Saturday, July 24, 2010

Kaido Külaots alistas Viljandi folgilised 14:0 (TÄIENDATUD)

Neljapäeval, 22. juulil algas üks Eesti lahedamaid festivali - Viljandi Pärimusmuusika Festival.

Folgi raames toimus reedel algusega kell 17.00 ka malesimultaan, mida andis valitsev Eesti meister Kaido Külaots.
Korraldajad Siim, Tanel ja veidi hilinenud Gert tõid parki Köleri kuju juurde lauad ja sättisid ülesse 10 lauda. Osaleda soovijaid oli aga tunduvalt rohkem, nii mängiti alguses lausa vahetustega - kui keegi kiirelt kaotas, sai järgmine mängima.
Simultaani põnevat meelelolu rikkus aga juba esimestel käikudel alanud vihmasadu. Papist malelauad rullusid kokku ja mängijad ning suurmeister olid läbimärjad. Vihm peletas vähemaks ka pealtvaatajaid. Siiski ei loobutud ning peagi lakkas ka vihm.

Pildigalerii üritusest:








 

Kaido võitis kõik mängud. Eriauhinnad said kõige pisem ja kõige tublimalt mänginud osalejad.
Kõik soovijad siiski laua taha ei pääsenud, seega on mõte järgmisel aastal lausa 20 või 30. laual maleüritus korraldada.

3 comments:

Anonymous said...

Kes tugevamatest mängisid?

Anonymous said...

Tõepoolest, väga lahe üritus oli.
Ilmataat oli armuline - sadama hakkas alles siis, kui partiid juba hoogsalt käimas olid. Muidu oleks äkki tõesti ümber mõeldud ja kogu üritus tubastesse tingimustesse viidud. Palju siis kiibitsejaid ja muidu huvilisi oleks olnud, seda võib ainult spekuleerida.
Nii aga sulandus vana hea malesimultaan väga hästi Folgi programmi ja perpektiivis näeme me siin veel laienemisplaane.
I.Raua memoriaali mängurütm andis veel tunda. Seal pidi igas partiis mängima võidu peale, sest seda premeeriti 3 punktiga. Nüüdki olid kohtumised väga verised ja seekord õnnestus võita kõik 14 (või tuleb siia kõrgema ja madalama kvalifikatsiooniga kiibitsejad juurde liita?) vastast.
Selline hea asi mõistagi tühja koha pealt ei sünni. Õnneks on EMTÜ-l produktiivseid ideid. Ja nagu näha, usuvad ka toetajad nendesse headesse mõtetesse.
Spetsiaalsed tänud lähevad veel Tanelile, Siimule ja Gerdile. Nemad hoidsid korraldusliku poole pealt kõike kontrolli all.
Kui taevas ikka sinine on, siis teeme järgmine kord uuesti!

Ilusat suve jätku ja ärge päikesevõtu vahepeal malet unustage!

Kaido Külaots

Anonymous said...

Kui Kaido äkki ei tea, sis istus vastaste hulgas ka Tallinna linna malemeister, kabe suurmeister ja mitmed tuntud pikaajalised malearmastajad. Parima partii auhinna teenis samuti üks kohalik tõusev male ja pokrihai :)