Friday, November 8, 2013

Anand vs Carlsen

Homme algab male MM matš Anandi ja Carlseni vahel. Esimene mäng algab homme Eesti aja järgi kell 11.30, kus Carlsenil on kasutada valged malendid. Ametlik MM mtaši koduleht asub SIIN. Matši ajakava SIIN.

Eile toimus ka ligi 15 minuti pikkune pressikonverents, kus ajakirjanikel oli võimalus mängijatele küsimusi esitada. Video pressikonverentsist asub SIIN. Pressikonverents pakkus ka huumorit - video 7 min 25 sekuni juures küsiti Anandilt tema tiimi kohta, millele Anand avameelselt vastas. Carlsenile tuli meeskonna avaldamine ilmselge üllatusena, kui vaadata mehe reaktsiooni. Carlsen oma meeskonna koosseisu pressikonverentsil ei paljastanud.

Üldiselt peetakse favoriidiks Carlsenit vaatamata tema vähesele kogemusele matšides. Põhiliseks Carseni poolt-argumendiks on tema viimaste aastate turniiritulemused ja mängukvaliteet. Anandi trumbiks võib lugeda kogemust ja avangute ettevalmistamise vilumust. Intrigeerivaks muudaks matši see, kui Anand suudaks varakult võidu kirja saada ja Carlseni surve alla panna.

No comments: