Saturday, March 12, 2011

Rae valla kiirmaleturniir 2011

Täna toimus Rae vallas Jüri Gümnaasiumis kiirmaleturniir "Male on lahe". Sellise turniiri toimumine minu koduvallas on väga rõõmustav. Tuleb tunnistada, et Rae vallas erilisi malevõistluste traditsioone pole. Kunagi toimusid siin Harju maakonna meistrivõistlused, aga see oli u 10 aastat tagasi ja vahepeal on siin ainult mõned väiksemad turniirid toimunud. Loodame, et see turniir saab iga-aastaseks traditsiooniks.

Turniiri korraldus oli hea, nagu Laagri kiirturniirilgi, kuulus ka siin osavõtutasu hulka korralik koolilõuna ja mängutingimused olid (vähemalt minu arvates) väga head. Turniiri võitis D.Kovaljov 6½ punktiga 8-st, auhinnalisele kohale tulid veel J.Narva (6½), J.Ehlvest (6), T.Fomina (6), M.Sööt (6) ja A.Šiškov (6). Tabeli leiab siit. Turniir kuulub Paul Kerese 95. sünniaastale pühendatud turniirisarja, mille üldtabel on siin.

Nüüd natuke sellest, kuidas mul endal turniir kulges. Sain 5½ punkti ja tulin 10. kohale, mis andis parima Rae valla maletaja eriauhinna. Mängud kulgesid vaheldus(ja eksimus)rikkalt.

III voor; Tuul-Vovk, 1-0 


Valgetega ma mingile avanguparemusele avangus ei pretendeerinud, pigem oli kerge initsiatiiv mustal; siin aga vastane eksis: 1. ...Ob3? (1. ...Ld4 ebaselge seisuga) 2. Vxb3... 1-0 (2. ...Le1+ [2. ...Rxb3 3. Oc4+ Kg7 4. Re6+] 3. Of1 Vd1 4. Lc4+ Kg7 5. Ve3 +-)


2 comments:

Anonymous said...

EML on arvutanud reitingu-Rae Valhalla kiire turniir -nimelisele asjale.

Anonymous said...

Vigurivänt :-)