Sunday, April 3, 2011

EMV eelturniir.

Tallinnas lõpes just EMV eelturniir, kust endale kindla finaalipääsme lunastasid Vorobjov, Dubrovin ja Kukk. Koefitsendiga oli 4. Vovk, aga suure tõenäosusega saab ka tema finaali.

Finaal toimub 20-25 juuli Pärnus.

74 comments:

Kaarel said...

keegi siis loobub?

Anonymous said...

Kes ei loobu?

Anonymous said...

Kas viimaste MV-de toetajad Eesti Ekspress ja Itella tänavu ei toetagi? Olid väärt toetajad mõlemad.

sass. said...

Pigem jah Kaarel, kes ei loobu on suurem küsimus. Mängivad lõpuks ikkagi need kes tahavad mängida.

Anonymous said...

Ja ei mängi need, kes Oldega tegemist ei taha teha.

Anonymous said...

Tallin?

sass. said...

Jah parandatud. Kiiruga tulevad kirjavead, eriti kui voodis olles kuidagi külje pealt trükkida. :)

eluline said...

siis võivad tulla vead sisse jah kui voodis olles külje pealt trukkida ja samal ajal kirjutada ka veel

Kaarel said...

mitte mängida Olde pärast on küll veidi imelik põhjus... ma saaks aru, et rahalisi auhindade puudumine vms mõjutab inimesi, eriti kui peab Pärnu sõitma ja seal ka elamise kinnimaksma

sass. said...

Eks see ongi põhjus, sest nimeta mulle 1 suurmeister kes viitsiks tasuta malet mängida? Ega ometi EMV ei saa selleks piisav motivaator olla.

Ja lõpuks mängivad ikka need kes tahavad.

Kaarel said...

mu mälu võib nüüd väga tuimalt rappa viia, aga minu meelest eelmine aasta kergejõustiku EMV ei olnud ka rahalisi auhindu. ma tean, et üks aasta sai meister mingisugust stipendiumi terveks aastaks (1000kr kuu vms). aga tulevad ja võistlevad ikka. neil on loomulikult alaliidu poolt A- ja B-normi täitmise toetused, aga minu meelest ei nõua see neilt EMV-tel osalemist...

Anonymous said...

Imelik, et kui Tallinna esindaja peab minema provitsi mängima, siis talle peab seal kõik tasuta tegema. Aga kui Pärnu esindaja läheb Tallinna mängima, siis sellist küsimust ei teki.
Lisaks on reglemendis öeldud et lähetatava sportlase kulud katab lähetav organisatsioon ehk siis klubi, mille nimekirja sportlane kuulub.

Kas meil on ikka klubisid, mis ka tegelikuses vääriksid seda nimetust? Viimasel ajal vaatan et EMTÜ on võtnud klubide rolli osaliselt üle!

Ilja said...

Kõige naljakam on see, et peaaegu kõik, kes omavad õigust mängida EMV finaalis (nii meestest kui naistest) elavad Tallinnas, aga võistlus toimub ikka Pärnus, +kõige kallimal hooajal. Täielik rumalus. Ja palun ärge keegi rääkige, et see on "malemängu arendamine provintsioonis". Vähe neid, kes külastavad maleturniire, kõik kellel on vaja jälgivad internetis.

Anonymous said...

Kaarel, ära kergejõustikuga igaks juhuks võrdle. Üsna pea on suur hulk kergejõustiklasi minemas järjekordsesse treeninglaagrisse soojale maale...

sass. said...

Iseenesest ei ole mul muidu midagi selle vastu, et südasuvel nädal aega Pärnus veeta, aga tõsi ta on, et kui nädalake hotellis veeta võib see kõik kokku päris kulukaks minna.

Anonymous said...

See on ajuvaba, et mängijad peavad ise kulusid kandma. Pärnus toimub ilmselt seetõttu, et linn toetab mingite rahadega ja maleliidul odavam korraldada, aga krt orgunnige esimese asjana võiks ikka maleliit mängijate peale mõelda, mitte iseenda peale. Maleliit on ikka mängijate jaoks, mitte vastupidi.

Kaarel said...

kui Pärnus toimuvad ainult EMV, siis ma ei näe ka suurt ideed neid Tallinnast välja viia. Juhul kui EMV-te juurde poogitakse juurde veel üritusi, mis aitavad kaasa malepopulariseerimisele, siis andke aga tuld (loomulikult võiks vähemalt tugevamate maletajate lähetuskulude katmise peale veidike mõelda...ja ka teistele mängijatele võiks taskukohasema hinnakirjaga öömaja välja pakkuda).

soojamaa laagrisse minekud maksavad kinni enamasti klubid ja/või sponsorid. tugevamaid tegijaid toetab ka alaliit. samuti saadakse rahasid ka Kulkadest ja mujalt. amatöör- ja noorsportlased maksavad aga enamuses aga ise kinni oma klubide ja sponsorite abiga. see kevad sõidab nt ka minu treener oma tugevamate õpilastega Hispaaniasse laagrisse. mingi osa maksavad nad ise kinni, aga neid toetatakse ka päris suures ulatuses klubi ja sponsorite poolt. kui mõni arvab, et tal tuleb males ka kasuks hispaaniasse laagrisse sõita, siis ma arvan, et tal oleks kasulik klubijuhi poole pöörduda või siis käia mõne firma uksel koputamas.
Sama vastus on ka sellele väitele, et see on ajuvaba, et mängijad peavad ise oma kulud maksma. eesti kergejõustiku MV osaledes, maksin ma ka veidi, aga üldiselt oli sõit klubi kanda.
mis puutub kergejõustiku võrdlemisse, siis ma leian, et ma võin sealt veel ja küll võrdlusmomente leida. on jätkuvalt piisavalt kontakte seal ja tunnen ka alaliidu siseringi...

Anonymous said...

äkki võiks siis finaali mängida need, keda sponsor toetab. eks see vast ka mingi tugevuse näitaja.

pole sponsorit = pole taset

või julgeb keegi vastu vaielda?!

Anonymous said...

Nagu sass ütleb: mängivad need kes tahavad. Teekski siis EMV nii, et mängivad need, kes tahavad. Ilma valikturniirita, osalejaid pole vist niikuinii ülearu palju.

Kaarel said...

kas siis alaliit peaks toetama või? kui sponsorit ei leia, siis toetab klubi. või makstakse ise.
arvestades eelturniiril osalejate hulka (ja kuulujuttu, et paljud loobuvad finaalturniirist), siis miks mitte teha EMV üldse sveitsi süsteemis... oleks kõigil võrdsed võimalused

Anonymous said...

Ma ei tea, mida Kaido plaanib, kuid nüüd kus 2600 on saavutatud, on kuritegelik tema suhtes nõuda osalemist turniiril, kus valikturniirist edsisaanute reitingud on alla 2300?

Anonymous said...

Selle 2600 saavutamiseks mängis Kaido ka Euroopa meistrivõistlustel.

Nüüd üks rumal küsimus: Mille poolest olid Euroopa meistrivõistlused kehvemad kui Eesti MV valikturniir?

Vastus: Kui tagumist otsa vaadata, siis Euroopa meistrivõistlused näivad üsna kolkaturniirina. Osaleja madalaim reiting oli 1310, lisaks 15 reitinguta mängijat. Eesti MV valikturniirile selliseid poleks lastud.

Siit soovitus võrrelda turniiride taset ikka esimese otsa järgi.

Ja võrdleks jälle kergejõustikuga. Kanteri taolisel pole taseme poolest peale Eesti meistrivõistluste teistele kohalikele kolkavõistlustele asja. Aga käib, toob rahvast staadionitele ja selline käitumine on üks põhjusi, miks kergejõustik nii hullult ei kiratse.

Anonymous said...

Kohatu võrdlus kergejõustikuga. Ka Kaido ja teised meie suurmeistrid käivad võimaluse ja meeldivuse (!) korral Eestis toimuvatel nn külavõistlustel. Ehkki sageli pole neile seal eriti vastupanu kohata. Selles suhtes ei erine male küll millegi poolest kergejõustikust.

Anonymous said...

Mingi küsitluse võiks ju püsti panna. Et palju näiteks 2400+ mängijaid arvate osalema.

Anonymous said...

Kohatu võrdlus, Kaido ja Kanter

Anonymous said...

kohatu jah, Kanteri Eesti MV-telt ärajäämise üle ei tule isegi mõttesse spekuleerida.

Anonymous said...

Milline on kergejõustikuametnike suhtumine sportlastesse?

Anonymous said...

Kaarel tõi siin eelnevalt mitu head näidet kuidas kergejõustikus toetavad sportlasi klubid. Aga males peaks kõik rahad välja ajama ainult EML! Aga milleks meil need klubid siis on?
Eks peaka peab ka ütlus et Liit ei saa olla tugevam, kui Klubid, kellest ta koosneb.

Kaarel said...

samas tuleb meeles pidada ka seda, et kergejõustik on tavainimesele atraktiivsem (okei, maratoni ei viitsi keegi vaadata, aga kes ei tahaks Bolti uut MR-it püstitamas näha??) nii, et klubidel on lihtsam neid rahasid ka välja ajada. see tähendab, aga et klubid peaksid olema rohkem kokku hoidvad ja ka alaliit peaks nendega paremini suhtlema. praegust on maleliidu sees toimunud 2,5 aastat üks pidev jagelemine, kus üks teatud tüüp kraaksub iga asja kallal, teine teatud tüüp ei suuda vastata ta küsimustele enne, kui esimene kraaksuma hakkab. selles suhtes ei ole võimalik kergejõustikiliitu ja maleliitu võrrelda, sest kergejõustiku liidus töötavad kõik mutrikesed paremate tulemuste nimel, maletajad kaotavad suure osa ajast jagelemisele. võtke end nüüd kokku ja istuge maha ning leidke lõpuks, kuidas eesti male seisu parandada. korraldage kasvõi kahe poole vahel debatt nii, et kõik klubijuhid jälgiksid. tehke mida iganes, aga hakkake ükskord peaga mõtlema ja liikugem ühes suunas, mitte ei loobi kaikaid kodaratesse.
uus kultuuriminister ka kohe ametis, on vast tunduvalt normaalsem inimene kui see eelmine...
see lasteaed võiks lõpuks ju lõppeda ka....

Kristjan Sander said...

Aitäh, Kaarel, hea soovituse eest. See on aga hiljaks jäänud - kokku istuti ja lepiti juba 2009. aasta alguses. Nüüd on üle 2 aasta olnud EML-il aega neid kokkuleppeid täita. Seda pole aga kahjuks juhtunud.

Nagu sa väga hästi tead, ei ole küsimus üksikutes inimestes. EML juhatuse poole on pöördunud igasugustes küsimustes hulk klubisid. Siis, kui meil veel oli kehtivate volitustega juhatus.

Mis debatti sa tahad, kui isegi juhatuse valimisi enam ei korraldata? Augustis üldkoosolekul küsisin ma kolm korda tollaselt juhatuse esimehelt, et miks meil juba mitu aastat arengukava ei ole. Mitte mingit vastust ei tulnud. Mis debatti...?

Kaarel said...

Kristjan... sinusuguse tüübiga ongi raske milleski läbi rääkida või debateerida. aga ma tahaks, et juhatus hakkaks läbirääkima ikka nende inimestega, kellel on natukene rohkem võimu ja kes soovivad tegelikult ka malet aidata...

Anonymous said...

Sellel Kaarelil näib päris tõsiselt midagi viga olevat.

Anonymous said...

Üks õiget asja ajav maleklubi juht ei räuskaks, kus juhtub, vaid näiteks korraldaks tõsist rahvusvahelist turniiri enda valikul kutsutud suurmeistritele. Pärast võiks praegusele-tulevasele juhatusele ülalt alla vaadata ja öelda, et nüüd tehakse niimoodi. Ja keegi ei julgeks kobiseda.

Aga ei, lärmaks ja ainult lärmaks niipea kui tuju tuleb.

Anonymous said...

Kanter ja Külaots Eesti Mv-l.Kanter heidab oma tulemuse ja tema reitinguga ei juhtu midagi.Kui Külaots peab Eesti MV-l mängima 2200stega,siis tema reiting teeb mida?

Marek Kolk said...

Reitingu mõttes jah, päris karistuseta osavõtt ei jää. Teisalt, RSM peaks 2200 mehi ju hommikueineks sööma :-D

Anonymous said...

Mis sellest söömisest kasu on , kui reiting ikka langeb?

Anonymous said...

Ega ta siis iseenesest lange. Selleks peab ikka RSM 2200 meeste vastu mingeid prohmakaid läbi laskma. RSM vast lihtsalt ei taha sellist riski võtta. Mis on ka täiesti arusaadav.

Kristjan Sander said...

Kahju, Kaarel, et sa jälle isiklike solvanguteni jõudsid. Muide, 2009. aasta alguses mind teisel pool lauda ei olnud.

Mis eesmärk ikkagi on läbirääkimistel, mille kokkuleppeid ei täideta? Mis takistas juhatusel peaaegu 2 aasta jooksul 2010. a. detsembri alguseni olemasolevaid kokkuleppeid täitmast? Oled sa vähemalt enda jaoks need küsimused ära vastanud?

Kaarel said...

see on kivi tema kapsaaeda. see ei tähenda, et sa ei võiks asju normaalselt lahedanda.

ja isiklike solvanguteni ma ei ole veel jõudnud... üldiselt ei jõua ka. mul on harjumus neid otse näkku öelda, et näidata, et vajadusel julgen vastutada ka...

Kristjan Sander said...

Kuidas see "normaalselt lahendamine" käima peaks, kui kokkulepete sõlmimisel mingeid tulemusi ei ole ja erakirjadele ei reageerita? Nagu juba korduvalt öeldud, ei tule normaalseid vastuseid isegi üldkoosolekult mitte.

Praegune olukord on väga kahetsusväärne, ma olen sinuga nõus. Aga kui sa väidad, et parem oleks käega lüüa ja katsuda edaspidi maleliidust eemale hoida - või siis jäädagi saatma erakirju, mis lugemata ühe teatud kodaniku prügikasti rändavad - siis ma ei ole sinuga nõus. Ei ole normaalne, et noortespordi toetuste küsimuses tuli nii kõva survet avaldada ja selliseid aktsioone korraldada - aga see asi on nüüd siiski korras. Kui me ei oleks sellega tegelenud, siis ootaks hulk klubisid siiamaani 2010. aasta noortespordi raha. Täpselt sama käib selle kohutava jama kohta, mis eelmisel aastal kaasnes maleolümpiaga. Kui selle ümber poleks kära tehtud, siis see olekski võinud ära jääda. Täpselt sama käib FIDE reitingute kohta. Ei ole normaalne, et need niimoodi suvalisel hetkel ära kaovad ja ei sul ega kellelgi teisel ei ole õigust nõuda, et inimesed, keda see puudutab, vaikiksid.

Marek Kolk said...

Kristjan, sa vist unustad väikese pisiasja, et EML ise tegi veidi kära KM aadressil, millele järgnes ka palju sinu poolt nimetatud probleemide lahendusi.

Anonymous said...

Marek on lihtsameelne. Kui KS poleks Maleliidu aadressil kära teinud, oleks meil ikka veel 2010, reitingud lukus jne Võiks juba tajuda KS suurt mõju aja kulgemisele. Kui tema vaikib, siis elu seisab.

Kaarel said...

ma soovitan sul jätkuvalt veenda üldkogu, mitte kogu eesti avalikust.

ja mina küll kahtlen, et sinu kõva käratsemine on siin midagi suurt ära teinud.

minagi leian, et ühe alaliidu juht peaks vastama oma liidu liikme küsimustele ükspuha, kui ebameeldivad need on.

lihtsalt, mõtle sellele, 2,5 aastat on kära tehtud, seis on suhteliselt sama (õnneks küll EMTÜ on loodud). see kära on ära ajanud kindlasti nii mõnegi sponsori ja üleüldiselt maletajatest suhtelise ebameeldiva pildi maalinud (vähemalt mitu poole on nii mõnigi tuttav pöördunud imelike küsimustega). malet on niigi raske turustada ja kui sellega selline negatiivne imago juurde käib, siis on ikka päris sant. oleks nagu aeg koostööd tegema hakata (mul ei ole vahet kumb pool teisele poolele sellise ettepaneku teeb).

Marek Kolk said...

olen jah, kohutavalt lihtsameelne :-)

reitingute asi oleks nii ehk naa lahenenud seoses teatavate tähtaegade ja asjaolude kokkulangemisega. KS-il pole selles osas absoluutselt mitte mingit rolli (kui siis pigem väga kaudselt ja teisel teemal).

Kristjan Sander said...

Marek, NS raha probleemi lahendus seisnes karmimates lepingutingimustes EML-ile. Mis sinu poolt nimetatud "kärasse" puutub, siis Aivar Pilvega vehkimine ei andnud ju mingeid tulemusi. EML oli sunnitud leppima selle tegevustoetusega, mille KM talle ette oli näinud. Võimalik, et paindlikum lähenemine oleks rohkem edu toonud, aga võimalik muidugi ka, et mitte.

Kaarel, pool muna on parem kui tühi koor. Muidugi oleks palju asju lahenenud kiiremini ja valutumalt kui H. Olde asemel oleks tulnud asjatundlik ja aus juht. Kui panna majandusaasta aruanded kõrvuti, siis läheb pilt ikka nukramaks ja nukramaks. Aga noortega tegelevad klubid saavad vähemalt riigi raha kätte.

Ma ütlen sulle eiteamitmendat korda, et koostöö osas tehti nii ettepanekud kui kokkulepped 2009. aastal ära. EML juhatus aga lihtsalt ei täitnud neid. H. Olde ei ole mitte mingist koostööst huvitatud - või siis õigemini tema jaoks tähendab "koostöö" seda, kui kõik teevad nii nagu tema ütleb ja millegi üle arvamust ei avalda.

Mis eesmärk ikkagi on läbirääkimistel, mille kokkuleppeid ei täideta? Mis takistas juhatusel peaaegu 2 aasta jooksul 2010. a. detsembri alguseni olemasolevaid kokkuleppeid täitmast? Oled sa vähemalt enda jaoks need küsimused ära vastanud?

Anonymous said...

Mõni elab ikka päris luulumaal:)

Marek Kolk said...

KS, kindel et ei andnud tulemusi? Asi pole niivõrd Pilvrega vehkimises, vaid valmisolekus enda õigusi kaitsta. Minamuidugi ei julge tegelt kumbagi hinnangut anda sellele juhtumile, kas oli nüüd positiivne v negatiivne, aga kui sa kindel oled, siis vist tuleb kõiki asju sinu käest küsida, eks mul endal pead otsas ei ole ju.

Anonymous said...

Kristjan! Siin on mitmeid kordi selgitatud, mis on nende kokkulepitud tegevustest saanud, või miks mõnda ei olenud hiljem võimalik täita. Kui Sina nendest selgitustest pole arusaanud, siis on see pigem sinu probleem.

Kristjan Sander said...

Marek, mis tulemusi siis andis Aivar Pilvega vehkimine? Mida konkreetselt Maleliit sellest kasu sai? Kas KM muutis mingeid rahanumbreid? Palun ilma udutamiseta.

Anonüüm, ära valeta. H. Oldel ei takista mitte miski veebikeskkonnas küsimustele vastamast ega muid lubadusi täitmast.

Anonymous said...

Kas austatud Kristjan vastaks siin konkreetselt kui palju ta palka saab? Või pole see see koht?!

Anonymous said...

Keegi ei hakka avalikus portaalis vastama konfidentsiaalsetele küsimustele ning seetõttu võib KS elada rõõmsas teadmises edasi, et Aivar Pilve büroo kasutamine ei andnud midagi.

Kristjan Sander said...

Mõne postitaja arust on ta enda nimi ka konfidentsiaalne info :)

Anonymous said...

mida keegi kalliks peab

Marek Kolk said...

"Mida konkreetselt Maleliit sellest kasu sai? Kas KM muutis mingeid rahanumbreid? Palun ilma udutamiseta."

juba ütlesin, et mina ei kiirustaks järeldustega.

Lisaks, alati ei ole kasu mõõdetav numbritega (samuti ka kahju ei ole mõõdetava alati numbritega).

Kristjan Sander said...

Ma palusin ju ilma udutamiseta?

Anonymous said...

Mõne inimese tekitatud kahju on aga väga lihtsalt mõõdetav.

Üks vastav rahaline mõõde on näiteks ühes Tallinna LV otsuses, kus üheks rahastamise keeldumise põhjuseks tuuakse KSi teatud artikkel Vaadeldajas.

Marek Kolk said...

Kristjan, kui sa lähed näiteks tööandja juurde ja nõuad omale topelt palka ja suure kurja peale õnnestub see sul kätte saada, kas siis "tulemus" on ainult ja ainult positiivne?

või on kuskilt ka midagi ära antud?

ära antud näiteks sinu järgmine soov, mida sa tahaksid kolme kuu pärast, aga enam ei saa ja mis sellise keeldumise põhjustab? Otsest vastust ei ole, aga kas võiks eeldada, et mingi seos eksisteerib?

Teisalt, oletame, et sa ei saa seda palgalisa, aga pärast seda ei juleta sinuga ka väga norida enam ... siis kas tulemus on negatiivne?

jne

Kristjan Sander said...

Jah, Marek, sul on täiesti õigus. Tööandja käest "suure kurjaga" palgalisa väljapressimine ei pruugi pikas perspektiivis mitte mingi võit olla. Seda suuremaks ämbriks tuleb pidada vihast protsessimist üsna kalli advokaadibüroo abil, kui lõpuks isegi raha juurde ei tule.

Anonymous said...

Äkki oli Maleliidul lihtsalt soliidset tunnistajat vaja? Et saadetud aruanded kuhugi ära ei kaoks ning kokkulepped kehtiksid.

Anonymous said...

Koomiline lugeda inimese räuskamist kes ise pole asjadega üldse kursis.

rullik said...

Ilmselgelt asjadega hästi kursis olev anonüüm võiks siis kirjutada, kuidas asjad tegelikult on. Niikaua usuks pigem KSi, et vehklemine midagi ei anna.

Anonymous said...

Lugupeetud KS!
Kuidas kommenteerite seda, et TLV määrus viitas maleturniiri finantseerimisest keeldumisel just Teie poolt saadetud kirjale?

Anonymous said...

Siis ei oska muud kui kaasa tunda.

Ingmar said...

7:00 Anonüüm,

http://vaadeldaja.blogspot.com/2011/01/hendrik-olde-aitah-sulle-kristjan.html

Artikkel mingitel kaalutlustel kustutatud, aga kommentaarid, sh. KS vastus Su küsimusele kenasti olemas.

Anonymous said...

Maleliidu viimaste koosolekute protokolle ei kuskil? Markol pole mahti?

Anonymous said...

7:00 Anonüüm,

http://vaadeldaja.blogspot.com/2011/02/kristjan-sander-laimiva-artikli.html

Soovitaks tutvuda.

Anonymous said...

Juriidiliselt võis ju TLV määrus vildakas olla, aga see ei võta seda fakti ära et just tänu "väidetavale" KSi poolt välja toodud "faktile" keelduti turniiri finantseerimast.

1932 said...

See linna väidetav raha on vist umbes samast kategooriast nagu maailmakarika pudrumäed ja piimajõed, mis kohe-kohe pidid Fukushima hiidlainena meite õuele valguma ja mille pärast kõik küüsi ja hambaid välja sirutasid. Kui raha eraldamiseks läheb, siis tuleb täiesti kogemata välja, et taotleja kodutöö on olnud ilmselgelt puudulik, pudrumäed ja piimajõed jäävad õue peale valgumata ja seejärel algab süü veeretamine ükskõik kelle kolmanda kraesse, ikka on teised süüdi.

Anonymous said...

See millest 1932 räägib on kõik oletused: pudrumäed ja kodu korrasolek. See ei muuda ära fakti et viidati just nimelt Kristjan Sanderi poolt teele saadetud kirjatükile. Ma saan muidugi aru et ilmselt puudus TLV-l tahe seda raha eraldada ja siis otsiti mingit ettekäänet. Ja siis saabus nagu päästeingel valgel hobusel Kristjan Sander ja aitas nad hädast välja.
Tore, et Kristjan Sander andis oma panuse Savisaare linnavalitsuse kulude kokkuhoiule.

Anonymous said...

http://vaadeldaja.blogspot.com/2011/02/kristjan-sander-laimiva-artikli.html

Ingmar said...

Päästeingel valgel hobusel tõesti. No oletame, et KS esitet järeldus EML juhatuse volituste mittekehtimisest oli väär - nagu ma aru saan, ei lõpe volitused välissuhetes automaatselt, sest keegi peab organisatsiooni esindama ja legitiimse juhatuse puudumisel on selleks eelmine juhatus. Jääb küsimus, millistel kaalutlustel jättis EML TLV tähelepanu sellele ilmsele asjaolule juhtimata. Hoiti lihtsalt suu kinni, sest sedasi sai oma äparduse Sanderi kaela ajada?

Kristjan Sander said...

Pigem on tegu lihtsalt hädavalega H. Olde poolt. Turniiri jättis ära, jäi seetõttu rahast ilma ja talle omaselt ei võtnud vastutust, vaid hakkas kõiki teisi süüdistama.

Anonymous said...

Kristjanil samasugune hädavale. Keeras võistluse "pekki" ja nüüd püüab ärajäämist põhjendada Olde hädadega.

Anonymous said...

Ja maailmakarika keeras Kristjan "pekki", takkatipuks läks 2016 maleolümpia ja 2022 jalgpalli MM ka.