Sunday, September 19, 2010

Maleolümpia, teel

Momendil istume Tuuli ja Kaidoga Moskvas, suvalises hotellis. Teised läksid umbes 100 kroonist suppi sööma, aga meie sööme siin leiba. (Seda tervislikku, mis krõbiseb ja on hästi õhuke) Tunnikese pärast peaks laekuma buss, mis meid Sheremetjevo lennujaamast Domodedovo lennujaama viib, edasi siis öösel kell 3 Khanty - Mansisky poole. Loodetavasti. Riia - Moskva lend viibis paar tundi, standard - mida lähemale Venemaale, seda kauem asjad venivad. Sama lennu peal olid rahvusvaheline kohtunik Mikko Markkula ja supersuurmeister Aleksei Shirov. Tarvo tuli tagasi, kiitis suppi ja küsis kas selle hotelli wifis Skype on :-) NUTS. Tundub, et oleme õiges kohas. Üks Macao maletaja ilmus välja ja rääkis, et passib siin hommikul kella 6-st alates. Loodame, et päris kuuri meid kohale jõudes ei majutata.
PS äärmiselt südant soojendav oli postimehest lugeda Peep Pahvi artiklit, kus mainiti, et riigi poolt antud 55 000 krooni on läinud maleolümpia ettevalmistuseks. Kahjuks ei meenu, millal "ettevalmistumine" toimus. Ju siis maletajad, pikatoimelised nagu nad on, magasid selle maha.

Cheers!

36 comments:

Anonymous said...

Eesti malekoondis lendab erafirmade toel olümpiale

18.09.2010 Peep Pahv

Pühapäeval istuvad Eesti parimad maletajad lennukisse ning sõidavad kaugele Siberisse Hantõ-Mansiiskisse maleolümpiale.

Kuigi vahepeal oli oht, et kultuuriministeeriumiga tülitsenud maletajate reis võib rahanappusel ära jääda, tulid alaliidu juhi Hendrik Olde sõnul appi erafirmad ning reisiks vajalik raha saadi siiski kokku.

Suure osa toetusest organiseeris alaliidu president Carmen Kass. Tänu sponsoritele soetati koondisele koguni ühtne vormiriietus.

«Riigilt oleme olümpiaga seoses saanud 55 000 krooni, see raha kulus koondise ettevalmistuseks, rohkem pole tulnud sentigi,» rääkis Olde, ent lisas, et vähemalt klubidele noorte töö edendamiseks mõeldud raha on lõpuks ministeeriumilt laekunud.

«Teised alaliidud said selle raha aasta alguses, meie alles nüüd. Reedese seisuga oli raha alaliidu arvel olemas ning nüüd saame selle klubidele edasi kanda. Oktoobri lõpus sõidavad parimad noored juba omaealiste MMile,» selgitas Olde.

Hantõ-Mansiiskis kuuluvad Eesti meeskonda Kaido Külaots, Meelis Kanep, Olav Sepp, Aleksandr Volodin ja Tarvo Seeman. Naistest esindavad Eestit Tatjana Fomina, Valeria Gansvind, Leili Pärnpuu, Tuuli Vahtra ja Triin Narva.

Olde sõnul on kaugel Siberis peetavale turniirile sõitmisega parasjagu segadust. Septembri algul saatsid korraldajad teate, et Eesti koondise tšarterreis stardib Moskvast esmaspäeval kell 00.05. Paar päeva tagasi tuli aga uus teade, et lennuk väljub hoopis pühapäeva hommikul.

«Meie olime selleks ajaks ostnud Tallinna-Moskva liinile piletid arvestusega, et jõuame kohale pühapäeva päeval,» selgitas Olde. «Korraldajad olid kogu lennugraafiku pea peale pööranud.» Ilmselt oli peale eestlaste veel teisigi protesteerijaid ning eilseks oli esialgne sõidugraafik taastatud.

Anonymous said...

Ettevalmistus leidis aset Tartus...Eesti meistrivõistluste näol.

Anonymous said...

Suurmeistrile on miski vist arusaamatuks jäänud.

Anonymous said...

Mis mõttes on Eesti meistrivõistlused ettevalmistus?Nii võiks igat turniiri ettevalmistuseks nimetada:D

Anonymous said...

Oli jutuks, et ca 60 tuh. EEK-i eest saab olümpial käidud. Leiti natuke rohkem, aga ikkagi tuleb võistlejatel kuivikuid krõbistada. Nii vaene see Eesti riik ongi!?

Marek Kolk said...

Minu teada oli ettevalmistuses nii EMV kui ka Kerese mälestusturniir. Korralduse koha pealt olid ju olemas auhinnad, majutus ja vist kohati mingi honorar, täpsemalt peaks tõesti Eesti Maleliidu ametnikud seda seletama ... Tihti tekivad meil probleemid sellest, et ei seletata asju lahti. Ilma lisarahata oleks ilmselt kogu turniiri korraldud olnud teistsugune. Iseasi, kas kogu seda 55 tuhandet kasutati nö otseselt olümpiaeesmärgil, aga mingi iva on olemas (kasvõi see, et Kerese turniir olek võinud olemata olla v ilma väliskonkurentsita. Võistlusvõimaluste loomine on aga oluline, ehk?).

Mis puutub Venemaasse, siis ega Kreeka Roodose poole asjad väga palju paremad ei ole. Näide: alustasin Tartust 6:30 bussiga Riiga, Riias 11:00, edasi lennuk Prahasse 15:15, sealt edasi 23:00 Ateenasse. Ateenas olin siis öösel umbes 1:20, hommikul 5:25 edasi lennuk Roodosele. Päris korralik magamata olek.

Iseloomulik oli pigem see, et mida Roodose poole, seda ebamugavam lennujaam oli :-D Riias olid kõige mugavamad istmed, kus isegi pikali sai visata, Ateenas see-eest väga ebamuguvad ja vähe istmeid.

Roodose iseloomulik joon on see, et hotellidel tuleks tärnid jagada kahega. Internet on siin müstiline asi, mille eest tuleks tüüpiliselt maksta 800 krooni nädala eest. Konverentsisaalis on küll vaba internet olemas, aga see on suht aeglane ja ei asu minu hotellitoas jne :-D Asjad algavad siin väljakuulutatust lõdvalt pool tundi kuni tund hiljem jne :-D

Aga see-eest on siin päris ilus ... Nagu aru saite, siis oma nädal aega ei juhtu EML veebilehel mitte midagi ja tegelikult nt ei jõua ma ka reitinguid arvutada oma 20. oktoobrini, sest mul tuleb üks suur projekt 15. lõpetada.

Edu.

Anonymous said...

Kirjapilt on Rhodos. See lennureis oli küll enesepiinamine, otselennuga peaks ka saama. Aga Marekile head puhkust.

Anonymous said...

Mina saan aru nii, et Marek on Rhodosel konverentsil, mitte puhkusel. See et osa konverentsikohti harrastavad ka veidi halvastilehkavat konverentsiturismi (näiteks Kanaaridel, aga ka Rhodosel) on omaette teema.

Anonymous said...

Miks ei oleks võinud Olde selle 55 tuhande eest teha korralik treeninglaager, selleasemel et kantida neid rahasid kusagile turniiride alla, et siis pärast otsida kas iva on olemas või mitte nagu Kolk kirjutab.
Kas ei ole võimalik, siis teha asju konkreetselt ja sirgjooneliselt, selleasemel et ümber nurga susserdada.

Anonymous said...

Kirjapilt on Hantõ-Mansiisk.

Marek Kolk said...

Otselennuga saab küll, aga otselennu hinda ei maksa mulle keegi kinni. Lisaks on vaja, et just nendel kuupäevadel, sest muidu tekib majutusega probleemid (lisapäevade eest ei maksa ka keegi midagi kinni) jne.

Anonymous said...

Mis seal Rhodosel head ka toimub?

Anonymous said...

Maleolümpia avatud, homme läheb mänguks.

Volli Kolga said...

heheeeheeeee Roodose mehed siin :)))

Meelis said...

Saime tuppa nüüd netiühenduse. Kaido täna vaba, kui viitsib siis kirjutab paar sõna. Etterutates, korraldus on lihtsalt super!

Ingmar said...

Oi sa pagan, kus on vastased esimeseks vooruks hangitud. Mis selle maa nimi eesti keeles on?

Anonymous said...

Guernsey saar on 63 km2, Vormsi saar 93 km2, kus on Vormsi tippmaletajad? ja miks nad olümpial ei ole?

Ingmar said...

Ahsoo, Guernsey on päris siinsamas Euroopas. Ma arvasin, et kuskil Kariibis.

No 65000 elanikku on ikka tera rohkem kui Vormsil, kuigi sellise rahvaarvuga võiks siiski kobedamat meeskonda oodata. Ju neil on keset merd pakilisematki tegemist kui male.

Anonymous said...

Vikipeedia http://et.wikipedia.org/wiki/Guernsey

Guernsey [g'öönzi] (Vogtei Guernsey) on Briti krooni sõltkond La Manche'i väinas. Pindala 78 ruutkilomeetrit. Hõlmab mitu saart, neist suurim, Guernsey saar on künklik, kõrgus kuni 110 meetrit. Asustatud saared on veel Alderney, Sarki saar ja Herm.

Rahvaarv 65 228 (07.2005). Pealinn Saint Peter Port.

Guernsey saar jaguneb 10 kihelkonnaks.

Anonymous said...

Mehed ja naised mõlemad 4:0, algus on nagu peab.

Anonymous said...

Vormsil suleti saarerahva ainuke kauplus http://www.postimees.ee/?id=316070, Guernsey mehed saavad kodusaarel pärast allajäämist Eestile ehk ikka süüa osta.

Anonymous said...

Lugedes artikleid rahastamisest, saab väita et Eesti mehed ja naised on suhteliselt jõukad, nii viie rikkama riigi hulgas!

Anonymous said...

ikkagi inimväärne lähetus

Anonymous said...

Kas koondise arst kah ikka olümpiale lendas? Inimväärselt? Registreeritud vist oli?

Anonymous said...

Tundub, et teise vooru tulemuste väljaselgitamisega oli tõsiseid probleeme...aga tore, et tulemust Eestile soodsas suunas korrigeeriti :)

Anonymous said...

Hiinlased tahavad kolme parema hulgas lõpetada. Elame-näeme.

Anonymous said...

Kolmanda vooru loos on eestlastele üsna armuline olnud.

Ingmar said...

Tjah: räägitakse, et 1. e4 e5 2. Rf3 Rc6 3. Oa6 kandvat belgia avangu nime.

Anonymous said...

belgia avang pole vist valgele suurem asi avang.

Ingmar said...

Rääkijad on muidugi hollandlased.

Anonymous said...

Miks nii vastuolulised kommentaarid?

Anonymous said...

Oli jutuks, et ca 60 tuh. EEK-i eest saab olümpial käidud. Leiti natuke rohkem, aga ikkagi tuleb võistlejatel kuivikuid krõbistada. Nii vaene see Eesti riik ongi!?


Lugedes artikleid rahastamisest, saab väita et Eesti mehed ja naised on suhteliselt jõukad, nii viie rikkama riigi hulgas!

Tuuli: Süüa saab samuti korralikult - 3 korda päevas rootsi lauas. Väga positiivne on ka see, et söömine on samas kohas, kus ööbime.

Anonymous said...

kuskil struktuurides on kallutatud jõud...

Anonymous said...

kas belgia avangus 3. ... b:a6 oleks uuendus?

Anonymous said...

-1 ja -3
kuskil struktuurides on kallutatud jõud...

Mis lahti. Hea teenindus, Rootsi laud, jalutuskäigud jms. peaks mõjuma positiivselt, aga äkki ongi struktuurides on kallutatud jõud...

Tundub, et vietnamlasi mindi mütsiga lööma, nagu 60-ndatel jänkid...

Hea algus on ainult pool võitu.

Anonymous said...

Pakuks Postimehele pealkirja välja:
"Meeskonnale valati Vietnami põrgus napalmi pähe"

Anonymous said...

Sellise koosa peale aitab ainult vana hea Vietnami salv.