Sunday, July 11, 2010

Eesti noored Euroopas medalite järel

9. - 14.07. toimuvad Serbias Suboticas Euroopa noorte kiir- ja välkmale meistrivõistlused.

Ottomar Ladva võitis 6,5 punktiga 9-st Euroopa kuni 14-aastaste kiirmale meistrivõistlused. Eelmisel aastal võitis Ottomar Euroopa meistritiitli kiirmales kuni 12-aastaste ja Euroopa meistritiitli välkmales kuni 14-aastaste vanusegrupis. Ottomariga võrdselt 6,5 punkti kogus ungarlane Omar Eltigani.
Ottomari treener on Ülar Lauk ja Ottomar esindab Tõnu Truusi Malekoolkonda.

Teistest eestlastest saavutas Triin Narva 5,5 punktiga 8-st kuni 16-aastaste neidude hulgas 4. koha ja Georg Abozenko kuni 14-aastaste noormeeste hulgas 4,5 punktiga 13. koha.

Eesolevad turniirid: 
11.07. - Kiirmale superfinaal, kuhu pääsevad iga kategooria 5 parimat (Eestit esindavad Ottomar Ladva ja Triin Narva)
12.07. - Maleprobleemide lahendamise meistrivõistlused
13.07. - Võistkondlikud meistrivõistlused kiirmales
14.07. - Välkmale meistrivõistlused

Vaadeldaja meeskond õnnitleb Ottomari ja Triinu väga heade tulemuste puhul ja soovib kõigile edu eesolevateks võistlusteks!

Kasutatud allikad: EML ja Euroopa noorte kiir- ja välkmale meistrivõistluste kodulehekülg

15 comments:

Anonymous said...

http://www.spartakchess.com/site/galerija/zr04.jpg

Anonymous said...

Mis sellest nädalavahetuse maleliidu üldkogust sai? Mis uudist?

Anonymous said...

Õnnitlused Ottomar Ladvale!!!!

Aare Külaots said...

Lugedes EML kodulehelt tänu üldkoosolekul osalejatele tekkis ka minus tahtmine paar sõna kirjutada.
Käisin minagi üldkogul.. ja nagu laulusalmis öeldakse "sõin ja jõin kuid suhu ei saanud midagi"
Ei ole enam aastad üldkoosolekul käinud ja kahjuks ka ajapuudusel maleelust osa võtnud- tahtsin vaadata, kas asjaajamises on midagi muutunud..:)
Läksin malefond Caissa juhatuse liimena, kuid selgus,et Caissa on maleliidu juhatuse otsusega juba ammu? EML välja arvatud? Millal ?Mille põhjal ?..Sellist kirjalikku teadet ei ole küll Caissani jõudnud!
Informatsiooniks -Caissa moodustati 1993.a Kaido Külaotsa toetamiseks..liikmeid oli 5 ja esimestel aastatel oli fondi osa väga suur,et Kaido areng seisma ei jäänud.Viimastel aastatel fond ei ole aktiivselt tegutsenud ja kindlasti ka mõned EML paberid täitmata jätnud.EML tegutsemist iseloomustab asjaolu,et keegi juhatusest ei ole võtnud ühendust fondi esimehega ja uurinud, mis probleemid on? Millist koostööd saab teha või kui enam ei tegutse,siis avaldada tänu tehtud töö eest ( ei ole palju klubisid , kust on SM väljakasvanud ) ?
EML tuli tänamise mõte koosolekul siis, kui saalist esitati ettepanek tänada neid juhatuse liikmeid kes loobusid edasisest tööst.Hea ettepanek, kuid kas EML võiks ise selle peale tulla?
Koosolekule läksin sellepärast,et üheks punktiks oli põhikirja muudatuste kinnitamine.Eelnevalt täpsemat infot osalejatele ei saadetud.
Võtsin siis EML kodulehelt põhikirja( kahjuks on seal üleval 2 varianti-ja võtsin kogemata vananenud, kuid põhimõtted on samad)
Jõudsin kirja panna 7 küsimust ja ettepanekut.

Külalistele anti 2 minutit..palusin 3..aga kahjuks võttis sissejuhatus /selgitus natuke rohkem aega ja minule tundmatu koosoleku juhataja teatas karmihäälselt ..jäänud üks minut...aeg on läbi!Ja oligi kõik
Ega midagi..margiraha kokkuhoidmiseks andsin oma küsimused kirjalikult esimehele edasi ja suures segaduses õnnestus vist vähemalkt 2 korda küsida- millist vastamise aega näeb ette EML asjaajamise kord..aga hr.Olde oskas saladuslikult vaikida ja vastust ma ei saanudki.Koosoleku juhataja poetas,et miks külaline üldse küsib? Kas talle peab ka vastama?
Sellega oli see punkt läbi!
Järgmine huvitav punkt oli maleolümpiast osalemine.
Hr. Olde sõnavõtt piirdus eelarve näitamisega..ja tõdemusega ,et EML raha ei ole ja riik ei toeta ( muidugi võiks ka küsida endalt- miks ei toeta?)
Otsustamine taheti veeretada üldkoosolekule( kas aga üldkoosolekul on sellist ülesannet põhikirja järgi)
Ei öeldud sõnagi, kellega räägitud on, mida tippmaletajad arvavad? Mida EOK arvab või et on olemas Eesti Male Toetusühing.
Arvan,et üldkoosolekul osalejate hulgas oli palju,kes ei teagi et selline ühing on olemas ja ta on teinud oma ettepanekud Eesti Maleliidule.
Pärast seda kui hr Valgmäe esines väikese selgitusega, tulid saalist mõned asjalikud ettepanekud.Küll ma ei kuulnud hr Olde vaimustunud ettepanekut ,et istume maha ja arutame veel
Külalisi oli registreeritud 3.
Mitu küsimust küsis ka Margus Sööt?( ma tahapoole hästi ei näinud)
Aga see häiris senist koosoleku sujuvat käiku ja koosoleku juhataja teatas.." külalisel palun lahkuda koosoleku segamise eest"!
ja läksin siis minagi!
Jäigi mul lõppotsus teadmata kuid kurb on lugeda tänasest EML pöördumisest , kus kurdetakse koostöö puudumise üle.
Koostöö algab peeglisse vaatamisest, vastaspoole ja ka külaliste ärakuulamisest,põhimõtteliste ettepanekute arutelust...
Aga mis ettepanekud ma EML edastasin,sellest edaspidi:)

Kena suve!

Õnnitlen Ottomari suurepäraste tulemuste eest!!On hea teada,et ta on osalenud ka Paikuse noorteturniiril:)
Loodan,et leidub ka malehuviline ,kes Ottomari jaoks loob toetusfondi!

Ülar Lauk said...

Kurb kuulda, et EML juhtkond on oma kitsaste huvide kaitsmisel hakanud ajama sellist diktaadipoliitikat. Kuuldavasti lehvitasid Olde-Brokko-Olde-Rei-Airapetjan-Siil jälle terve paki volitustega.
Kõige totram, et mitte ei saa aru, mis asju nad seal üldse ajavad? Keda nad esindavad? Mingeid Carmen Kassi sõpruskonna ärihuve? Q Vara pankrot kuulutati välja - EML-i kasutatakse kantimiseks?

PS. Vaatleja jätkab malevaatlusi. Jalka läbi, elagu male.

Anonymous said...

Lauk,ligemalt.Mis lahti?

Marek Kolk said...

"Kuuldavasti" ...

Millal jõuab analüütiline mõtlemine ka Eestisse? Teiste sõnu ei saa kunagi üks ühele uskuda, vaid alati tuleb kaaluda, mis võimalikud tagapõhjad ja tõlgendused asjadel veel võivad olla.

Ülar Lauk said...

Kuuldavasti jah.
Kui Oldel ei ole ärihuvisid, siis milles on mõistlik selgitus? Võim pähe löönud? Meeldib m...i mängida?

Anonymous said...

tundub, et mõnele on päike pähe löönud. ja valusasti

Anonymous said...

> Kui Oldel ei ole ärihuvisid,
> siis milles on mõistlik
> selgitus?
> Võim pähe löönud?
> Meeldib m...i mängida?

Ehk hoopis nii seda, teist kui kolmandat. Selliseid inimesi on eestlaste hulgas päris palju. Tark on selliseid mitte võimu juurde lasta. Sest ära lähevad nad ainult jalad ees, kuus sanga küljes.

Anonymous said...

Millised on Olde ärihuvid?

Anonymous said...

Seniste rahavoogude põhjal küll maleliiduga ärihuvisid seostada ei saa. Maleliidu käibed ei anna lihtsalt äri mõõtu välja. Rahvast, kes käsi pikas ümberringi ootab, liialt palju.

Viimaste tulemuste taustal kuluks eduka treeneritöö eest Ülarile preemia ära. Aga võib kihla vedada, et maleliidust kõrgemal seisvatele rahajagajatele selline mõte korda ei lähe. Vale ala, et kiitust väärida.

Anonymous said...

Maleliit on üks maailma kehvemaid ärisid mida saab ette kujutada. Töö eest palka ei saa, maksa oma raha veel peale ning oled tänutäheks kõigi vaenlane:)

Anonymous said...

Maaiiilm on iiimeline :)

Anonymous said...

Kas äkki oleks võimalik siit lugeda, milliseid konstruktiivseid ettepanekuid Aare Külaots tahtis esitada ja mis nüüd kuulmata/arvesse võtmata jäid?

Ma usun, et postitus stiilis, "tahtsin esitada järgnevaid ettepanekuid aga ei lastud rääkida", kutsunuks Vaatleja jälgijate hulgas välja sisukama diskussiooni. Esialgu jääb mulje, et ega öelda ka midagi suurt ei olnud, lihtsalt pahameelt valati välja.