Thursday, July 14, 2011

Eesti meistrivõistlute finaal toimub Pärnu asemel Tallinnas

Eile saatis Eesti Maleliit Eesti meistrivõistlute finaalturniiril osalemist kinnitanud maletajatele e-kirja, milles teatas, et 20.-25. juulil Pärnus toimuva pidanud meeste ja naiste meistrivõistluste finaalturniirid viiakse läbi hoopis Tallinnas, Paul Kerese Malemajas. Võistluste avamine ning loosimine toimub 20. juulil kell 13.00. Esimene voor samal päeval kell 15.30.

Põhjusena turniir üldse Pärnus, suvepealinnas, südasuvel pidada nimetati Eesti esimaletaja seotust Pärnumaaga ja soovi seal piirkonnas malet populariseerida.
Paraku teatas Eesti esimaletaja, et ta ei osale 2011.aasta Eesti meistrivõistlustel Pärnus ning seetõttu muutus ka väga raskeks selle projekti "müümine" sponsoritele, mille arvelt oleks olnud võimalik katta võistluste korraldusega ning osaliselt ka võistlejate majutusega seotud kulutused. Nii kaotas võistluste korraldmine Pärnus oma algse mõtte ning suurem osa võistlejatest peaks tegema täiendvaid kulutusi seoses majutuse ja toitlustusega suvepealinnas, siis otsustas EML-i juhatus 13. juulil, et 2011. aasta Eesti meeste ja naiste meistrivõistluste finaalturniirid toimuvad Tallinnas (allikas: EML).

Hetkel on kinnitanud oma osalemist 10 naist ja 7 meest, ülejäänud võistlejad peaksid selguma 16.juulil. Arvatavasti on selle kohta uudist oodata ka Eesti Maleliidu kodulehel.

Finaalturniiril osalemist on kinnitanud järgmised maletajad:

RM Tatjana Fomina (2233); FM Valeria Gansvind (2222); RM Leili Pärnpuu (2130); FM Regina Narva (2047); CM Triin Narva (2002); FM Tuuli Vahtra (1997); Elvira Hanzatjan (1813); Anaid Hanzatjan (1821); Katrina Korban (1789) ja Heda Kruusiauk;
RM Olav Sepp (2485); FM Ilja Vovk (2250); Juri Holvason (2153); Pavel Vorobjov (2136); Sander Kukk (2117), Tarmo Tuul (2057) ja Ottomar Ladva (2037).

68 comments:

Anonymous said...

Mina sain 10 naismaletajat

Anonymous said...

ou mai gaaaad

Tuuli said...

Minu aps, parandasin ära.

1932 said...

Kuidagi imelik, et vabariigi tähtsaima turniiri toimumise koht muutub praktiliselt viimasel tunnil ja osalejate arv ei ole ikka veel selge?! Vanasti küll asjad nii ei käinud.

Anonymous said...

Peaasi,et süüdlane on leitud!

Anonymous said...

Minul tuli vahepeal meelede,et EML on siiani ilma presidendita? Nüüd on küll koosolekust tükk aega möödas, või ei ole üldsust sellest teatatud- vastav info on ainult asjaosalistele meili teel saadetud!

Anonymous said...

Tule taevas appi! Ja EML kodulehel mitte mingisugust uudist. Hea asjaajamine seal ikka. Härra eksimatu võiks küll nurka häbenema minna ja sinna jäädagi.

Anonymous said...

Nii, et EML-i juhatus otsustab hetkel, kes siis puuduolevatest mängima hakkavad:D No sellist kino pole veel olnud. Võtke ennast kokku!

Anonymous said...

Kuulge präänikud, laske inimestel tööd teha.

Anonymous said...

Kuulge präänikud, laske inimestel tööd teha.

Anonymous said...

Hea veel et esimaletaja pärast tšempionaat päris ära ei jää.

Anonymous said...

Seal võiks scheveningeni teha, naised vs mehed. Tuleks minu meelest väga pingeline ettevõtmine.

Anonymous said...

Pärnu piirkonnas pole ju malet.Midas populariseerida seal.

Anonymous said...

Kas Aarne Juurikas on ka juba loobunud?

Anonymous said...

Aga miks siis Külaots loobus? Teab keegi põhjust? Samuti ei ole äratoodud nimekirjas teiste suurmeistrite nimesid - kus nemad on?

Anonymous said...

Meeste koosseis on nii "tugev", et seekord võiks meeste-naiste ühistšempionaadi teha. Tanja ja Valeria oleksid kindlasti medalipretendendid. Ja kui veel Viktoria ja Monika osa võtaksid, suurest eesti maletajast MBO-st rääkimata, siis võiks korraldada meeste ja naiste kümne laua matši. Sel juhul teeksin mina panuse naiste peale.

Anonymous said...

Pange tähele - EML väldib Kaido Külaotsa nime mainimist ja kasutab selle asemel eufemisme:
"2010. aasta malemeister ning Eesti käesoleva hetke esimaletaja".

Anonymous said...

Ei tea kuidas Leili Pärnpuu pärnakana sellese suhtub, et tšempionaat napp nädal enne võistluse algust tema kodulinnast päälinna ümber koliti?

Anonymous said...

Artiklist loeme,et Kaido loobus osavõtust?See tähendaks seda,et nagu algul lubas osaleda ja siis ütles ära?
Kas ta on ikka sel aastal lubanud osaleda?

Anonymous said...

Üsna imelik põhjus välja toodud, miks eesti meistrivõistlused ei toimu Pärnus. Teatavasti oli osalemisest teatamise tähtaeg 10. juuni. Kui isegi nimetatud põhjust uskuda, siis miks teatatakse kuu aega hiljem, et eesti meistrivõistlused on üle viidud Tallinna?
Hetkel tundub, et EML on sel aastal läbimõtlematult eesti meistrivõistlusi korraldanud. Aga eks neid huvitavaid asjaajamisi on ennegi nähtud ja nähakse ilmselt ka tulevikus.

Anonymous said...

Meie Maleliit meenutab üha enam „Armeenia raadiot”, sedavõrd huumoriküllased on sealt (male)rahvale paisatavad teadaanded. Peab püsima veendumus, et inimestel huumorisoon umbes ei ole ja et neid säutse võetakse vastu heatahtliku muigega.

Ma lugesin ja kohe mitte ei jõudnud ära imestada seda tšempionaadi serveeringut. Mul on muidugi väga kahju, et idee korraldada meistrivõistlus Pärnus ei asetunud mõnede aastate tagusesesse aega, mil Maleliit ilmutas siiski mingit teovõimet ja kooperatiivsust. Siis oleks väärt ideest suure tõenäosusega asja saanud ja suurima hea meelega oleksin siis ka Pärnus mänginud. Sest ühes on Maleliidul tõesti õigus - olen Pärnuga otseselt seotud.

Tagasi eelmainitud uudisteagentuuri juurde tulles: Armeenia raadiolt küsiti: „Kumb oli enne, kas muna või kana?” Vastus: „Enne oli kõike”. Millised on lood Maleliidu loogikaga? Kumb oli enne, kas esivõistluse toimumispaiga üleviimine Külaotsa pärast või see, et Maleliit otsustas demonstreerida oma massiivseid muskleid ja Külaots maa sisse lüüa? Malelises plaanis esialgu. Kõigepealt viskame Külaotsa kõige oma kooliga Maleliidust välja ja siis hakkame meistrivõistlust selle sama outcasti ümber ehitama?! Praegu ei ole mul vist isegi mingit õigust väga austatud Malejuhi poolde selgituste ja vastuste saamiseks pöördudagi, kes ma selline, ilma igasuguse klubilise kuuluvuseta mees selline üldse olen, et nõutan vastuseid?

Lahkame nüüd väheke Maleliidu poolt produtseeritud tšempionaadi juhendit. Nii, kui aasta kalenderplaani projekt staabist muudatuste ja ettepanekute tegemiseks välja lasti, vaatasin ma, et ohhoo, tšempionaadil on saba veel lühemaks saetud. Varasemalt toimus sel turniiril üks voor päevas, mingist hetkest hakkasid graafikusse siginema topeltvoorud. Nüüd vaatan, 9 vooru on pressitud kuuele mängupäevale... Prooviks tulevikus mõnel päeval kolme vooru ka, saaks teada maletajate vastupidavuse piirid. Ma ei räägi siin miskist suurest openist, kus 2 vooru päevas on tavaline praktika. Jutt käib riigi meistrivõistlusest. See ei ole küll õige koht inimkatseteks. Malejuht ju ise tahab ka, et esivõistlus omaks võimalikult palju prestiiži, on ju nii?

Juhend nägi veel ette registreerimise nõude kindlaks kuupäevaks. Maleliidu poolne võistluse autasude pakett sisaldas selle kuupäeva seisuga diplomit, medalit ja ilmselt ka südamlikku käepigistust. Vanad head Tootsi nipid tulevad meelde: poisid pange ennast ilusti turniirile kirja, me siis õunte pealt vaatame, mida head ja paremat me teile veel anname. Ei pea vist selgitama, et inimesele, kes males jõudnud teatud professionaalsele tasemele ja kes peab oma võistluskalendri koostamisse vastutustundlikult suhtuma, selline „diil” eriti atraktiivne ei ole.

Lisaks ei ole ma veendunud kas üle 2600st reitingut omaval maletajal on ratsionaalne, põhjendatud ja vajalik osaleda turniiril, kus vastaste keskmine reiting on ... alla 2200. Taolistel turniiridel on kahtlemata õigus eksistentsile ja olen kindel, et mõnele sellel osalejatest võivad tahtmise ja suure töö korral alistuda kõrgemad malelised tipud. On aga väga kaheldav kas selline turniir peaks kandma riigi meistrivõistluste nimetust. Tähendab, õigem on küsida, kas riigi meistrivõistlused peab ikka olema selline turniir? Ega vist.

Head malesõbrad, sellega ongi Maleliidu muinasjutt „Kuidas meistrivõislused Külaotsa pärast Pärnust Tallinnasse viidi” lõppenud.

Kaido Külaots
Eestis tavaline malesõber

Anonymous said...

Võib vist lühidalt asja kokku võtta, et turniiri organiseerimisega Pärnus ei saadud lihtsalt hakkama.

Anonymous said...

Vabandust.Eksisin Pärnu piirkonna malega.Siiski Leili Pärnpuu on sealt.Leilit näen viimasel ajal aga tihti Tallinnas.

Anonymous said...

Eksitus on ikkagi .Pärnumaa on üks vähestest maakondadest , kus tegeletakse eesti noormaletajatega....et uut Kaidot ei ole tulnud, see on teine teema.

Anonymous said...

Muidu igati nõus Kaido kriitikaga. Ainult EMV osalejate madala ELO suhtes tehtud kriitikaga ei saa nõustuda. Need kes nimekirjas, on oma osalemise õiguse taganud läbi valikturniiri (muidugi peale Ottomari). Kas nemad on süüdi et muud tugevamad on loobunud seal osalemisest. Samas kui vaadata viimaste muude turniiride tulemusi, siis on just need kvalifitseerunud olnud ka turniiritabelite tipus. Kus mujal on neil võimalus oma ELOt tõsta? Ka Raua turniir, mida siin ülevalpool hullult haibiti, ei lähe rahvusvahelise reitingu arvestusse.

Anonymous said...

Aga täpsustan eelmist.See,et reitingute olukord on selline,ei ole Kaido süü.Kaido reiting ei ole tulnud mitte tänu EML tegevusele, vaid sageli maleliidu kiuste. Üks EML tegevussuundi olekski see,et oleks palju võimalusi erinevatel maletajatel oma reitingut tõsta.

Marek Kolk said...

Olukord "suurmeister osaleb siis, kui turniiril on teatud tingimused" ja "tingimused tulevad head siis, kui suurmeister osaleb" on suhteliselt nokk kinni saba lahti situatsioon ... ja usun, et enamus ei oskaks selle situatsiooniga midagi mõistlikku peale hakata.

EML artiklis ei ole otseselt öeldud, et võistlus jäi ära suurmeistri loobumise tõttu. Öeldud on, et "ning seetõttu muutus ka väga raskeks selle projekti "müümine" sponsoritele" ...

Ka mulle tundus esmalugemisel see, mida Kaido välja tõi Lõuna-Vabariigi raadio kohta, aga üle lugedes on tegemist mitte süüdistava, vaid pigem selgitava artikliga.

Kui lugeda Tuuli kokkuvõtet, siis minu meelest need kaks artiklit lähevat oma mõttes totaalselt lahku. Kui Tuuli sai kirjana sama teksti, mis EML lehel, siis on siinne Vaadeldaja esitlus eksitav (vähemalt rõhk on vales kohas, autor ise võib arvata muidugi mida iganes, kuid siis ei tohi seda esitleda kui ametlikku versiooni).

Kristjan Sander said...

Tehke ettepanek Keskelile. Marko on alati valmis. Taseme poolest sobiks ka sellele turniirile.

Anonymous said...

Kõik soovijad sobivad

Kristjan Sander said...

Marek, sa jagad seda asja paremini: kas sellel turniiril on võimalik täita meistrikandidaadi normi?

Kaarel Nestor said...

Kristjan, sa tahaksid seda lõpuks täitma minna või?

Anonymous said...

hahahahaha

Anonymous said...

Kas Sepp tõesti osaleb? Ta on vintske sell ja suurmeistri tiitlistki jääb praegu näpuotsatäis elot puudu. Samas on vaja võita peaaegu kõik partiid, et miskitki elost alles jääks.

Anonymous said...

Sepa osalemine on järjekordne bluff?

Anonymous said...

Kui Sepp osaleb, siis müts maha tema ees: tore et meie tippude hulgas on veel mehi.

Anonymous said...

Läksin Maleliidu kodulehele - tõesti, nagu Külaots kirjutas, on auhindadeks medalid ja diplomid (ja käepigistused). Rahast mitte sõnagi.

Tegijate jaoks, kes on suurmeistrini jõudnud, ei ole see tõesti mitte mingi motivatsioonipakett, et oma aega ja energiat kulutada.

Minu jaoks on huvitav, kuidas koostatakse järgmiseks Maleolümpiaks Eesti meeskonda. Kas Eesti MV-l mitteosalevad suurmeistrid jäetakse koosseisust välja ja olümpiale minnakse seltskonnaga, kus keskmine reiting on 2200?

Anonymous said...

Huvitavalt kukub Maleliidul välja tõesti - kõigepealt visatakse Külaots mingil otsitud põhjusel liidust välja ja pärast öeldakse, et "noh, kuna esimaletaja ei osale, siis ei õnnestunud seekord sponsoreid leida ..."

Tore ...

Kristjan Sander said...

Tänan küsimast, Kaarel, ma lähen täidan Raua turniiril. See EMV on ikka vähe kahtlane ses mõttes.

nikitheone said...

Ehlvest Postimehes: http://sport.postimees.ee/499860/saaremaal-maja-ehitav-ehlvest-unistab-omanimelisest-malekoolist/

Marko Keskel said...

Hea soovitus Kristjan, kuid mul poleks enivei litsentsigi, et mängida. Kuulun ka ju Kaido klubisse, mis välja visati-ja oma raha eest ei hakkaks seda litsentsi ilmselt kunagi ostma. Krt, miks peab olema litsents kui tahan vahel nt patseritega malet mängida kuskil külaturniiril-kasvõi siis EMV-l:)

Anonymous said...

Toimuv näitab meie ühiskonna väärtushinnanguid. Eeltsiteeritud Armeenia tuleb Eestist kõrgemale male valguses asetada.

Kristjan Sander said...

Kahju küll. Kuidas küll vahel elus ei vea.

Kristjan Sander said...

Anonüüm, üks Hendrik Olde pole veel ühiskond. Ta on lihtsalt... noh... Olde :)

Tsirkusedirektor said...

Ja nüüd vaatame, mida kirjutati "Vaadeldajas" kuu aega tagasi:

Lõvi küsib enne etendust klouni käest: "Kuule kloun, kui peaks juhtuma, et sinu nalju enam ei naerda, mis sa siis teed?"
Kloun vastab: "Väga lihtne! Ma lähen ära!"

Heakene küll, etendus algab. Kloun läheb lavale ja hõikab: "Pärnus toimub suvel tõeline malepidu!"
Lapsed vahivad suurte silmadega.
Kloun hõikab: "KS jättis Eesti maletajad aasta alguses suurest turniirist ilma, aga koos Eesti MV-ga tuleb Pärnus veel suurem!"
Üks laps ronib tooli alla.
Kloun hõikab: "Nüüd on kõik eesti suurmeistrid Eestis ja tuleb kõigi aegade kõige vägevam Eesti MV ja suur avatud turniir ka!"
Mitu last hakkavad nutma. Esimeses reas pissib keegi püksi.

Kloun teeb lavalt minekut, lava taga ootab lõvi, nuhutab õhku ja küsib: "Kuidas siis läks?"

Kloun vastab: "Arvestades, kui vähe inimesi meil siin tegelikku tööd teeb ja kui palju on neid "tsirkusesõpru", kes meile kaikaid kodaraisse loobivad ja üldse mulle helistas praegu just väga hea kandidaat ja kui mõnel on kogu aeg diktofon põues, siis on väga kahju, et osad ei tule kohale ja siis järgmisele etendusele tulevad just need osad kohale, kui on vaja kindlamat garantiid, kui mingi komisjon!"

Lõvi kukub naeruga selili.

"Katsuge öelda, et keegi ei naera!" ütleb kloun rahulolevalt ja läheb paljakut raseerima.

Anonymous said...

Igalpool Olde nägemine võib olla ravitav.

Anonymous said...

Krt see tsirkusedirektori seebikas on hea :))) seda ootad juba nagu pesakonna koomiksit Sõnumilehest omal ajal.

Kristjan Sander said...

Oh ei, Anonüüm, igal pool ei näe teda keegi. Ainult Maleliidus. Kahjuks. Oleks ju tore, kui ta osaleks näiteks "Teeme ära" talgutel, aitaks vanainimese üle tee või teeks midagi muud kasulikku. Aga ei...

Marek Kolk said...

Kristjan, sinu "mõnitamise" stiil on eriti hea kasvatuse näide?

Anonymous said...

Eesti välkmale koosseisust keegi teab miskit? Võiks selle eelnevalt avalikustada.

Tsirkusedirektor said...

Lugejate tungival nõudmisel järjekordne osa.

Kloun ostis turult puuritäie pärdikuid. Viis tsirkusesse ja lasi seal lahti. Lõvi vaatas seda asja mõtlikult ja urises paar korda, kui mõni teda sabast sikutada tahtis. Jalutas siis veidi ringi ja nägi, et kõik teised loomad on kuhugi kadunud. Ainult siil oli oma kastis alles ja krõbistas makarone. Pärdikud aga jooksid mööda dekoratsioone, kiikusid lampidega ja varastasid köögist puuvilja.

Lõvi läheb klouni juurde ja küsib, et mis korralagedus see on. Kloun vastab, et moodsat tsirkust tuleb ikka vahel uuendada kah ja see on publiku valik. Lõvi kergitab kulmu, vaatab aknast välja ja näeb, kuidas elevant, boamadu, tiiger, akrobaadihobune ja tantsiv karu üksmeelselt minema marsivad. Pärib siis edasi, et mis värk see ikkagi on, et kas terve tsirkus ongi nüüd ainult pärdikud ja üksik siil või. Kloun vastab, et jah, mis teha, publiku valik on selline, tead küll, Lõvi, turumajandus ja demokraatia. Enam pole meil endised ajad, kui plaanikomitee kõike otsustas, eksole. Tema on ikkagi uuendusmeelne ja moodne kloun ja näeb asju natuke laiemalt. Mis puutub lampidega kiikumisse, siis tema on diplomeerimata kergejõustikutreener ja teab seda asja paremini kui Lõvi. Kui mingi tiiger oskab saba peal seista, on see muidugi tore, aga tiigril on alkoholiprobleem. Elevandi tugevus on müüt ja tal oli nagunii londimaks maksmata, lihtsalt tuli minema saata.

Lõvi vangutab pead, uriseb veidike omaette ja läheb siis saali kaema, mis lood seal on.

Keset tühja saali istub kaukaasia rahvusest mehike, perekond ümber, igaühel pihud pileteid täis. Kõigil seljas särgid kirjaga "Ahv ja gorillee. Bärdikute rent ja ulgimüük."

Kristjan Sander said...

Marek, ma küsisin sinult kui EML reitinguametnikult küsimuse. Kas 2011. a. Eesti meeste meistrivõistlustel saab täita meistrikandidaadi normi? Kui soovid, võin selle ka ametliku arupärimisena saata.

Mis "mõnitamisse" puutub, siis pole kellelgi erilist vajadust H. Oldet mõnitada. Ta teeb seda ise.

Anonymous said...

Kristjan, ära ise siis siin tola mängi. Endal sul oli juba ammu teada EMV-ga toimuv, aga siin oli sul tarvis tola mängida ja küsida. Sama ka nüüd selle MK normiga.

Ainult siis oled valmis avalikult oma arvamusega välja tulema, kui sellel mingit juriidilist alust ei ole, nagu näiteks talvel EMLi juhatuse volitustega.

Anonymous said...

Paluks tsirkuse loo tõlget: kas pärdikute puhul peetakse silmas Vovk, Kukk & Co-d.

Kristjan Sander said...

Anonüümsele sõimule jätan vastamata nagu tavaliselt. Kui oled mees sõimama, siis julge ka seda oma nime alt teha.

Anonymous said...

Salaplaan meeste MV päästmiseks:
- kutsuda kohale rändrüütlid Kengis, Kveinis ja Ehlvest
või
- mitte saata tulemusi FIDEle elo arvestuseks, siis saab Sepa kõrvale veel mõne kõrge eloga mängija

Anonymous said...

Ega ei oodanudki vastust, vaid nentisin olukorda nagu see on!

Anonymous said...

Meistritiitel on meistritiitel ja ca 10 aasta pärast nenditakse, et keegi napsas selle ära. Miks SM eemale jäid, ei huvita enam kedagi :)
Endisi sponsoreid sõimati, ministeeriumis urgitseti ning nüüd imestatakse, et rahalisi auhindu ei olegi! Näis, kaua see Valgmäe rahakott vastu peab!

Anonymous said...

Keda sponsoritest sõimati?
Kui hr O infot ei anna,siis peab ju ministeeriumist küsima..jne.
Kogu selle jama märksõna on koostöö puudumine.Valitud on uus juhatus...pool aastat juba täis, aga muutust ei ole märgata. presidentki leidmata

Anonymous said...

Tohohh, Kass ja Liiva juba unustatud!
Seda nimetatakse nüüd siis ministeeriumist info küsimiseks kui püütakse rahakraane kinni keerata. Eks iga juhatus jääbki lahjemaks, sest teatud seltskonnale sobivad ainult nemad ise:)

Anonymous said...

Huvitav, et siiani ei ole veel härra eksimatu sõna võtnud. Ilmselt mõtleb mingit väga tarka teksti välja, mida siis jälle lollidele eneseõigustuseks serveerida.

Kristjan Sander said...

Sepp on kuuekordne Eesti meister nagunii. Kui saab nüüd seitsmekordseks, mis seal ikka.

Marek Kolk said...

Kristjan, kus kohas on kirjas, et sa minult seda küsid? Pigem nagu publiku käest, üldise arutelu korras.

Siiski, vastuseks: mk norm on hetkel reitingupõhine 2200 ja kiirmales 2300. Tundub suht kõrge piir olema, sest seda naljalt ei ületata.

"Mõnitamist" ma ikkagi heaks ei pea, ei anonüümset sõimu KS aadressil ega KS avalikku ilkumist HO kallal. Ütlesin juba varem, et kui mingi probleem on, siis saage kokku ja rääkige oma sotid selgeks. Milleks on vaja nurga taga distantsilt "kõva meest" mängida ja mingeid repliike "vanurite üle tee laskmisest" pilduda?

Anonymous said...

Tohoh.Pärnumaal tegeletakse malenoortega.Kes?Aarne Juurikas veel ametis v.

Anonymous said...

Aarne ei tegele noortega ammu..tema asemel on Spordikoolis Eiki Lehemets. Maakonnas tegeleb võistlustega Kersti Kivioja...veel tegeleb Raaliste ....maletajatele peaks need nimed tuttavad olema.
Pärnumaal on maleõpetus ühe kooli õppekavas....? Mida veel??

Kristjan Sander said...

Marek, 15.07 kell 3:07 kirjutasin:

Marek, sa jagad seda asja paremini: kas sellel turniiril on võimalik täita meistrikandidaadi normi?

H. Olde kallal pole siin ilgutud midagi. Nagu öeldud, naeruvääristab ta ennast kõige rohkem ise.

Nii mina kui teised inimesed on temaga korduvalt rääkinud ning seda, et temaga rääkimisest pole vähimatki kasu, demonstreeris ta juba 2009. a. alguses, kui kõik kokku lepitud asjad tema poolt tegemata jäid. Sa tead seda väga hästi.

Anonymous said...

Ajaloolise tõe huvides on selles artiklis kokku võetud paljud põhjused, miks male on just sellises seisus nagu on:

http://www.epl.ee/artikkel/442970

Samuti oli võtmetähtsusega 2008. aasta lõpu kole putsh. Sellel hetkel peale edukaid esinemisi Pekingis ja Dresdenis olid olemas reaalsed plaanid ning rahastamine male arendamiseks mitmel tasemel. Peale putshi aga kadus võtmeinimestel huvi asjaga tegeleda.

Kristjan Sander said...

Sümptomaatiline: kõiketeadjad on alati anonüümsed.

Anonymous said...

Ka neid tsirkuse lugusid tuleks püüda mõista Armeenia raadio stiilis. Armeenia raadiolt küsiti:
"Kas on tõsi, et akadeemik Ambartsumjan võitis spordilotoga 10000 rubla?"

Armeenia raadio vastas: "On tõsi. Aga mitte akadeemik Ambartsumjan vaid kingsepp Karapetjan, ainult et mitte võitis spordilotos vaid kaotas atškoos, ainult et mitte 10000 rubla vaid kolm rubla."

Ilmselt mitte kaukaasia
välimusega isand, vaid
kingsepp (K)airapetjan,
ilmselt mitte Kukk ja Vovk vaid hoopis nooremad lõbusad "pärdikulised", ilmselt mitte üüriti, müüdi ja renditi, vaid hoopis kulude kokkuhoiuks tasuta habemiku Carabas-Barabasi tsirkusesse väljaõpetamisele saadeti. Nüüd ei pea pärdikutele vahel enam banaani s.t. rahvusvahelist reitingut ostma.