Monday, May 9, 2011

TTÜ lahtised MV males, 19.mai kell 18:00

Sain kirja Igor Krupenskilt:
Järgmisel neljapäeval (19.mai) TTÜ energeetikamaja aatriumis toimuvad  Tallinna Tehnikaülikooli 2011. lahtised meistrivõistlused males.  Osaleda saavad nii  TTÜ kui ka teiste ülikoolide tudengid, töötajad ning vilistlased. Algus kell 18:00, toimub 6 vooru, ajakontroll 10  minutit igale vastasele partii lõpuni. Osavõtumaksu ei ole. Küsimuste korral võib julgelt ühendust võtta.

Juhend - Tallinna Tehnikaülikooli 2011. a lahtised meistrivõistlused

1. Võistluse korraldaja
Võistluse korraldab Tallinna Tehnikaülikool koostöös Maleakadeemiaga “Vabaettur”

2. Aeg ja koht

Turniir viiakse läbi 19. mai 2011. a Energeetikamaja aatriumis (Ehitajate tee 5). Võistluste avamine on
kell 18:00.

3. Osavõtjad

Võistlus peetakse šveitsi süsteemis ning osa võivad võtta kõik Tallinna Tehnikaülikooli ning teiste
ülikoolide üliõpilased ning töötajad.

4. Eelregistreerimine


Võistluste paremaks korralduseks palume eelnevalt registreeruda: 58003989, igor@vabaettur.ee.

5. Turniiri korraldus

Võistlus viiakse läbi individuaalturniirina. Mängitakse 6 vooru šveitsi süsteemis. Mõtlemisaeg on 10 min mõlemale vastasele ja mängitakse kiirmale reeglite järgi. Võrdsete punktide korral kahel või enamal maletajal selgitatakse paremusjärjestus alljärgnevalt: Bucholzi süsteem (Bucholz + Bucholz ilma tugevaima ja nõrgimata).

6. Osavõtumaks

Osavõtumaksu ei ole.

7. Autasustamine

Turniiri kolm paremat saavad auhindu ja karikaid. Lisaks autasustatakse parimat naismaletajat.

8. Üldist

Lisainfo turniiri kohta: Igor Krupenski (58003989), Heino Lill (53405144)

27 comments:

Anonymous said...

Teadjad võiksid teada anda, kas TÜ meistrivõislused toimusid?

Anonymous said...

Kuuldavasti toimusid. Ja kuuldavasti olla KS esikoha ümbrikust 19 euri ära võtnud mingisugustel arusaamatutel kaalutlustel, väites, et tegi tasaarveldust, kuna esikoha võitja olla jätnud mingil aastal klubist eemaolemise tõttu klubimaksu maksmata. Kui siin eelpool räägiti HO juhendi nö rikkumisest, mis oli siiski osapoolte kokkuleppel, siis KS rikkus ikka väga jämedalt juhendit, ilma igasuguste kokkulepete ja eelneva infota sellisest toimimisest. Ainuke seos TÜ maleklubi ja ürituse vahel oli selles, et KS kui selle superklubi juht seisis hea selle eest, et olemas oleksid ruum, nupud ja kellad, muud seost ei mingit niisuguseks "tasaarvelduseks". Nii et juhend ei maksa midagi- eks juristid teavad paremini, mis hetkel miski on juriidiliselt siduv ja mis hetkel mitte. Kas ka end isenimetavad nurgajuristid, pole kindel. Igatahes võib vaid ette kujutada pettumust, et juhendis ettenähtud 30 euri asemel saab vaid 11.

Anonymous said...

Kuuldavasti olla TÜ esivõistlustel olnud sama palju osalejaid kui Eesti üliõpilaste meistrivõistlustel.

Anonymous said...

Aga tegelikult ka, teadjamad võiksid rääkida, kui siduv juhendis sätestatu ikkagi on. Oleks kohe huvitav teada. Pealegi peaks iga juristihakatis teadma ka õiguskindluse printsiipi, vastupidine on ilmselge male kuritegelik väljasuretamine. Kolm inimest kolm korda kuus TÜ egiidi all malet mängimas, null esindatust üleriigilisel tasandil ja olematud tulemused.... alla 10 inimesega Tartu Ülikooli meistrivõistluseid korraldada on tase, milleni annab ikka jõuda. Nii et see omavoliline auhinnarahadega mängimine näib selles valguses isegi loogilise käiguna. Aga noh, need palgid ja pinnud, kisa ja vill, suured linnad ja kärbsepesad.... Pole midagi öelda. Peab meeldima.

Anonymous said...

Päris hea, ürituse korraldaja ise varastab võitja raha ära...tase!

Anonymous said...

Vaadeldaja võiks kirjutada pretendentide matshidest, seal väga huvitavad arengud, eile langes Aronian.

Anonymous said...

Vat mis välja tuleb, kui hakatakse poliitikaga tegelema. Male on jäänud täiesti teisejärguliseks! Vanasti vähemalt Vaatleja tegi ülevaateid jooksvatest malega seotud sündmustest. Nüüd aga üritab ka Vaadeldaja üle võtta EMLi funktsioone avaldades paraleelselt turniiride juhendeid, ning koosoleku protokolle.

Tänud Kaarel Nestorile, kes on saatnud malega seotud kirjatüki.

Anonymous said...

Ei näe küll midagi imelikku Vaadeldajas juhendite avaldamises. Võistluste korraldajad tahavad oma turniiridele rohkem osalejaid, mis selles ikka halba on, kui juhend mitmes kohas üleval.

Üldkoosoleku protokolli koha pealt on tõsiasi, et kui Vaadeldajas ei avaldataks selliseid asju, siis polekski kuskilt üldkoosoleku tulemuste kohta lugeda. Ametlikke protokolle viimastest koosolekutest ju pole.

Ja Kaarel Nestorile loomulikult tänud huvitava kirjatüki eest.

Anonymous said...

Keegi võiks tõesti kirjutada pretendentide turniirist. Eriti põnev lugu juhtus Kramniku - Aroniani välkpartiis, kus viimastel sekunditel kell viskas pildi eest. Kusjuures kasutatakse täpselt sama kella, mida eesti turniiridelgi ja meenub, et sarnast kella jama on meilgi kiirturniiridel korduvalt juhtunud. Kas keegi kohtunik või kellaomanik on asjale pihta saanud, miks sarnast jama selle kellaga juhtub?

Anonymous said...

Kramnik-Radjabov

Ingmar said...

Täpsemalt, kell tegi ühtäkki reseti. Ma sain Radja jutust aru, et seda juhtub vahel harva igasuguste kelladega.

Anonymous said...

Saab keegi selgitada,mispärast Carlsen puudub?

Ingmar said...

Lühikest vastust ma ei tea, aga kuivõrd Carlsen ise aru saab, miks ta kõrvale astus (ja mida teised suured poisid sellest arvasid), saab meerika keeles lugeda näiteks nendest artiklitest:

http://www.chessvibes.com/reports/carlsen-steps-out-of-world-championship-cycle/

http://www.chessvibes.com/reports/carlsens-withdrawal-reactions-from-candidates-and-readers/

http://www.chessvibes.com/reports/the-carlsen-team-clarifies/

Ingmar said...

Aga no püüdes siiski lühidalt vastata: Carlsen loovutas oma koha (mille sai Grištšuk) omal algatusel, viidates sellele, et talle sellisel viisil MM-tiitli väljamängimine mitmel põhjusel ei meeldi.

Anonymous said...

Kes kustutas kommentaarid??

Anonymous said...

Tegelikul paistavad nii EML koduleht kui ka vaadeldaja olema mingis mõttes ühte moodi asjad. Kui on huvi pakkuvad uudised ja hinge puudutavad teemad, siis kirjutatakse ja avaldadakse, kui ei ole, siis toimub selektsioon. Vahel jääb info hoopis tulemata.
Nii näiteks pole kusagilt lugeda saanud, kuidas lõppesid noorte kuni 12. a. meistrivõistlused, täpsemalt, matšide tulemusi ei ole kusagilt näha. Ma saan aru, et v.o. ei ole maleliit selle info avaldamisest millegipärast huvitatud, aga siis võiks ju vaadeldaja huvitatud olla?

Marek Kolk said...

Asi väga lihtne ju ... EML kodulehe tegijad saavad info Vaadeldajast ja siis panevad ka endale üles. Toimub ka vastupidist tegevust, sest paljusid siseturniire saadetakse maleliidule ja mitte mujale. Nii tekivadki suhteliselt sarnased lehed :-D

Selektsioon toimub, kui pole aega asjaga tegeleda või tõepoolest keegi mingit infot ei saada. Ei hakka ka iga väiksema asja pärast vägisi seda infot kuskilt välja pinnima.

Anonymous said...

Mis saladust nende 12aastaste järelvõistlusega siis Eesti Maleliit enda teada ka hoiab?

nikitheone said...

Kas te tõesti arvate, et Vaadeldaja saab päevas mitu meili ja me ei avalda neid, sest pole huvitavad? :)

Kõik meilid, mis me oleme saanud, oleme avaldanud.

Ütlen sajandat korda - Te võite täitsa vabalt alati ise siia midagi kirjutada. Uurige välja, kes võitis kuni 12 aastased MV'd ja pange see mulle meili - paneme üles.

Meil on ka nagu elu ja vahel on kiired ajad :)

Anonymous said...

Mai võitis järelmatši 2:0.

Tarmo said...

Poistes võitis Chukavin

Anonymous said...

Aitäh info eest, tuhanded malesõbrad saavad nüüd rahulikult magada

Anonymous said...

Aga miks ikkagi varjatakse seda kes sai poistest teise koha?

Anonymous said...

Sellisele paranoiast vaevatud küsimusele vaevalt, et keegi tahab vastata

Marek Kolk said...

Ma ei tea ... kui vaadata EML tulemuste arhiivi, siis seal on medalistid üles loetletud, ametlikus järjekorras, medalivõitjatena ja eriti nagu ei loe välja, et varjatakse.

Lisaks, juba mõnda aega on 12-MV uudiste juures täpsed kohad üles loetletud nii poistel kui tüdrukutel. Varjatakse??

Ainuke, keda siin varjatakse on ananüümus kuubis nimi.

Anonymous said...

10ste Eesti esivõistluste eelregistreerimise nimekirju ei avaldata seekord?

Anonymous said...

13ste lisaturniiri tulemused võiks ikka üleval ollagi...