Saturday, May 14, 2011

Lembit Olli mälestusturniir ja Eesti klubide MV I

Lembit Olli mälestusturniirist, mis toimus 23. aprillil, on päris palju aega möödas, kuid seni polnud ma jõudnud sellest kirjutada.  Turniiri läbiv joon oli see, et mitmes mängus saavutasin strateegilise ülekaalu, kuid mingil hetkel õnnestus vastasel seis kaootiliseks muuta ja ülekaal haihtus. Marti Medari vastu sain sellisel moel kaotuse. Vastavalt sellele ka tulemus - 11. koht ja 5½ punkti, mis vastaseid arvestades pole eriti hiilgav (samas pole see ka katastroofiliselt halb muidugi). Tabeli leiab siit.


H.Haavamäe - T.Tuul; 0-1


Valged käisid siin 20. Oa3?, millele järgnes 20. ...Rxe5 etturivõiduga mustale.

Teine võistlus, millest juttu tuleb, on 6.-8. mail toimunud Eesti klubide meistrivõistlused. Meie klubi kolmanda kohaga võib enam-vähem rahul olla, kuid oli ka käest lastud võimalusi. Näiteks kohtumises Reval Sport-TTMKK olid 5 mängu lõppenud seisuga 3:2 Reval Spordi kasuks. Käimas oli veel Kasela-Sarv, kus mustadel oli võiduseis. Kasela pakkus viiki, mille Sarv millegipärast vastu võttis. Veel kummalisemaks teeb asja see, et Sarv näitas ise pärast partiid võiduvariandi... Niimoodi läks  matšipunkt Reval Spordile. Üldiselt kulges võistlus aga huvitavalt, kusjuures esikoht selgus alles pärast viimase vooru viimast mängu (Malinin-Hartikainen). Tabelid, koosseisud jms leiab siit.

Seekord püüan anda põhjalikuma ülevaate, analüüsides oma mänge voorude kaupa. Alustan I voorust, kus tegime Maletähega 3-3 viiki. Minul õnnestus mustadega teha ilma probleemideta 19-käiguline viik IM-iga.





5 comments:

rullik said...

Aitäh Tarmole põneva malelise ülevaate eest. Huviga loeks ka pretendentide matšidest, poolfinaalid mõlemad enne viimast mängu viigis.

Anonymous said...

Kes julenuks enne võistlust arvata, et finaalis mängivad Gelfand ja Grištšuk?

Anonymous said...

Kas Eesti 10ste eelregistreerimise nimekiri jääb ilmumatta?

Anonymous said...

Mida sellest ikka avaldada, kui osalema pääsevad kõik kellel on kehtiv reiting?

Anonymous said...

Kas kellegil on infot, palju Suure-Jaani turniirile registreerunuid on?