Tuesday, May 24, 2011

Juhend: Keila kiirmaleturniir 29. mail


Vaadeldajale kirjutas Margus Sööt: "Seni veel Vaadeldaja veergudel kajastamata Keila kiirmaleturniiri juhend. Kõik on osalema oodatud!"

PAUL KERESE 95. sünniaastale pühendatud Keila linna kiirmaleturniir

I Eesmärk ja ülesanne
a) tunda rõõmu malemängust ja mäletada maailmamaletajat Paul Kerest;
b) pakkuda parimaid võistlemisvõimalusi;
c) võistlus kuulub Paul Kerese 95. sünniaastale pühendatud ja Eesti Male Toetusühingu poolt korraldatud maleturniiride sarja, lisainfo http://www.eestimale.ee/sari2011/. Võistluse korraldab Keila Maleklubi koostöös Eesti Male Toetusühinguga.

II Aeg ja koht
Kiirturniir toimub 29. mail 2011. a. algusega kell 11.00 Keila Kooli ruumides, aadressil Ehitajate tee 1, Keila. Autode tasuta parkimine samas hoone ees asuvas parklas.

III Osavõtjad
Võistlusel lubatakse osaleda kõikidel korraldava toimkonna poolt loa saanud maletajatel ja malehuvilistel. Korraldajad jätavad endale õiguse piirata osalejate arvu 120 mängijaga.

IV Võistluste korraldus ja võistlemistingimused
Võistluse korraldab ja viib läbi Keila Maleklubi koostöös Eesti Male Toetusühinguga. Mängitakse 8 vooru šveitsi süsteemis ühtses grupis, mõtlemisajaga 15 minutit mõlemale mängijale partii lõpuni. Võistluse tulemused lähevad Eesti kiirmale reitinguarvestusse. Kõik voorud mängitakse FIDE reeglite järgi, kasutades järgmisi erisusi: Mängualale on keelatud tuua kohtunikule vastuvõetamatuid elektroonilisi seadmeid (nt sisselülitatud mobiiltelefon). Kui mistahes selline seade tekitab heli, siis otsustab kohtunik eksinud mängijale määratava karistuse, milleks võib olla ka sellele mängijale partii kaotatuks tunnistamine. Kui mängija segab häirivalt teisi mängijaid, siis otsustab kohtunik üritust segava mängija eemaldamise turniirilt. Iga mängija, kes ilmub malelaua juurde 7 minutit pärast mänguaja algust, kaotab partii. Võrdsete punktide arvu korral kahel või enamal maletajal, selgitatakse paremusjärjestus alljärgnevalt:

a) Buchholz
b) Buchholz ilma nõrgima vastaseta
c) Buchholz ilma kahe nõrgema vastaseta jne.

Loosimiseks kasutatakse abivahendina arvutiprogrammi.

V Ajakava
Registreerimine 10.15 – 11.00
Võistluste avamine 11.00 – 11.10
I voor – IV vooru läbiviimine orienteeruvalt 11.10 – 13.30
Mõtte- ja lõunapaus 30 minutit (korraldajad jätavad endale õiguse seda vajadusel muuta, lühendada või pikendada)
V voor – VIII vooru läbiviimine orienteeruvalt 14.00 – 16.45
Võistluste lõpetamine 17.00

VI Autasustamine
Korraldajad autasustavad I...VI koha võitnuid, parimat naismängijat ja parimat veterani (vanusega üle 60-a ehk sünniaastaga 1951 ja vanemad) rahaliste auhindadega. Samuti autasustatakse kolme paremat veterani, kolme paremat Keila Maleklubi mängijat, parimat noormängijat vanuses kuni 16 aastat (sünniaastaga 1995 ja nooremad) ja parimat mängijat reitinguga kuni 2000 esemeliste auhindadega.
Rahalised auhinnad toetuste ja sponsorluse korras on minimaalselt järgmises väärtuses: I koht 120 EURi, II koht 100 EURi, III koht 85 EURi, IV koht 75 EURi, V koht 65 EURi, VI koht 55 EURi, parim naismängija 50 EURi ja parim veteran 50 EURi.
Korraldaja peab meeles kiirturniiril osalejaid kolme loositava üllatusauhinnaga.
Korraldajad jätavad endale õiguse piirata ühele isikule üle ühe auhinna saamise võimalust ja laiendada auhinnafondi.

VII Majandamine
Kiirturniiri läbiviimisega seotud kulud kaetakse korraldajate poolt, toetustest, sponsorluse korras ja osavõtumaksudest. Osavõtumaks on 7.- EURi täiskasvanud võistleja ja 5.- EURi noore (sünniaastaga 1995
ja nooremad) või veterani (sünniaastaga 1951 ja vanemad) kohta ning see tasutakse võistluspaigas korraldajale. Osavõtumaksust on vabastatud rahvusvahelised suurmeistrid ja rahvusvahelised meistrid ning Keila Kooli noormaletajad. Osavõtjate lähetuskulud kannab lähetav organisatsioon või võistleja. Kui isik, kes soovib osaleda, ei ole tähtajaks registreerunud, kuid ilmub võistlema, siis on võistluspaika tulnud isikul vajalik saada kohapeal korraldaja nõusolek ja tasuda osavõtutasu 10.-EURi.
Igale osalejale on tagatud muu hulgas ka korralik koolilõuna.

VIII Eelregistreerimine
Eelregistreerimine teostada hiljemalt kell 12.00 27. maiks 2011. a. eelistatult e-mailile malegold7@gmail.com või telefonil 53478221 (Elmar Niinepuu) või 53496452 (Margus Sööt), teatades osaleja ees- ja perekonnanime, sünniaasta.

IX Üldist
Kõik antud juhendis määratlemata küsimused lahendab võistluse korraldaja Keila Maleklubi koostöös Eesti Male Toetusühinguga.

12 comments:

Anonymous said...

Eesti MV

Tore on lugeda Eesti MV juhendit:
Auhinnaks on diplom...täiendavad auhinnad selguvad 1.juuliks,aga osavõtjad peavad kinnitama oma osaluse 10.juuniks. Sellist põrsa kotist ostmist annab jälle välja mõelda..
Aga EML kodulehel on muutusteta..ei mingit uut infot.

Kurb...

Anonymous said...

Juhenditega on tõesti EML-il mingid probleemid viimasel ajal. Näiteks EMV eelturniiri juhend pandi üles alles paar päeva ennem turniiri algust kui eelregistreerimine oli juba lõppenud??
EMV turniiri puhul vist mingeid suuri auhindu oodata ei tasu, üleüldse on see mõttetu unistamine, et eestis malega midagi teenida annab.

Anonymous said...

Vaadeldajas võiks avaldada ka juba turniirile registreerunute nimesid, et teaks kellega võiks turniiril kokku minna.

Anonymous said...

Nõus viimasega. Kuupäeva kukkumise päeval võiks korraldaja saata seniste registreerunute nimekirja. Saaks teada, keda lisaks malemängule veel kohata on lootust :) Sotsiaalne ja meelelahutuslik malemängu võsitlusliku aspekti kõrval on enamusele maletajatest väga tähtis.

Anonymous said...

male-kabe meistrikate juhend üleval, omamoodi turniir

Anonymous said...

".. üleüldse on see mõttetu unistamine, et eestis malega midagi teenida annab."

Unistamisest üksi on teenimiseks alati vähe.
See oli vist pokker, kus auhinnafondi maksavad tegelikult osavõtjad ise sisse.

Anonymous said...

"Tegelikult"- aga kuidas, siis sulle tundus? Et pokkeriliit paneb 1mln dollarit iga turniir auhinnafondi?

Anonymous said...

No aga milles küsimus, iga finalist ostab ennast näiteks 500 euroga sisse. Kolm paremat saavad raha.

Peep said...

Kui raha sisse ei pane, võidad tiitli auhinnarahata?!

Kui kõik peavad raha sisse panema, pole vast eelvõistlust vaja pidadagi. Juhtub tulema rohkem osavõtjaid kui finaalis kohti, siis algavad 1000€-sed tõstmise ringid. Saab omaette põneva võistluse, eriti kui tõstmise voorude vahel on aega raha hankimas käia.

Anonymous said...

Teeks jah ilma eelvõistluseta. Finaalis saavad mängida need, kes teatud koguse raha eest ennast sisse tahavad osta.

Anonymous said...

Ja eesti meistriks tuleb Sõõrumaa Pika eduga Rahumäe ees! Lahhe

Anonymous said...

Sõõrumaa ei tule meistriks. Sõõrumaa ja Rahumäe raha leiab omale targema omaniku. Meistriks tuleb ikka see, kes paremini malet mängib. Aga enamik võidurahast saab see, kes maksab parima mängija eest tagatisraha ära