Monday, December 20, 2010

Eesti Maleliidu 2010. aasta parimate küsitlus

Kaks päeva on jäänud aega valida oma selle aasta lemmik!

Soovime omalt poolt edu Vaadeldaja meeskonna liikmetele Indrek Turule ja Tarmo Tuulele (klikates nende nimele, saate lugeda nende postitusi!).

Hääletada saab siin.

Samuti kopeerin siia ühe kommentaari, algatamaks arutelu:

Tekkis küsimus seoses 2010. aasta parimate küsitlusega. Aasta parimate meeste ja naiste valikus on 100% maleolümpial osalenud koondislased. Samal ajal ei ole parimate treenerite valikus ei meeste koondise peatreenerit Kalle Kiike ega ka naiste koondise peatreenerit Jaan Narvat. Praegusel kujul jääb mulje, et valitakse aasta noortetreenerit, mitte aasta treenerit. Spordiaasta paremate valimisel osutuvad valituks üldjuhul aga just täiskasvanutega head tööd tegevad treenerid, näiteks Avo Keel, Anatoli Šmigun, Silver Karjus vms. Miks males on nõndamoodi?

27 comments:

Anonymous said...

Eesti males ei ole täiskasvanutel treenereid. Keegi teab nimetada ntx Külaotsa, Kanepi, Sepa, Seemani treeneri?
Ja maleolümpia koondisel ei olnud treenereid, vaid olid kaptenid. Treenerite jaoks ei jätkunud seekord raha.

Hendrik Olde said...

Tere,
tahtsin anonüümsele malesõbrale sama vastata. 2008.a oli EML-l tänu presidendile võimalus palgata koondisele treener (Aleksandr Halifman) ning enne olümpiat toimus ka kaks treeninglaagrit. Käesoleval aastal paraku seda võimalust ei olnud ning nagu me kõik mäletame, siis EML-i "võitlus" käis selle nimel, et koondised inimväärselt olümpiale saata ning seda osalt ka riigi toel. Samas oldi teiselt poolt seda meelt, et meeskond ei vaja ei ettevalmistust, laagreid ega ka treenereid.
Olümpial olid tõesti K.Kiik ja J.Narva kaptenitena ning suur tänu neile tehtud töö eest!

Ilusat jõuluaega,
H.Olde

Anonymous said...

Parimat malekohtunikku ka ei valita, pigem antakse peksa.

Anonymous said...

Täiskasvanute kategoorias, s.t. nii meeste kui ka naiste omas tuleks nn saavutuste nimekirjast ära koristada kõik noorte ja juunioride klassis saavutatud tulemused, kuna need ei puutu antud juhul asjasse. Võrrelda tuleks ikka võrreldavat.

Anonymous said...

Sellisel juhul aitaks Eesti MV tulemustest. Pigem on parimate leidmisel ikkagi eesmärk näidata, kes on möödunud aastal märgatavalt arenenud või ennast ületanud.

Hendrik Olde said...

Et saada asjast parem ülevaade, siis selleks ongi lisatud võimalusel mängijate esinemisreiting ning ka reitingu muutus viimase aasta jooksul (see näitab nii maletaja taset, kui ka eneseületust).
Samuti on tulemustes kajastatud ainult ametlikke tiitlivõistlusi (v.a. P.Kerese mälestusturniir).

Kindlasti on palju erinevaid arvamusi ja seisukohti paremate valimise süsteemi osas. Seekord oleme teinud selle valiku selliselt, et valivad kolm erinevat gruppi ja nii selguvad siis 2010.aasta valituks osutunud.

Ma kindlasti ei kahtle selles, et malehuvilised, klubide juhid/treenerid ning ka juhatus omavad siiski päris head ülevaadet malest ja maletajate tulemustest.

Ilusat peagi algavat talve!

Anonymous said...

Vastus ühele eelnevale küsimusele.Treenerid jah.
Külaots-treener Arne Juurikas
Sepp-treener Jevgeni Kaljundi
Kanep.Meelis-Kaja Parker,Lauk,vist ka Rei.
Seeman-Endel Mäekalle.
Kui neil praegu kellelgi treenerit pole,siis seda enam tuleks neid nimesid rõhutada.Ka see,kes nõudis noorteklassi tulemuste väljaviskamist,võiks neid nimesid meenutada.

Anonymous said...

Ma ei taha kuidagi noorte ega nende treenerite tulemusi alavääristada, kuid noorte tunnustamiseks on ju eraldi kategooria ja nende noorteklassi saavutused tuleb üles lugeda seal. Täiskasvanute kategoorias kandideerides tuleks ikkagi välja tuua nende saavutused antud konkreetses kategoorias.

Aga üldiselt olen ma muidugi nõus härra Olde seisukohaga, et malega seotud inimesed peaksid omama piisavalt head ülevaadet maletajatest ja nende saavutustest, et teha õige valik.

Anonymous said...

Kalle Kiige panust olümpial ei maksaks alahinnata. Tihti treeneri ja kapteni ülesanded olümpial kattuvad. Oli näha kui oluline oli Kalle jaoks meeskonna tulemus. Kuigi olümpiakoondise mängijatel on välja kujunenud repertuaar ja eelistused, aitas tihti lõpliku valiku teha Kalle. Vastasmängijate iseloomustuse tegi samuti tema ja kui vaja analüüsis seise arvutiga. Üldiselt meeste hinnang oli, et sellel aastatuhandel parim kapten-treener, kes meeskonnaga kaasas olnud.
Meelis Kanep

Anonymous said...

to Meelis Kanep asjalooga Kalle Kiik.Seda ,kuidas asjad tegelikult on,seda ütleb Olde,eks.Kui Olde ütles,et Kiik oli kaasas kui kapten,siis nõnda ka on.Järgmine kord on Kiik ehk juba major vist.

Anonymous said...

Vaadeldaja võiks ka oma maleaasta paremate valimise teha nagu varasemalt on olnud.

Anonymous said...

Aga rahamängude meestel ei olegi siis ju šanssi, kui ülalmainitud printsiibid valitsevad.

Anonymous said...

"rahamängude" nagu pokker meestel ...

või ei valikski ja ütleks, et parim on suurima auhinnaraha ja sponsorsummade saanu. ilmselt eelkõnelejale ei sobi, sest sponsorluse arvestamisel ei pruugi suurmeistrid jälle tipus olla.

Peep said...

Äkki võiks uuendusena (järgmisel aastal) valida ka parimat partiid!? Sel aastal ilmselt ei jõua.

Rohkem malet ja vähem jagelemist uuel aastal!

Anonymous said...

Ei näe probleemi, on ju võimalus: [ 5 ] Kui teie lemmikut ei olnud toodud nimekirjas, siis sisestage lehe allolevasse lahtrisse tema nimi.

Anonymous said...

Parim partii on Seeman-Kanep.

Anonymous said...

Parim partii on Seeman-Kanep.

Anonymous said...

Seeman-Kolk ?

Rene said...

Mu teada pole Kirill Annenkov pole juba mitu aastat Volodini treener. Muide, Volodin valiti Ida-Virumaa parimaks meessportlaseks.

Anonymous said...

Huvitav info viimasest kommentaarist. Kiik on seega viimasel ajal olnud rohkem Volodini treener kui Annenkov?

Anonymous said...

samas kategoorias seenioride ja k-16 saavutusi kõrvuti hinnata on tõesti natuke pentsik

Peep said...

Pentsik pole mitte kellegi esitamine vaid hääletamine nende poolt, kes pole seda väärt. Peaks kehtima vist kõigi valimiste puhul.

cherry said...

Kes on antud juhul need kelle poolt hääletamine pole seda väärt?

Anonymous said...

hääletus näitab

Anonymous said...

Naiste male MM pole Eestis seni erilist tähelepanu pälvinud, äkki mõni Vaadeldaja võtab vaadeldada. Finaal kahe Hiina naise vahel viigis ja homme kiirmales selgub maailmameister. Kas Hou, Yifan või Ruan, Lufei.

Anonymous said...

Naiste male MM näitab ilmekalt male noorenemist. Ühel tiitlile mängival tüdrukul on eluaastaid 16, teisel 23. Kaunist rahulikku jõuluaega kõikidele malehuvilistele.

Anonymous said...

Üks tendents algas veel,Euroopa esimest korda medalita...