Tuesday, September 14, 2010

Carlsen 1-0 Maailm!


Üks inimene maailma vastu

Tegemist on www.chess.com poolt sponsoreeritud üritusega, kus kõigil oli võimalus mängida maailma esinumbriga Magnus Carlseniga.

10. septembril New Yorgis mängis Magnus Carlsen 3 suurmeistri vastu - Vachier-Lagrave, Nakamura ja Judit Polgar. Neist igaüks pakub ühe käigu ning kõik pealtvaatajad võisid interneti teel hääletada oma lemmiku poolt.

Reeglid: Magnus mängib laua taga, 3 suurmeistrit on eraldi ja pakuvad käike arvuti teel, kõigil on aega igaks käiguks 1 minut. Pärast mida oli vaatajatel aega 1,5 minutit, et hääletada oma lemmiku poolt. Samuti on võimalik 3 korda lisada endale 2 minutit mõtlemisaega.

Tegemist oli ainulaadse võimalusega, kus iga inimene internetiühendusega, sai võimaluse mängida oma ala tipuga - golfis või jalgpallis see vist pole võimalik :).

Ja nagu öeldud, võitis Carlsen...

Mängu saab näha siin.

Samuti on võimalik sellel lehel näha erinevaid videosi.

Üritusel osalesid ka Garry Kasparov, kes juhendas eelnevalt 3 mängijat (mitte Carlsenit!), kohtunik oli Shaun Smith ja kommentaator Maurice Ashley.

2 comments:

Anonymous said...

Eesti osaleb maleolümpial. Koondise kaptenid on Kalle Kiik ja Jaan Narva. Kas keegi seletaks, mis on males kapteni roll? Mängida ise tohib?

nikitheone said...

Kiire googeldamine andis vastuse , et Captain of the Chess team on järgnev asi - http://www.captainsofthechessteam.com/