Friday, August 31, 2012

Maleolümpial on mängitud 4 vooru


27. septembril Istanbulis alanud 40. maleolümpial on praeguseks mängitud 4 vooru. Eesti meeskonnal on 1,5 ja naiskonnal 3 matšivõitu. Täna viigistasid mehed 80. asetusega Boliiviaga ning naised võitsid 52. asetusega Portugali.
Eesti võistkond: meeste tulemused, naiste tulemused.
Meeste tabel, naiste tabel, LIVE-mängud.

4. vooru Eesti mängusid saab hetkel veel vaadata live mängude alt siit: mehed, naised.

Natukene ka elu-olust ning seejärel väike pildigalerii.

Istanbuli kohale jõudsime üpriski ilusti. Sõitu alustasime pühapäeva öösel vastu esmaspäeva ning kohale jõudsime esmaspäeva pärastlõunal. Registreerimised läksid kiirelt, seejärel tegime väikse jalutuskäigu, käisime õhtust söömas ning siis olid juba kaptenite kohtmine ning avamine. Hommikul saime teada vastased ja läks valmistumiseks.
Hotell on üldiselt tasemel - tuba on korralik, mugav ning konditsioneeriga (väga vajalik siinsete ilmade juures) ja igas toas on vann (hea lõõgastmuseks vabal päeval või pärast rasket mängu). Süüa saab korralikult rootsi lauas. Samuti on meie WOW-hotell väga lähedal võistluspaigale, et busse kasutama ei peagi ning saame voorule ja sealt ära jalgsi liikuda. Lisaks on hotellis ka bassein ning jõusaal, mis asuvad 15. korrusel - et vaade on super.  Kõige suuremaks miinuseks hotelli ja korralduse juures on kehv (kohati olematu) Interneti-ühendus.
Kõik võistkonnad mängivad koos ühes turniirisaalis. Õnneks on see piisavalt suur ja hea konditsioneeriga, et ruumi ning õhku jätkub kõigile. Turvakontrollile on palju rõhku pandud - lisaks turvaväravatele valgustatakse läbi ka kotid. Mobiile/arvuteid mängualale kaasa võtta ei tohi. Igal matšil on oma kohtunik.Väikse miinusena võiks välja tuua selle, et joogid pole võistluspaigas tasuta ning isegi vee eest tuleb maksta.
Turniirisaali saavad siseneda ainult konkreetses voorus võistlevad maletajad ja kaptenid. Eristamaks, kes konkreetses voorus mängivad, on igale võistkonnale 4 rohelist kaardikest antud. Minul juhtus esimese vooru eel niiöelda õnnelik õnnetus, kui roheline kaart kaela riputatava mängija-kaardi vahelt tuulega ära lendas. Õnnelik oli see õnnetus seetõttu, et kuigi ma ei märganud hetke, mil see kaart kaduma läks, leidis Tanja kaardi muru pealt üles ja ma ei pidanud uut kaarti 10 euro eest ostma (enamike kaartide ja paberite kaotamise trahv on siin 10 eurot).
Päevaplaan on mängupäevadel väga tihe olnud, põhimõtteliselt kulub kogu vaba aeg male vaatamiseks (voorudeks valmistumiseks ja partiide analüüsiks).

Minul endal on hetkel 2,5 punkti 3-st ning täna oli mul puhkepäev. Tegin väikse tiiru ka kesklinnas ning külastasin Hagia Sophia kirikut/muusemi.

Esimesed 4 pilti on Ülari tehtud, ülejäänud minu.

avamistseremoonia

Eesti - Peruu






 Eesti - USA
 







Türgis on väga suured käbid

Hagia Sophia



 
hotell, kus elame

No comments: