Monday, April 1, 2013

Kandidaatide turniir, viimane voor otsustab kõik

Kandidaatide turniiril on kätte jõudnud otsustav voor.

Eile mängiti eelviimane voor ja Kramnikul oli ideaalne võimalus Gelfandi vastu võit võtta, kuid vaatamata ajahädale ja raskele seisule suutis Gelfand halvima ära hoida ja viigi võtta. Samal ajal oli Radjabov-Carlseni seis surnud viik ja kui see mäng oleks viiki jäänud, oleks Kramnikul olnud väga head šansid turniir võita. Kuid Carlsen suutis talle omaselt mingisugusel müstilisel moel kivist vee välja pigistada ja Radjabovi vastu võidu võtta. Nüüd on nii Carlsenil kui ka Kramnikul 8,5 punkti ja kui seis ka pärast viimast vooru peaks viigis olema, siis saab tiitlipretendendiks Carlsen, kuna tal on rohkem võite. Seega peab Kramnik viimases voorus kindlasti võidule mängima ja lootma, et Carlsen Svidleri vastu võita ei suuda.

Igal juhul põnevust on jagunud küllaga ja minu arvates on ilmselgelt turniir parem formaat tiitlipretendendi väljaselgitamiseks kui matšid. Kandidaatide turniiri ametlik koduleht asub siin. Partiisid koos Houdini 3 analüüsiga on võimalik vaadata ka aadressil chessbomb.com

Allpool tabel.


Allikas Chessbase.com


Viimase vooru paarid:


Round 14 April 1 at 14:00
Magnus Carlsen
-
Peter Svidler
Vassily Ivanchuk
-
Vladimir Kramnik
Boris Gelfand
-
Alexander Grischuk
Levon Aronian
-
Teimour Radjabov
Playchess commentary: GM Maurice Ashley
Alanud on ka arvutimale nTCEC kolmanda ringi mängud, kus omavahel võtavad mõõtu järgmised maleprogrammid: Houdini 3, Stockfish 2.31,  Rybka 4.1, Hiarcs 4, Vitruvius 1.19, Komodo 4534,  Chiron 1.5 ja Quazar 0.4. Ametlik koduleht asub siin.





No comments: