Friday, February 8, 2013

Eesti kuni 18-a MV

Tallinnas Paul Kerese malemajas toimuvad 7.-10. veebruarini Eesti kuni 18-a noorte meistrivõistlused. Kahe päeva järel on noormeeste turniiril esikoha jagamine nelja võistleja seas, neidudest juhib täiseduga Katrina Korban.

Kolmandas voorus mängiti poiste turniiril esimesel laual huvitav partii Ladva-Medar. Ottomar sai avangust paljutõotava rünnaku, kuid tänu musta heale kaitsetööle tekkis hoopis ootamatu olukord, kus valge lipp oli h6-l täielikult kinni. Partiis jõuti järgmise seisuni, kus Ottomar pakkus viiki ja Marti, kellel oli kuus minutit kellale jäänud, ka nõustus sellega.


Valge viimane käik oli olnud 1. Vc3. All malemaja garderoobis pingsalt partiid jälginud Anto Remmel ja Leo Teemäe pakkusid mustale mitmesuguseid käike nagu 1. ...e4 ja 1. ...Lxd5, kuid kindlat paremust ei leidnud nad kummalegi. Hilisemas arvutianalüüsis selgus, et must oleks saanud kahe käiguga partii võita pärast. 1. ...Lf4+ 2. Kg1 Vd8! ja valgel ei jää üle midagi paremat kui kahida vanker c4-le ja loota lipuga igavesele tulele. Täpse mängu puhul peaks must siiski võidu saavutama.

Homme jätkuvad meistrivõistlused neljanda vooruga, kus esimestel laudadel kohtuvad turniiri liidrid Sirosh-Ladva ja Medar-Dragun. Tüdrukute turniiril mängivad omavahel Korban-Mai Narva.

Partiidest saab jälgida LIVE-ülekandeid.

No comments: