Monday, December 13, 2010

Marek Kolgi ajaveeb

Eesti malemaastikule on ilmunud uus maleteemaline blog, mille autor on Marek Kolk.

Marek Kolgi ajaveeb.

13 comments:

Anonymous said...

Ma oleks ise pakkunud, et kohtunik on maleliselt rohkem rooste läinud, aga uskumatu super tasemel mängud Mareki poolt.
Ei ole eestis palju mängijaid, kes aktiivset mängustiili nii hästi käsitleda suudavad (enamik ikka nühivad oma kinniseid süsteeme).
Ja kommentaarid on muidugi üli head mahlakad.
Teen ettepaneku Kolk olümpiakoondisse! Seeman andis Tartus Kolgile sümboolse teatepulga ka üle :)

Anonymous said...

Kaotsiläinud humorist, aga Tootsi maakera ma Sulle kingin :)
Ants Jõgevalt

Marek Kolk said...

Ants, sa hakkad kohe kahuriga kärbest tapma? Palju lihtsam oleks Regio atlas ... ja pealegi ei ole mul näiteks Aafrikaga mitte midagi peale hakata, sest ma eeldan, et sealkandist Jõgevat ei leia ... või ma eksin?

Ants said...

Ma teen suure musta risti ka peale, siis pole atlast vaja ja Aafrikasse samuti ei eksi

Anonymous said...

Ahaa sellepärast sa nii salapärane olidki, kvaliteetpostitus. Loodame, et lased samas vaimus edasi. Minu poolt igatahes napp pääsemine, nüüd ei pea ise kirjutama :D
Üritasin sinu blogisse kommentaari kirjutada, aga kõib üle jõu, sry.
Meelis

Anonymous said...

Vaadeldajaga ei tahtnud liituda?

Marek Kolk said...

Meelis, pildil klikates näed 750px pildi versiooni, mis veebis esitamiseks peaks piisav olema. Kui soovid suuremat formaati, siis võin ka originaali saata, aga nagu ikka ei tea ma enamuse inimeste aadresse, seega võid kirjutada mulle ja ma vastan marek.kolk@ut.ee

Taustainfoks, et pealtnäha on peegelkaamera koos oma objektiividega üsna sürr vaatepilt ja võib kadedaks teha, aga ma pean ütlema, et näiteks seekord ma ei saa aru, mis toimus, enamus pilte sai fookusest välja või värises ära [mitte küll need, mida ajaveebis näete, need on tip-top ka täissuuruses vaadates]. Tavaliselt ei ole 50 mm objektiiv mind niimoodi alt vedanud.

Marek Kolk said...

Lisan veel, et keegi tegelinski küsis, et kas ma olen lolliks läinud?

Ei ole, aga see on vast vähene, mida ma korraldajate promomiseks saan teha. Siit ka väike mõttetera meie aktivistidele.

Üldiselt ma ei luba oma ajaveebis eriti maleteemalisi postitusi, pigem rohkem foto asju, sest aadress "muumitroll.pri.ee" läheb 2011. aastal hingusele ja selleks tuleb tänada ainult Eesti Internetiühenduse Sihtasutust, kes oma täieliku juraga aitab kaasa Eestim majandustegevuse langusele. Infoks niipalju, et näiteks .eu lõpulise aadressi korral on 4-5 kuud armuaega, kui tasumast unustad, samas .ee võetakse kohe päevapealt sinu käest ära.

nikitheone said...

Kuule Marek. Oskad äkki öelda. Olympus E-420, aasta kasutatud. mis hinnaga on okei osta?

Marek Kolk said...

Raske öelda, see vist mingi vanem mudel.

http://www.photopoint.ee/et/toode/324/olympus-e-450-14-42mm

Kallimalt kui see siin, ei ole mõtet (Eesti hindadest lahuta veel 500 v rohkem, et saada objektiivset hinda). Sõltub kas koos objektiiviga v ilma jne. Pakun, et ilma objeta mingi maksimaalselt 3,5-4 tuhat (mul maksis seep 4,5).

Olümpust ei soovita, kui madal valgus ja kõrged ISO-numbrid tähtsad on. Samas olümpust soovitan, kui kaamera+objektiivi mõõtmete väiksus ja objektiivide hind tundlik on (eriti teleobjede puhul, samas lainurk on probleemne).

Arvesta, et olümpuse suurendusnumber on 2, s.t. et kui objektiiv on 17-50, siis standardis on see 34-100, mis lainurgale halb, suurendusele aga hea.

Veel: tähtis ei ole kasutusaeg, vaid tehtud piltide arv. Kui näiteks mingi 50 tuhat pilti on tehtud, siis mina jätaks ostama (sest 75-100 tuhat on sellisetele eluiga pakutud). Kui 5 tuhat, siis ok.

Aga muidi ... peeglit ei osteta brändi järgi, vaid selle järgi, mida sa teha tahad.

Anonymous said...

Tallinna MV tabeliseis jätkuvalt väga intrigeeriv. Vaadake partiisid kah. Tubli Vaadeldaja ja ex-Vaadeldaja juhtimas, aga näljaste kari hingab kuklasse. Homme selgub päälinna meister.

Anonymous said...

Meeste vanused.Kärner75,Ilves73-Teemäe vist alles 78...

Anonymous said...

Nii mõnestki partiist nende meeste vanust küll välja ei loe, vaadake kasvõi Teemäe viimast mängu Rumjantsevi vastu.