Wednesday, June 29, 2011

Arvutid ei oska malet mängida.

Okei, aasta oli siis ka 2001 või 2002, kindel pole. Igastahes toimus matsh Deep Frirtzu ja Deep Juniori vahel ja võitja sai õiguse mängida Kramnikuga. Matshi neljandas mängus Junior vs Fritz juhtus harvanähtav kanapimedus.


Selles seisus käis Junior 70. Vc6+!! Tol ajal oli vist ainult 5 nupu tablebasid olemas...seega valge tahtis oma vankrist lahti saada, et mõtlemise asemel tabelbasei abil võita. Mustal oli aga vastus varnast võtta 70... Kb5! Matt saada on same jube kui lasta vastasel tablebasei kasutada. 71.Vc5?? valge ei näinud kahekäigulst forsseeritud tablebasei 71.Vb3+! Järgnes 71...Kb4! mis pani ka väga kavala lõksu püsti! 72. Vb5+! kuna pärast Vb3+ Kxc5 oleks tulemuseks viik.
72...Kc4 73.Vd4+ Kc3 74.Vc5+ Kxd4? Mingil imelikul põhjusel võtab must vankri ja tunnistab et on tablebasei võrgus. Ta oleks saanud võitlust jätkata käiguga Kb3. Nüüd järgnes 75.Vf5 ja tablebase.

Oi jumal...sama hea kui osta pudel õlut ja siis sõita Tartusse kuna sul on seal sõber kes seda tulemasinaga avada oskab...

7 comments:

Anonymous said...

muidu tore lugu, aga edaspidi võiks ikkagi limonaadist rääkida, nagu seni

Anonymous said...

tuntud partii, kel huvi terve mängu vastu, siis leiab selle http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1220622

Anonymous said...

Good post! Ootaks Sassilt ka vahel mõne võiduka turniiri kohta artiklit ja oleks põnev teada kuidas viimasel ajal mängutaset on õnnestunud märgatavalt tõsta ja stabiilsus saavutada?

Anonymous said...

Oleks hea teada, kuhu võidetud raha investeeritakse-kas on ka aktsiaportfell kosumas vaikselt ehk. On ju seegi ala andekate inimeste pärusmaa.

Ingmar said...

Hehee, tõstke käsi püsti, kes näeb, miks 71. Vb3+ Kxc6 võidab, aga 71. Vc5+ Kb4 72. Vb3+ Kxc5 mitte. Mina vähemalt kuigi veendunult ei näe. Mõlemal juhul järgneb ilmselt Vd3 ja siis tuleb kuidagi tuledest pääseda; kas esimesel juhul saab viia kuninga mustale kärule vastu ja vastata Vg8-le g3, misjärel pole kohe tüütavat Kc4?

Anonymous said...

Teisel juhul on kohe võimalik Vd3 peale Kc4 ja ongi viik. Ja siis hakkab vanker tuld panema. Lihtne nagu lapsemäng.

Anonymous said...

Täitsa tore lugu jah ja limonaadigi pole unustatud.