Friday, February 28, 2014

Magnus Carlsen andis välja maleäppi

See nädal ilmus maailmameister Magnus Carlseni Facebooki lehele teade uue maleäppi "Play Magnus" ilmumisest. Pärast tiitlivõitu on Carlsen võtnud oma eesmärgiks male ägedamaks ja populaarsemaks muutmise.



Play Magnus rakendus pakub võimalust mängida maleprogrammi vastu, mille erinevad raskusastmed on Carlseni vanus. Programm on ülesehitatud tuhandete partiide põhjal, mida Norra imelaps on erinevas eas mänginud. Algajad võivad alustada 5-aastasest Carlsenist, kuid juba 12-aastane on kõrgetasemeline maletaja. Magnus tunnistas hiljutises intervjuus, et äppi testides kaotas ta isegi 14-aastasele Carlsenile.

Aplikatsiooni tootmine läks maksma €361 284. Tulu loodetakse saada Premium kontode müügiga, mille hind on alla 1 euro. Premium konto võimaldab säilitada enda profiilis punkte ja võistelda erinevate auhindade peale, mille hulgas on ka kohtumine Magnus Carlseni endaga salajases kohas.

Hetkel on Play Magnus saadaval ainult iPhone'ile.


Carlsen oma sünnipäeval koos tuntud Portugali jalgpalluri Cristiano Ronaldoga

Järgmine üritus, kus Carlseni tegemistele kaasa elada saab, on 6.-9. märtsini Brasiilias toimuv Festa da Uva malefestival. Maailmameister on andnud nõusoleku osalemiseks nii nelja mängijaga play-off süsteemis kiirturniirile kui ka 13. korda toimuvale Openile.

No comments: