Monday, April 1, 2013

Carlsen võitis kandidaatide turniiri

Kandidaatide turniiri viimane voor oli thriller kuubis.  Kramnik valis mustadega Ivanchuki vastu Pirci ja Carlsen mängis Svidleri vastu positsioonilist hispaania avangut. Kuna aga kumbki ei teadnud täpselt, millele nad mängima peavad, kas võidule või viigile, siis võtsid nii Carlsen kui ka Kramnik liigse riski ja said valusalt kõrvetada. Esimesena sai nulli kirja Carlsen, kuid selleks ajaks oli ka Kramniku seis läbi. Seega võitis turniiri Carlsen, kes kogus rohkem võite. Tiitlimatš Anandi ja Carlseni vahel on planeeritud sügiseks 2013.

Carlsenil oli ikka roppumoodi õnne sel turniiril: esiteks võita eelviimases voorus Radjabovit viigilisest seisust ja siis viimases voorus saada kaotus kirja ja ikkagi võita turniir. Radjabov muide mainis eile pressikonverentsil, et kui Carsen turniiri võidab, siis see kaotus on tema karjääri kuulsusrikkaim:)

No tegelikult oli pressikonverentsidel näha, et kõik mängijad olid turniirist väga väsinud ja pinge oli liidritel ikka meeletu. Ja pole kahtluski, et nii Carlsen kui ka Kramnik oleksid võinud viimases voorus viigi välja mängida, kui nii suurt teadmatust ei oleks olnud - Kramnik demonstreeris pressikonverentsil ühte võimalikku teed viigini ja Carlsen oleks saanud 26. käigul musta valgevärvilise oda vahetada ilma, et oleks pidanud matirünnakut kartma. Närvide mäng..

Allikas Chessbase.com

Kandidaatide turniiri ametlik koduleht asub siin. Partiisid koos Houdini 3 analüüsiga on võimalik järelvaadata ka aadressil chessbomb.com

No comments: