõva 200 punkti on garanteeritud.

Anonymous said...

Tegevjuht on oma seisukohti väljendanud Tuulit kritiseerides. Huviga loeks, mida arvavad kujunenud olukorrast ja Eesti meistrivõistluste läbikukkumisest teised juhatuse liikmed Erik Haavamäe, Ervin Liebert, Ants Prii, Marko Siil.

Meikop said...

8 osalejat meeste arvestuses? Fischeri malel läks sellel aastal siis veidi paremini :)

Mis siin kosta - tundub, et Eesti malel kehvad ajad.

Marten.

Anonymous said...

Mängis lauatennist ja sellepärast kõht lahti või midagi sinnapoole,ei saa livet teha.

Anonymous said...

No see tundub küll Peep Pahvi koht olema või kelle iganes siis, kes natukenegi teravamalt oskab selle teema meedias üles võtta, kuidas ikka täiega tõmmatakse Eesti malele vesi peale. Ei ülekandeid, ei auhindu, poriga kallatakse tipud üle ja siis imestatakse, et miks ei mängita. Kas keegi siis ei suuda meedias seda jama kogu Eestile erapooletult valgustada, mis males toimub? Selline asi just ongi kohustuseks, rõhutan KOHUSTUSEKS, tuua kogu rahva ja sponsorite ette, kes vähekegi malest veel hoolivad siin riigis, aga mitte süüdistada a'la Kristjan Sandrit või muid tegelasi, kelle "süü tõttu" jäävad mingid võistlused ära, kes ei ole nõus mätsima järjekordseid maleliidu lauslollusi kinni, et outlook ikka asjatundmatutele säraks.

Kui vedada nüüd paralleel teise skandaalse spordialaliidu uisuliiduga, kus samuti võetakse otsuseid vastu nagu ise tahetakse, hoolimata tulemustest ja treenerite kogust jms, siis... korraldada järgmised Eesti meistrivõistlused males šveitsi süsteemis võrdub samaga kui iluuisutamises jagataks medalid välja ainult vabakava alusel. Ja pikemalt pole siinjuures mõtet üldse arutledagi.

Anonymous said...

Lahendus on lihtne.
Kuna EML ei suuda Eesti MV ilma skandaalideta läbi viia, siis tuleb nad sellest selgelt ülejõukäivast kohustusest vabastada.

Anonymous said...

Süüdimatu juhtimine:

- virisete ülekande kvaliteedi üle? Jätame üldse ära!
- norite meeste koosseisu kallal? Teeme šveitsi süsteemis!
- kirjutate vaadeldajas? Valame poriga üle!
- mida arvavad teised juhatuse liikmed? Tegevjuhil on alati õigus!

Anonymous said...

Kas Pärnu turniirile registreerujatest ka midagi eada on?

Anonymous said...

Lugupeetud opositsionäärid pole kahjuks ikka veel mõistnud, et skandaalide tekitamisega ei saavuta klubide poolehoidu. Eriti kui Postimehes peaks ilmuma järjekordne malet mustav artikkel.

Anonymous said...

Aga austatud koalitsionäärid leiavad, et pole praeguseski seisus hullu miskit või et jälle on kõiges süüdi "opositsioon"?

Anonymous said...

Kas välkmale auhinnarahad on maleliidu poolt juba osalejatele üle kantud või tuleb jälle oodata väga mitu pikka kuud nagu varasemalt juhtunud?

Kristjan Sander said...

Skandaale on ikkagi tekitanud H. Olde, alates sellest kui pani oma abikaasa T. Fomina asemel olümpianaiskonda ja lõpetades praeguse suutmatusega Eesti MV finaali organiseerida. Suhtumine on sealjuures selline, et kui neist asjadest rääkida, siis oled kohe "opositsionäär" ja ise kõigis Eesti malet viimastel aastatel tabanud õnnetustes süüdi.

Nii ei saagi kuhugi mujale välja jõuda kui rappa.

Anonymous said...

Keegi süüdistab opositsiooni skandaalide tekitamises. Tegelikult tekitab skandaali küll härra olde ise. Sest mida muud kui skandaal on meeste meistrivõistluste läbikukkumine.
Aitäh Tuulile video eest. Saime teada, et suur diktaator on otsustanud järgmisel aastal Eesti MV shveitsi süsteemis teha. Mis arvab sellest juhatus? Kõrval jääb küll mulje, et Eesti Maleliidul puuduvad praegu nii president kui ka juhatus. Pole teada, kas juhatus üldse koos käib, aasta tähtsaima võistluse avamisele ei ilmunud neist keegi. Võib-olla liigub neil siseinfo meili teel, kui tegevjuht vaevaks võtab?

Marek Kolk said...

Pole teada? Eks siis vaata, et ikka käib:

http://www.maleliit.ee/et/juhatuse-otsused.html

Lisaks, avamisele vist üks ikka ilmus? :-D

Kristjan Sander said...

Huvitav, kas sinna ilmub ka protokoll, mis kajastab Eesti MV finaali korraldamisega seotud arutelu juhatuses?

Anonymous said...

Huvitav on maleliidu juhatuse esimehe arvamus tõesti, olukord on üldiselt selline, et enam hullemaks minna ei saa, tuleks nagu hakata mõtlema millegi parema organiseerimisele, sest alumine lagi peaks saavutatud olema aga tundub et proovitakse veel hullemaks ajada.
Kas 2012 kaasatakse ka malemajas õhtuti välku toksimas käivad vanahärrad - kes ju kohe sealt samast võtta.

Hendrik Olde said...

Tere,
Eesti Maleliit (peaasjalikult muidugi Olde) on saanud siin portaalis seoses 2011.a Eesti MV-ga ikka korralikult sõimata … Ja peamine probleem ikka selles, et raha ei ole, tase on madal, meie tugevamaid maletajaid mõnitatakse, meeste võistlus ei vääri Eesti MV-te nime, sest osalejatel on liiga madal reiting, jne.
Juhtumisi olen olnud Eesti MV-te korraldajaks juba pikki aastaid ning esimene suurem ettevõtmine oli 2001.aastal, kui Pühajärvel korraldasime esimese SM-normiga turniiri. Seda eelkõige selleks, et Kaido saaks täita viimase vajaliku SM- normi. Selleks osalesid MV-l Ehlvest ning kaks väliskülalist (Kengis ja Kveynis).
Samuti sai mitmel aastal võistlust komplekteerides silmas peetud seda, et M.Kanep saaks täita oma viimase vajaliku SM-normi. Mäletan, kuidas siis sõimati, et Olde komplekteerib Eesti MV-te koosseisud selliselt, et inimesed saaksid tiitlinorme täita ja eelistatakse kõrge reitinguga mängijaid sportlikule valikule. Lisaks on aastate jooksul ikka paljud maletajad saanud tänu EMV-le endale kõrgemaid järke.
Selliste MV-te korraldamine ei ole olnud mitte odav ning tänu sponsoritele oleme saanud võistlusi pidada Rahvusraamatukogus, erinevates linnades, hotellides, jne. Samuti on makstud kinni ja/või tehtud olulisi soodustusi maletajate majutuse tasumisel. Aga sponsoritele on võimalik seda projekti müüa ikka ainult siis, kui ka maletajatel on huvi ja soov sponsorile midagi tagasi anda. Paraku on meie tugevamate soov ikka eelkõige ja ainult midagi saada (vastupidiseks erandiks on kindlasti Olav Sepp).
Ja nagu elus ikka, siis kõige rohkem hakkavad hiljem „tingimusi“ nõudma need, kelle sportlikke eesmärke ja perspektiivi silmas pidades on võistlustele kutsutud vajadusel ka väliskülalisi. Samas oleme saanud võistluste komplekteerimisel järgida ka sportlikke printsiipe (st. eelvõistlust), et meistrivõistlused ei kujuneks kinnise ringi ettevõtmiseks. Siiani oleme suutnud leida kompromissi.
Viimastel aastatel on kahjuks hakanud aga keegi millegipärast „töötama“ selle nimel, et Eesti MV-d ei toimuks heal tasemel ja sponsorid läheks sellest võistlusest võimalikult kaugele. Läinud aastal jooksis läbi infokild, et keegi püüdis enne MV-te algust Tartus Dorpati konverentsikeskust „ära rääkida“, et nad loobuksid maletajate soodustingimustel majutamisest ning tasuta konverentsikeskuse ruumide andmisest, sest Maleliit pidavat olema pankrotis.
Õnneks ei läinud Tartu inimesed tookord „liimile“ ja asjad toimisid kuni lõpuni hästi.
Käesoleval aastal on juba eos keeldutud võistlustel osalemast ja kuna esimese ametliku keeldumise põhjusena tuuakse välja, et osalejatel on liiga madal reiting, siis siinkohal püüan veelkord selgitada käesoleva aasta MV-te komplekteerimist.
Juba 2010.a oktoobris oli selge, et Eesti meeste MV-le pääseb 2010.a Tallinna meister. Teiste hulgas osalesid Tallinna finaalis H.Kärner (FIDE reit. 2251), I.Vovk (2250) ja T.Valgmäe (2208), kuid meistriks tuli T.Tuul (2057).
2011.a MV-te valikturniiril osalesid teiste hulgas J.Narva (2300), D.Kovaljov (2274), M.Korstin (2257), I.Vovk (2250), kuid otse finaalturniirile kvalifitseerusid S.Kukk (2117) ja P.Vorobjov (2136).
Lisaks säilitas finaalturniiril koha ka J.Holvason (2152), kes oli 2010.a MV-l 5.kohal.
Kuna finaali pääsesid sportliku valiku alusel Tuul, Kukk, Vorobjov ja Holvason ning läbi valiksõela ei pääsenud finaalturniirile oluliselt kõrgemat reitingut omavad maletajad, siis kuidas lahendada tekkinud olukord, et saaksime osalema ka kõrge reitinguga Eesti TOP10-s olevad mängijad?
Kas EML-i juhatus oleks pidanud nüüd madalat reitingut omavad, kuid sportlikus konkurentsis oma koha välja võidelnud maletajad jätma ilma finaalkohast, sest suurmeistritele see ei sobinud või oleksime pidanud järgima sportliku valiku printsiipe? EML-i juhatus otsustas järgida viimast varianti.

Hendrik Olde said...

Aga teiselt poolt tähendas see ka seda, et EMV-le ei ole tõesti võimalik kaasata sponsoreid, et pidada võistlus Pärnus ning leida ka võimalus maletajate majutuse osaliseks kompenseerimiseks (kusjuures ruumid võistluse pidamiseks oleksime saanud ka Pärnus ehk tasuta, st. sponsorluse korras) ja auhindadeks. Nii käib tõesti käesoleva aasta MV-l võitlus medalite pärast ning Eesti meister saab õiguse mängida 2012.a maleolümpial (juba on jõutud ka kommenteerida, et sellisel juhul võivad meie suurmeistrid MO-d boikoteerida).
Muidugi on selge see, et kõik hetkel finaalis olevad maletajad mängivad oluliselt tugevamini, kui näitab nende FIDE reiting (objektiivsema ülevaate tugevusest annab kindlasti Eesti reiting). Ja kas teiselt poolt need TOP10-s olevad mängijad ikka on nii palju nõrgematest maleliselt üle, et neid „igast asendist“ võita?! Pigem oleks ju mõnusam mängida „omasugustega“, kus soovi korral saab teha ka reitingut oluliselt kaotamata viike.
Veel üks 2011.a MV-te omapära – võistlejate keskmine vanus kipub jääma alla 25 eluaasta, ehk siis noored tahavad sportlikus konkurentsis võimust võtta.
Nüüd on küsimus 2012.aasta MV-te komplekteerimise kohta. Kas minna sama sportliku valiku teed, kus väga suure tõenäosusega pääsevad eelturniirilt finaali taas „madalat“ reitingut omavad maletajad või komplekteerida MV-te finaalturniir ainult kutsetele ja honoraridele toetudes?!
Ehk on hoopis mõistlikum korraldada šveitsi süsteemis turniir, kus kõik soovijad saavad osaleda ning võistlejad saavad ka FIDE reitingu arvestuse partiisid. Siis oleksid kõikidel võrdsed võimalused (sh. ka maleolümpia koondisse pääsemisel) ja mängivad tõesti need, kes tahavad osaleda sportlikus konkurentsis kõigiga.

Kuna juunis mängisid erinevatel välisturniiridel sisuliselt kõik maletajad, kes oleksid saanud soovi korral osaleda ka MV-te finaalis, siis on kindlasti huvitav võrrelda kuidas läks ( mis tasemel olid vastased ja millised olid tulemused)?!
Eraldi tasemel on K.Külaots, kes mängis Türgi klubide MV-l. Kaido (FIDE 2607) vastaste keskmine reiting oli 2622 ning Kaido oli 8.asetusega. Külaots sai 4,5 punkti 13-st ja jäi 14. (viimasele) kohale.
A.Volodin mängis Hispaanias. Tema reiting on 2523 ning kümne vastase keskmine reiting oli 2261. Tema asetus oli 18. ja lõppkoht oli 30. Tulemuseks oli 7 punkti -10st. Üle 2200 reitingut omavate vastaste vastu sai Volodin 4 punkti 7st.
M.Kanep ja kõik ülejäänud mängisid Soomes. Kanepi reiting on 2531 ja tema vastaste keskmine reiting oli 2194. Meelisel oli 2.asetus ja lõppkoht oli 7. Tulemuseks oli 6,5 punkti 9st. Üle 2200 reitingut omavate vastaste vastu sai Kanep 2,5 punkti 5st.
K.Kiik (2425); vastaste keskmine 2070; 5.asetus ja 18.koht; Tulemuseks 6p. 9st (sh üle 2200 reitinguga mängijate vastu 0,5p 3st);
Ü.Lauk (2403); vastaste keskmine 2215; 7.asetus ja 24.koht; Tulemuseks 5,5p. 9st (sh üle 2200 reitinguga mängijate vastu 2p 5st);
O.Ladva (2037); vastaste keskmine 2105; 53.asetus ja 28.koht; Tulemuseks 5p. 8st, sest alustas teisest voorust (sh üle 2200 reitinguga mängijate vastu 1,5p 4st);
Olgu veel lisatud, et meie mängijatest kõrgemat reitingut omavaid vastaseid ei olnud ülemäära palju: Külaotsal- 7; Kanepil -0; Volodinil – 0; Kiigel-0; Laugul -1 ja Ladval – 5.
Kes tahab, see saab siit paljudele küsimustele vastuse, ehk osalt ka sellele, et miks ikkagi ei taheta Eesti MV-l osaleda?!
Et te nüüd ei hakkaks Oldet demagoogias süüdistama, siis mul on kõigile kommenteerijatele ka väike ülesanne: mis valemiga paneksite Eesti MV-le mängima K.Külaotsa (2607), M.Kanepi (2531) ja A.Volodini (2523) koos sportlikust valikust finaali pääsenud T.Tuulega (2057), S.Kukega (2117) ja P.Vorobjoviga (2136)?

Marek Kolk said...

Noh, küsime vast osalejatelt ka, mis nemad arvavad sellest, et neid võrreldakse Malemajas välku taguvate vanahärradega ja lisaks võistlus ei vääri ei taset ega tiitlit ja kas üldse seal keegi mängida oskab jne.

Anonymous said...

Härra eksimatu on endiselt eksimatu. Respekt.

Anonymous said...

H.Olde oma pikas loos näib olevat unustanud, et järeldusi maletaja tugevuse kohta ei tehta ühe turniiri põhjal. Selleks reitingud ju ongi, et näidata maletaja tugevust laiemalt. Ega sportliku valiku vastu keegi ei vaidle, aga ülejäänud kohad on võimalik komplekteerida teisiti kui praegu Aga kui ei suuda, siis ei suuda. Ja ikkagi, miks juhatus tegevjuhti ei aita. Olde võib süüdi olla, aga härrased Siil, Prii, Haavamäe ja Liebert on kaassüüdlased.
Nii või teisiti suvel maal olles on kahju, et online ei toimi. Kahjuks paistab Oldel üldse aktiivi vähe olevat, kui kellegi sõjaväkke mineku pärast tegevus toppab. Tänapäeval on IT spetsialiste juba piisavalt, ka maletajate hulgas. Tuleb osata ainult inimestega läbi saada, siis muutub ka orgtöö kergemaks.

Anonymous said...

Miks peaks kedagi mingite eriteenete eest MV-le kutsuma? Kui valikvõistlustel pole osalenud ja eelmisel aastal viie parema hulka pole jõudnud, siis ongi kõik!

Nii võivadki tekkida eliitklubid kuhu altpoolt pole isegi võimalik pürgida.
Selles suhtes on kindlasti Šveitsi süsteemis turniir väga eduline asi. Usun et huvi sellise turniiri vastu oleks kindlasti suurem, kui senise MV valikturniiri vastu, kui see ka FIDE arvestusse läheb.

Kristjan Sander said...

Jajah, Hendrik. Kõik on pahad ja sina üksi oled hea. Me kõik usume sind.

Mis "eriteenetesse" puutub, siis juhend nägi otsesõnu ette, et 3 võistlejat tulevad valikturniirilt ja "ülejäänud finaalturniiri osalejad otsustab loobumiste korral EML juhatus." Turniiri juhend võimaldas loobumiste korral võistlema kutsuda tugevamaid mängijaid vaatamata valikturniiri pingereale. Kuna aga võistlused olid korraldatud ebaõnnestunult, ei õnnestunud juhatusel sinna kedagi leida ja nii jäigi 2 kohta hoopis tühjaks. Juhendis toodud 10 mängija asemel osaleb vaid 8.

Kristjan Sander said...

Marek, aga mis siin ikka öelda? Turniiril kõrgeima asetusega Korstini reting on 2257, Külaotsal 2609. Kui lugeda järguks 200 punkti, siis on vahe üle kahe järgu.

Korstin on igati sümpaatne maletaja, aga kui üks on ikka meistrikandidaat ja teine suurmeister, siis nii ongi. Mis selle fakti ümber ikka targutada?

Kristjan Sander said...

Vabandust, veidi alla kahe järgu muidugi tahtsin öelda. Trükiveakurat :(

Anonymous said...

Mis siin ikka nuriseda et Külaots ei osale: Keres ka omal ajal ei osalenud ja ei usu et sellest oleks suurt probleemi tehtud. Nüüd aga peab Külaots igaljuhul osalema, aga temale jälle ei sobi nõrga reitinguga vastased. Nokk kinni, saba lahti.

Kristjan Sander said...

Küsimus ei ole Külaotsas, vaid selles, et 2011. a. Eesti MV finaali kõrgeima koefitsendiga osavõtja asub reitingutabelis auväärsel 36. kohal.

Anonymous said...

Hirmsasti nähakse jälle vaeva selle nimel, et kunstlikku probleemi suureks puhuda.

Anonymous said...

Kui poleks olnud seda mõne aasta tagust putši, oleks kõik praegu meie males teisiti. Toimuks maailmakarikaturniir, perspektiivis ka maleolümpia, noortetreeningute rahastamine oleks võrratult paremas seisus kui täna ja kogu male rahastamine üldises plaanis samamoodi, meistrivõistlustegi korraldus oleks hoopis teisel tasandil. Eks putšistid pea nüüd peeglisse vaatama.

Anonymous said...

see viimane avaldus on eriti huvitav...ühtegi märki ka lisatud ei ole ja nii ei saa aru, kas kirjutaja tegi nalja või kirjutas enda arvates tõtt. Sel juhul küll tahaks putsistide tegevusest täpsemini teada.

Kristjan Sander said...

See on üks ja sama anonüümik, kes oma nime all kirjutada ei julge, aga sedasama avaldust siia igale poole toksib. Sellele ei tasu ülemäära suurt tähelepanu pöörata.

Anonymous said...

Kui nüüd rääkida põhjustest, miks finaalis on nii madala reitinguga mängijad, siis keegi pole välja toonud peamist juurpõhjust. Olde ja co pole suutnud viimastel aastatel eestis korraldada piisavalt FIDE arvestusse minevaid turniire, et mängijatel oleks enamvähem objektiivne FIDE reiting (vähemalt 100-200 punkti igal mängijal juures).

Ja teine põhjus oli eelturniiri vilets tase ja omakorda selle põhjuseks teadmatus mängijate jaoks, milline saab finaal olema (auhinnad/mängijad/asukoht jne...)

Peep said...

"Olde ja co pole suutnud viimastel aastatel eestis korraldada piisavalt FIDE arvestusse minevaid turniire"

Jälle Olde süüdi. Mõnede meelest siis ideaalne kui tema kõik turniirid korraldaks või vähemalt rahad leiaks. Selline mugav monopol ongi tasakesi tänase seisuni viinud.

Ma olen siin varem ka soovitanud, et tehke korralikke klubisid ja korraldage turniire. Keegi ei keela puust ja punaselt näitamast, kuidas asjad käima peavad. Ainult oma külast natuke kaugemale tasuks vaadata.

Asi, mida mina korralikuks klubiks julgen nimetada, peaks aastas vähemalt 100k€ eelarvega olema. Tõsise turniiri eelarve võiks ka sinna kanti küündida. Kust aga praegusel ajal selliseid summasid leida, mina ei tea. Ma ei näe nimelt, mida sponsor vastu saab. Hetkel sponsor toetab pigem jalgpalli, sest seal vähemalt suurvõistluste lõhna.

Anonymous said...

Meeste turniiril arvestavad siiski juhtivorganid väga esinumbri soovidega - topeltvoore ei ole liiga palju.

Anonymous said...

Paistab, et EML tegevjuhil ei ole oma ülimalt pingelise juhitöö ajal muud teha, kui eesti suurmeistrite ja meistrite vastaste reitinguid, mängijate asetusi ja võiduprotsente mitmesugustel tähtsatel ja vähemtähtsatel turniiridel välja arvutada.
Paraku on nii, et tema energia kulub inimeste tagarääkimise ja halvustamise peale, ning sellepärast ongi ta igapäevane töö tegemata. Raske on leida eesti malest madalamat inimest.

Vt:

Eraldi tasemel on K.Külaots, kes mängis Türgi klubide MV-l. Kaido (FIDE 2607) vastaste keskmine reiting oli 2622 ning Kaido oli 8.asetusega. Külaots sai 4,5 punkti 13-st ja jäi 14. (viimasele) kohale.
A.Volodin mängis Hispaanias. Tema reiting on 2523 ning kümne vastase keskmine reiting oli 2261. Tema asetus oli 18. ja lõppkoht oli 30. Tulemuseks oli 7 punkti -10st. Üle 2200 reitingut omavate vastaste vastu sai Volodin 4 punkti 7st.
M.Kanep ja kõik ülejäänud mängisid Soomes. Kanepi reiting on 2531 ja tema vastaste keskmine reiting oli 2194. Meelisel oli 2.asetus ja lõppkoht oli 7. Tulemuseks oli 6,5 punkti 9st. Üle 2200 reitingut omavate vastaste vastu sai Kanep 2,5 punkti 5st.
K.Kiik (2425); vastaste keskmine 2070; 5.asetus ja 18.koht; Tulemuseks 6p. 9st (sh üle 2200 reitinguga mängijate vastu 0,5p 3st);
Ü.Lauk (2403); vastaste keskmine 2215; 7.asetus ja 24.koht; Tulemuseks 5,5p. 9st (sh üle 2200 reitinguga mängijate vastu 2p 5st);
Olgu veel lisatud, et meie mängijatest kõrgemat reitingut omavaid vastaseid ei olnud ülemäära palju: Külaotsal- 7; Kanepil -0; Volodinil – 0; Kiigel-0; Laugul -1 ja Ladval – 5.

Anonymous said...

"Üks on laisk ja teine on loll, mina pean üksi rabama!" mentaliteet lokkab.

Anonymous said...

Pada s... katelt, ühed mustad mõlemad.
Huvitav, miks on nii, kui Oldet halvustatakse, siis nagu kõik normaalne. Kui Olde vastu annab, siis oi-oi, paha, paha.
Nagu Peep soovitab - tehke tugev klubi ja mängige kus tahate ja kuidas tahate.

Anonymous said...

Kõigepealt ei õnnestu Maleliidul korralikku MV-d organiseerida (rahade leidmine on Maleliidu ülesanne, kui sellega hakkama ei saa, siis ei ole juhatus teinud piisavalt head tööd). Ja siis halvustab Maleliidu juht kõiki mängijaid, kes MV-le ei tulnud, tuues välja nende väljavalitud ebaõnnestumised üksikutel turniiridel.

Ei ole lihtsalt sõnu.

Mis seltskond see maleklubide juhid küll on, kes sellisel inimesel lubavad end juhtida?

Anonymous said...

15 aastat Olde valitsemist on saatnud pidevad skandaalid, seejuures on ta pika vihaga ja kättemaksuhimuline. Kui vaadata selle aja juhatuse koosseise, on see muljet avaldav. Eks kõik nad tahtsid jõudumööda kaasa aidata, aga ei kannatanud tegevjuhi ego välja ja tõmbusid lõppude lõpuks eemale. Peale ühe, Siili, kes on teenimatult jäänud varju. Ilma temata ei otsustata juhatuses midagi.

Anonymous said...

...rahade leidmine on Maleliidu ülesanne.
Hea maine peaks olema kõigi maletajate ülesanne, siis leiab EML ka rahad.
Eelmistele meistrikatele raha ja toetus leiti, aga sõimati edasi vanas vaimus. Nüüd siis asi käes - säästumeistrivõistlused :)

Anonymous said...

1. Olde ei tunnista enda tehtud vigu, ei oska ennast analüüsida.
2. Olde ei ütle kunagi konkreetselt välja kui asjad on halvasti, vaid annab mõttetut lootust ja lubadusi viimse hetkeni.

Kõik kes juba paar korda "petta" on saanud, teavad et Olde jutt ei ole usaldusväärne.

Isiksuse omadusi pidavat olema raske muuta, aga üritada ju võiks.

Kristjan Sander said...

Ma küll ei tea, et eelmiste Eesti MV pärast oleks H. Oldet sõimatud. Teiseks ei saa seda, kui nimetatakse läbikukkumiseks juhtumit, mil 35 maletajat edetabeli tipust finaalis ei mängi, sõimamiseks nimetada ka.

H. Olde peaks juhina oma töö eest vastutama ning tema töö puuduste välja toomine ongi normaalne. Kui kriitikal on alust, siis peaks ta asuma puuduste likvideerimisele, mitte "vastu andmisele". Kahjuks on tema jaoks iga etteheite vastuseks vaid üks reaktsioon: eitada, eitada ja veelkord eitada ning kasutada iga demagoogiavõtet, et mustata kõiki, kes temaga igas asjas nõus ei ole.

2004. a. kuulutas ta ajakirjanduses, et Tsõganova ja Fomina üleolek on "müüt", nüüd on ette võtnud lausa meeste edetabeli 10 esimest. Ma ei usu, et ükski teine Eesti spordijuht oma ala tippudega niimoodi kraakleks.

Anonymous said...

Huvitav, miks on nii, kui Oldet halvustatakse ... ?

See ongi eestlaste, eriti "rullnokkade" kadedus.
Siin võib paralleele tõmmata Savisaarega, kõik sõimavad aga valimistel on "puhas vuuk". Tehke lobitööd ja võitke valimised, nii nagu KE-s praegu Ratas teeb ja valimistel oleks ka TULEMUSED nagu HO-l.
P.s. HO nn statistika mulle meeldis. See on üpriski tänuväärne töö iseloomustamaks hetke olukorda. Ka meeskondlikul MM-il Hiinas näitavad noored (alla 20 a) ja J.Polgar "vanadele meestele" kohta kätte.
Ehk K.S. prooviks sel teemal teha "statistikat" ja uurida seal mängitavat kõrgetasemelist malet selle asemel et siin HO kallal "ilkuda".

Anonymous said...

Standard.
Kaido on mänginud terve aasta suurepärast malet ja edasiminek on olnud märgatav. Tuletan meelde Gibraltari supertulemust ja head esinemist Euroopa meistrivõistlustel. Nüüd siis 1 kehv esinemine ja kohe hambus.
Soomes mängisin erakordselt kehvasti, aga pole kindel, kas see eraldi äramärkimist väärib. Pool aastat polnud malet mänginud, tuletasin natukene mängu meelde.
Aga Eesti mv korraldus on tõesti naeruväärne. Nii ei saa, nii ei või, nii ei tohi... Pikemalt ei tahaks sel teemal peatuda, aga kuidas tekkis mõte korraldada turniir Pärnus keset turismihooaega? Ilma sponsoriteta, ilma mängusaalita. Kõik hotellid mitu kuud varem broneeritud. Lõpuks on siis Kaido süüdi. Epic.
Näiteks soomlased kirjutasid mulle ja teistele kutsutud mängijatele pool aastat varem. Konkreetselt oli kirjas, mis, kus ja kuidas. Kirjas oli, et turniir toimub Jyväskyläs ja toimuski. Ei olnud Lahtis või näiteks Tamperes. Kirjas oli, et open turniir ja oligi. Ei osalenud 10 mängija asemel 8. Samuti olid omal kohal mängusaal ja ööbimispaik. Isegi auhinnad olid.
Saab ka nii. Muide Heart of Finlandi organiseerijatel on samuti rahadega kitsas, aga nad üritavad. Iga turniiri alus on meeldiv õhkkond ja konfliktivaba suhtlus. Eesti MV organiseerijad nõuavad mängijatelt, aga ise mingisugust vastutust ei võta. Kogemusi peaks ju ometi olema. Sellise üleoleva suhtumisega head turniiri ei korralda. Ehk minu mõte - raha ei ole kõige tähtsam. Mehed mängiksid ka väikeste auhindadega, aga mina isiklikult ei taha enam selle sopa sisse astuda. Aitab.

Malesõber
Meelis Kanep

Anonymous said...

Mida mõelda "halvustamise" all?

Maleliidu juht on vastutav Eesti maleelus toimuva eest ja kõigest, mis on Eesti maleelus head või halba, tuleb kõva häälega rääkida.

Kui 35 maletajat edetabeli tipust MV-l ei osale, siis on see igal juhul teema, millest tuleb rääkida. Ja see ei ole "halvustamine", vaid "asjakohane kriitika".

Anonymous said...

Kui need esimesed 35 ei suuda või ei taha MV osaleda, siis ei saa ka Olde neid mängima panna. Eespool H.O selgitas, et osa nn.tugevamatest põrus valikturniiridel. Tipud aga kardavad oma reitingu pärast.
Öeldakse, et loll on see,kes põhjust ei leia.
Siis tuuaksegi põhjuseks Olde suutmatus. Olde suudab organiseerida küll, kuid esimesed 35 ei julge öelda, et nad ise on lahjad!

Anonymous said...

Keegi eelpool kirjutas, et kui poleks putshi toimuks maailmakarikaturniir. See ei vasta päris tõele, kuid kahtlemata putshistide tegevus tegi turniiri korraldamise ärarikkumise lihtsamaks nende jaoks, kellel selline eesmärk oli. Kogu selle saaga juures veel ainus huvitav küsimus ongi, et kas tegemist on olnud niisama "kasulike idiootidega" või tehti teadlikult koostööd.

Anonymous said...

Marek, oled sa 35 esimese käest küsinud ...

Need 35 on statistiline rida, mis on kahanevas järjekorras ...(vist oli variatsioonirida kui juba reas on) ja sel pole eriti midagi mängijate tugevusega pistmist, ja kui on, siis r<0,2.
Fomina kaotas oma suure koefiGa Kruusiaugule, kes koefiTa.
Korstinil 2257 (vist siis 36!) oma ühe silmaga pole midagi kolmelistele vastu panna.
Veelkord - maksavad tulemused, mitte võime neid saavutada.
Sarja turniiril näitas Kukk peaaegu olematu koefiga (2117) Rae vallas (oli vist ikka seal) 4 suurmeistrile koha kätte.

... kui midagi vaja küsida on, siis esmalt EMV osalejate käest, ehk need 35 (v.a. Külaots ja Valgmäe, kes Gibraltaril end näitasid) end kokku võtaksid kui neis veel "sisu" on ja midagi öelda ja teha suudavad.

Anonymous said...

Ladva (2000+) - Vovk (2250) 1:0

Kes ütles,et koefitsendid näitavad mängijate tugevust? Kas mitte KK ei kaotanud Pühajärvel Ladvale? Seal ei mängitud vist ikka malet.

Kristjan Sander said...

Külaotsa ja Korstini vahe on ikkagi 352 punkti, mitte 213 nagu Vovkil ja Ladval. Aga muidugi võib üksikmängus kõike juhtuda. Suurmeistrid on vahel kaotanud ka täiesti tundmatutele malesõpradele. Reitingud moodustuvad pikaajalise statistika põhjal.

Pühajärve turniir oli etteandega kiirturniir ja ei sobi võrdluseks.

Anonymous said...

Keegi oskab öelda, millal partiid maleliidu lehele üles pannakse?

Anonymous said...

Etteandega kiirturniir polegi õige male, kuigi minu teada mõni aasta tagasi Viljandis toimunud etteandega turniiri tulemuste põhjal ka reitinguid muudeti.

Anonymous said...

Reiting näitab tugevust .see ei tähenda,et t anäitab üksikmängude tulemust -see peaks siilile ka selge olema.
Male on sellises olukorras,et mõtetu on mingeid "eksperimente " korraldada tugevamate selgitamiseks- need on niigi teada.
EMV võiks olla ikka 10 osalejaga...6 esimest kohta Fide reitingu alusel...4 valikturniiri kaudu...ja ongi kogu kunst.

Anonymous said...

FIDE reitinguga on see probleem, et enamike osavõtjate FIDE reitinguarvestusse läinud mängude arv on nii väike, et nende FIDE reiting pole statistiliselt oluline

Anonymous said...

Täna pidi algama Pärnu NL turniir. Selle tulemusi pole ka kuskilt leida.

Anonymous said...

Hendrik Olde sõnavõtud muutuvad üha pentsikumaks. Niimoodi täiesti suvaliselt arvudega mängides on võimalik igasuguseid asju tõestada.
Ja pange tähele - ta hakkab neid "arvutusi" edaspidi igale poole meediasse toppima. Malevõhikud-ajakirjanikud hõõruvad selle peale muidugi heameelest käsi.

Ülar said...

Toetan siinkohal Meelise sõnavõttu. Käisin samuti Heart of Finlandil mängimas ja kuigi tulemus võib tunduda viletsana, jäin ikkagi rahule. Kui võistluse korraldajad tahavad häid mängijaid turniirile mängima saada, on soovitav siiski neile midagi pakkuda. Kasvõi hotellikohta kaugemalt tulijatele. Või korralikku koosseisu suurmeistritele.
Samas Olde arvutused on puhas demagoogia. Näiteks mina mängisin Heart of Finlandil mitmete Soome tulevikumeestega, kelle reiting pole veel kõrge (kuigi mõnel noorel tõuseb vägagi tormiliselt), kuid mängutase ja suhtumine jättis väga hea mulje. Üks mees - Jari Järvenpää (mina sel aastal temaga ei kohtunud, tänavu võitis ta Kallet ja viigistas Meelisega), võitis järjest mitut suurmeistrit ja täitis IM normi juba kuue vooruga. Aga tähelepanu äratasid ka Roope Kiuttu, Frans Valli, Henri Pohjala, Pekka Köykkä, Vihtori Immonen, Teemu Pudas, Aleksei Wallin, Aksel Bicer Sena jt.
Vaadake tulemusi ja näete, et need noored võtsid päris mitmete suurmeistrite skalbid.
Ise seisin tegelikult veel viimases voorus esikolmiku lähedal, sest sain korraliku ülekaalu GM Vorotnikovi vastu ja usun, et enamikel juhtudel oleksin partii ka võitnud. Vorotnikov osutus aga väga visaks, pakkus etturiohvrit, siis isegi lippu, mida ma ei hakanud võtma, sest lauale tulnuks viigiseis. Tahtsin tingimata võita ja lõpuks siis kaotasin.
Aga kokkuvõttes mängisin terve rea põnevaid mänge ning see oligi minu jaoks turniiril kõige tähtsam.

Anonymous said...

Huvitav, et siinsesse diskussiooni sekkuvad ka malest kaugel olevad inimesed. Järelikult male pakub huvi. Ainult malest eemalolev inimene saab väita, et ilma reitinguta Kruusiauk võitis Fomina. Kruusiauk kuulus mõni aeg tagasi Eesti paremate naismaletajate hulka ja Eesti reiting on tal olemas. FIDE oma puudub, sest pole hulk aastaid mänginud. FIDE reitingut on aga raske saada, kui puudub võimalus käia välismaal seda hankimas, kasvõi Lätis ja Leedus.
Hea malesõber Peep, kes meid siin õpetab, soovitab lahkelt: ärge nõudke Oldelt turniire, las klubid korraldavad. Muide, klubid teevadki seda. Iga kahe aasta tagant toimub Narvas klubi Maletäht korraldusel tugev rahvusvaheline maleturniir Läänemere maletähed, mis on meie parematele noortele hea võimalus ka Eestis tugevate vastastega jõudu proovida. Korraldavad turniire teisedki klubid nii täiskasvanutele kui noortele.Kuid FIDE reitinguga turniire peaks korraldama või siis koordineerima koostöös klubidega maleliit. Aga maleliidul peaks olema president, juhatus ja tegevjuht. Kuna momendil on ainult viimane, siis nagu näha ei saa ta Eesti meistrivõistlustegagi hakkama.
Mis puutub Oldesse, siis kahjuks ei oska ta inimestega läbi saada. Vägisi jääb mulje, et ta tunneb end hästi, kui saab kellelegi halvasti ütelda. Milleks oli vaja käimasoleva turniiri alguses nähvata süüdistavalt Tuulile? Tore et siin kommentaariumis kohe Tuulit kaitsma tõtati. Kui Tuuli põhjust voorule veidi hilineda aktsepteerisid nii peakohtunik L.Vahessar kui ka selle partii vastane T.Fomina, siis pole teistel kobisemist.
Veel Oldest. Kirjutatakse, et ta on kättemaksuhimuline ja pika vihaga. Küllap sellepärast ongi siinkirjutajad anonüümsed. Kuigi vaidluskultuuri meil napib nii või teisiti. Nii on kurb jälgida Marek Kolgi isiklikuks minemisi Kristjan Sanderi vastu, kes opositsioonist peaaegu ainsana oma mõtteid julgeb välja ütelda. Marek loeb oma pühaks kohuseks talle kohe tigedalt vastu väita. Kui Marekil nii palju aega on pidevalt internetis istuda, siis oleks ta võinud küll Tallinna tulla ja elektroonilised ülekanded käima panna. Malehuvilised üle Eesti oleksid talle tänulikud olnud ja kommentaarides sõnasõja pidamise asemel oleksime meelsamini malepartiidele kaas elanud.
Ja veelkord soovitus lugupeetud asjast kaugemal olevatele malesõpradele: ärge tehke meelevaldseid järeldusi ühe partii või isegi ühe turniiri põhjal!

Marek Kolk said...

"nii palju aega on pidevalt internetis istuda, siis oleks ta võinud küll Tallinna tulla ja elektroonilised ülekanded käima panna"

Ja mida kõike ma oma vabast ajast ei võiks veel Teie hüvanguks teha. Ütlen juba ette, et sellist heategevust saab olema vähem ja vähem, nii et võid mind maha kanda.

Anonymous said...

Usun ,et paljudel tekkis Ülari artiklit lugedes küsimus- kus on meie rohkearvulised tugevad noormaletajad, kellele on loodud võimalused tormiliseks arenemiseks...vaja on juba Ottomarile järglasi..

Anonymous said...

...kohe tigedalt vastu väita.
Subjektiivne arvamus. Marek sai nüüd vist selle eest, et ta üldse julgeb Kristjani jurale oponeerida!

Anonymous said...

Maleliidu kodulehel tabelis on Heda Kruusiaugu nimi valesti kirjutatud Hedda. Heda on korduvalt Eesti naiste meistrivõistlustel medaleid võitnud.
http://www.maleliit.ee/turniirid/tabelid/tiitlid/eestimeistrid.html
Samuti osales ta NLiidu meistrivõistluste poolfinaalides, kuhu algajad tavaiselt ei pääsenud:)

Anonymous said...

Meenub NL aeg, kus rublad olid "lepalehed" ja FIMid ja DEMid olid kõva raha. Nüüd on kõigil kõvad EURid ja ikka ei olda rahul!

Nagu raha ilmaski on ka maleilmas mõnel Fide reitingud, mõnel eesti, läti jne.
Kuna reiting on statistiline näitaja, siis selle väärtus saab olla tõene partiide arvu n->oo juures. Seega on väärtus tõene näit. 65% tõenäosusega ning tuleks võtta kasutusele ühtne süsteem.

Seega lugupidamisest HK vastu, kel " Eesti reiting on tal olemas - FIDE oma puudub" on tabelis ikka "null". Olge nii targad kui tahate, reiting on statistika ja ei näita maletaja tugevust.
Reitingu põhjal võite edukalt määrata kihlvedude panuseid.

Samuti Vaadeldaja küsitlus EMV võitjate kohta, millel vastanuid hetkel 21 ja 18, näitab seda, et Vaadeldajas on aktiivselt ca 30 malehuvilist (ka Vaadeldajas võiks olla väljatoodud arv, mis näitaks sisseloginute arvu nagu oli ML lehel). Kindlasti aga mitte seda, et TF tuleb ennustuse tulemuse põhjal eesti meistriks oma kõrge FIDE koefiga.
Need, kes eespool koefitsenti "ülistavad", tehku mõne švetsi turniiri põhjal (järjestus)korrelatsioon arvutus.


Male kauge inimene metsast, kellele male pakub huvi.
KK=0 (loe kõik koefitsendid)

Kristjan Sander said...

Shveitsi süsteemis turniiri tulemus sõltub suurel määral loosimissüsteemi omapärast. Vähim oleks turniirisüsteemist tulenevaid moonutusi paarisarvulise ringide arvuga ringturniiril.

Kas malekauge anonüüm üldse teab, mismoodi reitinguid arvutatakse?

Kristjan Sander said...

Mis küsitlustesse puutub, siis näitavad need selle lehekülje loetavust vaid küsitluse lahtioleku aja jooksul (viimastel vist 2 päeva?). Ma ise pole ka kõigile küsitlustele vastanud. Külastusstatistika jaoks peaks ikka vastavat lehekülge vaatama, mis Nikolail on täitsa olemas.

Peep said...

Piisava voorude arvu puhul selgitab šveitsi süsteemis turniir parima päris hästi välja. Järgnevad kohad on aga suvalised. Enamasti väärib viimases voorus võitjale kaotanu kõrgemat kohta jne.

Hendrik Olde said...

Tere,
On NORMAALNE, et igaüks võib Olde ning tema perekonna kohta öelda kõike, mida sülg suhu toob ja kui mina julgen midagi vastata, siis … Siiani ja ka edaspidi on küll nii, et enda poolt väljaöeldut suudan ka vajadusel kaitsta/tõendada.
Ma ei ole neid teemasid kunagi puudutnud, kuid kuna Ülar Lauk ise otsustas taas „oma tõde“ kuulutama hakata, siis katsun ka mina meie asjaajamisse Ülariga paar selgitust tuua. Varasemalt on Laugul välja kujunenud arusaamine, et Olde elab maletajate arvelt liiga hästi.
Ühes olen ma Ülariga nõus – Soomes olid vastas tõesti mõned perspektiivikad mängijad, kes veel ei oma tegelikule mängutugevusele vastavat reitingut. Sama on ehk ka praeguste Eesti MV-ga ning meie nooremate maletajatega, kus reiting ei näita tegelikku taset. See oli vist paar aastat tagasi, kui Ottomar tegi ka tavamales Hiiumaa turniiril Lauguga „jõupositsioonilt“ viigi …
Aga sellest Laugu „Olde teemalisest“ ülevaatest.
Ma tunnen Ülarit kindlasti juba üle 30-ne aasta ja seda nii maletajana, treenerina, maleajakirjanikuna ja ka (konfliktse) suhtlejana.
Ei ole minu asi kommenteerida neid asju, miks Lauk aastakümneid ei saa hästi hakkama Võru spordijuhtidega ning miks Võru Maleklubi ja Võru noormaletajate seis on just selline, nagu see on. Küll on aga Ülar olnud mitmeid kordi seotud ka maleliiduga.
Esmalt tegi Ülar Maleliidu kodulehte, kuni asi jõudis ummikusse, sest selle arendamine käis temale üle jõu ja õnneks leidsime Marek Kolgi. See oli vist ka esimene kord, mil ta meid sopaga üle valas.
Siis hakkas Ülar pidama Vaatleja blogi, mis andis asjalikke ülevaateid maleturniiridest (Ülar tegeles oma asjaga, mis talle huvi pakkus ning millega ta ka hakkama sai). Kuna asi tundus perspektiivikas, siis leppisime kokku, et EML hakkab seda tööd veidi toetama. Nagu me kõik teame, siis ühel hetkel muutis Ülar selle saidi avalikuks „sõimukanaliks“ EML-i vastu (kusjuures EML samal ajal toetas Ülarit). Lõpuks ei olnud EML-i juhatus (mitte Olde) nõus seda ettevõtmist enam toetama ja seejärel lõpetas ka Lauk selle saidi tegemise (süüdistades selles muidugi mind), kolis Vaadeldajasse, millest samuti suhteliselt kiirelt teisi süüdistades minema läks.
Siis oli Ülar tööl noortekoondise vanemtreenerina, kuid kahjuks tulid tema eest ära teha kõik organisatoorsed küsimused (ta lihtsalt ei saa nendega hakkama). Isegi Eesti noortekoondise laagreid ei suutnud ta komplekteerida, sest oli suutnud erinevate laste ja treenerite vahel tekitada konflikti. „Finaaliks“ oli muidugi see, et ta hakkas tegema „taustauuringut“ M.Lapiduse treeneri kohta, kelle juures loengutel käisid paljud koondisse kuuluvad venekeelsed lapsed ning EML-l ei olnud enam võimalust saata koos kahte treenerit (Lauk, Rohovoy) noorte EM-le. Otsustati, et Rohovoy sõidab EM-le ja Lauk vastavalt MM-le (kusjuures EML-i kanda jäi juba ka Laugule välja ostetud pilet EM-le, mis oli päris märkimisväärne kulu).
Ülar läks MM-le, kust naastes selgus masendav tõsiasi – Ülar oli kulutanud plaaniväliselt talle igaks juhuks kaasa antud majanduskulude avansi endale nahktagi ostmiseks. Lisaks puudusid mitmed kuludokumendid, mille eest ta maksis maleliidu vahenditest. Asi lõppes tõesti sellega, et EML ei olnud nõus temaga pikendama noortekoondise vanemtreeneri töölepingut.
Järgmise katsena saatsime Ülari noortekoondise treenerina 2009.aasta EM-le Itaaliasse . Kuna sellel ajal tegeles ta Skype vahendusel Ottomariga, siis eelistasime koondise treeneri kinnitamisel just seda asjaolu, et EML-i kulul oleks EM-l kaasas meie kõige perspektiivikama noore treener. Asja tulemuseks muidugi see, et nii mõnedki alaealised suutsid seal alkoholi tarvitada. Ja jälle lunisime Ülari käest kuludokumente ning mitmeid kuid ootasime ka üle jäänud komandeeringu avanssi tagastamist.

Hendrik Olde said...

Vaatamata paljude treenerite vastasseisule kutsusime Ülari läinud aastal treenerite koolitusele lektoriks, et ta jagaks ka teistele inimestele kogemusi, et kuidas interneti vahendusel treeningtööd korraldada (Ladva näide). Tulemuseks taas see, kus treenerid olid temas pettunud, sest loeng oli sisutu. Tundub, et mingit süsteemi ning treeningplaani ei olegi olemas.
Ikka kaasas Olde edaspidigi Laugu erinevatesse projektidesse (kusjuures paljude inimeste vastasseisule ja hoiatusele, et „heaga see ei lõpe“) – L.Olli trükise koostamine ning viimase suurema projektina ka Eesti Spordi Biograafilise Leksikoni maleartiklite koostamine.
Selle ESBL-i tegemise juures pidin EOK-le (kelle finantseerimisel see projekt toimus) selgitama, et ma ei ole kaabakas, sest Ülar suutis EOK-le kaebuse esitada, et EML-ei ole edasi kandnud tema tööks mõeldud raha. Raha oli muidugi Ülari klubile kokkulepitult ammu edasi kantud. Asja kommentaariks teatas Ülar, et EOK ametnikud ongi „muiduleivasööjad“ ning nagunii maksavad talle liiga vähe ja elavad selle kõrval ise liiga hästi.
Olles täiesti erapooletu nende maleartiklite osas, mida Ülar ESBL-i kirjutas, siis mul tekkis teost sirvides küsimus eetikast: kas Ülari poolt kirjutatud ülevaade tema enda kohta saab olla mahukam, kui näiteks Iivo Nei kohta kirjutatud artikkel (ehk siis nende inimeste panus Eesti malesse)?! Enamusest teistest maletajatest rääkimata.
Kui me nüüd lisame siia juurde need Laugu sõnavõtud ja majandusanalüüsid EML-i presidentide ja juhatuse liikmete kohta, siis minult küsitakse ikka ja alati nii treenerite, kui ka maletajate poolt – miks ma küll astun mitu korda järjest ühe ja sama „reha“ peale ning ikka ja jälle kaasan Ülari erinevatesse projektidesse. Tulemus on alati sama- pakud inimesele tööd, maksad talle selle eest kokkulepitud tasu ja ikka saad lõpuks Laugu käest sõimata. Neid näiteid võib tuua ikka palju, kus Ülar „ sülitab“ sinna kaevu, mis teda parasjagu toidab.
Minu vastus on olnud ikka – äkki ajad muutuvad ning tema arusaamine asjadest ka. Kuni ta on kitsalt oma liistu juures, seni on kõik hästi, kuid kui keegi suudab ta endast välja viia, siis … Ja ma ei ole siiani võtnud Laugu väljaütlemisi väga isiklikult, sest oman temast ka teistsugust pilti.
Samas, ka kogu meie maletajaskond (sh. treenerid) tunneb Ülarit ja ei võta tema väljaütlemisi juba ammu tõsiselt.
Nii kerkis ka ühel hetkel küsimus Ottomar Ladva treenimise osas, kus meilt küsiti, et kuidas EML vaatab selle peale, et Ottomar teeb koostööd Lauguga. EML vaatas tol hetkel selle peale positiivselt ning me kindlasti ei sidunud noormehe toetamist kuidagi Ü.Laugu käitumisega EML-i suhtes.
Aga kaua sa ikka lased ennast tümitada inimesel, kes peeglisse vaadata ei suuda ja kõigis oma hädades „Olde varju“ näeb.

Ma ei ela käsi taskus rusikas ja ei pea kellegi vastu mingit viha. Muidu ma tõesti oleks juba ammu välistanud igasuguse koostöö Ülariga, kus maleliidu roll on temale tulu pakkumine, kuigi oleks ka palju normaalsemaid variante. Samas me teame alati ka lõpptulemust ette, kui Ülaril on raha käes.
Võib-olla on ka klubide toetus maleliidus just selline sellel põhjusel, et tuntakse inimesi juba pikemat aega ning ei kehti põhimõte, et mida kõvemini karjud ja süüdistad, seda parem ise paistad …

Anonymous said...

Põhjalik kodutöö ja ülevaade HO poolt. "Eesti mv klassikalises males - 1. päev" artikkel toob välja väga palju huvitavaid kommentaariume. Näeb, mis järgnevate päevade artiklite kommentaariumid toovad. Räägitakse maailma lõpu lähenemisest, kõik märgid Norra sündmuste põhjal on olemas. Kuidas on lood EESTI MALEGA, kõik märgid EMV kommentaaride põhjal on olemas.
HO artikkel peaks ilmuma ka ERR väljaannetes, avalik huvi on kindlasti olemas.

Anonymous said...

Eks see ole ka HO viga, et on inimesi liigselt usaldanud, kes seda ei vääri. See ongi tema rumalus, et astub sama "reha" peale mitu korda, ja seda erinevate küsimuste lahendamisel.

Ülar said...

Olde jutt on uskumatult haige sonimine. Kas ma peaksin siin hakkama kõigi nende süüdistuste peale vastama?? Võin kätt südamele pannes öelda, et Olde on asjade sisu lootusetult moonutanud ning kõik konfliktid, mida ta mulle süüks paneb, on tema enda intrigeerimise tagajärjed (mina olevat läinud EOK-sse kaebama????).
Kui palju olen ma pidanud kuulama Olde jutte (umbes taolisi tiraade) kolleegide kohta? Ja asja uurides on tavaliselt välja tulnud hoopis teistsugused faktid.
Olde - sa oled täiesti haige ja peaksid end ravima.

Kristjan Sander said...

Tõepoolest ei ole Hendrik Olde asi kommenteerida ei Võru spordielu ega Ülar Laugu isikut. Kasvõi juba ainuüksi seepärast, et see ei puutu vähimalgi määral Eesti meistrivõistluste teemasse.

Hendrik Olde viimased postitused on hea näide sellest, kuidas ta kriitikale oma tegevuse kohta vastab alati asjassepuutumatute isiklike rünnakutega.

Anonymous said...

Täiesti uskumatu!

Ülar Lauk kirjutab selgitav/neutraalse postituse sisukokkuvõttega "Käisin Soomes malet mängimas", millele Hendrik Olde vastab ülipikkade postitustega, mille sisu saab kokku võtta sõnadega "Ülar Lauk on üks viimane kaabakas!"

Täiesti uskumatu, kui madal on Hendrik Olde suhtlemine ja viisakus!

Maleliidu juhi kõige peamine ülesanne on leida ja välja kaubelda rahasid maleelu toimimiseks. Eestis on igale rahale suur konkurents, nii rahale avalikust kui ka erasektorist. Inimene, kellel on nii madal suhtlemise tase kui HO-l, ei ole lootustki malele rahasid leida - mida ilmekalt näitab segadused käimasoleva MV korraldusel ja auhindade puudumine.

Ülar said...

Ok, tuleb vist mõnes asjas pisut selgitada. Tööd on küll kõvasti, aga eks ma teen selle hiljem ära.
Konflikt Rogovoi asjus. Noortetreener Rogovoi ilmus Eestis välja Mark Lapiduse treenerina. Algul oli jutt, et ta on rahvusvaheline meister. Aga miski oli nagu mäda. Noorteturniiril Läänemere maletähed kukkus Lapidus valgetega Leedu poisi vastu sellisesse lõksu, mida mina teadsin juba ca 12-aastaselt (lugesin seda ise mingist õpikust). Leedu treener tuli mulle seda isegi sõbralikul-iroonilisel moel ka ütlema. Mul jäi üle vaid õlgu kehitada.
Järgmine vihje tuli ühelt kolleegilt, kes oli näinud kuidas Rogovoi midagi õpetas. Üsna sarkastiline märkus: "Ma saan aru, mida sina või Tsõganova teete, aga sellest, mida Rogovoi teeb, ma aru ei saa."
Ühel korral Montenegros vaatasin, et Lapidus mängis Vene avangu vastu valgetega pehmelt öeldes ebatavaliselt. Küsisin, et miks ta nii mängis. Vastus: "Rogovoi ütles". Siis ma veel uskusin, et tegemist on tugeva treeneriga, kel on mingid omad variandid, mis õpilastele edu võivad tuua. Aga kui ma kuulsin, kuidas ta Triin Narvale õpetas, et Hispaania avangu vastu tuleb mängida ühte varianti vähemtempoga, kadus mul tema "imevariantidesse" igasugune usk.
Paaril korral panin hiljem tähele, et tema antud seisuhinnagud ei ole õiged (ühest päris anekdootlikust olukorrast rääkis ka Kunitsõn, kus ta surnud viigiseisu pidas võidetuks).
Kilingi-Nõmmel malelaagris jäi mulle küll okas hinge, kui korra astusin sisse Rogovoi juhatatud maletundi. Demonstratsioonlaual oli üsna raske patiga lõppev etüüd. Ja seda pidid lahendama 8-10 aastased lapsed. Rogovoi ei selgitanud muud, kui korrutas: "Rešajem, rešajem." Ok, uskusin, et kogenud treener teab, mida teeb.
Siis hakkasin ühe noorte malelaagri komplekteerimisega tegelema (kas selle kohta kirjutas Olde, et ma ei saanud hakkama?). Kontakteerusin väga paljude laste ja nende treeneritega. Piisava arvu laste leidmine osutus raskeks ja saatsin laiali e-kirju, kus reklaamisin laagrit ka nii, et seal peab loenguid Rogovoi. Kuna oli vaja tema kohta pisut kirjutada, kellega tegemist on, siis püüdsin temalt küsida CV-d. Sain eitava vastuse. Siis viskasin pilgu Chessbase'i. Selgus, et tegemist ei ole rahvusvahelise meistriga, ega ka mitte rahvusvahelise meistri tugevuse mängijaga (nagu samuti on väidetud). Tema partiisid oli väga vähe (5) ning rahvusvahelist reitingut tal ei olnud. Ahjaa, kunagi varem temalt küsides ütles ta, et tema tugevus on kusagil 2300 ringis.
Kõiki neid tähelepanekuid kokku liites otsustasin asjast informeerida ka Maleliidu juhatust, lootuses, et kui EML juhatus temaga mingi lepingu sõlmib, siis küsib ka CV-d.
CV-d maleliit ei küsinud ja tegi temast hoopis Eesti delegatsiooni treeneri ja juhi. Mind kutsuti maleliidu juhatuse koosolekule ning Olde sõimas mind seal pool tundi. Näib, et ta sai aru, et on ämbrisse astunud, aga loomulikult ei saanud ta seda tunnistada.

Anonymous said...

Noh näete nüüd, mis tähendab siin oma nime all kirjutada. Ülar kirjutas maletaja muljeid Soome turniirilt. Olde vastas pika demagoogilise fakte meelevaldselt tõlgendava sõimuga. Hendrik Isevalitsejal võivad ju olla oma arvamused (miks nee tihti küll ainult halvad on), aga tal ei maksaks esineda teiste maletajate nimel. Valdav enamus maletajaid peab Ülarit sõbralikuks ja toredaks inimeseks, kusjuures väga heaks treeneriks.

Anonymous said...

No-noh, et Oldel pole õigust kedagi ega midagi kritiseerida aga Oldet on õigus kõigil kritiseerida. Päris tore....

Marek Kolk said...

Ju siis on aastate jooksul teatud konfliktid lõpuni rääkimata jäetud.

Anonymous said...

Asi on kahtlemata inetuks läinud. Kuid vaadake, kes ka siin kommentaarides esimese kivi viskas.

Kristjan Sander said...

Katse toimuvat mingitele isiklikele konfliktidele taandada on naeruväärne. Maleliidu tegevus on vähemalt 2007. aastast saadik selgelt alla käinud ning juhatuse esimehelt kuuleb ainult eneseõigustuslikke valesid ja demagoogilisi rünnakuid, millel ei ole asja sisuga vähimatki pistmist (hea näide leidub ülal). Hendrik Olde ei saa oma tööga hakkama ning püüab seda fakti varjata pahatahtlike kuulujuttude levitamisega.

Liikmete arupärimistele vastamist aga kardab H. Olde nagu tuld nagu ka põhikirjale vastavat revisjoni Maleliidus.

Marek Kolk said...

Noh, Krsitjan, kus sa olid selle aasta juhatuse valimistel? Alla käinud, siis alla käinud, aga midagi uut sa ka ei paku.

Ei tasuks unustada ka noortemalet ja seal on viimastel aastatel tulemusi olnud. Ei ole nii, et kõik ja ainult kõik on alla käinud.

Anonymous said...

Kuigi see ilmselt ei meeldi ühe ülalkommenteerinud isiku isandatele, kuid eks ta ise torgi. Tuletame siis meelde mis juhtus 2007. aastal. Nimelt Eesti Maleliit sai maailma karika korraldamisõiguse ning mis juhtus selle peale Maleliidu rahastamisega:

http://www.maleliit.ee/maleliit/dokumendid/2010/1.pdf

Allakäigu põhjused selgelt näha selles tabelist.

Anonymous said...

Maleliidu juhatuse töö tulemuslikkuse hindamiseks peaksidki aluseks olema just sellised tabelid.

Anonymous said...

KS, milline graafik iseloomustab Tartu Ülikooli maleklubi tegevust alates sellest, kui Sa selle etteotsa said? Kuidagi väiklane näib selles valguses üldse sõna võtta rünnakute laadis ja ilma vähimagi panuseta meie maleellu.

Kristjan Sander said...

Marek, kas sa räägid neist valimistest, mille eel kaks klubi (sh. K. Külaotsa oma) Maleliidust põhikirjavastaselt välja visati?

Mis noortemale tulemustest sa räägid? Sellest, et Maleliit õnnestus panna noorteraha õigel ajal klubidele välja maksma, mitte eelarveaukudeks kasutama?

Anonymous said...

Olgu muud mis on, aga see kuidas Lauk siinsamas Vaadeldajas Turut hakkas sõimama oli väga inetu. Loodame Turult veel häid turniiri ülevaateid.

Ülar said...

Oh jeerum. Meil on Turuga ammu jutud räägitud. Vabandasime teineteise ees viisakalt, kui üksteist kunagi solvanud oleme.
Kas maleliidu juhtkonnas seda siis ei teatagi?

Anonymous said...

Selle eest "löödi" Lauk ka Vaadeldajast minema. Tema artikkel puudutas vaid konkurenti, mitte aga palju olulisemat - EML raha kasutamist isiklikuks tarbeks. Järelikult HO öeldu tundus loogiline ja ilmselt vastab tõele.

Viskasin pilgu ka "Vaatlejale",esimene ja viimane postitus ning kogu lugu:

Sunday, June 6, 2010
Kaido ja Mark võitsid simultaanil osalenute enamikku

Sunday, May 2, 2010
Vaatleja on tagasi!

Ülar said...

Mida? Mida? Vaadeldajast lahkumine oli minu täiesti isiklik otsus.
Mind täitsa huvitaks, kes on võimeline nii haigeid kommentaare siia panema? Miks ta tahab mind mustata?
Paar tundi tagasi helistas mulle maleliidu juhatusest Marko Siil ja avaldas kahetsust, et nii mõttetu mustamine on lahti läinud. Aga tundub, et keegi ei saa ikka veel und ja pillub anonüümselt sitta.

Anonymous said...

Praegune Eesti malejuht lahkub Eest Maleliidu juhi kohalt aastal 2030.Mitte varem.Ehk hiljemgi.Lood on nii.

Marek Kolk said...

No siis järelikult aastani 2030 veel midagi toimub. Kuigi mina ei soovitaks tal üldse midagi edasi teha, sest see lihtsalt on kahjulik tema enda ja perekonna tervisele.

Anonymous said...

Vaadeldaja peaks lõpetama "pasa pildumise" ja tegelema malega.
KS soovitaks enese rahuldamiseks korraldada lätlaste eeskujul referendum EML laialisaatmiseks.
Samas ennustan ka tulemused - EML saab 75% ja putšistid 25%.

Praegune Eesti malejuht lahkub Eest Maleliidu juhi kohalt aastal 2032 (66-selt, kuna pensioniea tõstmist pole MK ja Anonymous arvestanud).

Läti referendumil seimi laialisaatmise küsimuses hääletas esialgsetel tulemustel selle poolt rohkem kui 94 protsenti osalenutest.

Anonymous said...

Kes on putsistid?
si ei oloe KS -is, vaid ka tavaline emalehuviline tahab vastust saada mõnedele lihtsatele küsimustele...
Ülari vastusest sain teada jälle huvitavatest asjadest , mis ML au ei tee.
Nn pasa loopimine võiks olla suu puhtaksrääkimine- oleks huvitav kuulda ka kõigi endiste juhatuse liikmete arvamust asjadest-kas EML on juhitud nii nagu nemad seda nägid

Anonymous said...

Ülari kohta on "kogu tõde" avaldatud, kena. Ootaks nüüd samasugust avavat kirjutist tolle maleolümpia taksosõidu tagamaade kohta: kes, kus ja kui palju lubamatult kulutas. Ei teeks paha ka kõikide ülejäänud maletajate tausta avamine - teaks isegi, milliste sulitempude viljelejatega tuleb ühe laua taga istuda. Seda kõike võib teha ka maleliidu juhatuse ajaveebis, ongi teine muidu viimasel ajal kuidagi varjusurmas.

Anonymous said...

Selleks, et Eesti malel saaks hakata paremini minema, peab seda juhtima tulema keegi nii väljaspoolt praegust koalitsiooni kui opositsiooni. Poriloopimine on liiga kaua kestnud ning mõlemad osapooled oma maine liiga täis teinud.

Samas seni kuni jätkub siin toimuv mudamaadlus ei tule loomulikult ükski terve mõistusega inimene male lähedalegi.

Kristjan Sander said...

Marek, mis sinu arvates siis 2030. aastani toimub? 2009. aastal ei suutnud Eesti Maleliit korraldada nädalalõputurniiride sarja, 2010 pidi äärepealt ära jääma osalemine maleolümpial, 2011 käis kahetsusväärselt alla Eesti MV finaal ning 2012 lubab H. Olde loobuda Eesti MV finaali korraldamisest üldse.

Mis võiks sellesse ritta järgmisena minna? Kas ikka jätkub 2030. aastani asju, mida ära jätta või tuleb siiski varem nappus kätte?

Anonymous said...

Kas teised maleliidu juhatuse liikmed Marko Siil, Ants Prii, Erik Haavamäe, Ervin Liebert jagavad siinseid tegevjuht Hendrik Olde seisukohti?

Anonymous said...

Sama mõte. Kuidas praegused juhatuse liikmed suhtuvad maleliidu juhi räuskamisse? Kõigepealt Tuuli, siis nõrgad maletajad Külaots, Volodin, Kanep, Lauk ja siis igaks juhuks veelkord põhjalikumalt Lauk. No selge, et vaja meistrivõistlustelt tähelepanu eemale juhtida, aga miks peab maletajaid sõimama hakkama? Marukoer on taas vallale pääsenud. Masendav.
Ülaril soovitan Olde demagoogiale mitte vastata. Eks ajab vihale küll, aga eeldan, et sul targematki teha kui lollustele vastata. Kui mõni maletaja tema iba veel usub, siis on see eelkõige nende probleem.

Anonymous said...

Kõik, mis eelkõneleja ütles, on väga-väga õige. Väga tahaks kuulda teiste Maleliidu juhatuse liikmete seisukohti, kuidas nad suhtuvad sellesse, et maleliidu juht sõimab ja halvustab Eesti tugevamaid maletajaid. Kui nad selles osas seisukohta ei võta, siis - nagu mina seda näen - tähendab see seda, et nad kiidavad Olde käitumise heaks.

Ülar said...

No see Olde kirjutatud "kogu tõde" sisaldab ainult valesid ja laimu. Lugesin praegu kokku 11 täielikku valet ja sama palju nö pooltõdesid-halvustavaid väiteid.
Ei oskagi nagu midagi öelda... malejuht on süüdimatu?

Kristjan Sander said...

Süüdimatus tähendab võimetust oma teo keelatusest (või siis sobimatusest, kui me kriminaalõigusest väljume) aru saada või oma käitumist juhtida. H. Olde isiklikud rünnakud kõigi vastu, kes temaga igas asjas nõus ei ole, on küll väga pahatahtlikud, aga mu meelest siiski mitte süüdimatud.

Anonymous said...

Ikka vanas vaimus! Küll on H.O süüdimatu ja pahatahtlik jne. H.O ütles selgelt ära, ta suudab väljaöeldut tõestada.
Ü.L võib tema kohta öeldu ümber lükata.! Siiani vaid H.O süüdistamine ja väitmine, et kõik on vale.

Kristjan Sander said...

Ehk selgitab anonüüm, kuidas need H. Olde "väljaütlemised" puutuvad Eesti MV allakäiku? Ta lihtsalt üritab teemat vahetada ning viia arutelu isiklike solvangute peale nagu ikka.

Faktiandmetel põhinevat argumenteeritud arutelu kardab too isand aga nagu tuld, sest teab, et tema viimaste aastate töö tulemused on väga kasinad. EML eelarve maht on kukkunud, arengukava ei ole, aasta-aastalt jääb tegevus aina tagasihoidlikumaks. Pidevalt ollakse riigiastutustele aruandevõlglased (ka praegu Kultuurkapitalile). Põhikirjalist kohustust vastata liikmete arupärimistele ei täideta ning revisjone ei korraldata. Need on faktid, mida kinnitavad majandusaasta aruanded ja muud dokumendid.

Kas me näeme H. Olde poolt argumenteeritud ja tõenditega kaetud analüüsi sel teemal? Ei, kahjuks mitte. Selle asemel postitab ta isiklikke rünnakuid kõigi aadressil, kes ülalkirjeldatud olukorraga rahul ei ole. Reitingutabeli tipus asuvaid maletajaid mõnitatakse avalikult. Selle asemel, et algatada klubijuhtidega uue arengukava koostamine, üritas ta hoopis riiki kohtusse kaevata, millest muidugi midagi välja ei tulnud.

Marek Kolk said...

No ma ei tea. Kristjan, sa räägid ka siin ühest isikust, aga paljud otsused teha või mitte teha on siiski juhatuse tasemel.

Initsiatiiv ja vastutus võib olla ühe inimese käes, kuid siiski trend on kritiseerida ainult üht inimest. Pisut ebaõiglane või kuidas (eriti arvestades viimase kahe aasta tegevust)?

Arvestades, et juhatus vahetus minu meelest sel aastal (kus opositsioon istus põõsas ja luges Õhtulehte [kunstiline väljend, siin ei saada ju naljast aru]) ja nüüd on jälle pärast võitlust rusikatega vehkima hakanud.

Sellegipoolest, isiklikud konfliktid võiks ikkagi väljaspool avalikkust selgeks teha (sellest Laugu afääri sisse toomisest ma päris hästi aru ei saa).

Lisaks ... Kristjan, sa siin ütled, et H.O. juhib tähelepanu kõrvale, aga sina ju räägid ainult teemasse?

Ülar said...

No aga milline Olde väidetest siis tundub üldse tõele vastavat? Valige üks välja ja ma vastan. Minu tööpäev ei möödu internetis sappi pritsides, kogu sellele jampsile mul küll ei ole aega vastata.
Ning anonüümne kommentaator. Enne kui mingi episoodi kohta tahad selgust saada, tutvusta palun ennast.

Kristjan Sander said...

Marek, juhatuse esimees on ainukesena juhatuse liikmetest palgaline töötaja. Seetõttu on temal loomulikult ka suurem vastutus. Lisaks on tema ja Marko Siil ainsad juhatuse liikmed, kes ei saanud sellesse ametisse esmakordselt käesoleva aasta kevadel.

Kuna kahest viimasest varasemate juhatuse koosolekute protokolle paaniliselt varjatakse, ei ole kahjuks võimalik järele vaadata, kuidas see "juhatuse tasemel otsuste tegemine" käis. Vaevalt sinagi sellest rohkem tead.

Anonymous said...

Sa K.S oled Eesti male jaoks tõeline must katk. Hullemat laastamistöö tegijat ei leiagi!

Anonymous said...

Huviga ootame seda hetke, et millal lugupeetud kodanik hakkab nõudma, et talle peaks näitama ja juhatuse liikmete isiklikku kirjavahetust, sest kahtlemata on selles ka Maleliidu teemasid arutatud. Liikmena usub ta kindlasti, et tal on selleks õigus:)

Anonymous said...

Kaks viimast kommentaari (5:04 ja 5:12) tunduvad olevat Olde kirjutatud. Mõlemad on mõnitavas/halvustavas stiilis, mis on Oldele omane, samuti kannab esimene kommentaar endas demagoogilist sõnumit, mida Olde on laialt varasemalt levitanud / levitada püüdnud, ehk siis: "Kes mind kritiseerib, see teeb Eesti malele halba."

Anonymous said...

5:04 - mööda :)
5:28 on ise tubli halvustaja, mõnitaja, sildistaja. Kas riputaks samuti nime külge :)

Anonymous said...

Pärnu turniir ikka toimus?

Anonymous said...

Ärge pritsige siin sappi. HO on male heaks jube palju ära teinud. Loodame, et teeb lõpuni ära!

Anonymous said...

Jaa, Pärnus võitis sm Svõrjov, rm Kärner ja Sopp.

Anonymous said...

Parnau tabelit kah kuskilt näha saaks?