Saturday, August 6, 2011

Ilmar Raua 45. mälestusturniir

Eile algas Viljandis 45. Ilmar Raua mälestusturniir. Turniiri eel ilmus maakonnalehes Sakala ka artikkel "Spordihoones näeb maletajate ladvikut".
Mina ise kahjuks sel korral siiski osaleda ei saa, sest turniiri algas tööpäeval ning pärast tööpäeva Tallinnast tulles poleks ma isegi teiseks vooruks kohale jõudnud. See aga ei takista toimuvat vahendamast.

Kahe vooru järel juhivad 6 punktiga 6-st (võit annab 3 punkti, viik 1 punkti) Külaots, M.Kanep, Svõrjov, Vorobjov, Neff, Peebo, Vovk, A.Kuusk, Kärner, Holvason, Fomina ja Porrasmaa.

Tulemusi saab vaadata siit ja LIVE ülekandeid siit.

Lisaks korraldatakse täna õhtul (u kell 8) kõigi soovijate vahel võistluspaigas väike välkturniir.


Teemaväliselt. Eile helistas mulle Andres Ammas ja kutsus Vikerraadiosse Eesti malest rääkima. Kuigi mul otse-eetri hirm on suur (ja nagu arvata oli, suutsin ka kokutada korralikult) ning hommikul magada oleks ka mõnus olnud, otsustasin siiski minna ja oma arvamust avaldada. Saatelõiku saab tagantjärele kuulata siit.

23 comments:

Anonymous said...

Appi!!!Vaadake partiid Vovk-Peebo.

Anonymous said...

haha..Vovk sai täie raha eest patserdada

Anonymous said...

Interjvuu oli väga super, Tuuli rääkis kenasti ja selgelt nii nagu asjad on. Mingit kokutamist küll ei olnud, vbl kohati tundus isegi liiga sorav, nagu oleks tekst paberi pealt maha loetud.

Marek Kolk said...

Soravusega küll mingeid probleeme ei olnud, lausa 5+ (tekkis vaid küsimus, kas oli spetsiaalselt ette valmistatud või said ikka magada ka :-D).

Anonymous said...

5. Voor. Suurmeistrite alla 10. käiguline viik. Mitmes kord selline nendevaheline viik juba oli? Kõiges on lihtne Maleliitu süüdistada, kuid male populariseerimiseks võiks Suurmeistrid ise ka midagi ette võtta ning vähemalt Rauaturniiril võitluslikult mängida.

Anonymous said...

Kuusk jättis vist selle peale turniiri pooleli ja läks kabet mängima.

Anonymous said...

Sander-Kuusk sama imelik????Kui võtan Vd8?Või sai aeg otsa?

Anonymous said...

Svõrjov tegi küll kena positsiooni mängu õppetunni GM Kanepile.
Hämmastav et Kanepi tasemel mängija ei teadnud, et musta odaga mängides tuleb etturid ikka valgetele väljadele panna.

Anonymous said...

Tore, et siia kommentaariumi on sattunud inimene, kes oskab suurmeistritele hüva nõu anda :)

Anonymous said...

Kui 2 maletajat võidelda ei taha ei aitaks ka tuletõrje sekkumine-seega viik.

Marek Kolk said...

No vavalt ta seda nüüd ei tea ja vaevalt ta hakkas avangus kohe lõppmängule mõtlema.

Anonymous said...

Ehk soovib anonüümne positsioonimängu virtuoos matshi mängida? Kuna vastasel hakkaks muidu liiga igav, olen nõus ka suure raha peale mängima.

Meelis Kanep

Anonymous said...

See positsiooni mängu õppetund oli küllaldane, mis mõtet sel matshil enam oleks?

Anonymous said...

No pakuti ju välja suure raha peale mängimist. Äkki teenid oma hiilgava positsioonimängu pealt:D
Tainas kuubis.

Anonymous said...

Noh, ma arvan et sellesse teemasse ei peaks üleliia tõsiselt süvenema ega liiga valusalt reageerima või kaitsepositsioonile asuma, kuna ilmselgelt oli tegemist retoorilise klausliga nö maapeale kutsumise vormis kuna meie suurmeistritest on siinmainitu ainus, kes mitteoskajaid või väiksemate kogemuste/oskustega mängijaid oma sõnadega alandab. Ja ju see partii andis lihtsalt põhjuse ridade vahele kirjutada, et sääraseks üleolekuks ei ole lisaks viisakusetusele ka kuigi suurt põhjust, kuna nagu näha- ka oskajate hulgas tuleb ette eksimusi.

Rene said...

Kutsute vastast suure raha peale mängima?! Male on mu arust sport, mitte hasartmäng.

Mis saab, kui vastane võtab kihlveo vastu, toob (teie kuludega muide, sest talle 100% tõenäosusega tulevastkihlveo võidusummast maksab) kohale matšiks maailmast mõne absoluutse tipu. Ja siis mängite ja kaotate? Maksate elu lõpuni võlgasid? Kellel sellest hea?

Sellised raha peale väljakutsed sobivad mõnele muule alale, male liiga hea selleks.

Anonymous said...

Meelis peaks anonüümidega madistamise asemel rohkem tõsisele malelisele tööle pühenduma, siis ka selliseid prohmakaid ei juhtu.

Anonymous said...

Noh, Meelis julgeb vähemalt alla kirjutada.
Samas "tõsist malelist tööd" ainult entusiasmist ja armastusest enam ei tee, perepeal on teised kohustused.

Anonymous said...

Mhm Rene pakkumine tehti ju konkreetsele anonüümile. Kuna Kaido seda kommentaari ei kirjutanud, üsna riskivaba pakkumine. Ülbe on aga avaldus, et mõni suurmeister ei tea elementaarseid maletõdesid. Ära tüütavad sellised pealiskaudsed puusalt tulistamised ja mõttetu iga eksimuse parastamine.

Partiist. Suurema osa ajast mängisin ikkagi võidule. Kuigi valge etturikett pole kaugeltki ideaalne, tagab surve musta g6 etturile piisava vastumängu. Õppetundidest rääkides, siis taas kiirustasin. H5xg6 oli valge poolt jube käik, ei tahtnud käike korrata - pärast seda oli mustal soliidne paremus. Löögiga tuli oodata ja ssurvet suurendada g-liinil. Ekspertide poolt kirutud odal oli oma eesmärk, nimelt Oe1-h4 liikuda ja e7 ratsu hävitada. Üldiselt küllaltki kerge võidule mängimise plaan. Muidugi on mustal omad shansid. Teinekord pole asjad nii lihtsad nagu näivad. Tuleb riske võtta ja mõnikord ettur odaga samale värvile asetada. Üritan millalgi turniirist pikemalt kirjutada. Praegu Riias.

Meelis

Anonymous said...

Meelise õigustustega pole ikka päris nõus.
Antipositsioonilise rünnakuplaaniga Svõrjovi vastu minna on sisuliselt talle trumpide kätte mängimine. Kaitseb rünnaku ära ja nühib positsioonilise paremuse võiduks - lihtne plaan oli see Svõrri jaoks.

Kristjan Sander said...

Meelis, aga teisest küljest on ju tore, et malefännid midagi arvavad... Jalkafännid seletavad ka, kas Piiroja ikka jooksis õigesse kohta või kas Operil olid jalad enne lööki ristis või mitte. Male üks õnnetusi ongi mu meelest, et anonüümsed kõrtsikülastajad ei kipu selle üle targutama.

Ma ütleks, et rumal jutt sinu partii kohta on parem kui üldse mitte mingit juttu...

Anonymous said...

Aga siiski... need anonüümsed kommenteerijad, kes arvavad end malest midagi teadvat võiksid oma nime ka alla kirjutada, et siis oleks teada, mis malemehega tegu:):):)

T6nn said...

Issand jumal. Seda kõike lugedes tahaks kohe ise ka midagi öelda siin. Eelmise/järgmise artikli kommentaarid ka! Ma ütleks, et see kogu malepoliitika on ikka otses mõttes päris perse keeratud ja ei midagi muud. Normaalset arupidamist enam vabsee ei toimu. Haavamäe kallal nokkimine! ISSAND JUMAL!!! Jääb tunne, et ainult kinnisideed ja ei midagi muud!