Monday, October 18, 2010

Harjumaa MV 2010 (täiendatud)

16. oktoobril toimusid Tallinna malemajas Harjumaa meistrivõistlused. Olen täiskasvanute arvestuses sellel võistlusel neli korda osalenud ja seni on tulemused olnud järgmised: 2006 - 4.; 2007 - 3.; 2008 - 2.; 2009 - 3. Seekord aga õnnestus turniir ära võita. Teiseks tuli Toomas Valgmäe ja kolmandaks Margus Sööt. Lisaks neile pretendeeris esikohale veel ka Valdo Müütnik, kes aga sai mitu mõnevõrra ootamatut kaotust ja jäi tabeli keskossa. Naiste arvestuses võitis Tiina Põlendik ja noorte arvestuses Rasmus Kaarel Kilp. Lisan ka tabeli.

Minu tulemused voorude kaupa olid järgmised:

1. Tuul-Gribinets 1-0
2. Viidu-Tuul 0-1
3. Tuul-Velling 1-0
4. Tuul- T.Valgmäe 1-0
5. Sööt-Tuul ½-½
6. Kauge-Tuul ½-½
7. Tuul-Uurits 1-0

Nüüd aga huvitavamate momentide juurde.

 R.Viidu - T.Tuul  

1. e4 Rc6 2. Re2 Viidu eelistab teooriat vältida 2. ...Rf6 3. Rbc3 d5 4. exd5 Rxd5 5. Rxd5 Lxd5 6. Rc3 Ld8 7. Ob5 e5 8. d3 huvitav oleks olnud 8. Oxc6+ bxc6 9. 0-0 Od6 10. d3 0-0 kus musta kaksikodad kompenseerivad nõrgad etturid liputiival 8. ...Od7 9. Re4 Rd4 10. Oxd7+  10. Oc4 tundub parem 10. ...Lxd7 11. c3 Rc6 12. Og5 h6 13. Oh4? just seda ma  lootsin

  
13. ...f5 valge jääb nüüd vigurist ilma 14. Lh5+ Lf7 15. Rf6+ gxf6 16. Lxf5 Vg8 17. 0-0 Lg6 ja mäng lõppes varsti.


 T.Tuul - T. Valgmäe

  
Valgmäe jätkas siin 18. ...Vc3? (18. ...b6) ning jäi pärast 19. Lb1 b6 ähvardas 20. b6 20. Oxh7+ Kf8 21. Ld1 f6 (21. ...Vxa3 22. Lg4 f6 23. Oxf6) 22. Og3 vähemetturiga. Edasi oli veel pikk ja pingeline mäng, kuid suutsin oma paremuse võiduks realiseerida.

39 comments:

Anonymous said...

Tarmo, tubli, et viitsid partiianalüüse teha!
Natuke teisel teemal: lugesin Tln meistrivõistluste juhendist, et meistritel on õigus osaleda Eesti meistrivõistluste finaalturniiril.
Kas sama süsteemi ei võiks rakendada teiste eesti (suuremate) linnade puhul? Kui ei, siis miks?

Anonymous said...

miks pole paljude turniiride reitinguid?

Anonymous said...

Minu meelest võiks kõigi linnade meistrid finaalis olla.

Anonymous said...

Ei tea mis neist Eesti meistrivõistlustest küll saaks kui kõik Kapa-Kohila meistrid finaali lubada.

Anonymous said...

Võrumaalt vaadates on ka Tallinna meistrivõiistlused Kapa-Kohila lähedal p...eaugu äärel, miks sealtki finaali peaks saama?!
Finaal olgu korraliku osavõtumaksu eest, parim oleks vast kohad klubide vahelisele oksjonile panna. Siis mängitaks ka tõsistele auhindadele. Ja et tagumised päris ilma ei jääks, siis olgu punktihonorar.

Anonymous said...

Tartu, Viljandi, Võru, Narva, Kohtla-Järve meistrid ilmselt tasemelt päälinna omadele väga alla ei jääks, võiks nemadki otse finaali lubada.

Anonymous said...

Pärnus on ka üks kuulus mängija.

Anonymous said...

Hea suhtumine: October 22, 2010 7:05 PM. Aga, ma samuti ei tea mis neist Eesti meistrivõistlustest küll saaks kui kõik Tln meistrid finaali lubada:D
Imelik, vahel nagu üritatakse tõestada, et Tallinn pole Eesti, samas nüüd tundub vastupidi. Tõestage ära, et Tln linna meister on tugevam kui näiteks Tartu, Narva, Viljandi meistrid.
Ühelausega, loogikat sellel juhatuse otsusel väga ei ole minu meelest.

Anonymous said...

Kas see Tallinna meister nüüd ilmseltgelt tugevam on, ei saa nüüd öelda, aga Tallinna meistriks tulekuks peab ilmselgelt rohkem pingutama. Tallinna meistrivõistlusi peetakse iga aasta. On olemas eelturniir. Osalejate motiveerimiseks lähevad tulemused ka arvesse rahvusvahelise reitingu arvestusse. Tallinna võistkonnad osalevad ka võistkondlikel meistrivõistlustel.

Viljandi meistrivõistlusi pole viimased 5 aastat peetud .
Järelikult nende taseme kohta ei saa üldse midagi ütelda.

Tartul ja Narval on vähemalt näha süstemaatilist tegevust, siis võiks ka nende meister kandideerida eestikatele. Samas nende Meistrivõistluste keskmine tase on reitingute järgi ikkagi madalam kui Tallinna omadel.

Anonymous said...

Kas sel aastal Harju MV tabelit reitingute arvutamiseks polegi saadetud?

Anonymous said...

Kellelgi siin on reitingu paranoia. Hea elu kätte ogaraks keeranud.

Ei teagi riike kus reitingut tihedamalt arvutatakse kui meil. Enamasti 4 korda aastas ja leitakse, et piisab. Meil peaks arvutaja suisa rikkaks saama nii operatiivse rehkenduse eest.

Anonymous said...

FIDE arvutab viimasel ajal 6x aastast vististi. Varsti jõuavad meitele sappa.

Anonymous said...

to 11:21 PM

Loe postitus uuesti läbi! Küsimus ei olnud mitte arvutamise kohta,vaid kas selle turniiri tulemusi on üldse EML-ile saadetud, kuna EMLi lehel kajastuvad juba ka palju uuemad tulemused.

Anonymous said...

Anonymous said... October 23, 2010 9:10 AM
Viljandi meistrivõistlusi pole viimased 5 aastat peetud.
Kontrolli fakte ja seejärel võta sõna teemast, millest sa natuke teadlikum oled!
Ja see sinu jutt Tln mv on ikka väga labane!

Anonymous said...

Ka FIDE arvutab reitinguid palju operatiivsemalt, varsti pärast turniiri toimumist (ka maleolümpia reitingud on juba FIDE lehel olemas).

Tabeleid uuendatakse tõesti vaid 6*aastas.

Anonymous said...

Kes reitingute arvutamise operatiivsuse tõelist taset näha soovib, sellele soovitaks külastada http://chess.liverating.org/

Anonymous said...

EMLi leht näitab et Viljandi MV kohta on viimane info aastast 2005. Kui seal on super tasemega võistlused toimunud, siis miks ei ole info selle kohta kusagile normaalsesse kohta jõudnud?

Anonymous said...

Poisid, milleks teile reitingud?

Marek Kolk said...

"Poisid, milleks teile reitingud?"

Vastase hirmutamiseks ...

Anonymous said...

Kas selles viimases partiis pärast 22.Og3 etturit tagasi ei saa käiguga Vxa3 ?

Tarmo said...

22. ...Vxa3 peale võiks tulla nt. 23. Vc1 Ld7 24. Lh5 Rf7 25. Og6 Le8 26. Vc7 +-

Ingmar said...

Kõigi linnade meistrid Eesti MV finaali?! Mitu linna Eestis on ja kas igal linnal on kasvõi üks 2000+ tasemega vant välja panna?
Vähemalt Tartu meistrivõistlustest hoiab enamus siinseid mängu natuke oskajaid miskipärast eemale kui koolerahaige magamistoast. Iseasi, et kui meister tõesti Eesti finaali saaks, siis nad ehk näitaksid nägu. Nii et kui seda reeglit kitsendada näiteks reitinguga 2200+, siis võib mõttel jumetki olla.

Anonymous said...

Keegi võiks avalikustada, mis nende tartu meistrivõistlustel siis viga on?

Marek Kolk said...

"Keegi võiks avalikustada, mis nende tartu meistrivõistlustel siis viga on?"

Liiga palju mulke ja saarlasi on seal ...

Jürgen said...

minu meelest on linnade meistrivõistlustega pikas males viga selles, et kuna pika male turniir nõuab tõsist elu planeerimist ja 2-3 päeva pühendamist ainult malele, siis tuleb niigi vähem rahvast kohale kui kiirturniirile ja kui veel osavõtjate ring on piiratud maakonna/linna/vallaga, siis on garanteeritud, et mingit kõrget taset sellelt turniirilt oodata ei ole mõtet. tallinna/harjumaa meistrivõistlused on siin vast erandiks, aga täiesti arusaamatu on see, miks toimus kahe naise vahel eraldi turniir (matš), kui nad oleks võinud selle asemel meeste turniiril kaasa mängida ja lihtsalt see oleks meistriks tulnud, kes ettepoole oleks tulnud. kui juba harjumaa naiste MV-l on selline olukord, mis siis väiksematest kohtadest rääkida... selles mõttes ma ei näe põhjust kritiseerida väiksemaid linnu, et nänännnäää, miks te meistrivõistlusi ei korralda... pole mõtet. pigem suunata korraldajate ja mängijate "aur" mõne korraliku lahtise turniiri korraldamisse.

Tarmo said...

Harjumaa MV-l naised mängisidki meeste turniiril.

Ingmar said...

"Liiga palju mulke ja saarlasi on seal ... "

Viimased ülikooli meistrivõistlused olid linna omast kaalukamad küll, aga mulgid ja saarlased võivad minu teada Tartu MV-d mängida, kui tahavad. 2009 lasti itaallane küll lauda. Minu oletus on selline, et on lihtsalt selline mitteosalustraditsioon välja kujunenud, mida igale mehele eraldi tundub kohatu murda.

Jürgen said...

ok, Tarmo, mulle jäi tabeleid vaadates mulje, et Põlendik ja teine osalenud naine tegid omavahel 4-partiilise matši

Anonymous said...

On inimesi, kes saavad osaleda igal turniiril kui soovivad. Need on ilmselt profid või riigiteenistujad, keda muud kohustused ja/või kõhumured naljalt ei sega.

Ja on inimesi, kes käivad tööl ja peavad oma harrastust sellega sobitama. Tihti on valik male kahjuks.

Tihtipeale on saarlased, mulgid ja teised maakad linnavurledest töökamad ja neil aega vähem.

Anonymous said...

Nii et Harju täiskasvanute ja noorte MV tulemuste alusel reitinguid ei arvutata?

Anonymous said...

Tõesti, mis nende Harjukate tulemuste- ja reitingutega on? Keegi uuriks äkki, kes millega puusse on pannud?

Anonymous said...

Harjumaa spordiliit EMLiga tülis? Alguses ei pandud Harju MV võistlus juhendit EMLi avalehele, siis ei saadetud tulemusi reitinguks ja nüüd ei ole EMLi lehel eelinfot ka võistkondliku võistluse toimumise kohta!
http://www.harjusport.ee/ala_male-kabe/juhendid.htm

Anonymous said...

Eelmine aasta oli ka nende Harjukate reitingu arvestamisega miski jama. Loodan, et järgmisel aastal keegi seal enam ei osale.

Anonymous said...

Nii palju kisa kiirmale turniiri reitingute ümber.

Anonymous said...

Mis neil amatööridel muud üle jääb kui kiirmale reitingute pärast kisada.

Eestis ju ühtegi FIDE reitinguga lahtist turniiri ei korraldata...

Anonymous said...

Asi kisub huvitavaks: isegi Marek on senimaani selle turniiri reitingute koha pealt vait olnud.

Anonymous said...

Marek võtab alati sõna, aga nüüd vaikib kahtlaselt...

Marek Kolk said...

Vaikin kahtlaselt? :-D Vandenõuteoreetikud pevad kahjuks pettuma.

Hendrik Olde said...

Tere,
et siin mitte tühjast kohast jälle intriige üles kiskuda, siis olgu rahustuseks öeldud, et maleliidul ei ole küll mingeid tülisid ega lahkhelisid Harjumaa SL-ga.
Helistasin eile neile sinna ja esmalt selgus, et murelikud maletajad olid juba seda sama teinud ja uurinud, et milles asi.
Tulemuste puudumine EML-i lehelt ja ka reitingute arvesamise venimine on lihtsalt seepärast, et võistluste peakohtunik ei ole saatnud EML-le selle kohta mingit infot, st. turniiri andmed on jäetud peakohtuniku poolt lihtsalt EML-le saatmata läbi vastava veebipõhise vormi EML-i kodulehel.

See probleem oli ka spordiliidu inimestele väike üllatus ja eile saadeti nende poolt asjad ise teele.

Täna on need tulemused kodulehel olemas, nagu ka Harjumaa võistk. MV-te juhend.

Edu,
H.Olde